Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ardilera To mě trochu lekají ty statistiky. Ale je to patrně hodně individuální. HCG z krve mám měřené prvně. Tak neznám své normy. Je třeba možné, že ho mé tělo prostě produkuje trochu více? Třeba to souvisí s tím, že je mi vždy tak šíleně zle ten první trimestr. Děkuji za tu empatii
když jsem to prožívala, hroutil se mi svět a nemohla tomu uvěřit, že se to děje. Zase. Velmi mi pomáhaly příběhy jiných žen a nakonec, v tónech jejich příběhů, mi mé ztráty přišly ještě milosrdné a dokázala jsem se s tím lépe smířit. Velký respekt a soustrast s vámi se všemi, které jste o dítě přišly nebo musely udělat to těžké rozhodnutí ![]()
Proto po tom všem jsem dokázala najít odvahu jen na 1 IVF, abych si to nevyčítala, že jsem tu úžasnou možnost pgt nevyužila. V koutku jsem počítala s variantou, že mohou být vadná všechna embrya a tím by se mi to potvrdilo, uzavřelo a měla bych v sobě klid. Jeden bojovník. Tak uvidíme, co je souzeno, holky 🌈
@Duncanseth to hcg fakt veľa nenapovie. Je lepšie ho mať vyššie ale aj tak nepovie o tehotenstve nič. Každá žena to má inak. Môže sa stať že sa embryjko rozdvojilo ale pravdepodobnosť je dosť nízka.
@Duncanseth
Nenech se rozhodit, máš „normální“ HCG a vždy je lepší mít vyšší, než nižší. Představ si, že mě vyšlo po transferu za 14 dní 200 a to teprve byl nápor na psychiku protože jsem tušila, že je zle a samozřejmě těhotenství nepokračovalo a měla jsem ZT. Další pokus jsem měla HCG 1200 a to už bylo na lepší cestě a dnes jsem 31tt. To, že je na 1000 je právě super a neznamená to dvojčata, to má běžně každá druhá. Lepší než 200-300 a být na dolní hranici. U tebe může být větší pravděpodobnost, že tam máš dvě, ale nemusí to tak být. Pořád jsi v tabulce normální, horní hranice je až někde přes 4 tis.
![]()
Je mi moc líto, že to prvně nedopadlo. Muselo to být obrovské zklamání
teď tě čeká zasloužená odměna ♥️ opatruj se. A děkuju. Do Vánoc budeme moudřejší.
Ahoj devcata, dnes jsem se vyklidnila. Testik krasne pozvolna sili jako u dcery a Clearblue taky ukazal 2-3 tyden ( pred tim 1-2) Kdyz to bylo biochem ze se mi chytlo a hned skoncilo tak mi po celou dobu ukazoval 1-2 tydny tehu a hcg pak bylo 48 po 14 dnech. tak uz vim ze se musi zvedat. Tak tam bojuje prdolka
Prsa uz se hlasi tak jsem se hodila do modu jako pred dvema lety. ![]()
Koncert jsem odpiskala ( ja tam ani jit nechtela jen jsem nevedela jak to vsem rict) a moooc se mi ulevilo, svagrove jsem rekla pravdu a listek dala kamardce co je rada poslechne. Tak to ze me taky spadlo. Vecer se chystam na ten film a zitra chci zdobit venec s dcerou a chystat adventni kalendar. Tesim se, ze se zamestnam. Uz taky chystate Vanoce at se zabavime? Pekny den.
@Anonymní píše: Více
vidíš a já mám podobnou tabulku, kde jsou ty horní hranice hcg mnohem nižší, možná je to tím, že tvoje tabulka zahrnuje i transfery více embryek
i v tomto (https://babymed.com/…g-calculator) kalkulátoru 2 hcg hodnot max. jsou nižší na 19dpo
V několika i anglických studiích jsem četla, že hodnoty nad 1000 (14.den po et) jsou pravděpodobnější vícečetné, samozřejmě ne vždy někdo prostě ty hodnoty má vysoké i s 1 embryjkem a naopak pod 200 (někde se uvádí pod 500) je pravděpodobnější potrat. Ale každá jsme jiná a ne všichni zapadají do tabulek. Vím, že kolem 800-1200 mají holky běžně u jednoho embrya, takže tam bych tu pravděpodobnost vícečetného neviděla vůbec. Ale při hodnotě nad 3000 už je to poměrně velký rozdíl, proto jsem se ptala jestli to nebyly 2 embryjka nebo to nebylo později než 14.den. Tak budeme netrpělivě vyčkávat na utz, teď můžeme stejně jen hádat. Každopádně je to krásná hodnota a je to silný bojovník ![]()
Příspěvek upraven 29.11.24 v 18:09
@Millllli To je nádhera
Mám obrovskou radost!!! Opatruj se a držím moc palečky. Kdy jdeš na krev?
@Ardilera No, radši na to nebudu moc myslet 😅 holt za tři týdny uvidíme.
@Duncanseth nemysli, je to krásná hodnota a vše bude v pořádku
je to mnohem lepší, než kdyby byla nízká a musela ses nervovat jestli se udrží. I když jisté to není nikdy, to sama dobře víš. Ale věřím, že tentokrát už se dočkáte
tyjo až za 3 týdny
to bude dlouhé čekání
@Ardilera No, vypadá to, že ty 3 týdny prospím, tak to uteče 🤦 😂 dneska jsem skoro nevnímala celý den a vytuhla v šest. Dobře, že bude víkend 😅
@Duncanseth Moc dekuji!! Dnes jsem to uz rekla manzelovi! Krev mam ted ve stredu co bude. No, ale musim se priznat…
ja mela vcera moznost skocit si na krev ( byla jsem kousek od laborky ) a bez dcery a vysledky mi poslali v noci, 0:14 takze jsem mela rano mile prekvapeni. Jsem ani necekala, ze to poslou.
206 jednotek a kdyz koukam co tu pani anonymni dala za tabulku tak jsem 9. den taky v nadprumerne hodnote.
Krasny vikend.. ![]()
@Millllli To je úžasný, mám velkou radost
Kéž by tu těch dobrých zpráv přibývalo
@Millllli nechcela som reagovať ale nedalo mi. Fakt podla hcg absolútne nič nezistíš. Holky majú vysoké HCG aj prázdnym váčkom. Takže fakt kľud a neriešiť hodnotu. Kamoska mala 9 deň okolo 40 a o tri mesiace rodí.
@Wuhu85 Ja vim, ze neznamena, ale ja to citim jako 2 roky zpet u dcery je to stejne jak testy, tak krev a hlavne nevidim duvod proc by to melo byt jinak.
A a ni nebude.
Ja mela 48 hcg pri druhem ketu a doktor rekl, ze dal medikace a ze se to mozna muze rozjet, ale ja citila,
ze z toho nic nebude a nebyl duvod v necem pokracovat a do tydne prisla menstruace. Pokud clovek posloucha sve telo a duverujemu, ze to dokaze tak mu hodne napovi a ne jen v ivf, ale i pri jakekoliv nemoci se uzdravit. ![]()
Ted koukam, ze pises 9. den, ze mela tu hodnotu a kdyz teda koukam do te tabulky od te pani Anonymni tak byla v norme v dolni hranici, ale stale v norme.
Takze vlastne nic zvlastniho.
Příspěvek upraven 30.11.24 v 21:26
@Millllli jasne ale chcem len povedať že ani nízke Hcg nemusí znamenať, že to je stratené s ani vysoké hcg že je vyhraté. Ja to beriem s rezervou.