Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anyway007 matky sa o deti dosť boja to je normálne. Mne to skôr u sebe pripadá také sureálne
ja teraz čakám tiež na vysledky z imunity a na genetiku dvoch embryii. Ale tie embryjka boli slabšie takže fakt neviem či sa vrátia.
@Wuhu85 určitě lepší vyšetřit, než pak pořád zažívat to zklamání. Myslím, že je to dost individuální. Mě se vrátily 3 ze 4 a to jsme stejně staré.
@anyway007 asi jo ja neviem vôbec. Tie čo mi vkladali vyšetrené neboli takže vôbec neviem. Ten posledný vklad si myslím tam to blbo vypočítali alebo neviem. To si ani neškrtlo. Prvé bolo biochemko. Ale embryjka môžu mať aj vývojovú vašu takže to je cele také pokus omyl fakt
@Wuhu85 je to tak, nejde jen o chromozomy. Je to v podstatě úplný zázrak mít dítě…
@anyway007 jo je
ale niekedy je tam fakt nejaký problém ktorý jde odstrániť. Ty keď máš biochemka tak je očividne že tam je niečo a maternica vypudzuje. Ma len štve že tie kliniky majú nulovú snahu pred vkladmi niečo riešiť. V zahraničných klinikách zvyknú dopredu skontrolovať hlaveň keď máš malo embryii. Ja som si hysteroskopiu vyžiadala pred tým. A teraz imunologicky panel aj keď doktor mi ta vykladal bludy ako je to šedá zóna.
@anyway007 ja to mam z gennetu takhle, mela jsem zadanku z car. Prijde mi ze tam toho mas strasne malo
@Berunkas mám to na 2 stránky, posílala jsem jen ty NK. Už se začínám orientovat. Aktivaci NK buněk mi vůbec nedělali. Možná proto, že počet NK buněk mám v pořádku? Ty je máš zvýšené. Každopádně tihle budu určitě chtít. Možná že v tom bude zakopaný pes. Můžu se ještě zeptat jak vysoké dávky kortikoidu ti nasadili?
Příspěvek upraven 28.11.24 v 10:26
Zdravím všechny
mužů se k vám přidat? Jsem po druhém ket ve stimulovaném cyklu. Transfer byl 12.11 test pozitivní i hcg 1680
teď už je čekání na ultrazvuk ![]()
@anyway007 muze to byt, sice mas nk bunky v poho ale pak je neco muze vyprovokovat a vyrazi do boje. Mozna kdyby se u nas zacalo imunologii tak jsme si mohli cely ivf usetrit, po dvou mesicich kortikoidu (mela jsem 16 mg, pak 12 mg a pak 8 mg) se to povedlo doma
Příspěvek upraven 28.11.24 v 10:39
@Berunkas wow, tak to je hodně. Já brala předtím jen 5mg preventivně a možná to nestačilo. Tak možná teď po tom biochemku by to mohlo být aktivovane o to víc. Aspoň už vím, co po caru chtít. Bez toho se z tama nehnu
To máš pravdu, že kdybys začala s inuno, tak by to bylo asi v pohodě. Člověk hold musí přečíst spoustu odborných článků a stát se napůl doktorem, aby se mohl někam dobrat. Protože těm doktorům se prostě nedá věřit. Bohužel
@anyway007 kdyz mi to snizil na 4 mg tak mi to behem par tydnu vystrelilo na puvodni hodnoty takze 4 jsou na me taky malo.Ja otehotnela 2× kdyz jsem ty kortikoidy brala (podezreni na revmatoidni artritidu) ale 2× konec v 7 tt, tam si evidentne nk bunky zaradily dost a pred kortikoidama ani po nich jsem nebyla tehotna ani jednou tak mi nejak secvaklo jestli tam neni zakopany pes….a byl
@anyway007 @Wuhu85 Tak ja holky v prvnim povedem ketu vubec nepochybovala… 🫣 Test vysel pozitivni od 6. dne a tak jsem zila v tom ze je vse v poradku a nepochybovala ani trosku i cele tehu ze je embryo po genetice takze proste vse OK. Vse nastesti vyslo. Ted pri druhem jsem nervozni a porad se bojim zda to pokracuje. Dnes jsem zacala hystercit, ze me prestalo bolet v podbrisku a prestaly bolet prsa. Ze to skoncilo.
Ze jsem zvedla tezky kocarek do auta, ze jsem balila hadry a vybalovala z pytlu atd. Tech 14 dni je tak strasne dlouhych a prisernych… ![]()
@Millllli úplně chápu. je to emocionální horská dráha.
Člověk musí věřit ![]()
Ještě řeším zda jít na koncert do O2 arény nebo ne
Má přijet i švagrová a máme lístky na zítra na stání na Haberu… abych jako se nepřepínala, i když neležím, byla jsme v kancelří a mám dvouleťáka, takže pořád něco. Postupně jsem úplně ztracená. ![]()