Kdy se začít snažit o otěhotnění po laparoskopii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19986
11.6.17 16:25

@Kajule21 za pár dní mi bude 31 a ta hormonální blokace je vlastně umělý přechod do kterého mě dostanou hormonama. A ano cysty se tvoří pri ms. Vytvori se cysta a pro kazde další ms se plni krví. Proto se endometrioza léčí tak že nemáš ms. Tedy tak mi to bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.6.17 20:16

@Kajule21 tak to mě štve :( v pondelí tam budu cely den uplne zbytečně :( No jo no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.6.17 20:20

@lachtanice86 tak jen podle toho co pises tak to bych odmítla taky. Uz je mi taky skoro 31 a dotoho bych asi nesla jen pokud by to bylo opravdu nutny, ale musi byt prece i jina moznost. :nevim: Drzim Ti palce a az budes vedet neco vic napis nam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.6.17 20:36

@lachtanice86 Aha,tak to já neměla endometriózu jak nemoc, ale jen nějakou endometriální cystu…Naštěstí!!Tak se zkus poptat, jestli je to nutné nebo jestli by to šlo řešit nějak jinak? :nevim: Teď mě tak napadlo, jestli by nebylo dobré třeba IVF, abys brzy otěhotněla, tím pádem neměla MS a tím pádem ani cysty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
11.6.17 20:37

@Dáda2121 no uvidím co mi řekne lékař. Ve středu jdu na kontrolu tak se ho zeptám rovnou. Raději se budu snažit než do sebe ladovat hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
11.6.17 20:39

@Kajule21 s otehotnenim problém nemáme. To se mám podařilo několikrát, ale bohužel to nikdy nevyšlo. Já právě jako nemoc. Ale radši se budu hned snažit. Teď když to je pryč tak by to mohlo vyjít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.6.17 20:40

@Dáda2121 Ty nastupuješ v pondělí? No, nedá se nic dělat, asi to tak měla většina z nás. Taky jsem to tak měla, ale asi to bylo potřeba, jinak by mě tam asi nedrželi :nevim: Asi proto, aby si nás ohlídali s tím jídlem :lol: :lol: Ne, asi kvůli tomu klystýru a taky proto, kdyby něco chybělo, aby to mohli dodělat oni. Já měla předoperační vyšetření přesně podle jejich pokynů a stejně cosi chybělo, tak mi ještě brali krev a dělali, co potřebovali. A taky ti mudr musí udělat na příjmu vyšetření a jestli už pak druhý den celý jenom operují, tak to musí mít o den dřív :nevim: Nevím, myslím si to…Ale samozřejmě tam není jen jeden doktor, to jsou jen moje domněnky :nevim: Ale bylo to tam fajn a klidně bych si tam šla lehnout znovu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.6.17 20:41

@lachtanice86 Tak to pro mě je teda daleko ubíjející to snažení než hormony… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
11.6.17 20:49

@Kajule21 jakto? Jak dlouho se snažíte? Já ty hormony špatně snáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.6.17 20:55

@lachtanice86 Začali jsme vloni 13.6.,takže 13měsíců. A nebaví mě to už…Ne proto, že bych byla netrpělivá, ale proto, že nemám ráda sedět se založenýma rukama a čekat, co bude. Mám ráda, když můžu jít věcem naproti a něco pro to dělat a tady můžu jenom čekat a pomoct tomu nemůžu…A to mě nebaví. Nebaví mě žít od MS do ovulace a od ovulace do MS a doufat, toužit, pak být zase zklamaná a zdrcená, že se zase nezadařilo…To je na psychiku záhul a já su nechci furt takhle „ubližovat“ a „týrat se“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
11.6.17 21:10

@Kajule21 tak je pravda že tohle jsem nikdy nezažila. Tak nějak si užíváme život. Žijeme. Ale nepodminujeme to snažením. Když byl pozitivní test bylo to super ale potom byly potraty a zamlkle těhotenství to byly teprve životní rány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
11.6.17 21:59

@lachtanice86 Jo,to věřím…Už několikrát jsem o tom přemýšlela a probírala to i s manželem, co je lepší…Jestli se snažit bez výsledku nebo zažívat potraty, ale vědět, že aspoň můžu otěhotnět… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
11.6.17 22:19

@Kajule21 těžko soudit. Jsem ve skupině potraty. Od roku 2015 do teď mám za sebou 4× samovolny potrat, 1× zamlkle těhotenství a 1× operace na odstranění cysty a srustu… A každý nevydareny pokus mě stál kus srdce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
12.6.17 10:35

@lachtanice86 To bych nedala a už jenom kvůli tomu bych to začala nějak řešit. Dělali ti i nějaké vyšetření nebo testy, proč pořád potrácíš? Nebo bych šla rovnou do CARu, kde by ti udělali potřebné vyšetření, aby se zjistila příčina…Za 2 roky být 5× těhotná a 5× potratit? To už mi přijde jako velice nepravděpodobné, že by se to podařilo se šťastným koncem (to tě nechci strašit :,() bez pomoci lékařů…Nečekala bych ani minutu a řešila bych to už po tom druhém…Poprvé se to ještě může stát, budiž, ale podruhé už je něco minimálně špatně :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
12.6.17 10:50

@Kajule21 chodím k velmi uznávanému lékaři, navíc v rodině mám gynekolozku z prahy. Testy za sebou máme. Imuno, spermio, po zt se plod posílal na pitvu, genetiku. I testy na toxo jsem si nechala udělat. Nic nenašli. Teď věřím že po odstranění těch srustu a cysty to bude ok. Pokud ne budou to lékaři resit. A vyděsit se nenechám. Věřím že teď to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí