Kolik dětí plánujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1314
14.6.11 23:26

Tak plánuju dvě.. Ráda bych i tři.. Ale vzhledem k tomu, že s dětmi nezačnu dříve jak v 25. letech, tak budou ty dvě :-) (Doufám :-) ) Chci si ty děti užít, tak druhé bych chtěla až to první bude ve škole..a hlavně.. Věřím, že mateřství je mimo toho krásného i namáhavé, takže si trochu od těch starostí s plenkama a příkrmy odpočinout :mrgreen: Ale to říkám teď, ještě pár let před dětma :-)

Co se toho materiálna týče.. Je to opravdu subjektivní.. Já mám sourozence jednoho a ani tak nebylo peněz nazbyt a přesto - se necítím o nic ochuzena .. :-) U moře jsme sice jako děti byli, ale vždy levně a zase - i tak jsme si to užili :-)

Já se spíš než té finanční stránky, bojím toho, jaké party se dítě chytne :nevim: Když vidím co se tu kolikrát poflakuje za .. děti.. jde mi z toho mráz po zádech.. To je samá tráva a chlast - hnus.. No, snad jednou ze svých dětí vychovám rozumně uvažující jedince.. :roll: A jak tak koukám kolem sebe, bude to fuška :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
14.6.11 23:27
Anonymní píše:
fragola píše:
Anonymní píše:
Jiiriinka1 píše:
fragola píše:
Máme 6 dětí a ještě nekončíme 8-)
Fakt?? Jak to zvládáš? Co finance? 8-o
Fragolo..v čem vaříte vy? Myslím že tuhle otázku jsi taky hodněkrát slyšela :lol: :lol:

Zatím v normoš hrncích :mrgreen: Uvidíme, jak to bude vypadat, až budou kluci v pubertě :lol:

Mně se vždycky líbí, jak se při více dětech začnou zmiňovat kroužky, na které nebudu, dovolené, na které nebude a tak :wink: Je to opravdu o něčem jiném a nemám pocit, že by u nás někdo strádal…
Další bod je vzdělání - málem se hned po narození dítka řeší, jak se zaplatí VŠ. To se dá vždycky nějak udělat, předpokládám, že i když se bude za studium platit, budou existovat půjčky na studium. To je řešení. Krom toho není nikde psáno, že i to dítko, i kdyby třeba bylo jedináček, půjde na 100% na VŠ… Prostě to jsou takové důvody, které by nás nikdy od velké rodiny neodradily :-D

My máme taky jen hrnce a stačí to :-P :-P :palec:
Tak kroužky a dovolená..hmmm. Já jsem chodívala do sport. gymnastiky, kterou jsem nesnášela, pak mě nikdo do žádnýho kroužku už nedonutil. Ostatní..ti chodili do házené, zpěvu, keramiky, atletiky…atd atd..ale ono je to časem přejde a s kroužkem skončí.
Dovolená…já jsem byla jednou (tehdy to stálo 2000,– na 14 dní se školou) Ostatní také jeli v rámci školy..a třeba byli už 2krát u moře. Prostě nemusíme být u moře každý rok, jak jsou některé rodiny zvyklé. Já radši strávila léto na brigádách.
Vzdělání..předpokládám, že vzdělání v ČR je zdarma…teda pokud myslíte státní školy. Já vzdělání mám na státní škole a nepotřebovala jsem 20.000 tisíc na semestr.

Teď vám napíšu opak. Spíš asi pro pobavení. Kamarádka - jedináček. Její matka pro ni jezdila do 9 třídy autem a to bydleli přes ulici. Má o ní strašnej strach, nikam ji nepouští. Ona nemá mimo školu žádný kamarády. Šla na střední soukromou, kterou udělala. Má všechno na co si vzpomene a má i zbytečnosti, které nepotřebuje. Po střední šla na VŠ soukromou, kde zaplatila 20.000,– tis, ale řekla, že tam straší, tak odešla po 4 týdnech. Dodnes, je to pár let, nepracuje, je zhýčkaná rodinou a všude se vozí taxíkem, po nákupech a vymetá kluby. Ona fakt nepracuje od střední školy (to už je pěkných pár let).

Toto mě vážně šokuje. Vím, že to je asi extrém.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
14.6.11 23:28

taky znam par zhyckanych spratecku co zijou z penez rodicu, v zivote nepohli prstickem a jeste se na ostatni divaji skrz prsty, ze nejezdi super farem a nemaji nejluxusnejsi hadry :zed: :zed: :zed:
jinak kamaradka je taky jedinacek a taky ji bylo vzdycky smutno, ale bohuzel dnesni doba je takova, ze kolikrat mit i jedno dite je obrovsky zazrak :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.6.11 23:30

My máme čtyři děti a končíme - teda já určitě… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
14.6.11 23:31
peggy.sl píše:
My máme čtyři děti a končíme - teda já určitě… :mrgreen:
:palec: :palec: :palec: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
14.6.11 23:33

tak jen tak pro priklad,neberte to prosim nikdo jako rypani opravdu jen priklad kolik stoji studiu na statni skole ktera je ,,zadarmo,,

studia práv

Karlova univerzita v Praze

školné

0

ubytování

19 800 průměrná cena za kolej

strava v menze -6300

ostatní strava mimo menzu

12 000

skripta a učebnice 9000

sešity a psací potřeby 150

kopírování a tisk materiálů do školy 400

MHD 1440

průkazky do Národní knihovny v Praze 100

celkem za semestr

49 190

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
14.6.11 23:34

Mě je 26, mám 2,5 letou dceru a letos plánujeme druhé. A chtěli bychom tak po deseti letech ještě třetí, ale to bude záležet na naší finanční situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.6.11 23:40
evik178 píše:
tak jen tak pro priklad,neberte to prosim nikdo jako rypani opravdu jen priklad kolik stoji studiu na statni skole ktera je ,,zadarmo,,

studia práv

školné

0

ubytování

strava v menze -6300

12 000

skripta a učebnice 9000

MHD 1440

celkem za semestr

49 píše: Více

to mě pobavilo, představila jsem si školu, která by své studenty zadarmo nakrmila, ubytovala a věnovala by jim tramvajenku. A také studijní materiály, něco jako vysokoškolské pastelkovné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
14.6.11 23:40
evik178 píše:

studia práv

školné

0

ubytování

strava v menze -6300

12 000

skripta a učebnice 9000

MHD 1440

celkem za semestr

taky jsem vystudovala vysokou za penize rodicu a i kdyz bylo skolne 0,– tak jsem si vedoma, ze jsem je stala peknej balik.............jasne mohla jsem chodit na brigady, ale priznam se, nejsem einstein a skola mi dala celkem zabrat, takze brigadky jsem mohla provozovat jenom v lete........i tak jsem behem semestru byla vycerpana a usinala vsude kam jsem prisla.......moje sestra taky studovala vysokou a tipuju, ze do nas nasi na studiich vrazili slusnej baracek.......musim jim to v jejich duchodu vynahradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
14.6.11 23:49
evik178 píše:

studia práv

školné

0

ubytování

strava v menze -6300

12 000

skripta a učebnice 9000

MHD 1440

celkem za semestr

No jo, ale to nemůžeš zevšeobecnit… Já jsem kupříkladu studovala ve městě, kde jsem i bydlela, pak jsme teda bydleli s tehdy ještě přítelem spolu, byt nás vyšel dohromady na 6000/měs vč. inkasa, ono ani u rodičů člověk nebydlí zadarmo, že. Předtím bydlel manžel s klukama snad ve 4 v 2+1, takže to vyšlo ještě levněji. Člověk projí na studiích taky +/- stejně jako doma, taky záleží, jestli se stravuje po restauracích nebo v menze, kde je jídlo za 30 Kč (u nás) nebo je schopen si uvařit. Šalinkartu jsem nepotřebovala, do školy to bylo kousek pěšky a jinam jsem moc nejezdila. Učebnice na naší fakultě nevedeme, max. vytištěná skripta, jestli to bylo za 2000,– za celé studium, tak ještě přeháním. Na vše jsme si vydělali, oba jsme pracovali od druháku přímo na fakultě.

No prostě ne každý musí studovat v Praze za těžké prachy :lol:

Příspěvek upraven 14.06.11 v 23:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.11 23:50
evik178 píše:

studia práv

školné

0

ubytování

strava v menze -6300

12 000

skripta a učebnice 9000

MHD 1440

celkem za semestr

Jenže ne všechny školy jsou takhle drahé, uznávám, že finančně náročné to je - pro ty, kteří nestudují ve městě, kde jinak normálně bydlí.. A ikdyž budu mít jen jedno dítě a nebudu na tu školu mít? To mi jako někdo může říct - ta jsi neměla mít dítě, když mu nemůžeš dát vzdělání? :nevim: Bohužel, někteří na to nemají, ikdyby chtěli, tak to vzdělání se dá doplnit později.. Neříkám, že já tohle dětem dopřát nechci - chci, a budu se o to snažit, ale když na to nebude, tak nebude :lol: s tím se nedá nic dělat..

Jinak taky znám lidi, kteří v životě nic neudělají, ale peněz mají… Dokonce jednoho, který nemá ani ZŠ :lol: - a to jen kvůli lenosti.. Peníze kazí charakter.. :mrgreen: Ale upřímně, taky bych si nechala líbit, kdyby mě někdo koupil auto a byt :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
315
15.6.11 00:48

celkem dobry ne?nerikam ze kazdej musi studovat v praze,a take to samozrejme muze byt levnejsi,ja nejsem ta co tady psala ze vzdelani je u nas zadarmo,
ja pocitam do predu hodne do predu,protoze ja vim moc dobre kolik stoji studium zadarmo.
ale to byl jen priklad,at si ma kazdej deti kolik chce kdyz ho to udela happy a mmysli si ze i ony budou stastne,me staci moje dve bohate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
15.6.11 07:01

Je mi 23, mám dvě děti, plánujeme tři (já bych ráda 4,ale na to už drahého neukecám :think: :mrgreen: )

Příspěvek upraven 15.06.11 v 08:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
15.6.11 07:33
MMartina1 píše:
nemyslím si, že počet sourozenců zaručuje kvalitního člověka do budoucna. Musím se tedy sprominutím ozvat. Jsem jedináček, necítím se nějakým způsobem poškozená, ujmutá a ani určitě rozmazlená. Rodiče se ke mě stavěli rozumně, nikdy jsem neměla všechno, na co bych si vzpomenula. Pracuju od svých 18ti let a jsem daleko samostatnější člověk než moje kamarádka, která pochází ze 3 dětí. Takže asi takto. Máme jednoho klučíka, cesta k němu nebyla snadná, pokud se zadaří, chtěli bychom ještě jedno dítě, pokud ne, myslím si, že tím trpět nebude.

Ahoj,
vzdyt ja psala,ze to tak nemusi byt u jedinacku pravidlem :wink: A za mne :pracovala jsem brigadne od 13let/prodej zmrzky/. Pak prodavala v cukrarne,hospode,v kasinu,hrala divadlo.No-a nakonec jsem se dala na ucitelstvi :lol:
A rozhodne jsem rozmazlena nebyla,ani na to nebylo kdy.Jen jsem se nenaucila delit/nebylo jaksi s kym/,to jsem si musela zacit uvedomovat az na prahu dospelosti a docela jsem koukala,jak jsem v tomhle zivotem nevychovana 8-o :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
15.6.11 07:48

Mě je 25,manželovi 28,plánovali jsme děti dvě a nakonec se nám při pokusu o druhé povedla dvojčátka..Tímto ale už s dětma končíme a já se vysněné holčičky nedočkám,protože by i to čtvrtý byl beztak kluk :wink: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí