Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka no pokud jsi přesvědčena že to je pro tvoje děti prospěšné a i jim to plně vyhovuje, tak je jasný že děláš podle sebe, ale asi si nemůžeš myslet že máš patent na to jak se to ma správně dělat a že tvoje postupy sou ty jediný správný, že ne 🙂 jsi ve všem tak nepružná a netolerantní k ostatním, nebo jedna z těch co si z dětí udělaly osobní projekt a mají osobní problém s jejich osamostatnovanim?
@lucenka píše:
Ale tady se řeší matky, které to doma nezvládaly se svými dětmi. A popravdě bych se asi zamyslela nad tím, proč je dětem líp s cizími než s vlastní rodinou.
Opravdu, ještě před chvílí jsi tady řešila, že děti to snad vydrží…
tomu se říká názorová konzistence… ![]()
@lucenka píše:
Chodí, ale rozhodně to není věc, má kterou bych se těšila a nemohla se dočkat toho, až tam dítě zase budu moct dát.
Hele a já třeba jo
naučí se tam spoustu věcí, má tam zábavu, kamarády. Už i samy děti se těšily do školy, aspoň u nás. A není to proto, že by jsme byli špatný rodiče co jim neumí udělat zábavu. Prostě být doma s rodinou nonstop nebaví každého. Já si od nich ráda odpočinu. A nestydím. se za to a nejsem pro to horší matka než tyhle nadšený matky jako ty co nechápou jak se někdo s dětma může nudit.
@Barbboraaa píše:
@lucenka no pokud jsi přesvědčena že to je pro tvoje děti prospěšné a i jim to plně vyhovuje, tak je jasný že děláš podle sebe, ale asi si nemůžeš myslet že máš patent na to jak se to ma správně dělat a že tvoje postupy sou ty jediný správný, že ne 🙂 jsi ve všem tak nepružná a netolerantní k ostatním, nebo jedna z těch co si z dětí udělaly osobní projekt a mají osobní problém s jejich osamostatnovanim?
Já ale nemám problém s osamostatňováním dítěte. Ale rozhodně nejsme matka, pro kterou je její vlastní dítě, které nesmí pár měsíců chodit do společnosti kvůli ochraně veřejného zdraví, přítěž.
@lucenka píše:
Chodí, ale rozhodně to není věc, má kterou bych se těšila a nemohla se dočkat toho, až tam dítě zase budu moct dát.
No a proč si život nezařídíš tak, aby jsi ho tam dávat nemusela? zvládnou to jiné, proč ne ty? ![]()
@Janli píše:
Opravdu, ještě před chvílí jsi tady řešila, že děti to snad vydrží…tomu se říká názorová konzistence…
Tak jinak, vydrží to jak rodiče, tak i děti. A kdo to nevydrží, tak se může odstěhovat do zemí, kde se žádná opatření nezavedla.
@lucenka píše:
Ale tady se řeší matky, které to doma nezvládaly se svými dětmi. A popravdě bych se asi zamyslela nad tím, proč je dětem líp s cizími než s vlastní rodinou.
Ale to víš, že je to proto, že jsem příšerná matka.
Nebo protože je normální, že pubertální dítě stojí o kontat i s někým jiným než jsou rodiče, chce se věnovat svým zájmům a ještě tedy moje divná dcera docela uznavá význam školního vzdělávaní, které i při maximální domácí snaze nebyla schopna úplně nahradit.
A k tomu, jak s námi nechtějí děti trávit čas. 17 letá dcera s námi letos naprosto bez protestů jede na 2 týdenní dovolené a jen lituje, že nevyjde i každoročních 14 dní u moře.
Příspěvek upraven 20.07.20 v 15:10
@Hobitka píše:
Je lepsi se hroutit z jejich pritomnosti nebo z jejich nepritomnosti.
Tak dnesni matky si evidentne styskaji kdyz maji dite doma nez kdyz nekam odjede.
@Lama Lama píše:
No a proč si život nezařídíš tak, aby jsi ho tam dávat nemusela? zvládnou to jiné, proč ne ty?
Jste opravdu lama. Povinna skolni dochazka rika vam to neco? 🙄 ano muzou se deti ucit i doma. Ale co prace? Tema bylo ohledne matek, ktere nepracuji, jsou doma a vadi jim jejich deti.
@Terodaktil píše:
Jste opravdu lama. Povinna skolni dochazka rika vam to neco? 🙄 ano muzou se deti ucit i doma. Ale co prace? Tema bylo ohledne matek, ktere nepracuji, jsou doma a vadi jim jejich deti.
Já se ptala Lucenky. ![]()
Tak a teď mě supermatky ukamenují, ale prostě musím. Já zase nechápu ty matky, které nejsou schopné ani x let po porodu „přestřihnout“ pupeční šňůru se svým dítětem a to dítě tahat všude:
A teď mě ukamenujte!!!
Já své děti miluju nade vše. Pořizovala jsem si je proto, že jsem je chtěla. Ano do určitého věku se člověk omezit musí. A je jasné, že už ty každotýtenní párty jsou ty tam.
Ale co je špatného na tom, když si 1× za čas vyrazím bez dětí s kámoškama se pobavit, s partnerem si uděláme večer sami pro sebe, nebo prostě si jen udělám odpoledne sama pro sebe - např. nákupy. Jsem snad proto horší matka??
![]()
@lucenka píše:
Tak jinak, vydrží to jak rodiče, tak i děti. A kdo to nevydrží, tak se může odstěhovat do zemí, kde se žádná opatření nezavedla.
A on to snad někdo nevydržel??? Utekla mi nějaká hromadná sebevražda???
![]()
@Janli píše:
A on to snad někdo nevydržel??? Utekla mi nějaká hromadná sebevražda???![]()
Ne, ale nemá kdo co pindat. Máš být spokojená, se vším. Jinak si rozmazlenej egocentrickej spratek.
@Terodaktil píše:
Ještě si pamatuju diskuzi, kde jsi se hrozně pohoršovala, jak tu diskutující uráží…
Bylo by fajn, kdyby jsi se své původní myšlenky držela… Nezaregistrovala jsem, že by někomu děti vadily…jen to, že si občas někdo posteskl, že už se těší na školku… pokzd v tom nevidíš rozdíl… ![]()
@Terodaktil píše:
Bavime se o matkach, ktere se hrouti z pritomnosti svych deti a ne o detech.
A tobe jako matce treba neni lito, ze je tvoje dite smutn a itraveny, protoze nechce tebe, ale svoje kamaradky? Mne to treba stvalo vic kvuli tomu diteti, protoze proste byla smutna a mne to bylo lito, neb jsem ji s tim nemohla pomoct. ![]()