Kdy dát příkrm?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81
17.2.15 12:58

NĚKTEREM MAMINKAM DĚKUJI, za rozumne odpovědě a já určitě si nechaám poradit jinde :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.2.15 13:14

Ona si nevybrala žádný názor? Já nevím :think: Nechá si poradit jinde. A nebylo by lepší se zeptat doktorky? Asi jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
17.2.15 13:26

@kvitk1 kazdy doktor ma taky jiny nazor. Nejlepsi jsou zkusenosti, asi proto se chtela poradit tady.

• Citovat
  • Upravit
4984
17.2.15 13:31
@Anro píše:
@kvitk1 kazdy doktor ma taky jiny nazor. Nejlepsi jsou zkusenosti, asi proto se chtela poradit tady.

evidentne i kazda matka na to ma jiny nazor. S toho vyplyva co? :) ze nikdo neporadi co je spravne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.2.15 13:34

Fakt? Já mám bezva doktorku. Zeptám se a je to. Nemám vůbec žádný problém. Je vzdělaná a zajímá se. Pak je tady ještě jedna, ta měla jít do důchodu ještě když jsem chodila do školy. A nešla, vesele ordinuje dál. Nevím, jestli ona sleduje nové poznatky. Stařena už měla být dávno v důchodu. A ještě si napíše na dveře, že vzhledem k častým dotazům, jestli nebude končit, tak že ne a že přibírá nové pacienty. Bych k ní nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.2.15 13:35
@Ondrášovka.N píše:
evidentne i kazda matka na to ma jiny nazor. S toho vyplyva co? :) ze nikdo neporadi co je spravne
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.2.15 13:38

A nepůjdeme radši ven? :lol: :lol:
Mně se taky moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
17.2.15 13:39
@kvitk1 píše:
A nepůjdeme radši ven? :lol: :lol:
Mně se taky moc nechce.

Nejdu je tam zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
17.2.15 14:20

Zdravím,

vyvarujte se prosím v diskuzi nadávek, opačný názor lze vyjádřit i slušně, aby bylo vlákno pro zakladatelku i ostatní uživatelky přínosné.

adminka Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15254
17.2.15 16:44

Když pominu všechna odborná doporučení ohledně příkrmů, tak už jen s praktické stránky je mi milejší přikrmovat až v půl roce. Je to pár dní co jsem malé začala dávat ochutnávat a je s tím víc práce než užitku :lol: dítě zmatlané kvůli pár lžičkám které spíš plive než poliká :mrgreen:,jsem ráda, že jsem počkala do 6.měsíců. Co se týká těch signálů…tak snad každé mimi se po všem sápe a chce všechno nacpat do pusy, kvuli tomu jí nedam třeba párek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
17.2.15 16:54

@Alušáček Tak ja mam treba opacnou zkusenost. Dcera v 6m moc nejedla, plivala, vsude zapatlano, a syn ve 4m ji krasne, polyka, vubec neplive. A kazde se nesape, dcera to nedelala, syn jo. A ja osobne, nez bych mela kojit co hodinu, nebo najet na UM vicekrat denne(nemam tolik mlika, abych mohla kojit tak casto),tak radsi dam prikrmy :)

• Citovat
  • Upravit
2073
2.3.15 11:13

To je zase úroveň diskuze. @Anro Taky začnu od ukončeného 4. měsíce a uvidím, co mi na to malá řekne, v noci mi vstává co dvě hodiny a fakt jí, má hlad, břicho dobolelo, také má trochu potíže s kakáním, teď je to ale lepší, dost mě překvapilo, že se tu někdo nad tímto podivoval, malá chodí jednou za dva dny a vždycky to byl úspěch, ale teď taky tři čtyři dny už je to dobré. Budu se řídit podle ní, když jí bude dělat dobře ovoce, tak jí ho dám. Jinak jsem úplně nejstrašnější matka - syrovou mrkev jí dávám do ruky někdy na hraní a tuhle jsem jí dala na prstu olíznout kousek jablek ze štrúdlu. Tak mě můžou některé maminky za to veřejně sežrat :lol: Prostě mi opravdu přišlo, že si o to malá říká, když před ní jím, začne trochu slintat a na jídlo, když vidí, fakt reaguje trošku odlišně než třeba na to, když mám v ruce mobil nebo když jí ukazuju hračky. Na 4 měsíční se poradím s doktorkou a začneme ochutnávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
2.3.15 11:18

@Bela111
Tvé dítě, dělej si co chceš.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
2.3.15 17:02

@Bela111 Presne tak, maly taky doslova slintal, kdyz jsme jedli.Na nic jineho takto nereagoval, jen na to jidlo, tak jsem zacala s prikrmama, a nelituju.Papa pekne, neplive, je to jedlik, takze podle me je to signal, ze je mimco na prikrmy pripravene :) A ja delam to same, co ty. Obcas mu dam ochutnat z naseho, a takova troska mu rozhodne neublizi :) A ty jeste kojis, nebo davas UM?

• Citovat
  • Upravit
2073
3.3.15 08:56

@Anro My jsme na UM, ale malá mi v noci vstává co dvě hodiny a fakt pomůže až flaška s mlíkem, dneska jí zase píšu, kolik ml dá za den, ale vypadá to, že se dostaneme tak na 700 ml, není tabulková, ale přibírá pěkně, 20.2. jí byly 3 měsíce a má 5,8 kg asi a 61 cm, snad je v pohodě, ona mi víc než 120 ml nevypije, v noci dělám 90 ml, tak jsem si říkala, že koncem března bych jí možná něco nabídla. Začala to dělat pár dnů, že když vidí, jak jíme.. prostě se chová zvláštně :-) takže sem tam jí dám olíznout prst, když jím něco, co by jí nemuselo vadit - třeba ty jablka ve štrůdlu. Asi dám ochutnat mrkev a možná večer, že bych zkusila nějakou tu kaši, třeba by jí to chutnalo a zasytilo a nechala by mě vyspat aspoň ty tři čtyři hodiny v kuse. Ale někdo tu ze začátku diskuze psal, že to složení kupovaných kaší není nic moc, já koukala včera s malou v DM na složení od Nutrilonu a nic mě tam teda nepraštilo do očí, tak nevím :nevim: S malou jsem si prohlížela krabice, která by se jí líbila, aby neřvala, tak se tím docela zabavila. Jako uvidím, když jí to nepůjde, tak počkám, ale myslím si, že odsuzovat lidi, co dají dětem na konci 4. měsíce příkrm, je trošku zvláštní. Moc týhle netoleranci nerozumím a psát pak lidem, že jejich děti jsou chudáci… to už mi hlava vážně nebere. Ale dobrý, nechci to tu už rozdmýchávat. Jedna ženská od nás z fakulty napsala pěknou knížku -Výživové poradenství u dětí do dvou let, ta ženská to měla v hlavě pěkně srovnané, chtěla jsem si ji objednat, ale šlo to jen v elektronické podobě. Mám doma po bráchovi knížku Polévky a kašičky se to myslím jmenuje, ale tam ta ženská má na věc trochu jiné názory, hlavně mi tam vadí její přístup k masu, tak podle ní to asi dělat nebudu. Ale čím víc toho člověk o výživě ví, tím mi to přijde všechno složitější, jak je těch informací moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí