Karanténa, děti doma, matky na nervy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1908
20.7.20 13:34

@lucenka skoro 4lete dítě? Dcera je tedy zvyklá, protože si voláme s babičkou, ale mezi kamarády byl problém, aby videohovor děti pobraly. A jestli pamatuješ, tak bylo i období, kdy museli mít roušky všichni a teda vysvětlit to dceři 1,5r byl problém (asi jsem neschopná matka). Takže jsem ji za sídliště vozila zapnutou v kočáru a doufala, že nikomu neležíme na žaludku tolik, aby nás nabonzoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.7.20 13:34
@lucenka píše:
Tak to je smutný, že jí nedokážeš vymyslet venku zábavu. Ono je hrozný problém stáhnout do mobilu třeba hledání kešek, Pokémony apod. Nebo venku nakreslit panáka a jít s ní skákat apod.

Spíš je smutný, když někdo nedokáže pochopit, že některý děti to s rodiči baví jen omezenou dobu a pak potřebují vyrstevníky.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.7.20 13:35
@sakota píše:
Jaj. Jdu svoji ctyrletacce, co brecela po kamaradkach a skolce, nainstalovat nejakej skype nwbo neco. Jen at se uci zavislistem na technice hezky odmala!

Lepší dítě naučit s technikou než ho nechat řvát, že mu chybí. kamaradi ;)
Jo a dítě té závislosti učíš i ty, když tě vidí s mobilem v ruce, sedět u počítače apod.

• Citovat
  • Upravit
5814
20.7.20 13:36

@Terodaktil … mám děti tři - 1.třída, školka a roční batole - nejstarší dítě je mimořádně nadané, problémy s učením nemá, prostřední taky (i když do PPP teprve půjdeme), nejmladší syn je šikovné a klidné miminko, v noci spí, všechno sní, trochu protivný býval jen, když se mu klubal zub - máme velký dům, máme velkou zahradu, žijeme na vesnici, oba jsme byli doma na HO - na první pohled ideální podmínky pro „trávit se svými dětmi celé dny doma a nestěžovat si“, že ano? Přesto jsem se i já po určité době karantény těšila, až starší děti půjdou zpět do školy a školky - proč? Jsem nemocná, provází mě vcelku závažná neurologická diagnóza a upřímně přiznám, že několika měsíční plná péče o děti bez možnosti školy, školky, návštěvy kamarádů, nebo možnosti zajet někam na vejlet, mě prostě fyzicky vyčerpávala - do té míry, že se moje neurologie na nějaký čas pěkně zhoršila - co myslíš, jsem špatná matka? Neměla jsem si své děti dělat? Resp. měla jsem je dát pryč, když mi nemoc diagnostikovali až když už jsem děti dávno měla?
Víš, myslím, že buď chceš slyšet prachobyčejné pochlebování, jak super máma jsi, protože tebe to nevyčerpávalo, užívala si a nestěžoval, anebo ti prostě schází empatie a EQ, protože se nedokážeš vcítit do situace, že karanténa neznamená jen plnou a několika měsíční péči o děti, ale i starosti okolo - pokles příjmů, obavy z koronaviru (z TV se to na nás valilo ze všech stran), strach o práci, finanční jistoty, o své zdraví, zdraví blízkých, stres z HO a domácí výuky a tak dále a tak dále - OPRAVDU si nedovedeš představit, že po několika měsících je žena unavená a vlastně touží po tom, aby děti mohly zpět do školy za kamarády a ona si odpočinula? OPRAVDU to z takové matky dělá špatnou matku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439

@sakota Tak nejak :zed:. Doporucit jako zabavu pro dite chytani Pokemonu a jako socialni kontakt xicht na pocitaci, ach ajaj, kam jsme se to dostali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
@Janli píše:
Spíš je smutný, když někdo nedokáže pochopit, že některý děti to s rodiči baví jen omezenou dobu a pak potřebují vyrstevníky.

Ale to máš fuk, kdyby to všechny v diskuzi chápali, Lucenka to chápat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 13:37
@Janli píše:

Tak školní dítě už by mělo zvládnout pochopit, že prostě chvíli vrstevníci fyzicky nebudou.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.7.20 13:39
@Hobitka píše:
@sakota Tak nejak :zed:. Doporucit jako zabavu pro dite chytani Pokemonu a jako socialni kontakt xicht na pocitaci, ach ajaj, kam jsme se to dostali…

Tak rozhodně je to lepší, než být zavřený doma a jen si stěžovat, jak je to strašný.

• Citovat
  • Upravit
10425
20.7.20 13:44
@lucenka píše:
Tak rozhodně je to lepší, než být zavřený doma a jen si stěžovat, jak je to strašný.

Nejlepsi by bylo nebyt zavreny doma, umoznit diteti jit do kolektivu nebo treba na to rhiste a bylo by vsem lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.7.20 13:48

Jo a jeste: ano, mezi duvody, proc mit deti, naprosto bez legrace a nadsazky bylo i vedomi, ze zodpovedni a rozumni lide by deti mit meli, kvuli sobe i kvuli spolecnosti. Ze sice oba tusime, ze tech prvnich par let bude peklo a nutne zlo, ale ze vidime i dal nez jen do prvni tridy a ze i kdyz nemame chut stravit mesice a roky hranim si na lizani neviditelny zmrzliny a porad dokola staveni veze z kostek, deti chceme, protoze jednou muzou byt pro svet dost dulezite. Videli jsme a vidime sirsi kotext a vzdalenejsi vyhled, i kdyz nas soucasnost, zvlast v ty karantene, mlela strasne a ano, nebavi me hrat si potisici s batoletem na to samy a porad se dohadovat a otravovat s ctyrletou, ze skolka je proste zavrena a na hriste bysme jit taky nemeli a s detma s hrat nemuze. Voser. Pro vsechny. Ale jednou z nich mozna neco bude. Minimalne snad slusne vychovani lide.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
20.7.20 13:48
@lucenka píše:

No, my az tolik zavreni doma nebyli, misto Pokemonu jsme hledali zkameneliny, brouky ci orchideje, a stejne to bylo pro vsechny psychicky strasne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 13:54
@sakota píše:
Nejlepsi by bylo nebyt zavreny doma, umoznit diteti jit do kolektivu nebo treba na to rhiste a bylo by vsem lip.

Tak si postav hřiště doma, když tvým dětem tak strašně chybělo ;) jak to jenom dělaly děti v minulosti, když hřiště nebyly :think:
A pokud ti vadí přístup státu nk řešení situace, tak nikdo ti nebrání v odstěhování se jinam.

• Citovat
  • Upravit
16302
20.7.20 13:54
@lucenka píše:
Tak to jsi hodně naivní a hloupá, jestli si děti pořizuješ v dnešní době kvůli tomu, aby tě zabezpečily v důchodu. Měla jsem za to, že dneska už lidi v produktivním věku ví, že na důchod si musí našetřit sami :think:

Já myslím, že je úplně jedno, o jakou dobu se jedná, a stále platí, že „nejlepší zajištění na stáří jsou dobře vychované děti“. A rozhodně to neznamená, že někdo plánuje viset dětem na krku, ale lidi v roce 53 taky měli pocit, že jsou zabezpečení a nejsou hloupí ani naivní, no a jejich vydřené úspory skončily taky s přepočtem 30:1. Pak byli hodně rádi, že mají dobře vychované děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
20.7.20 13:56
@lucenka píše:
Tak si postav hřiště doma, když tvým dětem tak strašně chybělo ;) jak to jenom dělaly děti v minulosti, když hřiště nebyly :think:
A pokud ti vadí přístup státu nk řešení situace, tak nikdo ti nebrání v odstěhování se jinam.

No, mým dětem chyběly ty děti z hřiště, ne ty jednotlivé prvky. A jak to dělali v minulosti? Myslíš v době, kdy děti litaly v chumlu a starší ucily mladší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 13:57
@zrcadlo píše:
Já myslím, že je úplně jedno, o jakou dobu se jedná, a stále platí, že „nejlepší zajištění na stáří jsou dobře vychované děti“. A rozhodně to neznamená, že někdo plánuje viset dětem na krku, ale lidi v roce 53 taky měli pocit, že jsou zabezpečení a nejsou hloupí ani naivní, no a jejich vydřené úspory skončily taky s přepočtem 30:1. Pak byli hodně rádi, že mají dobře vychované děti.

Tak rozumný člověk snad ví, že je blbost škudlit peníze na účtu ;) i když u Čechů to moc neplatí, vzhledem k pravidelným zveřejňovaným informacím, kolik mají peněz na běžném účtu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML