Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@azora píše:
No kdyz je to 5× denne tak by te to asi taky vadilo ne? Moje mama vola tak trikrat do tydne, jsme dospeli a mame svuj zivot ne!!!
Tak jí to řekni, ne?
@azora píše:
No kdyz je to 5× denne tak by te to asi taky vadilo ne? Moje mama vola tak trikrat do tydne, jsme dospeli a mame svuj zivot ne!!!
Ano vadilo, domluvily jsme se tak, aby to vyhovovalo oběma. Říkáš, že jsi dospělá, k tomu snad patří se dospěle chovat a říct, když ti něco vadí.
@radkka píše: Že nejsem nadšením bez sebe se ale nerovná přežívání, tak nepřekrucuj. Jinak s tvým příspěvkem souhlasím, nevím, co máš za problém. Mamce je smutno, normálně jsme se domluvily a voláme si večer každý den, pro mě je to i lepší, než si volat jednou za týden, ale hodinu, raději denně kratší dobu. Vím, že má radost, je spokojená a to mi za těch pár minut stojí.
tak samozřejmě - pokud to je po domluvě a obě strany s tím souhlasili, ano budem si volat denně, tak nevidím problém..
Problém je že zakladatelka se takto se svou tchýni zřejmě nedomluvila a vadí ji to ( pokud teda volá jí a ne synovi - to tady ještě nebylo vysvětleno myslím vůbec )
@radkka píše:
A právě to, že se se svojí vlastní matkou nedokážeš hodnotně bavit je smutné. Třeba to jednou pochopíš, až svoje děti vychováš, ony odejdou z domu a když s nimi budeš chtít jednou za měsíc mluvit, tak ti řeknou, že si s tebou nemají co říct. Moje matka je skvělá inteligentní žena, která ani neví, kde mají mléko v akci, má zájmy na jiné úrovni a především, je to člověk, který mě vychoval, který se mi věnoval, byl tu pro mě vždy, když jsem potřebovala a stále je mi oporou, takže i kdyby mi chtěla vyprávět o mlíku, tak jí budu poslouchat. Já totiž svojí matku ctím, vážím si jí a pokud začíná stárnout a je jí smutno, tak se k ní neotočím zády, bylo by mi ze sebe na zvracení.
@kve-tinka píše:
@radkka já se s ní umím hodnotně bavit…ale víš co, bydlí kousek od nás, takže já kolikrát s malým jdu jen tak po venku a stavíme se. Nemusíme si denně volat, někdy si pošlem email, s fotkou, vtipem…
Btw. to jsi napsala ty Jsme tři sourozenci, dva o dost starší než já, radost z toho nemáme ani jeden, ale je to naše máma. takže bych moc nemoralizovala…
Jenže moje mamka bydlí několik set kilometrů ode mě, takže osobní kontakt není tak častý.
A já ji prostě chci a potřebuju slyšet každý den. Že se to někomu nezdá normální, je mi jedno.
@Anonymní píše:
Naprosto chápu, že ti to vadí. Tchán volá manželovi klidně i 12× za den, často hovor i 30 minut a víc a je to opravdu omezující a nemá žádné zábrany, pokud nevezme, tak volá i mně… Pokaždé řeší sebe a svůj problém, občas mám pocit, že si bez něj ani neutře pr.el. Nedávno mu volal, jaký má koupit kočkolit - my kočku nemáme, tchán 3 roky a najednou problém, dokonce chtěl pro chlapa přijet, aby s ním ten kočkolit jel koupit.
A podobné radosti jsou pořád, radí se s ním o úplně všemPokud nebere, nebo chce rychle končit, tak jsou výhružky a citové vydírání…
Naštěstí aspoň s tchýní jsme to vyřešili. Když se narodil první syn, tak tchýně volala i 5× denně a chtěla vědět o každém detailu synova života. To jsme vyřešili tak, že jsme se domluvili 2× týdně na hovorech přes Skype, že přitom i vidí děti.
Dik ze me chapes, budu se muset odvazit a rict ji to a nebo to proste nebrat
@kve-tinka píše:
No právě, vyletí z hnízda, mají mít to svoje. Já mám s rodiči bájo vztah, ale opravdu si nemusíme denně volat.
Ale když to tobě nevadí…
ja s tim souhlasim prijde mi kazdodenni volani posahany
Mne moje mati nevola nikdy a je mi to fuk
a tchyne uz to vzdala
vola muzi denne. chudak
![]()
@lolla.jones píše:
Mne moje mati nevola nikdy a je mi to fuka tchyne uz to vzdala
vola muzi denne. chudak
![]()
@lolla.jones píše:
Mne moje mati nevola nikdy a je mi to fuka tchyne uz to vzdala
vola muzi denne. chudak
![]()
Tebe musí mít každý moc rád, že? ![]()
@Anna766 píše:![]()
![]()
Já rodiče nemám už. A hlavně táta mi chybí každý den. Poučná diskuze, vskutku poučná.manžel nemá rodiče už od puberty a vím jak moc ho bolelo že jeho mamka nikdy neviděla naše děti. Jak rádi bychom oba " přežili" telefon klidně i denně.
tak asi hodně záleží na rodinných vztazích..
![]()
@smurfka píše:
Normální to není..pokud volá tvému muži a jemu to nevadí, tak tobě to muže být šumák a překonala bych to..pokud volá tobě, není nic jedoduššího než to nevzít, nebo vypípat ( položit ) a vzít jí to třeba jednou za tři dny, jednou za týden a tak. Pokud si bude stěžovat muži že jí to nebereš, tak mu řekni že si s ní nemáš každý den co říct a je trapné mlčet do telefonu. POkud by volala dětem - vnoučatům, je to něco jiného.
nedovedu si představit, že bych rodičům nebo tchyni típla telefon. Promiň, to je pro mě vrchol hulvátsví.