Koho volit za prezidenta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
8.1.18 13:54
@rébi píše:
Sousedi kupovali domek od Rusů v sousední vesnici, kteří se chtěli přestěhovat zpátky do Ruska… :nevim: Už je to asi 3 roky zpátky…

Takže je to jasné, nemohli tu vystát Zemana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
8.1.18 14:00
@Emimin7 píše:
Já volím Drahoše, protože řekl, že bude dobrý prezident.

To je jasný. Přece by to neříkal, kdyby to nebyla pravda.

Já se ale nějak nemůžu rozhodnout, protože k tomu dalších 7 kandidátů říká (mezi řádky), že by nikdy nemluvili sprostě jako Zeman… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.1.18 14:01

@rébi v Rusku je propastný rozdíl mezi venkovem a městem…je tam spousta „trid“ a jsou mezi nimi velke rozdily…znam mnoho Rusku, většinou bohatších a jejich vyprávění není hezké, ale stěhováním by přišli o všechno

A chudý v Rusku, znamená opravdu chudý, ne jako u nas

Ale pokud chci dát děti studovat do Ruska to nebude, cestovní ruch do Moskvy taky zrovna nic moc a pro lepší operací si tam taky nedojedu ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25129
8.1.18 14:05

@catherine100 jinak promiň, že plevelím, ale kdepak máš ježka? Nemůžu si na tu novou fotku zvyknout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
8.1.18 14:09
@catherine100 píše:
@rébi v Rusku je propastný rozdíl mezi venkovem a městem…je tam spousta „trid“ a jsou mezi nimi velke rozdily…znam mnoho Rusku, většinou bohatších a jejich vyprávění není hezké, ale stěhováním by přišli o všechno

A chudý v Rusku, znamená opravdu chudý, ne jako u nas

Ale pokud chci dát děti studovat do Ruska to nebude, cestovní ruch do Moskvy taky zrovna nic moc a pro lepší operací si tam taky nedojedu ze?

Myslíš, že u nás chudí, nejsou dost chudí?… Pravda, u nás je hodně početná „střední třída“… to jsou ti, co mají hypotéku na 30-40 let na 3+kk, a jedou bez jakékoliv finanční rezervy…

Příspěvek upraven 08.01.18 v 14:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.1.18 14:13

@rébi ano na naše měřítka jsou chudí a i nás chybí dost střední trid a, ale to je úplně něco jine
nikdo tu neumírá hlady na ulici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.1.18 14:14

@MartinaIrena kočku mám dlouho, už jsem si říkala ze zas uměním, jen nemám čas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
8.1.18 14:21

Mě třeba zase mrzí, že kdo je euroskeptický je okamžitě nazván proruským, kdo není vítač je rasista a podobně…
Prostě je to nastaveno tak, že kdo není s námi, je proti nám, hází se extrémy. Čím je to zapříčiněno? Médii? Nebo pro koho je výhodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
8.1.18 14:32

Hlavne volte

Hlavne vsichni k tem volbam jdete a povzbuzujte i ostatni pratele. Kazdy hlas proti Zemanovi je dobry (prusvih by byl, kdyby vyhral v prvnim kole, coz se pri male ucasti stat muze), takze zadny nepropadne, ikdyz ho treba nedate tomu nejvetsimu favoritovi. Nevolte „nejmensi zlo“, ale opravdu toho, koho byste tam nejradeji videli. Tomu dejte sanci.

Zemanovci ted jen vyckavaji a tu nejvetsi spinu vytahnout az budou vedet, proti komu, navic nebude cas to vyvratit. (napr. Drahos muze mit problem se svymi poradci, jak naznacil Veselovsky na DVTV).
To bude pekna smrst na soc. sitich, az se vyhlasi vysledky prvniho kola, to se budem divit, co vsechno chore mozky vyplodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
8.1.18 14:32

@Keyllah jsem ráda, že se tu objevila nemalá část příjemně inteligentních lidí. :palec: Že je fobie proti Rusku uměle vytvořená, to mě téměř odradilo od dalšího čtení. Co udělali všechno Rusové Polákům, nám, Maďarům,… vlastním lidem. Ten, kdo napsal, že by jel radši do Ruska, tak ten tam, podle mě, nikdy nebyl. :?
Děkuji všem, kteří tu vyjadřují inteligentně své názory, jsem fakt příjemně překvapená :palec:
Já ještě nejsem definitivně rozhodnutá, jen vím, že nebudu volit Zemana, Kulhánka, Hanniga a Topolánka a Hynka. Kulhánek mi sice vyšel v kalkulačce, ale beru to jen orientačně a pro zábavu. Navíc nemá šanci. Váhám mezi Drahošem, Horáčkem, Fischerem a Hilšerem.
Ve druhém kole mám jedině jasno - toho druhého než vepřovou hlavu. Zeman byl kdysi inteligentní, ale promarnil své schopnosti. Je to Hulvát, to především. Do předvolebních debat nechodí z jediného důvodu - stratégové mu poradili, že by si tím jedině uškodil, a mají pravdu.
Značný problém, koho vybrat, bych měla ve druhém kole Zeman x Topolánek. To fakt nevím.. :nevim: Ale to se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
8.1.18 14:33
@Mar__tanka1983 píše:
Mě třeba zase mrzí, že kdo je euroskeptický je okamžitě nazván proruským, kdo není vítač je rasista a podobně…
Prostě je to nastaveno tak, že kdo není s námi, je proti nám, hází se extrémy. Čím je to zapříčiněno? Médii? Nebo pro koho je výhodné?

Je to zapříčiněno tím, jak říkával Pan prezident Havel, že ve společnosti je blbá nálada. Není tu niko, kdo by lidem ukazoval pozitiva. Všichni co jsou ve vedení státu, rozdělují společnost, místo aby stmelovali. A vo tom to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.1.18 14:37
@jenny.fields píše:
Než se objevil Drahoš, zvažovala jsem Horáčka, hodně podle hesla Kohokoliv jiného, než tamtoho :?
Teď už Horáčka ne, přijde mi hysterický a teatrální.
Volba bude mezi Drahoš a Fisher. U toho mi už pár výroků zazvonilo divně - homosexuálové a ústavní soud a jak je Babiš skvělý politik, takže tam ještě zvažuji.

Který z nich řekl, že je Babiš skvělý politik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
8.1.18 14:38
@Mar__tanka1983 píše:

Řekl bych, že tak to bylo vždycky. A nejen u nás. Je to dle mě snahou přesvědčit druhou stranu o správnosti svého názoru, když se nenabízí pádný argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41424
8.1.18 14:39

@mau-mau Já teď vyzkoušela tu volební kalkulačku a vyšel mi Fisher a pak Hilšer. O Fischerovi jsem zatím ještě moc neuvažovala, tak si ho trochu vylustruju a uvidím. JJ, včera jsem viděla na Primě Klause, toho jsem až tak nemusela, ale když nic, tak „vypadá“ jako prezident a dokáže svůj nesouhlas vyjádřit kultivovaně a na úrovni. V duelu Zeman x Topolánek bych měla velký problém, snad k tomu nedojde. Ale když já už si i říkala, že přece nemůžeme mít trestně stíhaného premiéra, ale když prolítneš diskuze tady, tak se najdou tací, kterým to nevadí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
8.1.18 14:40

Jiří Drahoš svolal na pondělí tiskovou konferenci, na ní představil tým lidí, kteří by mu měli pomáhat jako poradci v prezidentské kanceláři, pokud by volby vyhrál. Po jeho boku seděli například astronom Jiří Grygar nebo Dana Drábová, dlouholetá šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.

„Žádný člověk nemůže vědět všechno z různých oborů, a i když to současný prezident občas předstírá, já to činit nebudu. Proto jsem pozval osobnosti, které tu jsou se mnou,“ řekl Jiří Drahoš.

„Moji poradci se vyznačují tím, že nepovažují svůj obor za pupek světa,“ uvedl. „Nahradí pana Nejedlého, když to dobře dopadne,“ prohlásil Drahoš.

Členy týmu jsou kromě Drábové a Grygara například Jan Klas, generální ředitel Řízení letového provozu, Daniel Münich z CERGE, bývalý diplomat Petr Kolář, Miroslav Bárta, egyptolog…

o. k., solidní, má tam solidní, velice chytré lidi
:palec:

takže v prvním kole mu to můžu jít s klidným svědomím hodit a doufám že budu moct i v tom druhém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová