Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Srabek Tak to doufám, že pořád budeš chodit sem do skupiny, abych ti na č. 2 mohla fandit jako blázen
![]()
Ahoj holky, chci se optat máte někdo zkušenost s imunologie?? Nebo s vadou embrya? Kolik to stojí a kdy to dělají?
@Maky1234 no tak včera sme se začali snazit doma ale to nehrozí 🤣 😂 🤣 jinak se neboj me se jen tak nezbavite 😂 🤣 😂 a taky si pockam na zprávy o tvým porodu
❤️️
@Srabek hele nikdy nevíš, proč by se vám doma nemohlo podařit? ![]()
Děkuju, snad se někdy dohrabu už výsledku
![]()
@Srabek aby ses nedivila. Naše zkusíme to doma bude mit ve čtvrtek 3 měsíce
@Renata1991
krasne rostou ty vase deti.
my se taky ted snazime doma. Za 2 tydny testuju ![]()
@Petra Star máme to teď stejně
není to, že by jsme se vyloženě snažili, ale necháváme tomu volny průběh.. I ldyz
taky bych mohla za 2 týdny testovat ![]()
@Katulina77 Hele, zkusenosti… ono hrozne zalezi na tom, jaky mate primarni problem, kolik mas neuspesnych transferu a kolik je ti let, aby se dalo rict, jestli mate resit nejaky dalsi problem, nebo proste byt jen trpelivy.
Napriklad mne je 39, mela jsem 6 neuspesnych transferu (z toho 2× se chytlo, ale potrat). Ikdyz jsem sla na imunologii nakonec sla, necekala jsem moc, ze neco najdou. Nejpravdepodobnejsi pricina neuspechu je muj vyssi vek a klesajici zasoba vajicek. Imunologii mam v poradku. Vysetrena jsem mela embryjka jednou, kdyz se podarilo ze stimulace ziskat 2 pekna, Jedno vadne, jedno OK, nechytlo se. Proste smula. Musime byt trpelivy a zkouset dal. Nas primarni problem byl muzsky faktor, ale zatimco ten se vyrazne zlepsil, tak ja starnu…
Imunologie je na pojistovnu, premimplantacni genetika zalezi, na to, v jakem jsi centru. Nejcasteji se plati za biopsii a zbytek proplati pojistovna. To si musis sama zjistit, jak je to v tvem centru. Nekde je to zadarmo, nekde chteji treba 10 tis.
@BecaP tak schvalne, kdo prvni ![]()
@Petra Star já mám termín MS za 11 dní
tak uvidíme jestli přijde nebo ne
tt dopředu dělat nebudu
![]()
@Maky1234 Přítel ma 1% spermii a prej je to jak pohřebiště 😂 🤣 a ja PCOS takze tomu šanci moc nedávám a ms mam porad nepravidelně přesně vse jak pred porodem @Renata1991 je nadherna
ja tomu moc neverim ted sem myslela ze by a nic sem to od Vánoc nedostala 😂 a celkem sem se bála nevim proč 😂 @Petra Star verim ze ty uz mas za sebou hodne a mozna je moje otázka uplne mimo ale hysteroskopii a hematologii mas?
Holky tak jsem vám chtěla napsat ze jsem v tom domácím snažení s vama ale v tu chvíli mi dorazila MS, dokonce o 5 dni drive..
tak se obavám že za chvíli se k vám přidám spis s KETem..
@Srabek Jo, hysteroskopii ted po potratu, bylo potreba neco jeste „doladit“, takze ted je tam cisto. Hematologii ne, ale prvni tehotenstvi bylo uplne v pohode a napr. antifosfolipidovy syndrom se vysetruje i v rozsirene imunologii, kterou mam. Jako darce krve tak nejak predpokaldam, ze ji mam v poradku, ale samozrejme chapu, ze tam se hladeaji uplne jine parametry. Popravde hematologie je jedna z veci, na kterou jsem sve sily jeste nesoustredila a doufam, ze to ani neni potreba.
No, mate teda s partnerem peknou kombinaci. Ale treba se mu stav trochu zlepsi, meni se to kazdym mesicem… Kdyz jsme sli s muzem poprve do CAR, mel 100 tis, spermii a morfologii horsi nez 1%. Po trech letech skoro norma
Ale nespechejte tolik, uz vite, jak na to tak snad se jeste druhe nebo treti podari ![]()
@BecaP @Petra Star @Lalady holky já vám moc držím palce, fakt člověk nikdy neví… @Renata1991 s tím taky nepočítala a jak se jim doma nádherně povedlo
![]()
Takže směle do toho, nožky do svíčky a to pudeeeee
![]()
@Petra Star no přítel ma 65milionu ale jen jedno procento živých proste pohřebiště 😂 🤣 😂 🤣ale taky uz neni nejmladší a kdyz nevyjde mrazacek tak budu muset na ivf a cely se to jeste protahne… a rada bych aby běží sebou s Agatkou neměli zas moc velkej vekovej rozdíl ![]()
Ahoj holky, krásně Vám rostou ty ratolesti
snad se taky jednou dočkám, i když nějak mě ta víra začíná opouštět
4 roky snažení a pořád nulové výsledky…
teď půjdu pro poslední zmrzlinku, ale kdyby zase nic, tak nevím jestli pokračovat, jestli nějaká šance vůbec bude v mém věku… ![]()