Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aaa2024 da sa to vydržať. Úplne príjemne to nie je ale na narkozu asi zbytočne. Ale keby tam niečo našli ako polyp a mali by to odstraňovať tak to nedám. Je možnosť aj rajský plyn použiť.
@ol030124 já jsem si říkala, jestli nebudu za hysterku, když je to takový nepoměr 85%/15% 😀.. nakonec i ona přikývla na to, že vlastně pro lékaře je to tak lepší… ale nadruhou stranu chápu, že nektere ženy nechcou,,zbytecne" narkozu a raději to zkusí bez…
@Aaa2024 píše: Více
To urcite nebudes za hysterku. ![]()
U nas v CARu to asi ani jinak nedelaji, narkoza byla cca 10min a jezdi tam na to i zeny od jinych lekaru a z jinych duvodu nez neplodnost.
Ono je to asi i pro ty lekare snazsi.
@ol030124 práveže pre lekárov je lepšie bez narkózy lebo s narkozou môžu byt komplikácie. Je to ako fakt nepríjemné a plne chápem keď niekto chce s narkozou. Na čo trpieť. Počas výkonu mi ukázal ako to tam vyzerá. A trvalo to cele len chvíľku. Záleží aj na to akú má kameru. Sú také novšie čo majú malý priemer. Super na tom bolo že som si sadla do auta a odišla som bez potreby tam ležať.
@Aaa2024 píše: Více
Je mi to moc líto. Moc držím palce, aby to příště už vyšlo. Drž se.
Jinak mě hysteroskopii dělali před rokem. Šest týdnů po nuceném ukončení v 16tt pro VVV. Vyšetření proběhlo v nemocnici, klasicky na sále s celým týmem a pouze v lokální anestezii. Ale byli připraveni mě uspat, kdyby se „něco našlo a řešilo“. Naštěstí vše v pořádku. Bylo to za pár minut hotové. Nic nebolelo, jen nepříjemné. Všichni velmi empatičtí, milí a jemní. Byla jsem ráda za ušetřenou narkózu. (Mám za sebou za 3 roky několik ZT, potraty se samy nespustily, to jen jednou, tak musela být ve všech těch případech po 2 týdnech vždy kyretáž v narkóze, déle jsem se bála čekat co bude). Tedy já měla bez narkózy dobrou zkušenost. Ale můj čípek už si zažil svý. Tak to může hrát roli. A má zkušenost může pomoci třeba ženám, které už mají za sebou porod.
Pokud ty jsi narkózy neměla v poslední době nebo vůbec, tak určitě jdi v narkóze. Budeš klidná, hezky se prospíš a nebude tě to stresovat. Držím moc palce ![]()
Jinak teď před nativ KET mi má doktorka v CAR hysteroskopii navrhla, že by bylo dobré provést. Jak jsem si oddychla, že už vyšetření mám a jen jsem předala zprávu a mohlo se jít na věc. Uf. Je ale fajn, že jsou někteří lékaři pečliví, proaktivní a je možné tolik různých věcí vyšetřit.
Ahoj holky, tentokrát jsem se zařekla, že emimino vynechám ale teď jsem začala hysterčit a potřebuji se vypsat.
V červnu ivf, v září KET - biochemické těhotenství, kdy mi čárky kolem 10.-12.dne po přestaly sílit.
Teď jsem po KETu 25.11. a jsem úplně na prášky, že se scénář opakuje..
(Čísla 5.,7.,8.,10. jsou dny po et)
@Wuhu85 píše: Více
Mezi dvěma posledními testy, u nichž je navíc rozestup 2 dní, silnější čárku nevidím ![]()
@Geneťanda mne to z tej fotky pripadá že áno. Chcela by som ale upozorniť že toe testy z moce sú nepresne. Stačí ak pôjdeš čúrať v noci alebo budeš piť viac vody a už je iny výsledok. K tomu sme každá iná a ani nižšie hcg nemusí naznačovať neúspech. Ja keď sledujem ženy čo majú silne čiarky a sa tešia tak si hovorim vždy že vyhráte nikto nemá. Odísť to moze napriek tomu. Ja som mala tiež biochemko tak viem ako sa cítiš. Druhýkrát som nemala pre zmenu nič ale to bola asi chyba že som šla do nativu. Ak chceš mať istotu tak chod na krv ale ja by som sa na tvojom mieste branci zachovania nejakého psychického zdravia na to vykašľala a neriešila. Aj tak nič s tým nezmeníš.
@Wuhu85 dekuju za reakci i rozumný příspěvek… Na krev jdu v pondělí, do té doby je to opravdu ve hvězdách..
@Geneťanda rozdil neni veliky ale za me to vypada dobre. Zkus zase v sobotu a uvidis. ![]()
Kazdopadne jak pise wuhu.. vyhrano neni nikdy a pozitivni test je jen zacatek.. jsem 9+4tt a zatim jsou to same nervy. Predevcirem jsem dokonce musela akutne na gyndu kvuli silnemu spineni a srazeninam. Nastesti vse ok 🍀jeste mam takoveho doktora, kteremu bych nejradsi jednu flakla hned z prichodu, tak o to je to horsi, ze se s nim neda normalne bavit. Skoda, ze nemuzu zustat v CAR az do porodu
Takže radost byla jen pri pozitivnim testu, od te doby porad nejaka komplikace a uz odpocitavam dny do kontroly a prvniho screeningu. Snad vsechno dobre dopadne🙏
@Fugaro dopadne a prečo by nemalo. Najlepšie je na to fakt nemyslieť v kuse aj keď sa to ľahšie povie ako robí hlavne pri tých hormónoch. Normálne tehotné ženy sa v kuse nekontrolujú a neriešia všetko možné. To krvácanie je tiež celkom normálne a pripisujeme to liekom. Tehotenstvo z IVF je iné ako prirodzené a môže my hovoriť kto čo chce, ale je to fakt trošku iné. Kamoska čo prirodzene otehotnela si urobila jeden test a potom už nič neriešila. Ako nehľadala ani duchov ani nič. Ja pri budúcom si zakážme aj diskusie lebo to porovnávanie sa nemá žiadny zmysel.
Ahoj holky, jdu pro radu.. jsem dnes 5+3tt a druhý den lehce růžově špiním a cítím takové píchání v břiše. Volala jsem do CARu a prý to může být. Dělo se vám to v těhu také? - trochu z toho plaším. ![]()