Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Millllli Děkuju
moc moc bych si přála, aby to vyšlo. Bojím se to říct úplně nahlas. Kdo se mě zeptá z těch nejbližších, pořád říkám, že krev bude ve čtvrtek. Jsem moc ráda, že sem si ty testy můžeme vložit a potichoučku doufat a alespoň ty chvilky radosti si dopřát.
Páni, ten krásně sílí den po dni
Moc ti to přeju a doufám v dobré zprávy. A úplně chápu s těmi testy 😂 Já koupila nějaké Pepino a také jsem si říkala, že dřív měli v drogerce vždy Mamatesty fialové a říká se, že ty mají více barviva. Že možná proto mi dřív dělaly ty dálnice a teď sílí druhá čárka tak pomalu. Až mám z toho strach. Tak jsem přemýšlela, jestli si pro ty Mamatesty z práce někam nezajedu, abych se zítra ráno uklidnila, ale vůbec jsem nestihla 😅 😂 tak fakt vydržím do čtvrtka na krev už. A už žádný test kupovat nebudu. Ale čárka mi zesílila zase trochu po těch 2 dnech. Dnes vypadal test takto. 12 dní po KET. Pořád není stejná. Tak snad to bude dobré 🙏
@Millllli Krásně sílí, podle mě na 6 dpt (počítá se to opravdu až od dalšího dne) hodně silná čárka! Mě dnes večer začalo popichovat přímo v děloze. Cítím neustále takové dloubání.
Test zatím nevím, kdy zkusím.
@Duncanseth Podle mě úplně optimální test na 12 dpt, neměj obavu.
Držím moc pěsti.
@Duncanseth máš to krásne silné neboj. Ja som na seba fakt naštvaná že som si nechala vložiť netestované embryo.
Děkuju holky za povzbuzení. Byl to poslední test a další už kupovat nebudu. Teď už počkám na krev a vše dál nechám plynout. Přijde, co má ![]()
@Wuhu85 Nebuď, zlatíčko. Však ta embrya byla vyhodnocena jako top panem doktorem Hlinkou. Přeci by taková kapacita své teorie nepostavila na tipování. Jistě to mají vysledované statistikami a dalším. Tak či tak, za tato rozhodnutí nemůžeš. Důvěřuješ svému lékaři a to je v pořádku. Teď si zahoj dušičku. Myslím, že jsi psala, že ty odebrané vzorky necháte tedy otestovat? Tak budeš mít do nového roku dvě otestovana (moc držím palce na dobré výsledky) a ten jeden zdravý favoritek na tebe čeká také v tom Brně. Věřím tomu, že i ty budeš mít své miminko. Jen tu cestu máš také bolestnou a dlouhou. Není to fér.
@Duncanseth no uvidíme či sa vôbec z tých dvoch niečo vráti. Inak mám ešte jedno 4 dňové netestované. Vieš aj keď hocijakú metódu použije do embrya nevidí. A asi fakt boli abnormálne keď sa nechytili. Ach jo. Ja až leden/ únor. Dovtedy na to kašlem.
@Wuhu85 A můžu se zeptat, když v Clayo mrazí ta 4 denní, tak to neberou jako prodlouženou kultivaci a je to bez příplatku?
Jinak třeba zrovna to poslední 4 denní je to zlaté, to nikdy nevíš. Budu na tebe v zimě myslet ![]()
@Duncanseth Dekuji! Beres mi slova jsem rada ze to mam s kym sdilet. Ty testy nejdou posilat to by nepochopili a pak to zklamani kdyz jsou to blizci je blby.. ALE ted k TOBE! Test je ukazkovy!!!
To je jasne tehu, ja to tam vidim! To uz je silna cara. Takovou jsem mela 2 roky zpet!
Uzivej pohody a budeme se tesit na dalsi dobre zpravy!
![]()
@imm Dekuji! Jojo, mas pravdu koukala jsem na testiky co mam takto vylepe z predchoziho ketu a mam to o ten jeden den posunute.. Tak me to vlsstne uklidnilo o to vic ze jsou jeste slaboucke. ☺️ ❤️ Popichovani je dobra zprava se zavrtava!
![]()
@Duncanseth oni tam majú balíčky ktoré vyjdú lepšie ako platiť jednotlivé metódy. Ja som to nechala na nich. Mala som hneď zavedené jedno 4 denne ktoré skončilo biochemkom. Potom v native 3 denne ktoré si ani neškrtlo. Neviem či si trúfnem na nativ už. Viacmenej možno pôjdem na transfer buď čisto riadený alebo s utlmovaciou injekciou. Neviem to ešte vymyslím. Mám este to 4 dňové. Ďalšie 4 embryjka nechali ist ďalej az do 6 dňa. 2 sa vyraďovali a 2 sa bioptovali na genetiku. Teraz čakám na tu genetiku. A mám ešte jedno po PGT v Brne. Včera mi brali krv na imunologicky panel a chcela by som ešte to endometrium trio. To neviem či stihnem. Doktor navrhoval že by sa eventuálne posunutie implantacneho okna mohlo vyriešiť tým že by sa zaviedlo jedno 3 dňové a jedno 4 dňové. A tým by sa jedno chytilo. Ale neviem mne to pripadá ako mrhanie emrbyami a ani tie embrya nemám. Chce aby sme z mrazených vajíčok keď tak dostali jedno 3 dňové ale to je tak že si nemyslím že z toho fakt niečo bude. To si radšej zaplatím za ten test.
@Wuhu85 To zni skoro jako pokus. Do toho bych tedy také nešla. Ale pokud se nepletu, tak chtěli už teď zkusit řízený KET, který nakonec byl v nativu. Moc o tom nevím, ale co tedy ten třetí pokus zkusit opravdu v tom řízeném cyklu, kde si tím pádem i to vhodné implantacni okno dokáží ještě lépe ohlídat? Po těch pár měsících bude tělíčko odpočaté od hormonů
uvidíš, jak se budeš cítit, jaký z toho budeš mít pocit a také tou dobou už budeš mít výsledky zmíněných vyšetření, tak budeš zase v silnější pozici rozhodnout se.
@Duncanseth tých možností je veľmi veľa. Aj keď sa zdá že doktori vedia čo robia tak nevedia. Skúšajú čo ktorej zaberie. A vždy tam bude skupina problematických žien keď nevedia čo je zle. ![]()
@Wuhu85 píše: Více
A ještě tedy mne třeba v Gennetu má doktorka teď nedávno řekla, že praktikují už prakticky pouze PK. Že 3 denní embrya prý netransferují. Je to ruleta. Nevím, co je na tom pravdy. Ale zvlášť k našemu vyššímu věku, oběma je nám 38, plus obě máme i staršího partnera, tak nevím, jaký poměr chromozomálně zdravých embryí tvůj lékař očekává. Doktorka mi kreslila, jak se ta vřeténka po spojení dělí a že dle její teorie jsou 2 možnosti, co způsobuje ve vyšším věku chybné rozpůlení při párování chromozomů a ta chyba je prý častěji na straně vajíčka. Že předpokládá toto vysvětlení u mě s naší anamnézou. Bylo to zajímavé.
Když jsem se jí v úvodu před stimulací, kde mi rovnou řekla narovinu, že se budeme pohybovat v řádu jednotek vajíček a budeme rády, zeptala, jestli když třeba bude jen 1 embryo, jestli ho vloží už jako ET, tak na mě doslova vytřeštila oči, že to v žádném případě. Že jedině po pgt. Že jsme si užili dost a loterii na mě dělat nebude. Za tu její pevnost a rozhodnost jsem byla vděčná. Nakonec na pgt šly 3. Ale opravdu bylo jen 1 zdravé. Je to jen má zkušenost.
V tomto pevném rozhodnutí ale u mě pomohla ta historie několika těhotenství s jasnými výsledky vyšetření plodů. U tebe vůbec toto být problém nemusí a třeba generujete zdravá embryjka. Chtěla jsem jen nastínit přístup z jiného CAR.
Určitě najdeš tu svou správnou cestu ![]()
@Duncanseth ono pri tom delení vidíš či sa delia symetricky a aj čas sa meria. Tých faktorov čo sa nemusí podariť je fakt veľa. Nemusí to byt chromozomálna abnormalita. U vás je to jednoznačné vedia čím to je. U nás nevedia čím to je. Máme slabší spermiogram ale nie az tak katastrofálny. Ja poznám ženy ktoré majú fakt malo embryi a keď sa ide predĺženou kultiváciou tak sa vyradia alebo neprežijú a keď sa vložia do ženy tak sa chytia. Písala som si so ženami z Clayo a fakt sú tehotné relatívne rýchlo. A prvýkrát som bola tiež tehotná a mala som pozitívny test a skončilo to biochemkom. Odvtedy viem že pozitívny test ešte nič neznamená. Uvidím či sa mi z tých 2 niektoré vráti. Pri predposlednom pokuse bolo zaujímavé že som mala jedine embryo a bolo zdravé. Fakt je to ruleta. Ale my nemám 5 dňové. Mrazilo sa 6 deň takže bolo už pomalšie. Dve čo mame v mrazaku sú tiež 6 dňové. Niekde som čítala že staršie ženy majú pomalšiu blastulaciu. Možno aj to je problém že moje embryo je pomalé a prepásne implantacne okno. Ale to sú moje úvahy ![]()
@Wuhu85 Je fascinující, kolik toho máš načteno a znáš možnosti. Řiď se svými pocity. Věřím, že to dobře dopadne ♥️