Kdy dát příkrm?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anro Já byla na zajímavé přednášce o bio potravinách, o jejich částečné zprofanovanosti a o jejich nevýhodách, hodně jsem toho teda zapomněla, ale tohle by měly některé bio matky slyšet… Né že bych neměla teď na to nějakou dobu dítěti kupovat všechno bio, ale jaksi o tom nejsem tak úplně přesvědčená, že je to vždycky lepší než normální potraviny. Píše tam, cituji „…není vhodné, aby příkrmy obsahovaly maso, vejce a běžné mléčné výrobky nejméně do ukončeného prvního roku věku dítěte. Ani později, tedy zhruba do 2-3 let, nedáváme dětem maso více než 1 krát za týden…“. Napsala to MUDr. Judita Hofhanzlová. No ale nkteré recepty jsou fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bela111 Ja prave taky neverim tem bio, koneckoncu to mimi je uz z MM zvykle na chemii v potravinach, takze neresim nejake dusitany, atd. a varim doma.Tak to je extremni nazor, a proc to neni vhodne, tam nepise? To bude asi nejaka vegetarianka nebo veganka, ne? Pokud vim, tak ti maji takove nazory.Jako ja malemu taky nedavam casto maso, jak se pise, ze 6×tydne, jen jak se mi chce, protoze si myslim, ze to neni potreba kazdy den. A jak stara je ta knizka? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anro Já mám 2. vydání a to je z roku 2006, to maso nedává kvůli velkému množství bílkovin, asi kvůli zátěži ledvin… Já nad tím teď přemýšlím a 6 krát denně ho dávat taky nebudu, ale chtěla bych tak 3 krát - kuře, krůtu a králíčka
Nevím, co je ta ženská zač, u nás nikdo vegetarián není, ani nevím, jak na ni máma narazila. Píše tam o vhodnosti všech těch semínek, jáhel, pohanky… jako dobrý, ale já osobně nejsem toho názoru, že má miminko tak velký žaludek, aby z tohohle přijalo dostatek bílkovin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bela111 Ono kdyz das vseho s mirou, i to, co ma hodne bilkovin, v malem mnozstvi rozhodne neublizi, si myslim.To by kazdy musel mit z toho masa problemy s ledvinama nase generace. A treba tvaroh. Kdysi se taky davaly ty pribinacky uz pul rocnim, a nic to neudelalo.Ono pokud to das jen obcas, tak se nic nedeje.Nic se nema prehanet ![]()
- Citovat
- Upravit
A ty myslíš, že když dáš dítěti kaši na noc, že se nebude budit? A bude spát až do rána?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvitk1 Já si to nemyslím, vím, že to tak často není, mám svoje sice první vlastní, ale zkušenosti jinde… Jen mi to přijde takové zvláštní, že se fakt budí skoro ve 3,5 měsících co dvě hodiny a dožaduje se mlíka. Dřív vstávala jen dva až tři krát za noc, teď je to horší, tak nevím proč, přijde mi i, že má víc hlad, ale bohužel víc než 100 ml najednou mi nevypije, včera teda udělala výjimku, ale pak ji bolelo břicho, tak jsem si říkala, třeba by pomohlo, kdyby pak zkusila i něco jiného než mlíko, kdyby jí třeba nějaká ta kaše sedla a chutnala… Jako já nepotřebuju, aby spala až do rána, ale moc lidí kolem sebe nemám, co by jim děti vstávaly takhle často. Naštěstí se nají a hned usne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvitk1 píše:
A ty myslíš, že když dáš dítěti kaši na noc, že se nebude budit? A bude spát až do rána?
Pokud se během noci budí hladem, asi by mohlo… pokud se budí z jiného důvodu tak asi ne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bela111 píše:
@kvitk1 Já si to nemyslím, vím, že to tak často není, mám svoje sice první vlastní, ale zkušenosti jinde… Jen mi to přijde takové zvláštní, že se fakt budí skoro ve 3,5 měsících co dvě hodiny a dožaduje se mlíka. Dřív vstávala jen dva až tři krát za noc, teď je to horší, tak nevím proč, přijde mi i, že má víc hlad, ale bohužel víc než 100 ml najednou mi nevypije, včera teda udělala výjimku, ale pak ji bolelo břicho, tak jsem si říkala, třeba by pomohlo, kdyby pak zkusila i něco jiného než mlíko, kdyby jí třeba nějaká ta kaše sedla a chutnala… Jako já nepotřebuju, aby spala až do rána, ale moc lidí kolem sebe nemám, co by jim děti vstávaly takhle často. Naštěstí se nají a hned usne.
Zkus ten nutriton, je od nutricie taky a píšou tam sice do mm, ale zkus se zeptat v lékárně jestli lze i do um… taky asi za měsíc začnem s přikrmy a nejspíš budu začínat kaší v mlíčku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
UM se tráví tři hodiny, kaše možná trochu dýl. Mně se dcera v noci nebudí ani po mlíku ani po kaši..
Nezažila jsem žádné noční vstávání (zatím). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvitk1 Já používám antikolikový Nutrilon, má tam naštěpené bílkoviny, takže možná bude lépe stravitelný než jiná mlíka, ale nevím… zkoušela jsem dvě jiná mlíka, ale jedno nechtěla vůbec a po druhém nekakala a já na to neměla to testovat dýl než týden, když jsem viděla, že ji vadila i záměna jedné dávky denně.
@Gosi Už jsem na ně koukala na ty od Nutrilonu, snad mi ji to neucpe. Jinak já začnu asi mrkví plus tou kaší, ale poradím se s doktorkou, dneska jsem jí dala líznout mrkve z polívky, jenom na špičku lžičky jsem to rozmačkala a překvapivě to polkla - sice se při tom zaksichtila, ale když jsem jí pak lžičkou chtěla ještě otřít pusu - dávala jsem před tím kapky, tak otevírala pusu… tak snad to bude pak v pohodě, až začneme. Psychomotoricky by to mělo být ok, protože už teď to umí polknout, tak snad pak nebude dělat scény - a to ona umí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty vole vy jste piče ( klidně si mě nahlaste, netravim tu 24 hodin deně a jestli mi ten učet zruší, žíly mi to neurve, ale jine pojmenovani pro vas nemam ) Ja maleho začla přikrmovat v jeho 3,5 měsicech a jak baštil a proč? Protože se mi chtělo, nasmali jsme se u toho oba dva. Njn, ja se ani nedivim, že vy chytre matky nevypozorujete co vaše ditě chce, když sedite cely den u PC, od tama se to težko pozoruje ![]()
Tak čau a doufam, že když se tu po měsíci mrcnu, se zas od srdce zasměju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mixa30 Dělej si se svým dítem co chceš, stejně to nikoho nezajímá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bela111 píše:
Mne se dite budi v noci kazde dve hodiny, nekdycasteji. Naopak skoro kazde dite v mem okoli to tak v urcitem obdobi ma. Davam napit podle potreby, kasi na noc se zatim branim, ale mozna uz brzy vyzkousim. Neni dobry davat diteti velky davky prave kkvuli bolestem briska, ale krmit casteji, ale je to jen muj nazor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bela111 Nektere maminy fakt prehaneji, i se slozenim. Treba vetsina odsuzuje pribinacka, ze tam jsou ruzne veci navic, tak jsem se jednou ze srandy koukla, co tam je tak strasneho, a reknu ti,nic.Je tam skrob, ktery neni skodlivy.No nejvic me bavi, kdyz ty maminy vse resi do roka, a pak skoro nic(i kdyz ja byla kdysi stejna, ale dnes vim, jak smesne to pusobi, a taky si myslim, ze diky tomu je dcera alergicka.Ale extremy me vazne vytaceji),nebo to resi az do tri let, vse bio a kvalitni, a pujde pak do skolky, kde dostane normalni stravu, a nestravi to, protoze telo na to nebude zvykle. A jaky ma ta zenska z te knizky po brachovi nazor na maso? Jako, ze doporucuje malo, nebo naopak moc?