Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
26let. Nejsem zakladatelka.
@omites ja jsem se treba posledni pul rok snazilam podobrem po zlem vselijak. U nas jako bonus ho navadi tchani ktere mame pod sebou. Proste peklo. sokonce ac takovym vecem moc neverim jsem byla i u kineziologa a ten mi rekl ze z me strany neni nic k reseni ze je chyba u nwj. Ape ho tam nedostanu ze. Poradnu resit nechce. A navic mi rekl ze by byl spokojenejsi a stastnejsi sam. Vyhrozuje mi s 1000 na jesno dite jako alimenty. Proste strasne. Vubec nechapu jak se nekdo tak muze zmenit. 5let jako minuliji manzel a otec a posledni pul rok jako naky pubertak ktery lita po sportu a hospodach po sportu:(
@omites ja jsem se treba posledni pul rok snazilam podobrem po zlem vselijak. U nas jako bonus ho navadi tchani ktere mame pod sebou. Proste peklo. sokonce ac takovym vecem moc neverim jsem byla i u kineziologa a ten mi rekl ze z me strany neni nic k reseni ze je chyba u nwj. Ape ho tam nedostanu ze. Poradnu resit nechce. A navic mi rekl ze by byl spokojenejsi a stastnejsi sam. Vyhrozuje mi s 1000 na jesno dite jako alimenty. Proste strasne. Vubec nechapu jak se nekdo tak muze zmenit. 5let jako minuliji manzel a otec a posledni pul rok jako naky pubertak ktery lita po sportu a hospodach po sportu:(
@Anonymní píše:
Dobrý večer, dokolečka dokola omílané téma mi opět vrtá hlavou.. vztah z rozumu. Ve zkratce- manžela jsem poznala ve 20, nijak extra láska, spíš mě ukecal a já co by ošklivá a tlustá (hezká, 170/60, rovné nohy a postava přesýpacích hodin- s 30 kily po dětech to hned vypadá jinak
) jsem si ho vzala z nějakého vděku.. děti 4 a 2. Po mých různých praktikách (po dobrém i po zlém) se začal snažit, o děti se zvládne postarat, když jsem v práci, dle možností pořídí to co nutně potřebujeme, ale stálo mě to mou veškerou úctu k němu, musím s ním jednat jako s blbem. Zpětně mám pocit, že jsem ho podvědomě připravovala na můj odchod, aby zvládl děti při návštěvách sám. Párkrát mě citově zradil a zranil, nějak jsem to udusala, že to mohu přecházet. Láska nikdy a nikde, když pohladí, tak ze snahy o sex. A vadí mi, že je o půl hlavy menší (ač jinak pohledný)! Mám pocit, že můj život skončil už před více jak rokem, kdy jsem si srovnala tento vztah z rozumu. Je možné takhle žít ještě dalších 40 let? Je opovrženíhodné se osamostatnit a rozvést když mě nejspíš jen pálí dobré bydlo a fungovní „rodiny“ by se zkomplikovalo? Končí život ve 28 a štěstí už jsem vyčerpala? Prosím o radu použe ty ženy, které si tímto prošly. Teoretičky nechť mlčí. Děkuji za všechny zkušenosti
To sice nejsem, ale snad mohu napsat svůj názor. Je-li Tvůj partner o půl hlavy menší, nebude asi podstatný problém. Nebo spíše-ten hlavní. Tím bude zřejmě vyhoření a prázdnota. Pokud to opravdu tak cítíš, není cesta dál. To vše se bude jen a jen zhoršovat a budou tím trpět především děti. Ve věku 28mi let by život měl přinášet to nejhezčí, co jsme si vybudovali. V takovém věku bychom měli žít a radovat se, milovat a štěstí přijímat i rozdávat. S unavenou duší a myslí je to přesně naopak. Žijeme z nějaké setrvačnosti a povinnosti k ostatním. Na vlastní potěšení nezbývá čas. Vnímáš-li to nějak takhle, jdi dál. A než se tak rozhodneš, můžeš začít tím, že si najdeš kdekoliv na seznamce kamaráda na psaní-ne úchyla, ale slušného, příjemného muže, který Ti vrátí pocit, že jsi pro někoho důležitá a že se někdo na Tvá slova těší. ![]()
Příspěvek upraven 20.01.14 v 22:43
Pokud bys to nechala jen tak je pravdepodobne ze budes mit na muze takovou alergii ze Ti bude vadit i jak dycha tak to pro deti taky bude na houby…vlastni zkusenost
@Anonymní píše:co to bylo za kineziologa?
@Barakza Touhle fází jsem si už prošla. Už jsem vyhořelá. A právě bych ráda zabránila tomu, abych začala házet špínu na otce dětí. Tááák moc bych potřebovala obejmout, slyšet, že jsem krásná- ne slyšet, CÍTIT! Ale ne od něj.
A mě by asi 2.000,– stačily, jsem schopná žít skromně a je pro mě důležitá samostatnost. Spíš bych se přiklonila k variantě střídavé péče, než odstřihnout děti do táty.
Zakl.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, dokolečka dokola omílané téma mi opět vrtá hlavou.. vztah z rozumu. Ve zkratce- manžela jsem poznala ve 20, nijak extra láska, spíš mě ukecal a já co by ošklivá a tlustá (hezká, 170/60, rovné nohy a postava přesýpacích hodin- s 30 kily po dětech to hned vypadá jinak
) jsem si ho vzala z nějakého vděku.. děti 4 a 2. Po mých různých praktikách (po dobrém i po zlém) se začal snažit, o děti se zvládne postarat, když jsem v práci, dle možností pořídí to co nutně potřebujeme, ale stálo mě to mou veškerou úctu k němu, musím s ním jednat jako s blbem. Zpětně mám pocit, že jsem ho podvědomě připravovala na můj odchod, aby zvládl děti při návštěvách sám. Párkrát mě citově zradil a zranil, nějak jsem to udusala, že to mohu přecházet. Láska nikdy a nikde, když pohladí, tak ze snahy o sex. A vadí mi, že je o půl hlavy menší (ač jinak pohledný)! Mám pocit, že můj život skončil už před více jak rokem, kdy jsem si srovnala tento vztah z rozumu. Je možné takhle žít ještě dalších 40 let? Je opovrženíhodné se osamostatnit a rozvést když mě nejspíš jen pálí dobré bydlo a fungovní „rodiny“ by se zkomplikovalo? Končí život ve 28 a štěstí už jsem vyčerpala? Prosím o radu použe ty ženy, které si tímto prošly. Teoretičky nechť mlčí. Děkuji za všechny zkušenosti
Promiň, název diskuze mě vůbec nesedí s tím co píšeš, problém hledej u sebe, nespokojená jsi sama se sebou a dáváš to za vinu manželovi. V tomhle případě lituji manžela.
@hBod píše:
Promiň, název diskuze mě vůbec nesedí s tím co píšeš, problém hledej u sebe, nespokojená jsi sama se sebou a dáváš to za vinu manželovi. V tomhle případě lituji manžela.
souhlas
@kitty123 @hBod Litujete manžela? Já nemám volno, nesmím chodit cvičit (neb tam se peníze nevydělají), s kamarády se sházím pouze s dětmi, ale on si pravidelnou páteční hospodu neodpustí, s kamarády si povídá i hodiny po práci, já mám 15 min. po skončení telefon, kde jsem.. žít životem pracující hospodyně je naplňující?
@Anonymní píše:
Zakladatelko, jsem na tom podobně jako ty. Jen mně už je 30, s manželem jsem od šestnácti. Děti také dvě, jen starší… Citově mi hodně ublížil, zradil mě, udusala jsem to v sobě, přešla, ale mám pocit, že celý život vedle něj nemůžu vydržet. On je o 10 let starší než já, strašně zlenivěl, nemá žádné zájmy kromě počítače a televize, nemá žádné kamarády, krom kolegů v práci.
Navíc i hodně přibral, takže už mě ani nepřitahuje. Já naopak hodně zhubla, tak mi dělá žárlivé scény - no, jako v blbém filmu. Ale odejít nemůžu. Zatím. Každopádně je mi jasné, že takhle přežít celý život nechci a ani nemůžu
Jsem na tom podobně, jen je mi 29, jedno dítě, s manželem 5,5 let a je o 10 let starší. Na rodičovské dovolené mi už hrabe na maják, jsme na vesnici a já bez auta. On nemá zájem cokoliv podnikat a já jsem tu jak ve vězení s dítětem na krku… Cítím se hrozně omezovaná, on vidí na mně jen to špatné a já uvažuji o rozvodu. Nechápe, že mám nějaké sociální potřeby, protože on sám je také nemá, ale chodí do práce. Celý vztah se změnil po porodu, přestal si mě vážit a mé místo v jeho srdci nahradila dcera. Jsem postavou stejná jako před porodem, prý ho stále přitahuji (on mě také), ale kdyby mu šel vyměnit mozek
Měli bychom být šťastná rodina, protože jinak máme vlastně všechno, jen pořád sedíme doma, hádáme se a jen tak přežíváme z jeho lenosti - vše je pro něj problém a tak celé dny sedí u PC (když není v práci). Teď jsem mu dala poslední šanci a budu se snažit vydupat si také své zájmy, dovolenou (společnou) a výlety, časem auto.
@kitty123 @hBod Byla jsem na rodinných konstelacích, u psycholožky, spolu v poradně, četla knihy. Nedávám vše za vinu manželovi, ale nejsem už schopná další změny, určitě ne změny, která by zlepšila náš vztah. V dalším příspěvku píšu, že nechci na manžela házet špínu- z čeho usuzujete, že název je špatný?