Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ivuska.h píše:pandicka píše:Šťastné dítě nedělá cestování a sport, slušně vyžít se dá i s málem, záleží na tom, jaké má kdo hodnoty.anetteh píše:presne tohle resime taky.....v soucasne situaci budu rada, kdyz toto doprejeme jednomu, ale zase jedinacka nechci........no a kdyby jsme meli neomezene moznosti, tak tri deti by byly sen
Maximálně dvě a ještě aby mezi nimi byl rozdíl tři roky. Chtěla bych, aby moje děti měli vše, vzdělání, sport, cestování a jsem si jistá, že při více dětech bych jim to nebyl achopná zajistit.![]()
to mas urcite pravdu, naprosto souhlasim, ze stastne dite je o necem jinem, ale ja to v sobe tak nejak mam zakodovane, proste chci svym detem tohle doprat…mozna zmenim casem nazor ![]()
ivuska.h píše:pandicka píše:Šťastné dítě nedělá cestování a sport, slušně vyžít se dá i s málem, záleží na tom, jaké má kdo hodnoty.anetteh píše:presne tohle resime taky.....v soucasne situaci budu rada, kdyz toto doprejeme jednomu, ale zase jedinacka nechci........no a kdyby jsme meli neomezene moznosti, tak tri deti by byly sen
Maximálně dvě a ještě aby mezi nimi byl rozdíl tři roky. Chtěla bych, aby moje děti měli vše, vzdělání, sport, cestování a jsem si jistá, že při více dětech bych jim to nebyl achopná zajistit.![]()
ano vyžít se dá, ale já nechci jen vyžít, chci si ten zbytek života užít se vším všudy, tak jak to bylo doteď.
Jinak, mě je skoro 22, manželovi 20, máme první - 16dní, a ještě mám vrytý pod kůží porod, takže zatím nad druhým ani nepřemýšlím
Ale co já vím, třeba časem možná, až zapomenu… ![]()
s tim souhlasim,ale zajistit diteti budoucnost a studia je pro me dulezite dost, a vzdy je lepsi zit ve financni jistote nez z ruky do pusy.
Ja obdivuji lidi co maji hodne deti,me by to asi ke stesti nestacilo mit plny dum a nedoprat jim,nemluvim o vyletech nebo hrackach,ale sama vim jak je vzdelani dulezite a drahe,mame i jine priority nez materstvi,i kdyz se to nekomu nemusi libit. holt co clovek to nazor.
Monny89 píše:
Jinak, mě je skoro 22, manželovi 20, máme první - 16dní, a ještě mám vrytý pod kůží porod, takže zatím nad druhým ani nepřemýšlímAle co já vím, třeba časem možná, až zapomenu…
Já už jsem zapomněla.. a berušky mají necelé tři měsíce. Nejradši bych do roka otěhotněla znova
ale po císaři si radši ještě počkám.
Monny89 píše:
Jinak, mě je skoro 22, manželovi 20, máme první - 16dní, a ještě mám vrytý pod kůží porod, takže zatím nad druhým ani nepřemýšlímAle co já vím, třeba časem možná, až zapomenu…
mony tak ted urcite nemas myslenky na dalsi miminko, kdyz mate doma broucka 14dnu, to je jasne
ja jsem teprve poprve tehotna, buhvi co budu rikat po porodu ![]()
Máme jedno, plánujem druhé v nejbližší možné době. A vidím to tak na 3-4 děti, ale určitě se před tím třetím musíme přestěhovat
- dvě děti se nám do bytu ještě vejdou, třetí už ne ![]()
Máme 1 a tím končíme
. I když možná se za 10 let zblázním a půjdu do toho zase, ale spíš ne.
Jiiriinka1 píše:fragola píše:Fakt?? Jak to zvládáš? Co finance?
Máme 6 dětí a ještě nekončíme
Každej si myslí, že dítě stojí moc peněz, ale takhle to vůbec není. Já mám 6 sourozenců a bohatí rozhodně nejsme a nic nám nechybí. Nikdo z nás nestrádal. Jídla plno, oblečení, prostě si žijeme jako normální rodina. Nevaříme v kotlích, ale normálních hrncích a jídlo se stejně druhý den vyhodí, protože se to nesní. Peníze na rúzný kroužky jsou a vše, co je potřeba. Akorát nejezdíme k moři, protože by nás to na celou rodinu vyšlo asi na 80.000,– (jezdí se jen v rámci školy) Nikdo si nestěžuje, že by chtěl toto a tamhleto. Já jsem naopak ráda, že mám tolik sourozenců, aspoň nebudu ve stáří sama. V dnešní době jsou lidi strašně materialisticky zaměření a to je škoda. Není potřeba kočár za 60.000,– dečka za 2.000,– atd atd..
Fragolo..v čem vaříte vy? Myslím že tuhle otázku jsi taky hodněkrát slyšela
![]()
Beed píše:Monny89 píše:Já už jsem zapomněla.. a berušky mají necelé tři měsíce. Nejradši bych do roka otěhotněla znova
ale po císaři si radši ještě počkám.
Jojo, taky jsem po císaři… a po skoro 38hodinovém porodu celkem.. takže si fakt ještě dloooouho počkám.. jestli vůbec někdy ještě tedy budu chtít.. ![]()
pandicka píše:Monny89 píše:mony tak ted urcite nemas myslenky na dalsi miminko, kdyz mate doma broucka 14dnu, to je jasne
ja jsem teprve poprve tehotna, buhvi co budu rikat po porodu
tak si to těhu užívej dokud můžeš.. a přeji hladký porod ![]()
Anonymní píše:Jiiriinka1 píše:fragola píše:Fakt?? Jak to zvládáš? Co finance?
Máme 6 dětí a ještě nekončímeKaždej si myslí, že dítě stojí moc peněz, ale takhle to vůbec není. Já mám 6 sourozenců a bohatí rozhodně nejsme a nic nám nechybí. Nikdo z nás nestrádal. Jídla plno, oblečení, prostě si žijeme jako normální rodina. Nevaříme v kotlích, ale normálních hrncích a jídlo se stejně druhý den vyhodí, protože se to nesní. Peníze na rúzný kroužky jsou a vše, co je potřeba. Akorát nejezdíme k moři, protože by nás to na celou rodinu vyšlo asi na 80.000,– (jezdí se jen v rámci školy) Nikdo si nestěžuje, že by chtěl toto a tamhleto. Já jsem naopak ráda, že mám tolik sourozenců, aspoň nebudu ve stáří sama. V dnešní době jsou lidi strašně materialisticky zaměření a to je škoda. Není potřeba kočár za 60.000,– dečka za 2.000,– atd atd..
Fragolo..v čem vaříte vy? Myslím že tuhle otázku jsi taky hodněkrát slyšela![]()
Být to na mém a manželovo pocitu, klidně bychom měli dětí hromadu. Ale začali jsme tak nějak pozdě
Takže dvě chceme určitě, tři bychom rádi. Uvidíme co přinese život.