Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lachtanice86 No,tak to se mi líbí - žádné strachy a věřit, že to dobře dopadne a já věřím s tebou.Jak máš za sebou všechny testy a všechno OK a žádný problém, tak to po odstranění srůstů acysty určitě brzo vyjde!!
![]()
Si piš - zvládneme!!
Někdo bez pomoci, někdo s pomocí, ale zvládneme a věřím, že se všechny dobereme ke zdárnému výsledku ![]()
Ahoj holky,
přidávám se do diskuze. Je mi 30let a s manželem se o miminko snažíme už rok. Všechna vyšetření z CARu máme v pořádku a tak nám teď doporučili, abych šla na laparoskopii.
Strašně se toho bojím
a byla bych moc ráda za vaše zkušenosti a rady. Jak dlouho jste byli na neschopence? Žiju v Německu a co jsem se dívala na net, tak tu dělají do břicha 3 dírky, jednu do pupíku a dvě tam, kde jsou vaječníky.
Hrozně se mi do toho nechce ![]()
Přeji vám všem hezký den!
@Kati87 mám teď laparo za sebou přes 14 dny. Na neschopence jsem od 29.5 stále. Tuto středu jdu na kontrolu. Tak doufám že třeba v pátek bude konec. Mně pri laparo brali cystu a srůsty. Břicho fakt bolelo den zákroku a druhé den. Ale měla jsem ještě horečku tak možná proto. Jo a za pár dní mi bude 31. Kdyby cokoli ptej se
@lachtanice86 ahojky, moc děkuji za tak rychlou odpověď
žiju s manželem v Německu a tady tu laparku dělají ambulantně… ráno nástup a odpoledne domů, tak si tu cestu autem domů pak neumím moc představit..
no uvidíme… jak začne mrcha, tak se mám ozvat CARu a napíšou mi doporučení a už to pojede… snad dostanu termín brzy, ať konečně vím, proč se nám nedaří… ![]()
Jak dlouho se snažíte?
@Kati87 od 2015 ale nemáme problém s tehu. Jen to nikdy nevyšlo. Ale teď když jsem čistá tak věřím že to vyjde.
Tak jestli ti udělají jen laparo aby se podívali a nebudou řezat tak by to mohlo být v pohodě. Neboj a držím palce ať to máš rychle za sebou
@Kati87 Ahojky
Já byla na laparo v březnu-odstranili mi přitom i endometriální cystu na levém vaječníku. Nepříjemný byl jenom ten dren z břicha (ale to ne kvůli bolesti, ale spíš kvůli psychice) a lehce mě škrábalo v krku po narkóze, jinak to byla brnkačka a klidně bych šla znovu. V nemocnici jsem byla 4dny a na neschopenku se sice chodí, ale já nebyla.Jsem OSVČ a neschopenku by mě platili až od 14tého dne a to jsem si nemohla dovolit. V neděli jsem nastupovala do nemocnice, ve čtvrtek mě pustili a v pondělí už jsem šla do práce…Neboj se, to dáš!!
![]()
@Kajule21 tak já jsem dnes po laparo už 16.den doma. A jeste ted, pri kychnuti nebo zivnuti, me boli misto kde byly stehy. Navic me ted zacal bolet cely spodek pri močení. Ale zitra mam kontrolu. Tak uvidím. A doufám že v životě už na laparo nepůjdu.
@Kati87 Fakt? Tak hrozné to bylo? Já byla úplně ready a v poho bez sebemenších obtíží. Neříkám, že bych ma to chodila každý týden, ale kdyby to bylo nutné, šla bych bez obav znovu…
@Kajule21 @lachtanice86 moc vám děkuju, holky… tak teď už jen počkat na mrchu a uvidíme, kdy dostanu termín na laparku.
@Kati87 Ještě jsi nevolala na termín operace? Nebo to ještě musíš probrat s mudrem?
Tak dnes jsem měla jít na kontrolu po zákroku a přišla ms o 3 dny dříve. Tak sr mi kontrola posunula na další týden. A opět jako celý život jr menstruace jak mučení. Jak to bolí.
@lachtanice86 Fakt? Taková katastrofa? Mě před tím varovali, jak to bude bolet a byla to menstruace jako každá jiná
Úplná pohoda… ![]()