Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, víte někdo poradit zda testy Clear Blue s indikaci týdnů jsou důvěryhodné? Měla jsem transfer 24.08., pak 10. a 12. den jsem šla na krev a hodnoty hcg 142 a 317. Od té doby jsem na dovolené a tady není možnost jít na krev ani na gyndu. Udělala jsem dnes Clear Blue a ukazuje mi 2-3.týdne což asi je málo vzhledem k tomu kdy byl proveden transfer. Do CAR na konci týdne až se vrátím, ale trochu mi ty výsledky testu znervózňuje ![]()
@Akhmezha Ahojda, nekdo tu ve skupine resil uz neco podobneho. Ja si vlastne lamu hlavu jak takovy test dokaze vypocitst hladinu hcg a pak jeste urcit v jakym tydnu by si mela byt, kdyz kazdy to hcg muzeme mit jine a standardne na nejpresnejsi urceni potrebujes laborator. Ja bych se na to tak neupinala. Pokud si na dovce nekde v evrope a chces mit klid, urco najdes kliniku kde si jako samoplatce muzes nechat udelat krevni test. Ja takto pri dceri si nechala udelat test na korzice a v italii ![]()
@Zuany píše:
@Bella277 tak co? Nějaký posun? 🍀
Ahojky, žádný posun.
Včera večer jsem měla šílené bolesti jako do konečníku. Úplně mi to připomnělo začínající kontrakce.
Dnes mám pořád tlaky v zadku, když si sednu.
Test pořád neslábne.
Už jsem úplně marná ze všeho.
![]()
@Bella277 tyjo takový tlak jsem měla při mimodeloznim a řekli mi když ucítím silný tlak na konečník okamžitě na pohotovost.. ![]()
@nik442 píše:
@Bella277 tyjo takový tlak jsem měla při mimodeloznim a řekli mi když ucítím silný tlak na konečník okamžitě na pohotovost..
Já to měla i v tom prosinci, prý se to děje kvůli tomu, že se plodové vejce snaží vlézt do porodních cest, to způsobuje kontrakci.
Teď je to zase lepší.
Kdyby to bylo mimoděložní, tak by to asi nepřestalo.
Zítra mám volat na imunologii, tak se zeptám doktorky.
@Bella277 Ahoj, omlouvám se, že lezu do diskuse, ale začínám sbírat informace o ivf, tak si čtu tuto diskusi a tvůj příběh.
Ty neslabnouci testy, pohupující hcg a bolesti jsem měla také a bylo to bohužel mimoděložní a šokuje mě, že si tě už nepozvali na další kontrolu, aby sledovali jak klesá hcg? Nebo se pletu? Já tě nechci v žádné případě strašit, jen přidávám můj pohled.
Každopádně držím palce, aby to MT nebylo a tato kapitola byla brzy za tebou ![]()
@Bella277 tyjo tak to jsem nevěděla, držím všechny palce co mám ať to mas v pohodě!!! ![]()
@Bellamia píše:
@Bella277 Ahoj, omlouvám se, že lezu do diskuse, ale začínám sbírat informace o ivf, tak si čtu tuto diskusi a tvůj příběh.
Ty neslabnouci testy, pohupující hcg a bolesti jsem měla také a bylo to bohužel mimoděložní a šokuje mě, že si tě už nepozvali na další kontrolu, aby sledovali jak klesá hcg? Nebo se pletu? Já tě nechci v žádné případě strašit, jen přidávám můj pohled.
Každopádně držím palce, aby to MT nebylo a tato kapitola byla brzy za tebou
Ahoj, já moc děkuji, že píšeš.
Hodně holek mě s tím straší, ale co mám dělat?
Už takhle na mě koukají jako na blázna.
V prosinci se mi to stalo taky a chodila jsem pořád na kontroly hcg a byla 4 dny v nemocnici a teď nic, sama tomu nerozumím.
@nik442 píše:
@Bella277 tyjo tak to jsem nevěděla, držím všechny palce co mám ať to mas v pohodě!!!
Jo v prosinci to bylo stejné akorát s tím rozdílem, že jsem měla hcg skoro 700 a byla hospitalizovaná v nemocnici.
Proto mě teď tento přístup překvapuje.
Myslela jsem, že teď pomůžou kortikoidy, protože mi po potratu a dalším nevydařeném ketu našli vysoké NK buňky po stimulaci trofoblastu.
Bohužel ani Metypred nepomohl.
@Bella277 je to opravdu velmi zvláštní, že to nechají jen tak, asi čekají jak se to vyvrbí 🙈když jsem otěhotněla podruhé a opět to nedopadlo, tak jsem chodila na pravidelné odběry, dokud nebylo hcg na nule.
Do jakého CARu chodíš?
@Bellamia píše:
@Bella277 je to opravdu velmi zvláštní, že to nechají jen tak, asi čekají jak se to vyvrbí 🙈když jsem otěhotněla podruhé a opět to nedopadlo, tak jsem chodila na pravidelné odběry, dokud nebylo hcg na nule.
Do jakého CARu chodíš?
Jo to jsem měla poprvé, teď ne.
Jestli to není tím, že to hcg je nižší?
Chodím do Gennetu.
@Bella277 zkoušela jsi nemocnici? Tohle se mi taky nějak nepozdává…
@Zuany píše:
@Bella277 zkoušela jsi nemocnici? Tohle se mi taky nějak nepozdává…
Ještě ne, nechci tam už.
Z prosince mám šílené vzpomínky, kdy jsem ležela s holkama na pokoji, které šly na interupci, kvůli nevyvíjícímu se plodu okolo 12 týdne.
Zažila jsem tam muka ![]()
@Bella277 holky maji pravdu. Kdy jsi naposledy volala do car? Rekni jim, ze ti testy neslabnou, nemuzou te odmitnout a zanedbat peci. Byt tebou si urcite zajdu na ultrazvuk, at se nic nepodceni (kdyz ne do car, tak ke gynekologovi). Nechceme te samozrejme strasit, ale mimodelozni je nebezpecne a je dulezite ho vyloucit
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.