Karanténa, děti doma, matky na nervy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2932
20.7.20 14:47
@lucenka píše:
Přečti si to ještě jednou. Psala jsem o těšení se matek, jak své dítě dlouhodobě udají někomu jinému ;) ale to je asi složité pochopit, že :think:

Nápodobně ;) ale já na rozdíl od tebe matky s jiným názorem neurážím. V této době se tolerance moc nenosí. Domácí výuka není utopie a nechápu tedy kdo tě nutí :nevim: měj se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
20.7.20 14:52
@Krissttie píše:
@Terodaktil … mám děti tři - 1.třída, školka a roční batole - nejstarší dítě je mimořádně nadané, problémy s učením nemá, prostřední taky (i když do PPP teprve půjdeme), nejmladší syn je šikovné a klidné miminko, v noci spí, všechno sní, trochu protivný býval jen, když se mu klubal zub - máme velký dům, máme velkou zahradu, žijeme na vesnici, oba jsme byli doma na HO - na první pohled ideální podmínky pro „trávit se svými dětmi celé dny doma a nestěžovat si“, že ano? Přesto jsem se i já po určité době karantény těšila, až starší děti půjdou zpět do školy a školky - proč? Jsem nemocná, provází mě vcelku závažná neurologická diagnóza a upřímně přiznám, že několika měsíční plná péče o děti bez možnosti školy, školky, návštěvy kamarádů, nebo možnosti zajet někam na vejlet, mě prostě fyzicky vyčerpávala - do té míry, že se moje neurologie na nějaký čas pěkně zhoršila - co myslíš, jsem špatná matka? Neměla jsem si své děti dělat? Resp. měla jsem je dát pryč, když mi nemoc diagnostikovali až když už jsem děti dávno měla?
Víš, myslím, že buď chceš slyšet prachobyčejné pochlebování, jak super máma jsi, protože tebe to nevyčerpávalo, užívala si a nestěžoval, anebo ti prostě schází empatie a EQ, protože se nedokážeš vcítit do situace, že karanténa neznamená jen plnou a několika měsíční péči o děti, ale i starosti okolo - pokles příjmů, obavy z koronaviru (z TV se to na nás valilo ze všech stran), strach o práci, finanční jistoty, o své zdraví, zdraví blízkých, stres z HO a domácí výuky a tak dále a tak dále - OPRAVDU si nedovedeš představit, že po několika měsících je žena unavená a vlastně touží po tom, aby děti mohly zpět do školy za kamarády a ona si odpočinula? OPRAVDU to z takové matky dělá špatnou matku?
… koukám @lucenka, že na tebe se hodí totéž, co jsem psala zakladatelce… :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
20.7.20 14:52
@lucenka píše:
Popravdě matka, co se těší na to, až dlouhodobě udá své dítě někomu jinému, by děti mít neměla.

A co mám dělat já, když se obě moje děti začaly těšit do školy už po měsíci karantény? Mám se jít rovnou bodnout?

Příspěvek upraven 20.07.20 v 14:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.7.20 14:53
@lucenka píše:
No popravdě částečně ano. A teda rozhodně jsem se netěšila na to, že moje dítě bude trávit víc času s učitelkou než s rodinou.

A kdo tě k tomu nutí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
20.7.20 14:53
@thalasan píše: :zed: chytrému napovez, hloupého kopni, ale co s tebou? Předpokládám, že dítě do školky a ani do školy jsi nedala a výuku až do 15 let včetně kroužků zajistujes sama :lol:

Tak se kopnete :wink: srovnavate nesrovnatelne. Ale to asi nepobirate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
20.7.20 14:54
@ivašot. píše:
A co mám dělat já, když se obě moje děti začaly těšit do školy už po měsíci karantény? Mám se jít rovnou bodnout?Příspěvek upraven 20.07.20 v 14:54

Bavime se o matkach, ktere se hrouti z pritomnosti svych deti a ne o detech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
20.7.20 14:55
@lucenka píše:
Přečti si to ještě jednou. Psala jsem o těšení se matek, jak své dítě dlouhodobě udají někomu jinému ;) ale to je asi složité pochopit, že :think:

Takže tvé děti se nevídají s nikým jiným než otec a matka, nikdy je nedáváš hlídat nikomu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.7.20 14:56
@Terodaktil píše:

Takže ti jde jen o přítomnost děti?
Ne třeba fakt, že děti musí učit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 14:57
@pikola píše:
Takže tvé děti se nevídají s nikým jiným než otec a matka, nikdy je nedáváš hlídat nikomu :think:

No rozhodně mi nikdo dítě nehlídá dlouhodobě, tak jako učitelky ve školce a později ve škole.

• Citovat
  • Upravit
15436
20.7.20 14:58
@Terodaktil píše:

Ale chápeš, ze ono to tak trochu souvisí? Kdyź vidím, jak je doma dítě po nějaké době v nepohodě, jak mu chybí škola, kamarádi, zájmy, tak se pak i já jako matka těsím, že až se ho budu moci „zbavit“ do té školy. A nechrochtám si blahem v karanténě…

Příspěvek upraven 20.07.20 v 14:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.7.20 14:58
@lucenka píše:
No rozhodně mi nikdo dítě nehlídá dlouhodobě, tak jako učitelky ve školce a později ve škole.

Tvoje dítě nechodí dlouhodobě do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 14:59
@ivašot. píše:
A co mám dělat já, když se obě moje děti začaly těšit do školy už po měsíci karantény? Mám se jít rovnou bodnout?Příspěvek upraven 20.07.20 v 14:54

Ale tady se řeší matky, které to doma nezvládaly se svými dětmi. A popravdě bych se asi zamyslela nad tím, proč je dětem líp s cizími než s vlastní rodinou.

• Citovat
  • Upravit
31439
20.7.20 14:59
@Terodaktil píše:

Je lepsi se hroutit z jejich pritomnosti nebo z jejich nepritomnosti :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
20.7.20 15:00
@Terodaktil píše:
Tak se kopnete :wink: srovnavate nesrovnatelne. Ale to asi nepobirate.

Ale srovnání s válkou je ok? :think: jo opravdu nepobiram

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 15:00
@Lama Lama píše:
Tvoje dítě nechodí dlouhodobě do školy?

Chodí, ale rozhodně to není věc, má kterou bych se těšila a nemohla se dočkat toho, až tam dítě zase budu moct dát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML