Kojení x UM - pro a proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
24.2.12 23:58
poučená píše:
Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.

K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?

Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.

Ehm, cože????? A to mám celou mateřskoua rodičovskou sedět na pr… doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.12 23:58
Hodaka píše:
poučená píše:
Samozřejmě, že nekojit je z různých důvodů pro matku pohodlnější, než se dítěti plně věnovat.

K čemu je dobré utvrzovat se ve svých názorech? Nebrat v úvahu názory jiné? Snad v tom, že se člověk cítí jako mistr světa. Není právě tohle důsledek toho, že nebyl kojený?, že nepoznal tu opravdovou mateřskou obětavost?

Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.

Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.
to je taková blbost :zed: :zed: já jsem doma skoro 19 let, nenudím se, jen když chci ;) a jestli dojím nebo nedojím, nemá vliv na to jestli půjdu s kámoškama na kafe.

to je zase nějaká propaganda :twisted: A ještě blbá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.2.12 23:59
poučená píše:

Mateřská obětavost je radost. Je to druh štěstí, který muži a bezdětné ženy nemají šanci prožít. A vy - nekojící z přesvědčení - se z nevědomosti o tuto radost, o toto štěstí sami připravujete a myslíte si, jak jste dobře udělaly. A proto také neumíte si s dětmi jejich čas dětství užít, vidět svět jejich dychtivýma očima a necháváte je samotné-bez vaší lásky, když utíkáte-unikáte před tou nudou mateřské dovolené za kamarádkami a předčasně do práce.

Tohle, co jsem napsala, se určitě netýká všech nekojících. Jsou samozřejmě různé důvody, kdy matka kojit nemůže, nejen tyto z přesvědčení. I se sunarem lze s dítětem mít ten nejpěknější kontakt.

Kdybych měla jednoho malého kojence, možná bych ti věřila. Mám 16ti letou dceru a ta mi obden říká ,,mami, mám tě ráda,, takže bych to s tím nekojením tak tragicky neviděla… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214

A co já moje dítě už okusilo všechno,dokonce i psí hračky a suchary a jááááák mu chutnali :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
atominnka píše:
verenika píše:
Hodaka píše:
verenika píše:
nevím jak vy, ale já mám necky a valchu. Používám mýdlový sliziček, na změkčení octíček a schne mi to na sluníčku.. Prostě jsme eko rodinka 8)
taky máš co dohánět :think: třeba jízda autem, proč nekoupíš bycikel?
to je to finanční negramotností, přeci jen ho mám na splátky tak ho musím využít. Až ho doplatím tak vytáhnu bycikl ;)
no, to byla taky výživná diskuse :roll:

tak tam to bylo podle mě o neporozumění si, a potom už jen ty do mě, já do tebe

• Citovat
  • Upravit
17310
atominnka píše:
verenika píše:
Hodaka píše:
verenika píše:
nevím jak vy, ale já mám necky a valchu. Používám mýdlový sliziček, na změkčení octíček a schne mi to na sluníčku.. Prostě jsme eko rodinka 8)
to je to finanční negramotností, přeci jen ho mám na splátky tak ho musím využít. Až ho doplatím tak vytáhnu bycikl ;)

jj, to byla…ty holky mě tam tak bavily :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 00:00
Hodaka píše:
atominnka píše:
verenika píše:
Hodaka píše:
verenika píše:
tak tam to bylo podle mě o neporozumění si, a potom už jen ty do mě, já do tebe

jenže kdo komu nerozuměl co? Ani to nakonec neuznala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.2.12 00:00

Hodaka- myslíš, že bych mohla být pokladník? Prosím, já bych chtěla funkci :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
25.2.12 00:01
bodlinka34 píše:
A co já moje dítě už okusilo všechno,dokonce i psí hračky a suchary a jááááák mu chutnali :mrgreen: :think:

můj si jednou hlodne do gumového kuřete, potom pes a tak si hrají, granule jedl taky, ale vybíral jen zelený :lol:

• Citovat
  • Upravit
20557
25.2.12 00:01
verenika píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
používám papírový plenky :oops: :oops: :oops:
To nejsou plenky, ale ,,hnusky,, a ty jsi automaticky hnusařka…
P.S. Já taky!!! :mrgreen:
hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?
No to právě musíš!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!! :palec: :mrgreen: :mrgreen:
Olmíci jsou ješt ěOk ale kdyby to byly Kostící, tý éčenka těch je tam hodně :mrgreen:

Jsi zase mimo!! Éčka jsou přece vitamíny, takže tady nelekej vyjukaný prvorodičky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
25.2.12 00:02
verenika píše:
Hodaka- myslíš, že bych mohla být pokladník? Prosím, já bych chtěla funkci :lol: :lol:

já myslím že jo :think:

• Citovat
  • Upravit
17310
25.2.12 00:02
peggy.sl píše:
verenika píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
peggy.sl píše:
Hodaka píše:
používám papírový plenky :oops: :oops: :oops:
To nejsou plenky, ale ,,hnusky,, a ty jsi automaticky hnusařka…
P.S. Já taky!!! :mrgreen:
hele teď tě dostanu, dneska měl můj skoro dvouletý syn jogurt Olmík s lentilkama, a k obědu lečo s párkem.A do skupiny nemůžu co?
No to právě musíš!
Takovýho rebela my právě potřebujeme!! Dostaneš funkci předsedkyně stravovací komise, protože se vyznáš ve vyváženém jídelníčku!! :palec: :mrgreen: :mrgreen:
Olmíci jsou ješt ěOk ale kdyby to byly Kostící, tý éčenka těch je tam hodně :mrgreen:
Jsi zase mimo!! Éčka jsou přece vitamíny, takže tady nelekej vyjukaný prvorodičky. :mrgreen:

promiň :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.2.12 00:03

Verenika, nemůže být pokladník, když si ani neumí spočítat úroky! :mrgreen:
Já bych jí viděla na nástěnkářku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
Hodaka píše:
bodlinka34 píše:
A co já moje dítě už okusilo všechno,dokonce i psí hračky a suchary a jááááák mu chutnali :mrgreen: :think:
můj si jednou hlodne do gumového kuřete, potom pes a tak si hrají, granule jedl taky, ale vybíral jen zelený :lol:

Jj biotravička mu chyběla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?

Ty jo, mám dvě děti, obě byly kojené, jedno do 9m, jedno do necelých 7m, o kojení si myslím, že je to pro dítě většinou to nejvhodnější a nejstravitelnější, o imunitě a jiných pozitivních dopadech si iluze nedělám.
Ale lásku? Proboha, vždyť je to žrádlo! :roll: Jídlo, potrava, způsob, jak do těla vpravit stavební prvky na kosti, svaly a energii na pohyb, ale to je všechno :zed:
Asi někde existují maminky, které zaznívali při kojení souznění s dítětem, měli pocit, že jejich duše je propojena, ale teda u mě proudí mateřská láska srdcem a ne přes kozu. To jako když odstavím, tak už dítě nemiluju? Bože… Smrsknout vzájemnou lásku na kus žvance to je fakt ubohé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová