Poradna duly
Jana Čurdová
Hama: no jo koukam ze jsi z Ostrova … .tam to je s praci asi taky bida co ? Co jsi delala pred Jonaskem ? A treba to jeste nebudes muset resit … strihnete si dalsi decko a budes dalsi 3 roky doma … a taky si myslim ze na nejaky oalavy s kamaradama jsou jeste maly .. .taky budem mit jen rodina … a je parada ze ti maleho muze mama pohlidat … alespon mas chvili klid … no a s tim odloucenim mas pravdu .. alespon se na sebe pak tesime, ale vseho moc skodi … az budu v praci budem se spis mijet …
no jsme dohodnuti ze jen dokud nedostavime … pak to budem nejak resit aby jsme fungovali dohromady jako rodina …
zaneth: plastenka potesi … ja mela problem sehnat malou velikost … jsem nakonec koupila destnik
a me chodi di skolky Terezka (ta starsi) takze budou chodit spolu … tak snad rev nebude … a co delas ty ze muzes taky zdomu ? holky jakto ze mate vsici praci zdomu … takova by se sikla
a on se ten mrak do soboty urcite rozptyli …
Agatha: parada ze odrazedlo slavi uspech … a to jsi ho neschovala k dortu ? a Terka teda kolobezku ma a moc ji nebere … ty jo a tebe ten porod nejak chytnul … no me teda ani tehotenstvi ani porod nenadchli … nejdriv prozvracet ctvrt roku … pak byt jako slonice … a nakonec pekna bolest … no nic moc … sice to za ten vysledek stalo ale ze bych si to uzivala … ![]()
LenaV: jj u nas taky dostanou vzdy hafo hracek od vsech, ale ja chci aby vzdy byla jedna ode mne ..
a to zacina brzo s tim zkousenim … ja doufala ze to me ceka az v puberte ze si bude vybirat hadry … co budete sazet ?
draky: ty magnetky vypadaji dobre … holky maji neco podobneho … jsou to ale jen kosticky a kolecka a tak …
Peru: jj jsi zavislak ![]()
Aladino: proc do motola ? Co ti je ? nebo neco detem ? Doufam ze nic vazneho … a ja to mam s hrabanim v hline stejne jako ty … holt jsem se narodila ve statku a tak mam k pestovani plodin a chovani zvirectva averzi
a deti jsou zaplatbuh zdravi. … ted jsem si prodelala strevni chripku .. nejdriv Zuzi, druhy den Tery a pak i ja … moooc prijemne to bylo … a co chces jinak vedet … nejsem tajemna … napraskam na sebe cokoli …
Ty jo, tady to jede. Agi je taky ukecaná. ![]()
Maki- Jonáš má vývojovou mozečkovou hypotonii - zatím má takto uzavřenou diagnózu. Hledají, proč je hypotonický-hadrový a opožděný. Už jsme byli jednou, dělali mu genetiku, metabol. vad, ekg, eeg a tak různě. Ale teď chtějí to samé+ magnetickou reznonanci. A něco vyšlo v těch metabol. vadách, tak ještě ty musí dovyšetřit.
Aladina: uff tak to budu drzet vse co mam aby byly vysledky co nejlepsi …
Dítko starší mě donutilo ráno pustit PC. Tak jsem tu ........ to není závislost. ![]()
Maki- nějak to dopadne. Pořád může být celkem v pohodě.
Draky- ten magnet. obličej je fakt pěknej. Už jsem to přeposlala Honzovi.
Hani- v neděli jedeme do Lesoparku. Vím, vím, že chcete být jako rodina spolu. Ale kdybyste tam náááhodou jeli, tak můžeme 5 min pokecat u prolejzek.
Agi- Vítek je celkem pohybově nadanej a přesto koloběžku ocenil až po 3.tím roce. Ale už ve 2,5 letech jezdil na kole s kolečkama. Odrážedlo je určitě super kauf a byla by škoda, kdyby nebylo i pro Agi. U nás teda dostávají obě děti dárek i když slaví narozky nebo svátek ten druhý. A nechtěli jste si ho nechat jako překvápko?
No nic vypínám, aby mě nepředběhnul Jonáš.
Ahoj kecalky. ![]()
Něco hledám ještě na internetu, nakouknu…no a tady je zase příspěvků.
Draky, ahoj, ten obličejík se mi taky líbí, ještě na to mrknu…a možná i objednám.
Zanet, tak držím palce ať už konečně odletíte. ![]()
Alčo, taky vám budem držet palečky ať to v Motole dopadne co nejlépe.
Agi, vánoce, to ne, zase toho moc není. A koukám, že už budeš mít ten kurz dulení brzy za sebou, tak pak už se tomu budeš věnovat naplno po mateřský???
Maki, taky nevím kde to okoukala, ale zkoušení věcí jí prostě baví a hračku od nás asi taky nějakou dostane, aspoň jednu, líbí se jí krteček, tak ještě koupíme asi jednoho plyšového. ![]()
A v neděli budeme sázet takové pychlavé keříky za plot a před plot do zahrádky zasadíme zase nějaké jehličnany, ať je to málo přístupné pro nějaké zloděje a že tam prý lezou říkal soused, i když kam ne, že?
A ještě budeme za plotem prořezávat stromy, je tam lískový oříšek, ale moc rozrostlej, tak nějaké větve půjdou pryč a ještě tam jsou dvě krásné švestky, ale taky jim seřízneme malinko větve, ať to nějak vypadá, všechno se to opírá o plot a to se nám nelíbí.
ahoj holky,
teda koukám, co jste toho nakecali, to není možný, dva dny tu člověk není a teď ani nestíhám dočíst, tak jen v rychlosti.
Maki, takže Chrudim? to není od nás daleko, něco kolem 70km? a stavíte ?jak na tom jste? já doufám, že do konce léta se stěhujeme… jinak s tou školkou, právě že po cestě to není, ale víceméně bude Elišku vozit tatínek.. a já se vracím už ted od května na poloviční a od září na plnej úvazek do bývalé práce, je to japonsko-česká firma a já tam dělala plánovače výroby, takže taková kancelářsko-výrobní práce, dobrý, že sem neseděla celej den na zadku, občas je potřeba dojít zkontrolovat výrobu, naplánovat tak, aby to moc dlouho na skladě neleželo, ale nejlépe aby se to stihlo hned z linky naložit do kamionu.. takže občas dobrodružství, ale bavilo mě to..tak sem na to zvědavá..
Leni, eliška se taky ráda oblíká a svlíká, když má něco novýho, tak hnedka chce zkoušet, nevím, po kom to má:-)))
Perul- krásný fotečky, boží dort, fakt bomba, moc vám to všem sluší!a co že nakonec Eminka dostala? asi sem to nějak přehlídla… já budu asi kupovat nějaký kočárek, nemáte někdo nějaký tip?
Ali, budu držet palce, a´t vám to dobře dopadne!!!
no nic, musím běžet, odjíždíme na nějakou Ivošovu firemní akci, kde budou rauty, žranice, zábava, budeme tam do zítra, tak si to snad užijeme, malou mi hlídá ségra,tak já běžím, zatím papapapp
Ahoj drbalky,
![]()
tak kdyby jste určitě někdo chtěl někam letět, tak pamatujte - zásadně neletět v termínu, kdy letíme my. Právě zavřeli do odvolání letiště. ![]()
Na víc nemám sílu. Jdu si pustit zprávy, jestli mám začít balit.
Tý brďo Zaneth - to kvůli tý sopce? Ale do zítra otevřou, neboj.
Marky- užijte si to.
Zaneth - já se picnu, to snad není možný! Já taky myslím, že to vítr odfoukne a zítra snad vyrazíte…
Co gynda?
Alčo - máš recht, Agi na kolobrndě začala taky jezdit až teď ve 4 letech.....tak já nevim, co mu ještě dáme. No motorku jsme chtěli schovat, ale pošťák přijel tak blbě, že obě děti viděly, co nesu
Njn, ale ono to nevadí, k dortu dostane určitě ještě něco od báby a od nás tu helmu.....no ještě asi zaběhnu do hračkářství a vyberu nějakou hračku a na tu koloběžku se asi ještě vybodnem.
A jo, u nás taky vždycky ten druhej, co nic neslaví, něco dostane, aby mu to nebylo líto.
Maki - ty jsi taky ukecaná baba, co? Tak stavíte? Vy se máte…to je náš sen, do budoucna. Až se vrátim do práce, tak pak uvidíme.
Jinak já tedy obě těhotenství taky neměla jednoduchý, ale tak nějak mě to prostě změnilo a ten porod kamarádky, to bylo prostě pro mě tak zásadní, že jsem se vydala tou cestou, kam mě srdce táhlo ![]()
Leni - já už můžu dulit na „plný úvazek“ teď
Ono to není práce na uživení. Zkušené duly říkají, že je dobrý kompromis 1-2 rodičky měsíčně. Člověk musí držet pohotovost 14 dní před termínem, nemůže si dát skleničku, ani na výlet s dětma a rodinou jet nemůže, protože co kdyby zavolala mamina, že rodí.
A pak se můžou termíny překrývat a nestíhala bych…, takže musím zatím zpátky do práce, nebo někam jinam…a pak postupně se dovzdělat a třeba časem si otevřu nějakou poradnu nebo centrum…
Marky - užijte si pařbu!
Malej je vzhůru, musím jít ![]()
Aladina: budu na vas myslet … a urcite to bude dobre …
LenaV: u nas krtek taky vede … a maji tam zlodeji co vzit ? no a naplanovano toho mate dost … tak schvalne co zmaknete … a u nas se nesvleka … neco vyzkouset je boj …
Marky: jj Jihlava je kousek … mate tam tusim zoo ze ? Tam jsme jeste nebyli … taky by jsme si tam mohli naplanovat vylet .. ale ja jdu taky v kvetnu do prace a hned na plnej , tak nevim jak na tom budem s casem … ta tva napln prace vypada zajimave, takova akcni a ruznoroda … to by se mi libilo … taky to tak mam … my resime kdyz nastanou problemy v programech … taky je to akcni a ruznorody
… a taky doufam ze se v lete stehujem …uz je nacase … nasi jsou sice fajn, ale nekdy mi lezou na nervy … lepsi kdyz prijdem jen na navstevu
treba na nedelni obed ze …
… a uzij si zranici …
zaneth: teda ty mas pech … ale ted apespon nemusis posouvat letenky ty … jak se dozvis kdy leti ten tvuj let ?
Agi, teda moc to nevidím.
Zítra ráno kolem 8 budu volat na letiště a uvidí se. Alt. bysme mohli prdolínem do Vídně a pak letadlem dál a nechce se mi takhle jezdit s Adamem. Tak spíš počkáme, až obnoví provoz. Teď jsem zrovna na netu četla, že to může trvat i pár týdnů. ![]()
U gyndaře žádná sláva. Furt tam mrcha je a trochu vyrostla, tak mi nabral krev a po výsledkách mi napíše doporučení k Apolináři. Bude muset ven, když chci otěhotnět. Už teď to vypadalo slibně, tetka ze lhoty dorazila po 37dnech, ale prý za to může ta mrcha.
Tady je tak krásně a Adam křupká. Usnul až v jednu, protože jsme si zdříml cestou od gyndaře na 35 minut. Díky pekelný zácpě jsme jeli hodinu deset (normálně tak 15-20min).
Nevím, jestli můžeme jít lítat ven, když vydali to varování, že malé děti by neměli odpoledne ven kvůli spadu. ![]()
Vrtí se, jdu ho zkontrolovat, zatím…
Ahoj kočky!!!
My jsme dnes byli celý den v luftě, jeli jsme s Jonáškem busem do Varů (to byl nadšenej), dopoledne jsme strávili na baráku u babi a pak jsme se všichni courli městem, nakrmili holuby, poběhali po parku a dali si nezbytnou kávu
. malej byl umordovanej, krásně před chvilkou vytuhnul.
Zaneth - já se picnu, to je fakt pech tohleto
. Sopka jedna debilní!!!
Maki - s tou nezaměstnaností tady mi to zatím nepřijde tak hrozný. Ale ty matky po mateřský, to je hrůza něco sehnat…říkaj kámošky. Dělala jsem servírku, mám i maturu, takže bych mohla třeba na recepci nebo jako provozní, ale to je všechno na šichty, takže to spíš vidím na úplnou změnu. Druhý dítko zatím neplánujeme. Babička skoro za rohem je fakt výhoda. A já bych si prosila nějaký rodinný fotečky
.
Agi - koloběžka, jo? Tak to by mě fakt ještě nenapadlo
. A pláštěnku jsem myslela na kočár, který teda my využíváme ještě hojně. Je to hodně tím, že nejezdím autem a na odrážedle nebo úplně pěšky chodím fakt jenom tady poblíž, jinak vždycky kočár sebou (pro sichr).
Marky - zase pařba??? Užij si to!!!!!!!!!
Ali - no nekeceeej!!!! My taky jedeme v neděli do Chomutova, takže se na vás moooooc těším. Napsala jsem ti do zprávy moje tel. číslo, kdyžtak mi písni svoje a spojíme se tam, ju? Příjezd do Chom. jsem naplánovala tak kolem desáté, doufám, že nejedete třeba až ve čtyři
.
Tak pááááááááááááááá ![]()
Nazdárek!
Tak jsme dneska vyrazili na nákupy. Lenča skoro ze všeho vyrostla. A teda já jsem pěkně „votrávená“ nevím, kde lidi nakupujou pro holky Lenčinýho věku, ale já teda nikde nic neviděla. Nakonec v KiKu jsme teda koupili pár triček, ale že by to bylo přesně to, co bych si představovala… Jarní bundu jsem chtěla, kabárek teda takovej spíš, vestu.. Nebo už jdu pozdě, nevím, cokoliv se mi líbilo, bylo na ní malý.
Tak má akorát nový kolečkový brusle .-)
A zkoušeli jsme odrážedla, ty kola a vyprdneme se na něj, to nemá cenu, i když je to od 2 let, pro 2leťáky to podle mně není. Agi, u Vás to užije Agátka, u nás by nikdo… Zatím mu teda fakt stačí „motoj“ a hotovo. Tamto mi přišlo fakt „o hubu“. Takže k tomu asi nakonec nikdy nedospějeme, no, uvidíme.
ZANETH
tý jo, Ty máš ale z pr… kliku. Vy snad nemáte nikam letět nebo nevím ![]()
A výsledky potěšující taky veškerý žádný, co ![]()
My jsme venku byli, varování nevarování - já o něm totiž ani nevěděla a byli jsme celý odpo, ale hezky u nás nebylo, hodně foukalo a na hřišti jsem mohla umrznout.
Hami
taky kočárujeme docela dost. Nebo dost, vlastně ani ne, chodíme většinou tam, kde je motorkový dojezd, ale přece jen do města občas musíme a tak.
Takže ve středu budu mít novej kočár. Teda, ne novej, ale pro mně novej, protože jsme konečně prodali golfky ![]()
ALI
u nás teda zásadně dostává jen ten, kdo něco má
Od začátku, aby si zvykli, že tohle je prostě den toho druhýho a navíc, další dárky? Už takhle mi z toho jde hlava kolem. Co kam pořád dávat a teď dokonce i co vymejšlet. Nějak nemám nápady pro L. k narozeninám. Potřebuje teda batoh do školy+tunu těchle věcí, ale to nejsou dárky, to nedostane k narozeninám, tak fakt nevím.
Marky
vypadá to, že se do práce už těšíš, co???
Tý jo a víc nestíhám, banda se vrací z motorky a kolečkovejch bruslí........ Já prala kočárek ![]()
Tak dobrou a hezkou neděli
AHOJKY!!!
Tak já nakukuju, jestli tady byla Ali a nebyla, takže to zítra bude dobrodružný
. Já budu chodit po lesoparku a místo na zvířata budu čučet na kolemjdoucí rodinky
. No, ještě teda juknu.
Teď koukám na hudební ceny Anděl, moderuje to Pergnerová a váží asi 30 kilo
.
Draky - kolečkový brusle taky dobrý!!! My jsme si zase udělali výlet do Němec a koupila jsem Jonáškovi dvoje kraťásky, čepičku a takovou lehounkou bundičku jakoby šusťákovou s podšívkou. Chtěla jsem nějakej svetřík, třeba na chladnější dni v létě a nic neměli, takže má bundičku.
Tak taky všem hezkou neděli!!!
Jo Hani, já byla u PC včera celý den, ale na Emimino - to by mě asi Honza zakousnul.
Jonáš má celý týden trochu kašel. Včera víc a dnes jsme zas do 2:30 dýchali u okna. Takže tak. Teď je protivnej, ukňouranej. Vzteky se válí po podlaze i když špatně mrknu. Takže půjdem max na krátkou vycházku kolem baráku s kočárem. Chce totiž miláček jen nosit.
A bude taaaaaaaaak krásně. ![]()
PS: Dostala jsem kolo:-)Říká Honza, že za bakalářku. Ale já vím moc dobře, že na to moje starý nejde přidělat dětská sedačka. ![]()
Zareaguju pozděšjc. Jinak mi to Jonáš zas vypne.