Karanténa, děti doma, matky na nervy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1535
20.7.20 15:02

@lucenka no pokud jsi přesvědčena že to je pro tvoje děti prospěšné a i jim to plně vyhovuje, tak je jasný že děláš podle sebe, ale asi si nemůžeš myslet že máš patent na to jak se to ma správně dělat a že tvoje postupy sou ty jediný správný, že ne 🙂 jsi ve všem tak nepružná a netolerantní k ostatním, nebo jedna z těch co si z dětí udělaly osobní projekt a mají osobní problém s jejich osamostatnovanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.7.20 15:04
@lucenka píše:
Ale tady se řeší matky, které to doma nezvládaly se svými dětmi. A popravdě bych se asi zamyslela nad tím, proč je dětem líp s cizími než s vlastní rodinou.

Opravdu, ještě před chvílí jsi tady řešila, že děti to snad vydrží… :mrgreen: tomu se říká názorová konzistence… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36009
@lucenka píše:
Chodí, ale rozhodně to není věc, má kterou bych se těšila a nemohla se dočkat toho, až tam dítě zase budu moct dát.

Hele a já třeba jo :nevim: naučí se tam spoustu věcí, má tam zábavu, kamarády. Už i samy děti se těšily do školy, aspoň u nás. A není to proto, že by jsme byli špatný rodiče co jim neumí udělat zábavu. Prostě být doma s rodinou nonstop nebaví každého. Já si od nich ráda odpočinu. A nestydím. se za to a nejsem pro to horší matka než tyhle nadšený matky jako ty co nechápou jak se někdo s dětma může nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Barbboraaa píše:
@lucenka no pokud jsi přesvědčena že to je pro tvoje děti prospěšné a i jim to plně vyhovuje, tak je jasný že děláš podle sebe, ale asi si nemůžeš myslet že máš patent na to jak se to ma správně dělat a že tvoje postupy sou ty jediný správný, že ne 🙂 jsi ve všem tak nepružná a netolerantní k ostatním, nebo jedna z těch co si z dětí udělaly osobní projekt a mají osobní problém s jejich osamostatnovanim?

Já ale nemám problém s osamostatňováním dítěte. Ale rozhodně nejsme matka, pro kterou je její vlastní dítě, které nesmí pár měsíců chodit do společnosti kvůli ochraně veřejného zdraví, přítěž.

• Citovat
  • Upravit
81500
20.7.20 15:05
@lucenka píše:
Chodí, ale rozhodně to není věc, má kterou bych se těšila a nemohla se dočkat toho, až tam dítě zase budu moct dát.

No a proč si život nezařídíš tak, aby jsi ho tam dávat nemusela? zvládnou to jiné, proč ne ty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 15:06
@Janli píše:
Opravdu, ještě před chvílí jsi tady řešila, že děti to snad vydrží… :mrgreen: tomu se říká názorová konzistence… :mrgreen:

Tak jinak, vydrží to jak rodiče, tak i děti. A kdo to nevydrží, tak se může odstěhovat do zemí, kde se žádná opatření nezavedla.

• Citovat
  • Upravit
15436
@lucenka píše:
Ale tady se řeší matky, které to doma nezvládaly se svými dětmi. A popravdě bych se asi zamyslela nad tím, proč je dětem líp s cizími než s vlastní rodinou.

Ale to víš, že je to proto, že jsem příšerná matka.
Nebo protože je normální, že pubertální dítě stojí o kontat i s někým jiným než jsou rodiče, chce se věnovat svým zájmům a ještě tedy moje divná dcera docela uznavá význam školního vzdělávaní, které i při maximální domácí snaze nebyla schopna úplně nahradit.
A k tomu, jak s námi nechtějí děti trávit čas. 17 letá dcera s námi letos naprosto bez protestů jede na 2 týdenní dovolené a jen lituje, že nevyjde i každoročních 14 dní u moře.

Příspěvek upraven 20.07.20 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
@Hobitka píše:
Je lepsi se hroutit z jejich pritomnosti nebo z jejich nepritomnosti :think:.

Tak dnesni matky si evidentne styskaji kdyz maji dite doma nez kdyz nekam odjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
20.7.20 15:08
@Lama Lama píše:
No a proč si život nezařídíš tak, aby jsi ho tam dávat nemusela? zvládnou to jiné, proč ne ty? :think:

Jste opravdu lama. Povinna skolni dochazka rika vam to neco? 🙄 ano muzou se deti ucit i doma. Ale co prace? Tema bylo ohledne matek, ktere nepracuji, jsou doma a vadi jim jejich deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.7.20 15:09
@Terodaktil píše:
Jste opravdu lama. Povinna skolni dochazka rika vam to neco? 🙄 ano muzou se deti ucit i doma. Ale co prace? Tema bylo ohledne matek, ktere nepracuji, jsou doma a vadi jim jejich deti.

Já se ptala Lucenky. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
20.7.20 15:12

Tak a teď mě supermatky ukamenují, ale prostě musím. Já zase nechápu ty matky, které nejsou schopné ani x let po porodu „přestřihnout“ pupeční šňůru se svým dítětem a to dítě tahat všude:

• nějaký sraz s kámoškou (i bezdětnou) - jedině odpoledne někde na hřišti, či jiném dětském zařízení
  • nějaké kino/divadlo s partnerem - jedině na nějaké dětské představení a pouze s dítětem
  • nějaká romantická večere ve dvou - ani omylem jedině s dítětem
  • sportovní aktivita s partnerem/kámoškou - jedině takovou aby to zvládlo i dítě
  • aktivita, která není vhodná pro děti (není myšlen sex :mrgreen: ) - v žádném případě, mám přece dítě.

A teď mě ukamenujte!!!

Já své děti miluju nade vše. Pořizovala jsem si je proto, že jsem je chtěla. Ano do určitého věku se člověk omezit musí. A je jasné, že už ty každotýtenní párty jsou ty tam.
Ale co je špatného na tom, když si 1× za čas vyrazím bez dětí s kámoškama se pobavit, s partnerem si uděláme večer sami pro sebe, nebo prostě si jen udělám odpoledne sama pro sebe - např. nákupy. Jsem snad proto horší matka?? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.7.20 15:13
@lucenka píše:
Tak jinak, vydrží to jak rodiče, tak i děti. A kdo to nevydrží, tak se může odstěhovat do zemí, kde se žádná opatření nezavedla.

A on to snad někdo nevydržel??? Utekla mi nějaká hromadná sebevražda??? :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81500
20.7.20 15:15
@Janli píše:
A on to snad někdo nevydržel??? Utekla mi nějaká hromadná sebevražda??? :mrgreen: :mrgreen:

Ne, ale nemá kdo co pindat. Máš být spokojená, se vším. Jinak si rozmazlenej egocentrickej spratek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.7.20 15:18
@Terodaktil píše:
Jste opravdu lama. Povinna skolni dochazka rika vam to neco? 🙄 ano muzou se deti ucit i doma. Ale co prace? Tema bylo ohledne matek, ktere nepracuji, jsou doma a vadi jim jejich deti.

Ještě si pamatuju diskuzi, kde jsi se hrozně pohoršovala, jak tu diskutující uráží… :think: Bylo by fajn, kdyby jsi se své původní myšlenky držela… Nezaregistrovala jsem, že by někomu děti vadily…jen to, že si občas někdo posteskl, že už se těší na školku… pokzd v tom nevidíš rozdíl… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10425
20.7.20 15:18
@Terodaktil píše:
Bavime se o matkach, ktere se hrouti z pritomnosti svych deti a ne o detech.

A tobe jako matce treba neni lito, ze je tvoje dite smutn a itraveny, protoze nechce tebe, ale svoje kamaradky? Mne to treba stvalo vic kvuli tomu diteti, protoze proste byla smutna a mne to bylo lito, neb jsem ji s tim nemohla pomoct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí