Koho volit za prezidenta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
8.1.18 12:55
@rébi píše:
Určitě bych se míň bála jet do Ruska než třeba do Norska, kde Barnevernet krade děti nebo i do Británie nebo Francie, to už vůbec nejsou bezpečné země…

Já zas radši Anglii a Francii. Ať je tam teď míň bezpečno. Barnevernet děti nekrade, ale fakt bych tam nechtěla vychovávat děti. Země je to jinak pěkná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.1.18 12:56

@MartinaIrena no ja třeba zkoušela víc těch volebních kalkulaček a výsledek velmi podobný a vždy mi vyšel buď Hilser nebo Fisher

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
8.1.18 12:59
@MartinaIrena píše:
Holky, já s Váma souhlasím s oběma. Myslím si, že máte každá svoji pravdu. A že je to možná tím, že volíme lidi, kteří mají taky své chyby. Takže vlastně ideál neexistuje (kéž by). Pak se objevují logicky názory typu „volím menší zlo“. Pro mě je letos dost těžké se rozhodnout. Nechci ani ožralu, ani vítače, ale ty ostatní kromě Zemana a Fishera jsem vyřadila čistě vylučovací metodou. I když stále nejsem rozhodnutá, takže kdo ví

Hezky napsáno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
8.1.18 13:08

Já budu volit Fishera, špatný mi nepřišel Hilšer, ale mám trochu obavu, jestli by dokázal všechno to, co slibuje, prosadit. Drahoš mění názory jak na houpačce, takže je těžký volit někoho, od koho nevím, co čekat. A úplně alergická jsem na Horáčka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
8.1.18 13:20

Výsledky ankety na iDnes:

https://volby.idnes.cz/…by-2018.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
8.1.18 13:20

Já volím Drahoše, protože řekl, že bude dobrý prezident.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
8.1.18 13:22
@Evulina píše:
Prezident reprezentuje ve světě svůj názor. A takový si podvědomě svět vytvoří názor na to, jak situaci vidí celá země, jíž je prezidentem (i když to tak v reálu ani nemusí beze zbytku být)..Prezident může vetovat blbé zákony (i když pak třeba stejně projdou, to je druhá věc, ale pořád ten prezident to může ztížit a postavit se za skupinu, která s novým blbým zákonem taky nesouhlasí).
No, jednoduše a logicky..když nejsem vítač, nebudu volit vítače. Když jsem pro neúplatnost a svobodu slova, nebudu volit toho, kdo se nechá jak loutka vodit jinými. Mě tedy např. situace ve „vyspělém“ Německu jako fajn a demokratická rozhodně nepřipadá - nezvládají migraci, cenzurují Internet..Když mi někdo začne něco říkat o „chraňme demokracii, jakou máme v západní Evropě“, tak od toho dávám ruce pryč, neb demokracii si holt představuju poněkud jinak no :nevim:

souhlasím s tebou :D
Přikyvovačů máme v čelech evropských států dost a dost, také bych ráda někoho, kdo se nebojí „jít do lesa“, takže i když k Zemanovi mám mnoho výhrad a v prvním kole hlas nedostane, ve druhém možná nebude zbytí :(

a abych odpověděla, co mi vadí na Horáčkovi? Já nevim, takovej teatrální tajtrlík. Taky je dle mě mínus v tom, že se nepohybuje v politice, nevidí do toho.

Další věc je ta, že před volbami se toho nakecá… agitky o hrdé a bezpečné svéprávné zemi teď má každý, ale komu věřím, že to po volbách nebude jen skutek utek? chjo… :think:

Příspěvek upraven 08.01.18 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25129
8.1.18 13:23
@catherine100 píše:
@MartinaIrena no ja třeba zkoušela víc těch volebních kalkulaček a výsledek velmi podobný a vždy mi vyšel buď Hilser nebo Fisher

Díky za tip. Zkusila jsem kalkulačku a vyšel mi Hannig. Vygooglila jsem si ho a hned za wikipedií mi vyskočil tenhle článek
https://zpravy.aktualne.cz/…cc47ab5f122/?…
Docela mě pobavil ten název a vzhledem k tomu, že jsem odpůrkyní EU, tak je mi hned sympatičtější. Vypadá to, že není zrovna vítač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
8.1.18 13:35

Já taky na popud zkusila kalkulačku a vyšel mi Hilšer, Fisher, a pak Horáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
8.1.18 13:37

Akorát Hilšer je pro Euro což já ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
8.1.18 13:42
@Russet píše:
Já zas radši Anglii a Francii. Ať je tam teď míň bezpečno. Barnevernet děti nekrade, ale fakt bych tam nechtěla vychovávat děti. Země je to jinak pěkná!

Já jsem momentálně nejradši v Česku, nemám potřebu někam jezdit. Ve Francii jsem pracovala kdysi dávno jako au-pair, ve VB mám švagrovou s rodinou a vůbec ji to nezávidím… Tady se cítím nejbezpečněji a nejsvobodněji Tam člověk musí být víc opatrný než u nás.

K Barnevernetu - podívej se toto: http://www.ceskatelevize.cz/…4-deti-statu

Příspěvek upraven 08.01.18 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
8.1.18 13:42

Eurohujery nevolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.1.18 13:46

@Akinom tak on asi nikdo není ideál, kde o to zvážit priority a i to, co vůbec může prezident ovlivnit ;)

Protože migrační politika či euro jsou důležité parlamentních volbách ne prezidentskych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
8.1.18 13:49
@Alladina píše:
Diky mediim? Rusko je historicky demon uz nekolik desitek/set let. :lol:

Právě že někteří lidi se zafixovaní na představu, že svět se nemění. Takový ukázkový představitel této fixace je např. Karel Schwarzenberg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
8.1.18 13:52
@catherine100 píše:
@rébi 8o 8o rusko k lepšímu? Diktatura, která u chudých dělá ještě chudší, životní úroveň strašná, kdo mohl odtamtud utekl, kde se lidé s opačným politickým názorem „ztraceji“…Evropa í EU mají svoje chyby, ale vyhlížet se v Rusku, škoda, že nemám víc peněz, lidem jako vy bych tak zaplatila exkurzi

Sousedi kupovali domek od Rusů v sousední vesnici, kteří se chtěli přestěhovat zpátky do Ruska… :nevim: Už je to asi 3 roky zpátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová