Poradna duly
Jana Čurdová
Takhle to dopadá, když se učím u internetu. Pořád načuhuju. ![]()
Peru- no, tak to byl šok pořádnej s Emčou.
A jak tě bolí záda? A co vlastně ta tvoje gyndařka. To je ta, jak tenkrát tvrdila, že ještě rozhodně nerodíš, co? Ona pak taky byla těhotná, ne? Nebo to je jiná.
A máš vše nachystaný, kdyby úplně náhodou? A kdo bude hlídat Emču eventuelně? No ne, jasně, že vydržíš držet minimálně do konce května - abys měla to květňátko.
Ale tak mě se obě dítka narodila dřív.
Ahojda!!!
Dnes jsme byli na kachnách a pak na písku - super!!! Jonáš s Bertou se teď koupou, tak mám chvilku. Malej mi teď už třetí den spí po o jenom hoďku, to je naprd, byla jsem zvyklá na 2-3, doufám, že se to zase vrátí k normálu.
Ali - pes je Bertovi babičky. Ona je hodná, ale ještě telátko a chce si hrát, takže ho furt olizovala a strkala do něj.. On pak řval, ale nic mu neuděläla. Pak jsem si ale říkala, že jsem blbá, klidně ho mohla rafnout, to by byla rychlovka.Hlavně, že si vždycky říkám, když se něco takovýho stane a ty lidi říkaj, že pejsek je na děti zvyklej a že nikdy neublížil, že jsou debilní, ptž je to jenom pes a nikdy nikdo neví, co mu přeletí přes čumák.
Peru -jojo, Jonáš je celej tatínek. Už v porodnici mi říkali, že jsem si porodila manžela
a je to fakt. Jo a autobus Jonáš taky miluje a celou dobu pusu nezavře, takže věřím, že Emča byla nadšená a spolucestující taky
.
Už na mě hulákaj, tak zase jdu
.
Ali - teda ty máš fakt pamatováka! Jojo, to je ta samá gyndařka. Já původně začla chodit k ní, ale časem jsem zjistila, že k ní moc důvěry nemám a tak jsem chodila k jejímu otci.Mají spolu ordinaci, on pracoval pondělky a středy a ona úterky a čtvrtky. Tak teď už je tam jenom ona… já jsem tak poslední, co může moralizovat ohledně pracujících matek. Ale z ní prostě ten kariérismus tak čiší, až je to nechutný. Kojit přestala po měsíci, aby mohla chodit do práce, je to fakt takovej studenej hamižnej čumák - atraktivní baba, ale mně prostě nesedí. Ale dřív prý taková nebyla. Taky je to celkem expertka. Narazila si po škole doktora, ale pak si začla se svým současným manželem - advokátem a synem majitele jedné místní velké firmy. Pak otěhotněla a manželovi řekla, že si není jistá, jestli to díě je jeho… no le testů DNA sice bylo, ale to už jí moc nepomohlo…tak se rozvedli a chvilku potom si vzala toho druhého, se kterým má toho druhého syna. Ale o oba se stará její maminka, ona ordinuje od 6 ráno do 6 večer, teď už vlastně každý den. Ale tak je to její věc, že… já jen do budoucna opravdu zvážím, jestli nepřejdu jinam. A ano přesně tahle mi řekla den před porodem, po tom, co jsem jí řekla, že mi odešla hlenová zátka, a taky po mém „bezproblémovém“ těhotenství, že rodit rozhodně nebudu a ještě mě seřvala, že se moc sleduju…Takže teď už na její ujištění, že je vše ok, moc nespoléhám.
Ali - záda mě bolí dole - bederní páteř. Já na ni trpím i normálně, ale je to teď čím dál horší. Kolikrát mi i vypoví noha, neposlouchají mě nohy.
No a nachystané už mám všechno…teda tašku sbalenou ne, ale věci do ní už posháněné mám - pro jistotu. No a hlídání - mám domluvenou mamku. Má za úkol teď s mobilem i spát. Kdyby bylo nejhůř a nestíhala dojet (bydlí v dědině 15km odsud, autem asi čtvrt hodinky), tak ještě kousek bydlí ségra, přes den by šlo i sousedi nebo kamarádi. No uvidíme, jak to bude.
Jdu dneska asi brzo zalehnout, jsem nějaká vyřízená. Dopoledne to lítání po městě a odpoledne bazén…Luboš přijel teprv před hodinou, takže nebyl celý den klid. papa!
Ahojky!
Hani - tak fotky naprosto úžasný, pankáče máte doma pořádnýho
Koledníci taky dobrý, lízo nemá chybu!
Zaneth - já myslím, že odletíte. Jak jste na tom teď? Už je to lepší? A má Adýs nějaký další příznaky? Třeba to je jen nějaká viroza. Držím palce, ať je líp.
Díky za názory na koloodrážedlo. Já taky myslím, že ho určitě využijem. Ze začátku na něm bude trénovat Agi balanc, aby konečně začala jezdit na kole bez postranních koleček a později přesedlá Tobeš. Konkrétně tohle má necelá 4 kg a nosnost 30 kg, takže fakt vydrží třeba i do 5-6 let. Jako nechce se mi dávat 3 tácky za First bike (co ho propaguje myslím Olga Šípková), je to takovej kompromis. No uvidíme, pak dám vědět, jestli je to k něčemu, kdybyste do budoucna uvažovaly o koupi.
Peru - já nemám tyhle kariéristky moc ráda, asi bych na tvém místě taky pohledala jinde. A v kolikátém týdnu se narodila Eminka? Já už si to nějak nepamatuju. (já holt sloní paměť nemám. Ale blbiny si taky pamatuju
) O 8 týdnů dřív? A jak to tenkrát bylo? Měla jsi nějaké příznaky třeba dřív, pár dnů před porodem? Já si pamatuju, že ti odešla zátka a pak to nějak hned začlo, viď? Budu držet palce, aby to tentokrát vydrželo minimálně do konce května ![]()
Dneska jsem dělala vajíčkovou pomazánku
, jak jinak, že. Byla dobrá, tak snad nám z ní nic nebude (jako třeba salmonela).
Bylo tu celý den jasno, kdyby to tak vydrželo i na víkend, jdeme na svatbu kamarádovi, už se moc těšíme. Aspoň zas zapaříme
Děti budou u naší báby, už se těší, jak oni tak mamka, takže spokojenost na všechny strany. ![]()
Tak jdu odpočívat, mějte se, dobrou ![]()
ahoj holky,
tak stále nevíme, Adam nekašle ani už nerýmuje, ale má pořád 37-37.5 a furt si lehá. Já mám rýmu jako prase a třeští mě hlava. Počkáme do zítra kolem poledne a pak případně zavolám a zruším let. Pořád teda doufám, ale pokud bude mít dneska teplotu přes těch 37, tak to raději odložím.
Perulko ty máš story. A máš aspoň jinýho doktora domluvenýho třeba v porodnici? Tam můžeš snad od 32 týdne přejít.
Hani, fotky pěkný, pankáč nejlepší.
Alčo, do kdy musíš odevzdávat??
Zdravím všechny. ![]()
Zaneth- do 30.dubna. No žádost o mapu už byla na úřad doručená. Naštěstí sice chtěli potvrzenou ze školy, ale stačila jim naskenovat. Tak jí určitě „snad“ do zítra pošlou a přes víkend většinu dodělám. V po musím za vedoucím a ten jí chce už vidět. Abych max doplnila zbytky, k čemu bude mít výhrady.
Držím palce, ať odletíte.
Agi- Užijte si svadbu. Hlavně, když se babička těší. Tchýně hlídala nedávno hodinu Vítka s Jonášem a řekla, že už nikdy oba hlídat nebude. Byla naprosto vyřízená. Kluci byly hodný, ale jak si spolu nehrajou, tak se chtěla max věnovat oběma a to jaksi nešlo.
Alčo - tak to máš teda už za chvíli
Ale ty jsi šikulka, ty to stihneš a dostaneš jedničku s hvězdičkou
. O to se nebojim. I když známky se moc u bakalářek nerozdávaj, co?
No babi se jako těší, ale když mi je pak vrací, tak nadává, že oba už nikdy hlídat nebude, že ten malej je hroznej raubíř a že chce už jenom Agi. Ale pak se zas uklidní.
Zaneth - a to bys neriskla ani s tou 37 st. teplotou? Já myslím, že to by nebyl takovej prů…r. Třeba už mu ta viróza končí a v sobotu bude ok a pak by tě to třeba mrzelo, že jste neletěli. A na jak dlouho tam vlastně jedete?
Taky bych vyrazila…na dovolenou. My asi konečně něco našli. Pojedeme v červnu, autem do Chorvatska ke Splitu. Budem bydlet v super nových bungalovech s all-inclusive za 14000,–- na rodinu. Děti jsou zdarma. (jedeme ještě s jednou rodinkou, aby si děti hrály a rodiče mohli relaxovat
) Sice jsme původně chtěli někam letět, ale tahle cena nás tak nadchla, že jsme neváhali. Cesta je stejně skoro celá po dálnici, takže píšou asi 8 hodin (je to 850 km). Tak snad to vyjde a vyrazíme. A přemýšlíme, že bychom tam možná zůstali i o 3 dny déle.....
Dneska máme setkání s jihočeskými dulami, tak jsem na holky zvědavá. Ještě jsme se neviděly, jenom na fotkách. Budeme domlouvat nějakou akci ke Světovému týdnu respektu k porodu. Budou tu celkem zajímavé akce. A všude po ČR. Kdyby to někoho zajímalo, co se děje někde poblíž vás, tak na www.duly.cz je program.
Tak, jdu na kávičku, už mi tu voní ![]()
Ahoj holky!!!
U nás je dnes tak strašně krásně
. Byla jsem domluvená s mamkou, že si vezme malýho a chtěla jsem žehlit, ale prdím na to a jdu taky ven. Dopol jsme byli v MC a teď přemýšlím, jestli půjdeme na písek nebo do parku nebo na kolotoče
. Škoda, že na víkend se to má zase pokazit, chtěli jsme jet do lesoparku, ale počasí nám nepřeje
. Nejvíc to štve Bertu, chtěl by už jezdit na výlety.
Agi - užij si svatbu a dnešní setkání s dulama. Ta cena za dovču je dobrá. My ještě pořád zvažujeme kam. Původně jsme chtěli tu Mallorku, ale je to dost drahý. Včera Berta našel super hotel v Bulharsku. U nás ho prodávají na 12 dní za 65 000,– a z Německa vychází 14 dní na 50 00 all inkl., uvidíme. Ještě zvažujeme Turecko nebo pak nějakej last moment. Zítra jde Berta objednat nový autíčko, ve starým není klima a stejně už nás začíná stát spíš peníze, tak dokud půjde ještě za něco prodat, radši se ho zbavíme a kupujeme nový. Takže to bude fůra peněz a já bych dovču s klidem oželela, ale Berta prostě chce a chce
.
Zaneth - tak to je napínavý, s tím odletem, jsem zvědavá.
Ali - užij si víkend s bakalářkou
.
EMINCE KRÁSNÝ SVÁTEK A HODNĚ SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ!!! .{color: red}
![]()
Tak barvu písma ještě zmáklou nemám
Hani, jak to děláš?
A jaký budete mít autíčko? Jsem hrozně zvědavá
. Já bych taky volila nějakou tu německou CK a klidně last minute. Vychází to super.
Ahoj holky! Jééééé,já chci taky na dovolenou!!! vy tu děláte takové chutě…ale u nás nic, Luboš s malým miminkem nikam nechce. Já bych chtěla aspoň třeba na Šumavu nebo zase jižní Moravu - prostě odjet z domu. Protože on si sice vezme dovolenou, ale bude makat na zahrádce a furt něco vymýšlet, na výlet se dostanem tak možná jeden…ale když jsme pryč z domu, tak je to mnohem lepší!
Zaneth - držím pěsti a taky se trochu přikláním k Agi…Kdyby byla teplota jen malinko nad 37 a jinak nic jiného, tak bych nabalila lékárničku a vyrazila
.
Ali - jsou to nervy vždycky na konci, co? Ale ty máš ještě hafo času… Já loni touhle dobou byla asi v polovině bakalářky. Pak jsem ji málem nestihla nechat svázat. Ještěže jsem měla super vedoucího práce, který mi ji pak okoukl ze dne na den a schůzku jsme měli jen jednu. Příští rok mě čeká diplomka…pořád uvažuju, že si ten rok posunu - pokud vůbec dodělám čtvrťák, že… ono 7 zkoušek a začátek zkouškového je 3 týdny před mým termínem porodu. V Brně, že
…
Jo Agi - Eminka se narodila v 34+4 tt. V normálních porodnicích zvládají předčasné porody od ukončeného 34.týdne kvůli plicím. Ostatní vozí automaticky do Olomouce. Měla jsem tam jet i já, ale oni mě nechtěli
. Prej měli nouzový stav - což si ale u předčasného porodu neumím moc vysvětlit. Jak jako můžou odmítnout, když v okruhu 120km není žádná jiná porodnice, která by to vybaveností zvládla. No při té smůle jsem prostě měla štěstí, že jsem o 4 dny překročila tu hranici, no… A příznaky kromě té hlenové zátky jsem žádné jiné neměla. Aspoň doktorka to říkala. ALe v průkazce jsem měla psaný zkrácený čípek a vnější branka na špičku prstu. Ona sama mi ale o tom nic neřekla. no prostě říkám - do porodu to nějak doklepu a pak se přehlásím jinam. Je tu teď jeden dobrej gynekolog homosexuál
, dělá i v nemocnici a hodně ho chválí. Tak asi k němu.
Jo a Eminka má nějaky červiky..už to podezření chvilku mám. Tak odčervujem. Jak je jaro, je furt venku na zahrádce a v něčem se hrabe. nebo taky nesmírně ráda krmí našeho psa granulema. Tak asi z toho. No jsem zvědavá… dostala sirupek na to. To má asi k tomu svátku
!
Tak už jsme zase bez teplot. Tak poslední rozhodnutí - zítra v 9 skočíme k Mudře, nechám mu udělat CRT a poslechne ho a když nám to posvětí, tak poletíme.
Už mám toho marodění pokrk. V létě jedu na měsíc k moři!!
Zrovna dneska mi volala kamarádka, jak jsem s ní byla v karibiku, že bysme mohli jet koncem června k moři. Jela by s náma ještě jedna holka, co má o půl roku staršího chlapečka.
V září chceme jet s manželem a našima. A pak nechci rok marodit!
U nás je tak krásně a my dřepákujeme doma.
No jdu žehlit.
![]()
Tak zatím se mějte.
Také přejeme Emince vše nejlepší. Už jsem se rozepisovala odpoledne, ale šlo nějaké dítko kolem PC, upustilo nočník a bylo.
.{color: orange}
![]()