Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Jsi prostě… Opozice
jaká opozice, tohle je na všechny strany napříč miminem. ![]()
Ale vite, kde je problém? soud soudí skutky a ne záměry a plány. Takže ačkoliv on mohl plánovat cokoliv, tak bohužel jedno je fakt. V době žádosti o dotaci nebyla firma Čapí hnízdo součástí holdingu Agrofert, a tudíž byla to firma malá či střední a tím splnila podmínku dotace. jestli tu firmu vytrhli za účelem získání této dotace, to není bohužel na řešení soudem. Soud bude řešit to, zda Čapí hnízdo dostalo dotaci oprávněně či nikoliv. A to co se tam píše nasvědčuje tomu, že ano, že podmínky splnili. Hotovo šmytec.
Je to asi takto - chlap přepadne na ulici ženskou, praští ji, a pak zasáhne policie, jo? A ted - policie bude uvádět, že ji praštil, aby ji mohl znásilnit. On bude říkat ne, jen jsem ji praštil, štvala mě. Co udělá soudce? odsoudí ho za znásilnění nebo pokus? ne. Odsoudí ho pro napadení a já nevím jaké násilí. Ale znásilnění? Třeba s tím počítal, ale nedošlo k němu. Tak to je. Skutky soudí soud, nikoliv plány.
To není demagogie, ale fakt. Soud nemůže soudit úmysl, ale skutek. Umíš si představit, jak by to vypadalo, kdyby soudil úmysly? Je mi líto, ale bohužel je to takto. A na to si myslím Babiš hraje.
@inkakřivák píše:
Ale vite, kde je problém? soud soudí skutky a ne záměry a plány. Takže ačkoliv on mohl plánovat cokoliv, tak bohužel jedno je fakt. V době žádosti o dotaci nebyla firma Čapí hnízdo součástí holdingu Agrofert, a tudíž byla to firma malá či střední a tím splnila podmínku dotace. jestli tu firmu vytrhli za účelem získání této dotace, to není bohužel na řešení soudem. Soud bude řešit to, zda Čapí hnízdo dostalo dotaci oprávněně či nikoliv. A to co se tam píše nasvědčuje tomu, že ano, že podmínky splnili. Hotovo šmytec.
Je to asi takto - chlap přepadne na ulici ženskou, praští ji, a pak zasáhne policie, jo? A ted - policie bude uvádět, že ji praštil, aby ji mohl znásilnit. On bude říkat ne, jen jsem ji praštil, štvala mě. Co udělá soudce? odsoudí ho za znásilnění nebo pokus? ne. Odsoudí ho pro napadení a já nevím jaké násilí. Ale znásilnění? Třeba s tím počítal, ale nedošlo k němu. Tak to je. Skutky soudí soud, nikoliv plány.
Takže je to vlastně úplně v pořádku, nebo jak si to mám vyložit? ![]()
@Mango_Lassi píše:
@inkakřivák demagogie non plus ultra
A z pohledu trestního práva úplně mimo. Ale tak aspoň, že v tom má laická veřejnost zcela jasno ????
@inkakřivák píše:
Tím říkáš, že soud opravdu soudí záměr a ne skutek?
A že když svůj majetek jen tak někomu dám, že ho nechci, že nemohu? Že ke všemu musím mít důvod? V právu se neorientuji, to je fakt, ale ukaž mi, kde soud soudil záměr a ne skutek. Jednu jedinou kauzu.
@inkakřivák píše:
Tím říkáš, že soud opravdu soudí záměr a ne skutek?
A že když svůj majetek jen tak někomu dám, že ho nechci, že nemohu? Že ke všemu musím mít důvod? V právu se neorientuji, to je fakt, ale ukaž mi, kde soud soudil záměr a ne skutek. Jednu jedinou kauzu.
kavárníci tu sdělují své pocity a ne skutkové podstaty. ![]()
@Keyllah píše:
A z pohledu trestního práva úplně mimo. Ale tak aspoň, že v tom má laická veřejnost zcela jasno ????
jo, to me fascinuje, kolik se tu najednou objevi odborniku na trestni pravo.
@opozice píše:
kavárníci tu sdělují své pocity a ne skutkové podstaty.
Kdyby jen to. Ještě linčují když člověk nesdílí jejich názor ![]()
Ne, OLAF je samozrejme uplne mimo, vsechno je to jen ucelovka a kampan! Tentokrat z Bruselu! Hotovo šmytec. Tak to je
INKAKRIVAK to rozlouskla.
![]()
@Mango_Lassi píše:
jo, to me fascinuje, kolik se tu najednou objevi odborniku na trestni pravo.
ano, doufám, že to nebudou takoví, jako včera v pořadu Jaroslava Soukupa soudce XX. Laik žasne, odborník se diví, jak si může vzít soudce neplacené volno a jít dělat na velvyslanectví jiného státu. ![]()
Ne mne to skutečně zajímá. Protože jestli soud může někoho odsoudit za úmysl, za záměr, no tak potěš koště. To jdu balit, protože kolikrát já už jsem zařvala šmarjá já tě zabiju - to nespočítám.
A lynčovat písemně, to mi nevadí, at si lidi užijou, já se taky ráda zasměju. Ale ten příklad odsouzení pro záměr bych fakt ráda.
@opozice píše:
ano, doufám, že to nebudou takoví, jako včera v pořadu Jaroslava Soukupa soudce XX. Laik žasne, odborník se diví, jak si může vzít soudce neplacené volno a jít dělat na velvyslanectví jiného státu.
jo, Soukup a jeho TV je dalsi kapacita! Hele, jeste chvili neco pis, at se pobavime.