Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdo byste si chtěl zkrátit chvilku, na Netflixu je ke shlédnutí Joy (2024). Film podle skutečného příběhu o zrodu a prosazení IVF a první narozené holčičce z umělého oplodnění.
Příspěvek upraven 28.11.24 v 18:23
@Duncanseth veliká gratulace, to je krásná hodnota.
To musí vyjít
@anyway007 Moc doufám, musím to nechat plynout a nenechat se trápit strachem
a děkuju ![]()
@Duncanseth keďže jediný dôvod strát boli chromozomalne vady u teba a teraz sa to IVF vyriešilo tak nemá dôvod to nedopadnúť
Prajem dobrý priebeh ![]()
@Duncanseth to je krásná zpráva
gratuluji a ať hezky dál roste
četla jsem v jedné studii, že když je 14dní po ket hodnota hcg takto nadprůměrná, tak se zvyšuje pravděpodobnost vícečetného těhotenství
neměla jsi vložené 2 embryjka?
https://www.prolekare.cz/…nstvi-107317
@Duncanseth Supeeeer!!! Pozitivni zprava!
Gratuluji a hodne stesti!
![]()
A treba tam budou rovnou dva!🫶 😇
@Duncanseth píše: VíceDekuji za info! Pustim si. Videla jsem ukazky ze to chystaji!
@Ardilera Je nadprůměrná? Já se raději nikam nedívám. Dvě by mi nepovolili vložit kvůli rizikům. Věk + mám za sebou během tří let 5 ztrát, většinou mezi 10-16tt. Kde se to řešilo a vyšetřoval se plod, tak byly potvrzeny vždy náhodné chromozomální vady
bylo to strašný to zažívat. Takže bych rizikové vícečetné těhotenství vědomě neriskovala. Samozřejmě doktorka říkala, že i to se muze stat, to už bych ale neovlivnila
Ale my měli z IVF stejně jen jedno zdravé embryo. U nás je vše na jednu kartu. Dohodli jsme se předem, že jen 1 IVF.
@Wuhu85 Moc doufám, že ano. Ale mám drobné nálezy různě. Takže mi stejně začnou kolečka kontrol endokrinologie, hematologie a imunologie a možná mi opět nasadí nějaké léky. To zatím nevím. Ale snažím se na to moc nemyslet a nestresovat se tím, protože věřím, jak píšeš, že problém byl hned v počátku a to pgt pomohlo vyřešit. Ale raději kontroly provedeme, kdyby náhodou.
Děkuju vám holky, vážím si hezkých slov od vás ![]()
@Duncanseth keby si mala problém tak neotehotnieš. U mňa absolútne sa nič nedeje max bolo raz biochemko a keď som sa pýtala lekára čím to je tak mi povedal že nevie. Takže to že vieš prečo je super lebo sa to dá riešiť. Držím ti palčeky a užívaj si radosť. Ja som úplne vyčerpaná a zničená z toho.
@Wuhu85 Je mi to upřímně strašně líto, Wuhu. Nevzdávej se. Věřím, že nakonec dokážeš najít tu správnou cestu nebo bude štěstěnka stát při tobě ![]()
@Duncanseth keby sme aspoň vedeli čo je problém. To vkladanie embryii mi nedáva veľký zmysel.
@Duncanseth jestli to bylo 14dpt (což jestli dobře počítám bylo) tak podle tabulek má být hodnota hcg 370-1300, holky většinou mají kolem 500-1000. Ty co mají nad tisíc mají často vložená dvě embryjka a ty máš dokonce 3600
takže to je fakt úžasná hodnota. Ty ztráty museli být velmi těžké, obvzláště když jich bylo tolik
je mi líto čím sis musela projít… ale teď to vaše embryjko je mooc silné tak věř, že to dobře dopadne a za pár měsíců už bude u tebe v náručí. Budu na tebe myslet ![]()