Poradna duly
Jana Čurdová
Sem tim chtěla napsat, že nočníkem se vypnul PC. Chudák opět. Snad to se mnou nějak do června a pak dál doklepe. ![]()
Brou, brou. Zanethdržíme palce.
Taky mi to s barvičkama nejde - a přitom v náhledu to bylo pěkně žlutý.
Hani- co víkend. Ale ty večery a víkendová rána s kávou kolem 3tí u počítače. Po těch se mi bude stýskat. ------------ Na psychiatrii.
![]()
ahoj holky, tak koukám, že Alča měla zase noční ![]()
Ráno jsme byli u Mudry a něco se jí nelíbí v krku, udělala malýmu výtěr a v pondělí jdem na kontrolu. Takže nikam neletíme. Už to začíná být standard. ![]()
Jdu aplikovat priessnitzův obklad - sobě, lále a Adamovi. Tak jsem zvědavá, jak dlouho to udrží na krku.
Tak zatím ![]()
Zaneth - to je smůla, u vás je to snad už pravidlo. Odlet = nemoc, ach jo. Ještě, že to můžeš takhle přesouvat, ty letenky. Není to moc drahé? Když to rušíš na poslední chvíli? Tak hlavně, ať je Adámek v pořádku, na výlet se holt vypravíte jindy.
Alčo - tak na psyndu se chystáš, jo? No abych řekla pravdu, tak se tam možná potkáme
A to nedělám bakalářku.....Budeš pak ještě pokračovat, nebo už se na to vyflajzneš? Se studiem myslím.....
Co Jonáš a pupence? Už je to dobrý?
Holky, já šla před chvíli vařit, že upeču kuřecí čtvrtky, měla jsem 2 balíčky po dvou. Jeden ok, druhej hned jak jsem ho otevřela jsem málem padla smrady. Normálně zkažený maso. A to byla trvanlivost do 12.4.
Já je tedy kupovala včera a hned dneska je šla péc, déle to nenechávám, ale teda musím říct, že jsem naštvaná a překvapená. Jako stálo to 39 kč (v Penny), takže se tam hádat nepůjdu, ale holt tatínek přišel o večeři ![]()
Zaneth- to mě mrzí. Hlavně ať je malej rychle ok. Jo bejt vzhůru do 1h u nás není ponocování. To bych se s Honzou fakt už ani neviděla.
Agi- to naštve. A proč bys chtěla na psychiatrii? Klíďo brďo můžeme spolu ležet na pokoji. ![]()
Joo, pokud letos ze školy vylezu, tak se hned nacpu dál.
Ale myslím, že odtamtud už mě vypoklonkujou. ![]()
No nic, jdu na vodní zákon.
Jo a neštovice už jsou mnohem lepší. I když teda mu nezasychají na chodidlech a na prstech a na rukách. Ale už dobře jí i líp pije. Už dva dny chodíme navečer ven. Ne mezi lidi. Ale Vítek veme kolo, na Jonáše kočár a vyjedeme autem stranou do lesa a jdeme na vycházku. Doma to nejde vydržet. A Vítek se musí vybít.
Jinak nás neštovice v plenkové oblasti donutili nenosit týden plíny. Nezaschly by. Měl jich fakt desítky a má - ale už zaschlé. A koukám naše dítě si i umí říct, že chce čůrat. Ale ještě na to není. Jak hodně pije, tak pak čůrá co 10min a když to nestihneme, tak musím převlíkat spoustu věcí. A ono než se sundaj dlahy a ortoped sandály na 3 pásečky - tak na to fakt nemám. Ale jinak si fakt semtam řekne, že chce čůrat - i venku.
Nějak mě bolí hlava.
Takže znova, ale kratší verze
.
Agi - autíčko budeme mít toto, ale v černé barvě.
http://www.citroen.cz/…-c3-picasso/#…
A s tím masem se nám to už taky několikrát stalo. Takže já to dělám teď tak, že to maso kousek rozbalím hned na krámě a když je o.k., beru ho!!!
Ali - super, že neštovice jsou už lepší a že si Jonášek umí říct, když potřebuje. Chápu, že teď na to pečeš a pak se vám to bude hodit
.
Zaneth - je mi líto, že odlet nevyšel!!! Hlavně, ať je Adámek brzy v pohodě.
Zatím ![]()
Jestli mi to teď spadne, tak se něco stane!!!
Ahoj holky! No tady se dneska koukám daří…
Zaneth - to je teda mazec! A taky jsem se chtěla zeptat, jak to máte s těma letenkama, že to můžete vůbec posouvat? A kolik vás to stojí? A co se doktorce nelíbí?
Alča zase ponocuje…a humor jí neschází
… jo mimochodem lentilka je fakt těhulka a asi tak daleko jako já
. Já to strašně obdivuju, když má někdo takhle blízko děti od sebe a víc než 2, že… ale současně vím, že já bych na to asi neměla sílu.
Agi - jestli to nemáš daleko, tak bych možná sbalila obal a kuřata a šla jim to omlátit o hlavu. Tohle se přece nedělá. nebo spoň pohrozit českou potravinářskou inspekcí. šmejdi jedni…
Dneska Emča od rána škemraĺa, že chce do solné jeskyně (písek sůl
) s kamarádem Tobískem. Toby sice nemohl, ale my jsme šly. Holky já tam normálně uchrápla! Ona byla strašně hodná a hrála si s bábovičkama a já jsem fakt musela usnout, protože mě vzbudila až paní domácí a jemně mě vyplísnila, že to je nebezpečny, že co kdyby si malá hodila písek do očí nebo jim loupala ty kameny - ale ještě nikdy nic takovýho nedělala a byla vždycky vzorná. Což ale neomlouvá, že…ale holky, jak to má vydržet chudák nevyspaná unavená těhule, když ji položí v pološeru na lehátko, nohy hore a pusí jí k tomu relaxační hudbu
!
Holky, tak jsem objednala to odrážedlo, doufám, že to bude k něčemu. I když jsem ho viděla ve skutečnosti a je báječný. ![]()
Alčo - no někdy si říkám, že jsem fakt z těch lumpů na palici. Hlavně, když se to sejde a třeba marodíme a pár dní prostě nevytáhnem paty z baráku. To pak blbnu z těch Tobíkovo skoroslov a Agátky věčnýho mamíííí…No teď je to celkem poslední dobou dobrý. I spaní se upravilo, oba usínaji kolem půl 9 večer. A náhodou bejt s tebou na pokoji by byla pohoda ![]()
Hani - autíčko nádherný! Moc vám ho přeju. A jaký máte teď? Taky rodinný vůz? My máme peugeot 807 a jsem nadšená. Pořád jsme chtěli kombíka a skončili jsme u tohohle
Větší je už jenom náklaďák. ![]()
Taky mě naštve, když se mi smaže dlouhej příspěvek. ![]()
Perulko - jako já se ti nedivím, já bych usnula a možná ani paní domácí by mě nevzbudila
Tak sis aspoň chvíli odpočinula.
Jo a to maso - oni ho taky od někoho nakupujou a myslím, že ani nemají možnost ho nějak kontrolovat. Je zabalený v takový tý vaničce a fólií zatavený. Prošlý to nebylo, takže z jejich pohledu to mělo být ok. Kdyby to maso bylo z pultu, tak to bych si na ně došlápla, ale takhle ani nevím, jestli by to bylo k něčemu. No už jsem to stejně vyhodila do kontejneru.....
Tak my mastíme, jedem ke známým domlouvat tu dovolenou, vypadá to, že nakonec pojedem 3 rodiny, to bude parta ![]()
Letenky, máme normální linkové lety - změna je za necelý 2tis na osobu, Adam zadarmo. Storno se dá udělat den před odletem. Letenka je pak otevřená a novou rezervaci můžeme udělat, až budeme mít jistotu, že je malej v pohodě a musejí taky být volná místa. Doufám, že budeme odkládat jen o týden. Jsem zvědavá na ty výsledky výtěru.
Mudře se nelíbil krk, měl ho prý dost zarudlej a stopy hlenu, možná zadní rýma, možná něco jinýho. No a pak ty teploty pořád kolem 37. To má i teď .
U nás je tak krásně a my nesmíme ven. K tomu mi třeští hlava a mám ucpanej nos ![]()
Perulko, já bych taky usnula. A to nejsem těhule ![]()
Agi, já praktikuju Hanky metodu (kupuju velký balení v makru, tak chci mít jistotu) a hádat bych se nešla. Proběhla by jen okamžitá likvidace a deratizace smradu.
Alčo, jak dlouho ty neštovice trvají? A po Bc budeš MGr. nebo ING?? ![]()
Hanko, pěkný autíčko
KOukám, že se tady roztrhl autový pytel ![]()
Jdu něco dělat, tak zatím ![]()
ahoj jdu se po sto letech zas ukázat a postěžovat si
nemůžu prodat kočárek trh je tak nechutně přesycený že je to až nechutný
Eli stále nějak extra nekecká, nočník jí taky stále nic neříká ![]()
doma střídavě katastrofy pak chvíli klid, jiné to už nebude.
když je hezky jsme furt venku a jinak koukám na růžovku nebo vyšívám nebo se honím doma no matka ![]()
Elli- ahoj. No pěkně vyšívej a matkuj, ale taky můžeš chodi sem, ne? Manžela vem paličkou po hlavě a bude.
Zaneth- ing bych byla. Neštovice bývají infekční týden. Doma jsou děti asi 14 dní. pupínky mají tak 3 týdny - ještě trvá, než se samy vyloupnou. Ale aspoň měsíc by měly být držený trochu v klidu - že prý můžou nastat opožděné komplikace - třeba nějaký neurologický. No a to by mě zajímalo, jak by měl člověk udržet dítk o v klidu. 9 a 10 den jezdil Vítek na kole.
aky jsem zvědavá na ty vaše výtěry.
Hani- moc pěkně vypadá autíčko.
Perul- a´t je paní ráda, že tě vzbudila a že nemusela Emi hlídat. ![]()
Agi- hoď sem odkaz, kam pojedete, jo? I když mi chceme tam, jak jsme byli loni. Byli jsme nadšený z ubytování a dětí v sousedství.
A mě nepřišla ta mapa. Pojedu v po za vedoucím ještě nehotová. ![]()
Alčo - TADY je ten odkaz. Ale nejedem tam s touhle cestovkou, řešila jsem to přímou rezervací v tom Resniku. Budeme mít ty opravený bungalovy s kuchyňkou a lednicí. (teda nevim, jestli to tady maji tak popsaný, jsou to asi ty „lux“)
Ale i tak to bude asi jednodušší ubytko bez klima. Ale já myslím, že nám to bude stačit - na přespání.....jídlo je tam prej podle recenzí moc dobrý, spíš než all-incl. je to plná penze + pití zdarma a zmrzka odpoledne. Ale to stačí. Loni v tom Řecku jsme to nemohli ujíst, co tam bylo jídla.
Zaneth - tak snad příští týden odletíte a Adámek bude v pořádku. Držím palce.
Mončo - ahoooj. Neboj, Tobík taky není přeborník v mluvení a nočník nosí na hlavě jako klobouk. viz foto.
![]()
Jo a dneska holky, šok s Tobíkem. Už jsem vám skoro psala z nemocnice. Chrastnul ze 4. schodu u naší mamky na chodbě. Upozorňuju, že schody jsou z kamene. Spadnul normálně dozadu, když šel nahoru. Zůstal ležet hlavou dolu, nohy nahoře, rozpláclej a řval. No nic mu nebylo. Ale za 3 hodiny se mu udělala na spodině lebeční boule jak pingpongáč
No úplně se mi dělalo špatně, když jsem to zjistila. Takže jsme hned jeli na traumačku, tam udělali RTG a doktor řekl, že by doporučoval 2 dny sledovat, že doporučí hospitalizaci na dětským. Takže na dětský jsem šla s tím, že si tam jdeme lehnout. Naštěstí se mnou byla mamka (zdr. sestra) a byla tam rozumná doktorka, takže po důkladném vyšetření, prohmatání, poklepání, poslechnutí, zkontrolování varlátek a všeho možnýho nás poslala domu s mastičkou Ibu-hepa, že ho máme pozorovat. Taky držet v klidu a v pondělí se nahlásit u doktora (našeho) a zavolat jim tam, jak to vypadá. Takže mi spadl kámen ze srdce. Tobík je dobrej, nic mu nebylo,nezvracel, nemotal se, byl prostě jako normální, tak to snad nic nebude. Jo a na tom RTG se tomu doktorovi na trauma právě zdálo, že by mohl mít prasklou lebku ve švu, bylo to hodně vidět, fakt čára jak blázen. Ale nebyl si jistej, tak kvůli tomu doporučil to pozorování. No zážitek hroznej, trnu, jestli bude malej v pořádku, doufám, že jo, myslete na nás.
Jdu si lehnout, zítra máme jít na tu svatbu, tak nevím, uvidím, jak mu bude večer. Taky jsem klidná, že u mamky bude v dobrých rukou…no moc se mi nechce teda. Uvidíme. Tak zatím pa ![]()
Jé Agi- chuděra malej. Moc na něj myslím.
No a u nás se jde spát. Stejně jsem zas rozjetá. Honza mi pomáhal stránkovat a pořád se mu to rozbíjelo. Šel si lehnout k Vítkovi do pokoje a zavřel za sebou dveře - asi se se mnou právě nebaví. Za to totiž můžu, že je Word takovejmakovej. ![]()
Ahoj holky,
jen v rychlosti…
a s
jdu opoždně popřát Emince k svátku!!!!
Protože ostatním Eminkám posílám e-pohled a mám ho zadanej už dlouho, tak mi ani nedošlo, že osmého už bylo, tak se moc stydím
a Emííí, vše nej a nej!!!
Jen v rychlosti…
Agi,
no to je teda zážitek
Tý joooo
To se nám stát nemůže teda, protože Michal je lenoch línej a chce se pořád nosit, ale dovedu si přestavit ten strach. Snad je v pořádku.
Ještě o tom odrážedle, jak jsi psala, že si chceš koupit. Prej sis vybrala blbě. Protože to, co sis vybrala,určitě není pro Tobeše, je velký, je opravdu od 3 let a pokud není extra velikán, bude mu zatím k ničemu /já vím, užije ho Agi/, prej je pro ty prcky fakt nejlepší to Firstbike.. Já o něm taky přemýšlela, ale nový nechci a ojetý nevidím
Tak zůstaneme asi u motora. Lenča taky ve 3 začala na kole (a že bylo s kolečkama mi fakt nevadilo) a do tý doby měla motorku.. Ani nevím, jestli by to M. vůbec chtěl, teď momentálně motora miluje a nevím, jestli by se mu líbilo kolo, netuším… Prej by se to kolo mělo vyzkoušet.. toť předádám rady kámošky, který už ho maj doma k 2. narozkám. Sama neradím, nevím ![]()
Jo a ta dovča, týý jo, to zní super nad super! I to vypadá hezky, ale jídlo je spíš plná penze než all, plná s pitím, podle popisu. My jsme si takhle naběhli, na KOsu jsme čekali all jako v Tunisu a nakonec děs běs, svačiny děti neměly co jíst
Což zvlášť u neustále jedícícho Míši bylo pěkně na prd. zas máte ale bungalow, tak se něco dá udělat, co, to my nemohli.
Jdu pouštět lenče Lenču, když byla stará jako teď Míša, tak pááá ![]()
A jednou jsem měla kuře zelený.. Mamka mně donutila ho jít vrátit, tak mi tam říkali, že jako proč ho kupuju v pátek, když ho chci dělat v neděli (a to tehdy mělo taky trvanlivost někdy třeba do úterka, středy…) a že kdo ví, kde jsem s ním chodila. Já s ním šla teda z krámu domů, to je asi 250m. Ale vedoucí mi prachy vrátila. Ale bylo mi to fakt trapnýá tam jít
ALI
Jonášek je hvězda, s neštovicema se naučí bezplínkovat… Super
Zaneth
ach jo, odletíte někdy???
Hami
autíčko krásný!
Perul
tý jo, tak tos už musela být unavená
Usnout v solce ![]()