Ket srpen 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
180
8.10.23 14:40

@Muchomirka u zamlklého nic nepoznáš.
Já jsem například šla na potratovou pilulku. Je to šetrnější pro tělo a u mě už druhý cyklus po potratu doporučili KET.
Potratová pilulka je ale strašně náročná na psychiku, bolest se dá vydržet. Nejhorší je asi ten pocit, kdy cítíš, že plod odejde….
Ty se ale tím nestresuj a buď pozitivní 🍀 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
8.10.23 16:26

@Olivaolivova2013
Já vlastně při prvním IVF zamrazeno 13 embryí a genetiku nemám a teď jdu na 5 transfer (poslední), předtím malý z druhého KET, ale jestli se nezadari tak příště bych asi nechala udělat genetiku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
8.10.23 18:06

@Olivaolivova2013 to snad ne! Moc me to mrzi :,( Musel to byt hrozny sok. Clovek by rekl, ze kdyz je srdicko, je uz temer vyhrano :zed:
Pokud mas 3embrya, tak je urcite vsechny vycerpej! Nema cenu se znovu stimulovat. Mne ted vyslo az posledni, ktere skoro doktori nedoporucovali k prenosu. U prvniho ditete to stejny. Proto v nekterych car radeji kvalitu ani nesdeluji.

Testovani embryi je super, ale taky to svym zpusobem embryjko oslabi. Navic se casto berou bunky z placenty a pritom embryjko muze byt uplne v poradku. Pokud ma ale nekdo hodne embryi a chce dite brzo, je to skvela moznost a taky jsem ji u 3IVF chtela, protoze me neuspechy uz trapily.

@IvcaaC

A kdy mas ket? Drzim palce!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
9.10.23 13:04

@Jane1010
Mě čeká koncem října teď začínám stimulovat…kéž by se ten poslední pokus zadařil :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.23 21:33

@Muchomirka Ahoj, moc děkuju :srdce: je to fakt divný, ale já jsem nějak vnitřně tušila, že je něco špatně, protože jsem prostě ze dne na den přestala cítit některé příznaky ( nebolely mě bradavky, přestaly mi vadit pachy, najednou se mi nedělalo špatně z představy, že něco jim), ale stále jsem měla nalitejší prsa, únava přetrvávala. 6+3 jsem byla na prevenci, na uzt byla srdeční akce, doktorka mi udelala cytologii a upozornila mě, že můžu špinit. špinila jsem následující dva dny, pak další dva dny to bylo dokonce lehce s příměsí krve, to mě už vyděsilo. Šla jsem do Podolí na pohotovost, to bylo přesně 7tt, kde byla srdeční akce, doktorka řekla, že je trošku pomalejší, ale že vše jinak vypadá hezky a že i to krvácení v těhotenství bývá. Ale ta pomalejší srdeční akce mě fakt vyděsila, celej tejden do první kontroly v caru, která byla v 8tt jsem byla nervní… hledala jsem na netu vše možné… a na tu kontrolu jsem šla připravená na to, že tam možná to srdíčko fakt už nebude a ono nebylo. Takže to uplnej šok nebyl, ale obulela sem to dost.

V caru mi doktorka řekla, že se vydáme konzervativní cestou, budem čekat týden, jestli se potrat nerozjede sám… pokud ne, ze pujdu pro potratovou pilulku. Potrat se nerozjel, dnes jsem byla na kontrole, dokonce mi narostl váček, takže pilulka možná ani nepujde a budu muset rovnou na revizi… což jsem fakt strašně moc nechtěla Zítra jdu tedy ráno do Podolí a uvidíme, na čem se tam spolu domluvíme, revize mě děsí. Kazdopdne psychicky jsem uz mnohem lepsi, uprimne se tesim, az to bude pryc.

Já mam trochu výčitky, že Vám sem tu negativní zkušenost píšu, myslím, že každá jsme nějaká, určitě u někoho je špinění a krvácení ok, u někoho problém, stejně tak jako někdo příznaky má nebo nemá a vše je OK. Já jsem bohužel hypochondr a pročítala jsem si tu různý příbehy ZT a podobně, zpětně bych to nedělala, akorát sem si vytvořila strachy který se naplnily. Zkus se na to vyprdnout :kytka: :kytka: :kytka: vsechno dobře dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.23 21:43

@Jane1010 děkuju za podporu :srdce: já jsem se dnes doktroky ptala, jestli i ta ostatní embrya nemohou mít nějakou vadu a jestli bychom neudělali genetiku do budoucna a docela mě svojí odpovědí překvapila. Řekla mi, že oni dělají genetiku embryí pouze pokud k tomu je nějaká indikace, že s ohledem na můj věk (za měsíc mi bude 33) to nemá smysl… myslela jsem si, že když genetiku chci, tak mi ji proste udelají, ale tady to působí, že ne 8o tak uvidíme, jak se to bude s těmi dalšími embryi vyvíjet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.23 21:46

@Zuany mně řekla doktorka, že další transfer až v lednu :zed: jsem v caru presne rok a mam za sebou jeden jedinej transfer, s tím, že jsou/budou neúspěchy počítám, ale to jak se to neustále v mém případě táhne nedávám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
9.10.23 22:12

@Olivaolivova2013 to je tak hezky napsano, moc me to mrzi, ale miminko se chytlo a bude vse fungovat jak ma priste, jen je potreba najit to zdrave embryjko.

Jina doktorka ti nabizele sama od sebe genetiku ze??? Bez priste uz jen k ni pokud je to mozne. Genetika do 35 let, ze nema cenu, je pro me teda ultra blbost :pocitac:. S pritelem jsme zdravi, ja 31, pritel 27 a stejne z 8 embryjek nam proslo genetikou jen 3 a to jeste byl z toho doktor nadseny, jaky je to skvely uspech!!! Takze tou genetikou projde opravdu minimum. S genetikou je prece jen vetsi sance a da se predejit dalsimu obrovskemu zklamani. :srdce:
Muj doktor by rekl, ze to byla chyba embryjka a tak to je, priroda si to zaridila sama, ze nezivotaschopne miminko zaniklo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
10.10.23 09:31

@Olivaolivova2013 Genetiku si samozřejmě můžeš platit jako samoplátce, ale pokud ji chceš na pojišťovnu, musí k tomu být důvod. Mne ji taky ve 32 letech nechtěli udělat, ale teď když je mi 35, možnost už byla. Přesto mi ji muj car nechtel dat, ze nemam narok (blbost).V jinem car mi ji nabidli hned (pry splnuji min.2kriteria), ale uz na 3IVf nedoslo :dance: Pokud si dobre pamatuju, doktor z reprofit říkal, že nárok mám pokud splním jednu z podmínek: špatná genetika páru, věk nad 35 let, dva potraty, když se embrya opakovaně nechytají-číslo si nepamatuji.

Proč máš mít transfer až v lednu? Já jsem chodila každý měsíc. To čekání je hrozně stresující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
11.10.23 13:06

@Olivaolivova2013 Myslím na Tebe :hug: Snad jsi na tu revizi nakonec nemusela. Musela sis projít těžkými věcmi, achjo. Věřím, že už bude jen líp, i když se člověk po takových zkušenostech už víc bojí. To je stejně tak divný, že to srdíčko může kdykoliv umlknout, když už se objeví. Jako jo, je to přirozený výběr a je dobře, že to tak funguje, ale pro nás jsou to děsný šoky. A pak ještě zvládat to „vyčištění“. Moc mě to mrzí. Drž se :srdce: Jinak u mě včera na ultrazvuku bylo vše v pořádku, srdíčko ťukalo (6+6) a další kontrolu mám za dva týdny. Jsou to nervy, ale vůbec nešpiním, je mi pořád na zvracení, prsa rostou a bolí a mám zvýšenou teplotu, takže ukazatelé fungují, jak mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.23 15:42

@Embryjka děkuju, to mě teď uklidňuje, že se to chytlo… mně nikdy nikdo genetiku práve nenabízel. Ale asi je to hodně finančně náročné, když jsi samoplátce, u nás na klinice to vychází na 8tis/embryo. Na druhou stranu, pokud budou nasledovat neúspěchy, tak si říkám, že mi to snad musí nabídnout na další cyklus, i kdybychom si to měli hradit sami!? Každopadně lékařka se na to vubec netvářila a argumentovala i tím, že jiná centra genetiku nenabízejí vubec a že oslabují embrya… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.23 15:53

@Jane1010 Super, díky za info. A můžu se zeptat, v jaké klinice ti nechtěli dělat genetiku a v jakém nebyl problem?

Transfer v lednu mám proto, že došlo k ZT a doktorka mi rekla, ze se musím do ledna regenerovat. Jsem po potratové piluce, která teda asi nezabrala, takže možná budu muset na revizi. Ještě na konci listopadu mi potřetí bude dělat imunologii, mam hraniční protilátky na sperma, ale to prý není u ivf problem. Já jsem tam rok a mam za sebou jen jeden transfer a teď další odsouvání… to čekání mě uplně ničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
11.10.23 15:58

@Olivaolivova2013 ještě nezoufej, že potratová pilulka nezabrala. Já jsem pět dní od pilulky jen slabě špinila a až šestý den od podání došlo k potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
11.10.23 16:03

@Olivaolivova2013 Na prvni ivf jsem byla v heliosu, tak se ke genetice stavi kladne. Dalsi IVF v unac, kde je mnohem lepsi osobní pristup, ale genetiku embryi delaji jen velmi vyjimecne s doplatkem 10000. V reprofit nabizi genetiku na pojistovnu uplne bez problemu a dokonce bez doplatku.

Uplne te chapu, to cekani je priserny. Doufam, ze ti jeste ta potratova pilulka zabere a nebudes muset na zakrok. Je super, ze ten cas vyuzijete jeste na dalsi imunologii. Drzim palce a urcite nam dej vedet, jak se to u tebe vyviji :*

Příspěvek upraven 19.10.23 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.23 21:20

@Zuany díky, ty mě vždy umíš povzbudit!.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.