Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@krecik.dzungarsky píše: Více
Křečíne, nemachruj! ![]()
Jinde píšeš, že jsi dlouho bojovala s PPP.
Takže dobře, nečti, Tobě vyhovuje Tvůj styl - ale současně nedehonestuj něco, o čem vlastním nezájmem nic nevíš.
To je stejný, jako když se necvičič já začnu jakože fundovaně vyjadřovat třeba k běhání, o kterém vím akorát to, že se dává rychle jedna noha před tu druhou a po chvíli alespoň mě obě dosti bolí a píchá mě v boku, což nutně znamená, že to musí být zdraví škodlivá praktika. ![]()
@sirikit píše: Více
Mně stačí obyčejný pohyb a věř mi, že po více než desetiletém životě ve světě autismu, nemám tolik svobody jako drtivá většina lidí. Říkám jen, že základem je strava. Drtivou většinu života jsem byla a stále jsem vegetarián, pouze laktovegetarián. Na vegana skutečně neaspiruji.
Představa, že při péči o agresivní autistické dítě kolabuji z takto drastických a nepřirozených diet, je pro mě osobně děsivá.
Bez mozzarelly, tvarohů v jakékoliv podobě, řeckých jogurtů, luštěnin, tofu atd. bych za chvíli vypadala jako kostřička. Fyzicky zdravá zatím naštěstí jsem.
No tak mimo to, že mám na krku agresivní puberťačku, mám PTSD.
S ortorexií, posedlostí zdravým stravováním. Zkus se v klidu najíst, když na tebe bude útočit agresivní autista, který má větší sílu než ty.
I v takových podmínkách mi záleží na tom, čím svoje tělo vyživuji. Co se mnou udělá přechod, který číhá za rohem, netuším.
@krecik.dzungarsky píše: Více
Jasně.
Ale tohle vlákno není o problémech žen, pečujících o autistické dítě, a co jsem tu tak četla, není tu jediný příspěvek, který by ketodiet komukoli, tím méně Tobě, jakkoli nutil.
Tohle vlákno založila holka, která má s ketodietou problémy, tak tu holt diskutují ty, pro které je dané téma zajímavé a mají s ním zkušenost.
Nechci být zlá, ale vážně by mě nenapadlo vstoupit do vlákna, ve kterém si vyměňují zkušenosti maminky autistických dětí, a všem vysvětlit, že tyhle nesmysly mě naštěstí absolutně nemusí zajímat, protože mám obě děti i vnoučata v pořádku.
To by bylo logicky vnímáno jako totání nehoráznost.
Něco Tě na ketodietě evidentně zajímá, když máš potřebu do vlákna s tímto názvem přispívat, ne? ![]()
@Lenka_Hal píše: Více
Takze to je pravda? Ze se ti snižuje funkce žlázy a ledviny trpi? Jeden doktor mi rikal ze naopak funkci žlázy si zlepsujes. A kolik sacharidu ji tvuj syn denne jestli se mohu zeptat?
@sirikit
Mohla bych te poprosit o recept na ten keto chlebik, co si peces? Vyzkousela jsem jich nekolik, ale u zadneho jsem nevydrzela. Nejhorsi byly jakesi bulky, ve kterych bylo psyllium, to bylo jak zrat fialovy pisek. ![]()
@Silverine247 píše: Více
Chicht, já si do ketochleba dávám psyllium taky, ale je to dobrovolné, jestli ho tam nerada, nemusíš.
Dávám 6 lžic ovesných otrub, 2 lžíce psyllia, 2 lžíce lněného semínka (taky nepovinné, mám ráda semínkový pečivo), 1 vaničku nízkotučného tvarohu, 2-3 vejce, sůl, drcený kmín (koření volitelné, co máš ráda), 1 ten malý sáček sušeného droždí.
Promíchám, nechám cca půl hodiny vykynout (nepředstavuješ si takový ten klasický nadýchaný pecen, že ne?
), ono to i díky psylliu hezky zhoustne, takže z toho uplácám v navlhčených dlaních šišku a dám to na pečák do na cca 200°C vyhřáté trouby, po třeba 10 minutách snížím teplotu na 160 a dopeču dozlatova.
Z těch, co jsem zatím vyzkoušela, jsem s ním nejvíc v pohodě.
Jako - foccacia s černýma olivama to není, ale po té zase nezhubnu. ![]()
Jo, tuhle dávku mám na 3 dny - dodržuju 2 lžíce ovesných otrub na den.
@Anonymní píše: Více
Ne, fakt to neni pravda.
Ja byla i tehotna, kojila jsem na LC. Je mi 49, vsechny hodnoty vice nez ukazkove, vcetne hormonu stitne zlazy.
Synove jedli tak, ze cele destvi se ty sacharidy pohybovaly nekde mezi 30-70, muj odhad. Ted uz taky obcas oba neco prihodi, takze nektere dny treba tech 30, jine klidne az 100. U nej zalezi jestli je v normalnim rezimu, nebo cutting phase (posiluje). Druhej je gurman, ac diabetik. Kvuli nemu to cele zacalo. Ten vetsinu dnu bude tak na tech 60, ale kdyz jsme spolu jeli do Italie (chapej, pro nas uz exotika, zijeme za oceanem), vyhlasila jsem bojkot cele LC
, a tam si pamatuju, ze jedny spagety vyzadovaly 80g a takhle to tam proste jelo. Chtel ochutnavat mistni jidla.
No ale kluci jsou 15 a 18, tam se to v tom mnozstvi sbira rychle. ![]()
Moc dekuji!!!
A nekrupe ti tam to psyllium? Mozna jsem mela nejake spatne, kvuli vlaknine bych ho rada zkusila znova, ale mrzelo by me pokazit cely pecen chleba.
Jen musim vymyslet, co jsou tady otruby. ![]()
@Lenka_Hal píše: Více
Tak to ja taky, dame si navzajem vedet, prosim?
Jinak to psyllium jsem koupila psyllium husk powder, jemneji uz to asi namlet nejde, ale zadnou predchozi zkusenost nemam. Taky mi to obarvilo ty bulky do fialova, ale to pry se muze stat. No byl to doslova hnus fialovej.
Ale mozna to bylo jak pisek v kombinaci s mandlovou moukou a v tech otrubach se to ztrati? ![]()
Já to číst nepotřebuji. Mám padesát kilo a při péči o dítě s postižením nemám na podobné nesmysly čas ani náladu.
Mně přijde normální se stavovat celoživotně zdravě a vyváženě. Hýbat se dle možností.
Moc dobře jsem si vědoma toho, že každý má ve svém životě zcela jiné podmínky pro život.