Karanténa, děti doma, matky na nervy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
20.7.20 14:30
@sakota píše:
2 mesice v kuse, kdy jim vubec nic nebylo? Vidis rozdil „jsem nemocnej, je mi blbe, ta jsem dom“ a „nic mi neni a stejne se nesmim s nikym stykat“? Ne, s takovou situaci jsem opravdu nepocitala, kdyz jsem se rozhodovala, zda mit deti.

Tak lidi taky nepočítali v minulosti třeba s tím, že bude válka. A přizpůsobili se. Jen dnešní zpovykané paničky a jejich děti nezvládají krátkodobé omezení a hroutí se.

Příspěvek upraven 20.07.20 v 14:31

• Citovat
  • Upravit
85544

Ze se s lucenkou bavite, tu odjakziva preskakuju, uz jsem kdysi pred roky psala, zasekly kolovratek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
@lucenka píše:
Ale člověk u covidu nemá jistotu, že je zdravý, když nemá příznaky. A holt člověk musí pochopit, že se občas musí uskrovnit. Přijde mi, že lidi v Evropě by ale potřebovali větší facku, aby jim došlo, že přemýšlí roste sobecky a že nemůžou mít vše.

Nikdo nepíše, že to nechápe. Jen tady některé nechápou, že ty ostatní kvůli tomu neskacou radostí. To jsem netušila, že je povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.7.20 14:31
@lucenka píše: Že i v minulosti děti zvládly být bez kontaktu s vrtsevniky. Ale dnešní děti jsou asi nějak vadné a zanechá to na nich následky… Že by chyba na straně rodičů, co se o své děti nezvládnou postarat :think:

Tak že vše, co děti v minulosti zvládly, automaticky znamená, že to je OK a nebudeš ty s tím mít v současnosti ani budoucnosti problém? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 14:32
@thalasan píše:
A kvůli tomu zavřeli školu a nemohli ven ani ty zdravé děti? To pochybuji nebo ty jsi to zažila? 8o Navic nemocné dítě se tak nějak cítí nemocně a víc chápe proč nemůže ven.

No tak.pak musí zapracovat rodiče a vysvětlit dětem, proč se musí na chvíli omezit.

• Citovat
  • Upravit
2932
20.7.20 14:34
@lucenka píše:
Tak lidi taky nepočítali v minulosti třeba s tím, že bude válka. A přizpůsobili se. Jen dnešní zpovykané paničky a jejich děti nezvládají krátkodobé omezení a hroutí se.Příspěvek upraven 20.07.20 v 14:31

A měli ti lidi za války radost? To si nikdo nemohl dovolit říct, že bez války by bylo líp? Já nevím babička to přežila, ale nikdo ji nenadavl do zpovykané paničky, když si na tu nepeknou dobu vzpomněla, že to nebyl med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.7.20 14:35
@lucenka píše:
No tak.jolt děti byly dva měsíce bez kolektivu vrstevníků. To přežijí.

Ty děti to přežily, nevšimla jsem si, že by se vedly statistiky kolik zemřelo dětí na následky karantény. Ale o tomhle ta diskuze vůbec není. Ta je o tom, že některý matky měly odvahu přiznat, že si to vůbec neužívaly a těšily se na školy a školky. A pár supermatek je tady teď pranýřuje, jak jsou neschopný.
Nevím proč, ale já se teď s radostí a hrdostí zařazuju mezi neschopný matky, co si vlastně neměly pořizovat děti… :think:

• Citovat
  • Upravit
2932
20.7.20 14:36
@lucenka píše:
No tak.pak musí zapracovat rodiče a vysvětlit dětem, proč se musí na chvíli omezit.

Takže znovu a jakmile si to všichni nebudou užívat a nepopluji na růžovém obláčku a náhodou se budou tesit na otevření škol, tak je nutné ty lidi lyncovat? Jako opravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.7.20 14:39
@lucenka píše:
Tak lidi taky nepočítali v minulosti třeba s tím, že bude válka. A přizpůsobili se. Jen dnešní zpovykané paničky a jejich děti nezvládají krátkodobé omezení a hroutí se.Příspěvek upraven 20.07.20 v 14:31

kopni si, kdyz ti to udela dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
@lucenka píše:

Ja nemam pocit, ze by tu nekdo psal, ze by snad detem nevysvetlil situaci, ze by byl snad zpovykany a neuskromnil se. Pokud dobre ctu, tak to cele bylo o tom, ze si kdesi par matek na RD postesklo, jak je stvou zavrene skolky, misto aby jasaly, ze jim vyssi prozretelnost prihrala par mesicu, kdy si mohou deti „naplno uzit :mrgreen: “.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@thalasan píše:
Takže znovu a jakmile si to všichni nebudou užívat a nepopluji na růžovém obláčku a náhodou se budou tesit na otevření škol, tak je nutné ty lidi lyncovat? Jako opravdu?

Popravdě matka, co se těší na to, až dlouhodobě udá své dítě někomu jinému, by děti mít neměla.

• Citovat
  • Upravit
81500
20.7.20 14:41
@lucenka píše:
Popravdě matka, co se těší na to, až dlouhodobě udá své dítě někomu jinému, by děti mít neměla.

Ty dáváš své dítě do školy ( udáváš k někomu jinému) proti své vůli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
20.7.20 14:41
@lucenka píše:
:zed: chytrému napovez, hloupého kopni, ale co s tebou? Předpokládám, že dítě do školky a ani do školy jsi nedala a výuku až do 15 let včetně kroužků zajistujes sama :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 14:42
@Lama Lama píše:
Ty dáváš své dítě do školy ( udáváš k někomu jinému) proti své vůli?

No popravdě částečně ano. A teda rozhodně jsem se netěšila na to, že moje dítě bude trávit víc času s učitelkou než s rodinou.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.7.20 14:44
@thalasan píše: :zed: chytrému napovez, hloupého kopni, ale co s tebou? Předpokládám, že dítě do školky a ani do školy jsi nedala a výuku až do 15 let včetně kroužků zajistujes sama :lol:

Přečti si to ještě jednou. Psala jsem o těšení se matek, jak své dítě dlouhodobě udají někomu jinému ;) ale to je asi složité pochopit, že :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML