Koho volit za prezidenta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
8.1.18 09:51
@catherine100 píše:
@Evulina jen se zeptám, jak prezident ovlivní migrační politiku?
Stoupne si s Ovčackem na hranice? :mrgreen:

Prezident reprezentuje ve světě svůj názor. A takový si podvědomě svět vytvoří názor na to, jak situaci vidí celá země, jíž je prezidentem (i když to tak v reálu ani nemusí beze zbytku být)..Prezident může vetovat blbé zákony (i když pak třeba stejně projdou, to je druhá věc, ale pořád ten prezident to může ztížit a postavit se za skupinu, která s novým blbým zákonem taky nesouhlasí).
No, jednoduše a logicky..když nejsem vítač, nebudu volit vítače. Když jsem pro neúplatnost a svobodu slova, nebudu volit toho, kdo se nechá jak loutka vodit jinými. Mě tedy např. situace ve „vyspělém“ Německu jako fajn a demokratická rozhodně nepřipadá - nezvládají migraci, cenzurují Internet..Když mi někdo začne něco říkat o „chraňme demokracii, jakou máme v západní Evropě“, tak od toho dávám ruce pryč, neb demokracii si holt představuju poněkud jinak no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9997
8.1.18 09:53
@rébi píše:
To mám podobně, ale asi Hynka v I.kole budu volit. Ve druhém nevím, třeba nakonec i Zemana… :nevim:

Já Zemana nechci, ale pokud by v druhém kole měl být souboj Zeman x Topol, tak přežiju radši toho Zemana :zed: Doufám, že to tak nedopadne..
V prvním kole volím Hilšera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
8.1.18 09:55

A neříkám tím, že me Zeman neštve kolikrát tím, jak neomaleně vystupuje. Je to kurňa prezident, má mít nějakou úroveň. Ale myslím, že jsme v situaci, kdy hra na fajnovky je podružná, kdy máme mnohem větší problémy a já se postavím za toho, kdo ty problémy řeší tak, jak je to mě nejbližší. Jak píšu výše, z mého pohledu jsou dva zásadní problémy - migrace a plíživě se rozmáhající omezení svobody projevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.1.18 09:58

@Evulina ale my jsme parlamentní demokracie a prezident nemá říkat svůj názor, ani jednat podle sebe, prezident ma reprezentovat názor většiny tudíž parlamentu, to je právě ta chyba…driv to fungovalo, jen pan Zeman si to přebral tak jak je jeho egu vlastni
A víš vis ze Zeman je taky jen loutka? To už většina těch ostatních jsou „svobodnejsi“ v projevu než on…
A to ze utrácí peníze daňových poplatníků za svoje výlety, svoji kampaň atd. To nevadí? Chces aby děti od prezidenta slychaly vulgární slova?
Jen se ptám, protože ja svoje děti vychovávám v jiném duchu :think:

Nepresvedcuji te, jen ty argumenty mi přijdou liché :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.1.18 10:00

@Evulina svoboda projevu? Tím ze ignoruje prezidentské debaty, na Barrandov posílá Ovcacka, novinářům vyhrožuje zastřelením? Nebojí se být vulgární í vůči ženám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
8.1.18 10:02

Přidám se do debaty :)
zajímalo by mě co vám tak vadí na Horáčkovi?
zatím úplně jasno nemám, jak to již někdo psal ani moc času sledovat TV a jejich duely, debaty.
Dnes jsem donesla volební lístky babičce 82 let, a jasně vytáhla Zemana.
Prý toho já znám už léta :lol: ten by nás nezradil. Už chápu proč má šanci vyhrát :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.1.18 10:07

@Akinom a ja babičce ukázala Hilsera- říkám hele babi pěknej, mladej, a doktor je to :mrgreen:
Tak to se ji líbilo a je vybráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.1.18 10:08

Než se objevil Drahoš, zvažovala jsem Horáčka, hodně podle hesla Kohokoliv jiného, než tamtoho :?
Teď už Horáčka ne, přijde mi hysterický a teatrální.
Volba bude mezi Drahoš a Fisher. U toho mi už pár výroků zazvonilo divně - homosexuálové a ústavní soud a jak je Babiš skvělý politik, takže tam ještě zvažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
8.1.18 10:08
@Šarlota4 píše:
To je tvoji socialni bublinou. Kolem nas take nikdo nevolil Ano, spd apod, ale je to tim, ze se casto setkavame s lidmi, kteri smysli podobne.

Presne. Člověk žije v iluzi svoji socialni bubliny a pak se diví. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
8.1.18 10:09

@catherine100 jj říkala že to jsou jen dědci :) až tam půjdu odpoledne ukážu ji mlaďocha, ale nevím zda zabere.
Ráno orodovala za Zemana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
8.1.18 10:15
@Akinom píše:
Přidám se do debaty :)
zajímalo by mě co vám tak vadí na Horáčkovi?
zatím úplně jasno nemám, jak to již někdo psal ani moc času sledovat TV a jejich duely, debaty.
Dnes jsem donesla volební lístky babičce 82 let, a jasně vytáhla Zemana.
Prý toho já znám už léta :lol: ten by nás nezradil. Už chápu proč má šanci vyhrát :mrgreen: :zed:

Já zkusím odpovědět. Mně Horáček přijde dost sebestředný, poměrně dost i shazoval protikandidáty. Trochu jako Zeman, jen s tím rozdílem, že má jakési vychování :D Já jsem ho nikdy neměla moc ráda, takový ten typ, co zbohatl na minulém režimu a teď se snaží moralizovat. Navíc nikdy jsem ani neměla ráda duo Hapka-Horáček, v dětství to naše máma poslouchala 5× do týdne, asi mi nastartovala averzi :lol: Takže na druhou stranu uznávám, určitě tam hrají roli i osobní antipatie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
8.1.18 10:19

@Hannah345 děkuji za odpověď, já zase Hapku ráda :) ale jen kvůli tomu bych ho nevolila. Mě je zatím nejsympatičtější, asi je to tím, že ho,,znám,,, vím o koho cca jde. zatím ale na něj neposlouchám moc pozitiva.
Třeba si tady ujasním i jiného kadidát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
8.1.18 10:19
@Alladina píše:
Presne. Člověk žije v iluzi svoji socialni bubliny a pak se diví. :lol:

Já nejsem v sociální bublině. Kamarádky mám většinou z těch, kdo Zemana rozhodně nevolí. Apropo o politice se radši moc nebavíme, ale v jiných tématech si rozumíme :lol:

Jinak pro mě není důvod nevolit Zemana jen proto, že:

1. Si dovolí říkat svůj názor.
  2. Má někdy přitroublý a hrubozrnný projev.
  3. Nemá potřebu se projevovat na úplatných televizních kanálech typu ČT.
  4. Je starý (podle věku teda kandidáty rozhodně nevybírám).

Důležité jsou pro mě podstatnější věci. Jinak myslím, že mluvit se dítě učí především od svých rodičů, nikoli od pana prezidenta. A je podle mě v pořádku i dítě poučit, že třeba tohle slovo nebylo od pana prezidenta moc pěkné, že takhle se nemluví. Taky bych ráda reprezentativnějšího a spisovněji mluvícího prezidenta, ale pro mě jsou nejdůležitější činy. Pro mě je prostě třeba fakt nepřijatelný Horáček se svojí vítačskou a divadelní duší, ač z něj nepadají sprosťárny.

Jestli se Zeman stane opět prezidentem, budu ráda, ale vřele bych mu doporučila kurzy etikety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
8.1.18 10:25

@Akinom No nevím, dávám tomu chvíli, než si toho všimne pár uživatelů a stane se z toho další agitační diskuze za Zemana :lol: už jich tu pár takto je. Ale Horáček je rozhodně lepší volba. Mně sice není sympatický, ale třeba jsem se sekla a je to ve skutečnosti fajn člověk. Každopádně, pokud by byl v druhém kole se Zemanem, s největší pravděpodobností bych ho volila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
8.1.18 10:28

Mým favoritem je Fischer. Sečtělý člověk, velvyslanec, studoval a žil v zahraničí, má vystupování, je to gentleman, žádný výstřední sociopat. Navíc pracoval pro Václava Havla a to je jeho největší plus. Hradní zkušenosti samozřejmě také. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová