Kočičí diskuse

• Fotoalbum (3327)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
6.1.11 20:24

Zebra, ono to škrábání je i forma pozdravu. Občas to dělají moji kocouři mezi sebou. Jeden leží rozpláclý a když ten druhý prochází, tak po něm ten ležící natáhne packu (nebo obě), občas i náznakově kousne. Ale procházející jde většinou dál, takže si říkám, že to asi vyloženě provokace ke hře není, protože spec. Tazmán (zrzavý) se nechá vyprovokovat ve zlomku nanosekundy. Berry nám to dělal hlavně, když byl malý. Přirovnala bych to asi k tomu, když procházím kolem stojícího Lukyho a pohladím ho po vlasech. Oni prostě mají chlupy, tak vytažené drápky mezi sebou neřeší a to že ty nemáš kožich, který by tě chránil, to už neřeší, to je tvůj problém :lol:. Ale uskočením a syknutím by jsi mohla docílit toho, že přestane používat drápky a jen pohladí. Prostě pochopí, že tenhle druh pozdravu se ti nelíbí a vyvolává neg. emoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
6.1.11 21:51

Kakiko, moc díky za rady :palec: Snad mě teda jenom zdraví a nesnaží se mě zneškodnit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
7.1.11 09:27

Tak dneska ráno opět loužička v peřině :zed: :zed: :zed: . Jsem zvědavá, co na to řekne veterinářka dneska, když už jdeme jen na kontrolu toho močáku. Snad už to má v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.1.11 12:34
Kakika píše:
Zebra, ono to škrábání je i forma pozdravu. Občas to dělají moji kocouři mezi sebou. Jeden leží rozpláclý a když ten druhý prochází, tak po něm ten ležící natáhne packu (nebo obě), občas i náznakově kousne. Ale procházející jde většinou dál, takže si říkám, že to asi vyloženě provokace ke hře není, protože spec. Tazmán (zrzavý) se nechá vyprovokovat ve zlomku nanosekundy. Berry nám to dělal hlavně, když byl malý. Přirovnala bych to asi k tomu, když procházím kolem stojícího Lukyho a pohladím ho po vlasech. Oni prostě mají chlupy, tak vytažené drápky mezi sebou neřeší a to že ty nemáš kožich, který by tě chránil, to už neřeší, to je tvůj problém :lol:. Ale uskočením a syknutím by jsi mohla docílit toho, že přestane používat drápky a jen pohladí. Prostě pochopí, že tenhle druh pozdravu se ti nelíbí a vyvolává neg. emoce.

jo, to dela Mikes taky. :palec: Mne vzdycky prijde, ze mu rupne v bedne, do Mourka nebo Bettynky (to je nas pejsek), kousne a zase bezi pryc. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.1.11 13:28
Lakynka píše:
Tak dneska ráno opět loužička v peřině :zed: :zed: :zed: . Jsem zvědavá, co na to řekne veterinářka dneska, když už jdeme jen na kontrolu toho močáku. Snad už to má v pohodě.

Dostala jsem se až teď, už jste byli na veterině? To jsem zvědavá, jestli bude mít močák v pořádku, tak je to jasné :lol: To se tam vyčurá během noci? Kdyby to bylo přes den, tak bych asi na postel dočasně házela nějaký igelit, ale noční čůrání se tedy řeší blbě (pokud nemáš to srdce zavírat ho třeba v koupelně, to já bych asi nedokázala) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.1.11 13:30
Eli11 píše:
Kakika píše:
Zebra, ono to škrábání je i forma pozdravu. Občas to dělají moji kocouři mezi sebou. Jeden leží rozpláclý a když ten druhý prochází, tak po něm ten ležící natáhne packu (nebo obě), občas i náznakově kousne. Ale procházející jde většinou dál, takže si říkám, že to asi vyloženě provokace ke hře není, protože spec. Tazmán (zrzavý) se nechá vyprovokovat ve zlomku nanosekundy. Berry nám to dělal hlavně, když byl malý. Přirovnala bych to asi k tomu, když procházím kolem stojícího Lukyho a pohladím ho po vlasech. Oni prostě mají chlupy, tak vytažené drápky mezi sebou neřeší a to že ty nemáš kožich, který by tě chránil, to už neřeší, to je tvůj problém :lol:. Ale uskočením a syknutím by jsi mohla docílit toho, že přestane používat drápky a jen pohladí. Prostě pochopí, že tenhle druh pozdravu se ti nelíbí a vyvolává neg. emoce.
jo, to dela Mikes taky. :palec: Mne vzdycky prijde, ze mu rupne v bedne, do Mourka nebo Bettynky (to je nas pejsek), kousne a zase bezi pryc. :-)

Jo, občas jim taky jen tak předpisově hrábne a dělají neuvěřitelné kousky :mrgreen: Ale co se škádlívá, to se rádo mívá a pokud při tom neshazují hrníčky ze stolu, tak ať si lítají klidně po lustru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
7.1.11 13:31

Laky-taky jsem zvedava,co na to vet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
7.1.11 13:40

jdeme až odpoledne bez dětí. Jinak stačí, když ho omylem zavřeme do koupelny na chviličku, se může zbláznit. A počůrá se vždy večer, když ležím v posteli či se chystám a nebo v noci a nebo ráno, když vstanu k dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.1.11 13:56
Lakynka píše:
jdeme až odpoledne bez dětí. Jinak stačí, když ho omylem zavřeme do koupelny na chviličku, se může zbláznit. A počůrá se vždy večer, když ležím v posteli či se chystám a nebo v noci a nebo ráno, když vstanu k dětem.
:cert: :cert: to je tedy potvůrka :mrgreen: No, já bych taky nezvládla kocoura na noc zavírat. A máme 1+1 taky průchoďák bez dveří, tak je mi jasné, že se to prostě řeší blbě. Bude dostávat na noc plínku a bude to :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
7.1.11 14:13

Laky,snad se to vyresi,je to fakt blba situace…myslim na tebe..
Jinak bych taky nezavirala.My mame teda vetsi byt,pruchodak taky(mezi obyvakem a kuchyni „okynko“coz je super prolejzacka pro kocicky :-P ),ale do detskeho a loznice dvere jsou.Coz ovsem nezaviram,pac bych pak neslysela starsiho syna.Takze pruchod vsude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.1.11 14:16

Laky, to je zajimavy, zajimalo by me, jestli je to fyzickeho nebo psychickeho razu. :think:

Drzim palce, musi to byt narocny. :-(

Mne Mikes vcera schodil a rozlil plnou vazu. Tak jsem se na nej rozcilila a samozrejme, ze jiny clen smecky myslel, ze je to na nej, a Mikes delal, jako by se nechumelilo. :cert: :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.1.11 14:25

Taková fylozofická otázka: Už jste taky slyšeli, že pokud kočka něco provede, tak nemá smysl jí hubovat pokud jí nechytnete hned při činu? Že už si pak stejně nepamatuje, že něco provedla? Já to četla snad na každé diskuzi, ale vůbec tomu nevěřím, protože když přijdu domů a jeden z kocourů nepřijde vítat, tak je nějaký průser :mrgreen: Když vstanu z postele, oba se válejí a já nějaký průser najde, tak jen zaburácím „kdo to zase byl“ a zpravidla se vypaří jen jeden z nich :lol: :lol: Občas mám pocit, že se inteligence zvířat silně podhodnocuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
7.1.11 14:34

Kakiko, plně s Tebou souhlasím…a to mám teď doma dvě morčata, který jsou podstatně „hloupější“ než kočky. I tak ale dokáží velmi dobře reagovat (když se jim chce) na zavolání, umí si „říct“ o jídlo a jsou hodně vynalézaví, když si odněkad mají nějakou dobrůtku vyšťourat…jediný co tedy nezvládám, to je morčecí záchudek :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
7.1.11 14:48

Jo, Kakiko, taky mi to prijde. :-)

Nicmene u Mikese mam specialni pocit, ze je vycurany, moc dobre to vi, ale dela, ze se ho to netyka, ja ho totiz v tomhle pripade chytla pri cinu. :-)

Zato nase Bettynka je takovy pulrocni stenatko, je hrozne hodna az troubojidni zatim, ta si to hned vztahla na sebe. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
7.1.11 16:12

Kaki jo to mi taky přijde když něco vyvede a já na ni zvýším hlas tak se skrčí a kouká jako že já nic já muzikant :mrgreen: anebo zdrhá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný