Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Titanie dost brouzdam po blicich diskuzích s neboj, některym příznaky fakt hned vymizí.
Já si o tom můžu nechat zdát. Vcerejsek jsem prezila celkem a dneska od rána lezim. Strašně zvracím. Já snad reaguju i na počasí zhorsenim…
@Tvojeteta a @baluuu8 děkuji holky za podporu🙃teď už to tak neberu, Vánoce si posuneme.Spis v ty nemocnici (je to takový vojensky režim) v pul 6 budicek….takže se ten den strašně vleče🙉Dnes ještě 💊 a zítra už bez, takže v po mě teoreticky pusti🙏Doma budu vzorna😌
@ButerflyP
hele ja si uplne nejsem jista, jestli to na pohotovosti vystavi, zejmena o vikend. ale pokud ne, tak urcite chtej, at ti to napisi do doporuceni. a bud ti to pak v pobndeli napise v CAR nebo bych zavolala OG, at ti ji vypise on.
a pokud nanapisi ani doporuceni, tak bych stejne chtela u OG tu PN, kdyz by nikdo jiny nechtel. muzes jit na kontrolu k nemu a klidne pak jeste navic do CARu na lepsi utz.
hlavne at je vse v poradku ![]()
@baru-ska děkuji😚je to proste strach od začátku až do konce.
Jinak já jsem chtěla vždy víc nativ, ale při tomto posledním IVF se sliznici taky moc nechtělo🤷♀️Takže dva cykly nic a u třetí zkusila dr kombinaci, tedy ten smíšený KET a klaplo to.
Uz hodinu tu cekam v cekarne a dr nikde!!! Tlak mam 137/87 i po lecich a nechapu kde dr je??? Asi jede z domova? Nebo ja uz vazne nevim, tak moc si preji abych uz Bellinku videla jak je spokojena a jenom mamka plasi ![]()
jsem nechtela jet vecer ze pres den to bude rychlejsi, hm asi ne, alespon uz mam uplne skvnitou vlozku ze to uvidi v cele sve krase …
Ach jo, uz chci byt zase v klidu doma u pohadek.
@Titanie
me treba mnuly cyklus boleli prsa, byla jsem unavena a nebylo mi dobre od zaludku - jak kdybych byla tehu. coz jsem nebyla, kdyz byla ta hysteroskopii a celibat.
nebrala jsem ani zadne hormony a presto jsem se citila nejvic tehotne ze vsech tehotenstvi ![]()
@ButerflyP Neboj,za chvíli budeš!!Všechny jsme spojily síly a myslíme na Tebe!!! ![]()
@Michaelavavra a jak probíhala ta kombinace?
zatím jsem slyšela jen o hormonálním nebo nativu..
Příspěvek upraven 25.12.21 v 16:09
@Xena86 děkuji za poznatek.Mne to prave napsali do zprávy u 2.screeningu, ale nic neřekli, jako co a jak, pozor na to a toto🤷♀️Až moje dr ve středu, ze se mám šetřit a radši mi i napsala PN, protože mi odpo už taky tvrdlo bříško při sezení u PC v práci. No a najednou krvaceni, čerstvá krev, tak jsme jeli.
Teď úplně něčím, jak moc zasahuje, protože při vyšetření jsem vnimala půlku věci, jak jsem byla na nervy🙉Mohu se zeptat, takže te prendali do rizikové poradny a ke svému/své dr už nechodíš? Chci se na to prave zeptat i zde při propouštění.
Jsk jsem samozřejmě hledala info, tak jsem našla odkaz na: https://www.predcasnyporod.eu/?…
Tak tam možná taky pošlu dotaz.
@baru-ska kontrola 9DC, protože mesic před jsem byla 12 DC s to bylo už pozdě. A u tohoto byl folik, sice pomalejší, ale byl, ale sliznice jen 6 mm. Takže prý se to natáhne - od 10DC Estrofem jen 0-0-1 a za další tři dny kontrola.Pak folik dobrý, Estrofem trochu navýšen 1-0-1 a transfer byl 21DC.
OVU byla (k tomu Ovitrelle).
@ButerflyP no teď je možná méně pracovníků na odděleních🤷♀️Každopádně neschopenku na pohotovosti ti nenapisou, taky jsem to jednou chtěla. Jedine, ze by te hospitalizovali a dr ji pak jen převzal🤷♀️Jinak tvůj dr je fakt na nic…po tom všem…mne nabízeli PN hned v car po transferu, pak znovu při 1 UTZ…moje dr taky s tím neměla problém.
@Michaelavavra děkuju moc, tak to je asi hodně podobné tomu, co jsem dnes odmítla. byla jsem 10 DC na kontrole, sliznice lehce přes 6 ale folik už 19.. tak řikala, že mužeme nasadit k tomu estrofem
tak jsem to možná měla zkusit…
každopádně děkuju!
@Michaelavavra jj dali mi žádanku na specializovaný utz (rizikova poradna) aby mi to potvrdili a pak vlastně mi na tom utz dr řekl že už zůstávám u nich, tak jsem svému gyn.jen dala vědět že už budu chodit jen tam a je dobře že si to hlídají. Hlavně ti přeju aby se ti to už neopakovalo, asi bych nervama zešílela se takhle ráno vzbudit ![]()
Snad ti dají nějaké instrukce nebo doporučení.. Zprávu náhodou nemáš? Tam by bylo napsáno jestli placenta překrývá hrdlo částečně, zcela, nebo je jen blízko toho hrdla, bývá to latinsky něco jako vasa previa atd. Možná mě poslali na ten speciální utz kvůli těm vcestným cévám tak nevím jestli i s nízko položenou placentou bys chodila na rizikové, možná s ohledem na to že jsi zakrvacela by to bylo lepší. No jsi statečná! A s mininkem to zvládnete hezky, budu věřit že se ti ještě vytáhne nahoru jako je to u většiny ![]()
@Titanie To vůbec není pravda, já jsem měla příznaky až v 9tt, každé těhotenství je jiný, držím ti palce