Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
Tak počítač jsme sice vzali, ale nějak není síla ani chuť u něj vysedávat - takže asi zas až taaaak velkej závislák nejsem
. Ale počasí je tu tak krásné, že jsme skoro celý den venku.
Já taky nejsem nějaký zahradní typ, máme tu jen stromy a keře, takže v žádných záhonech se nevrtám. Vzhledem k tomu, že máme ještě 2500m2 zahrady u baráku, tak bysme se asi už ze všeho museli zbláznit…ale jednou bych chtěla skleník
. Ale to až povyrostou děti, aby se o něj mohly starat
.
Zaneth - tak co? Odletěli nebo ne? Věřím, že ano, jinak by sis tu už určitě postěžovala. Že joooo?! A mrzí mě, že se Ti teď všechno tak s..e. Chjo. U nás se říká - ne moc spisovně - že na posranýho i hajzl spadne. Ale podle mě to je hodně výstižné, obvykle to tak funguje. ALe pak bude líp a zadaří se určitě i to mimčo. Paní, co k ní chodím na čínskou medicínu, říká, že největší naděje na otěhotnění a následné zdravé těhu jsou v září… tělo je plné energie a přirozených vitamínů po létě. U nás to takhle fungovalo
..
Ali - budu Ti v náskedujícím měsíce tak nějak permanentně držet pěsti
: Motol i škola…ale pak ta úleva, až to budeš mít všechno za sebou!
Maki, Agi - jen tak dál, člověk si rád počte!
Marky - tak to jsi borka, plánovači výroby to mají vždycky těžký. Kdysi jsem dělala v podobné firmě a chtěli mě do něčeho podobného uvrtat, ale utekla jsem
. Teď jsem ráda, že to mám tak jako to mám… I když nemám tu jistotu fixního měsíčního příjmu, že, musím se otáčet sama. Ale zatím to vychází. AKorát teď začínám být lehce nervózní - mám ještě do porodu 3 soudy, z toho 2 v Ostravě, jeden v Olomouci. Vůbec nevím, jak to zvládnu - jestli neporodím do té doby, zastoupit mě nikdo nemůže. A pak to pitomé zkouškové. Normálně jsem se fakt dokopala a už si čtu první předmět. Ale stejně myslím, že to všechno neklapne.
V pátek jsme byli poprvé asi po roce a půl s Lubošem v kině na Ženách v pokušení. Můžu fakt doporučit, byla jsem unešená! Předtím jsme si zašli ještě na večeři - no prostě bomba! Akorát než pustili ten film, tak dali asi 3 upoutávky na jiné filmy - a všechno nějaká psychodramata a horory. No bylo mi z toho normálně zle a Julinka v břiše taky vyváděla jak nikdy. A za čtvrt hodinky mi začlo tvrdnout břicho. Ještěže jsem měla s sebou v kabelce zapomenutý šumivý hořčík, tak jsem ho rozpustila ve Spritu
a naštěstí to pomohlo. Už jsem si myslela, že budu muset z toho kina utéct. Ale on to mohl být i následek celého dne, ostříhala jsem přes půl zahrady, odvozila ty větve na kolečkách - jednou jsem i převrátila EMinku
- ale naštěstí bez úrazu, jen s kraválem. Luboš byl včera celej den na té škole smyku, co jsem mu dala k 30.narozeninám. Byl nadšenej, prej bych na to taky měla jít. No s tím pupkem teda zaručeně… ale byl úplně hotovej, jezdili 4,5 hodiny po okruhu, z toho skoro permanentně v krizových situacích. Ale prý to fakt bylo super přínosné. No a dneska ještě objíždí zahradu vertikutátorem, pak to jenom shrabem a hotovo! Domů asi pojedem nakonec až v úterý, tak ještěže ten počítač mám.
Eminka už hodinu spí
, vstává už zas před 6h a jak je furt venku na vzduchu, tak je pak brzo hotová. Tak a´t stihnem aspoň v klidu poobědvat.
zatím čau a hezkou neděli všem!
Tak jsem chtěla EMince aktualizovat metřík - mezi 2.a 3.rokem…a rozjel se mi těhotenský. Už jsem to asi 4× kopírovala a opravovala a pořád to nejde!!!! Nvím, čím to může být? Už jsem udělala i komplet novej metřík, ale furt to tam píše nějaké nesmysly
!!!
A jo - tak už…konečně! škoda, že nemají nějaký podobný styl metříku jak pro narozené děti, tak pro těhu… u narozených to je, ale skombinovat těhotenství a staršího potomka moc esteticky nejde ![]()
Ahoj holky,
tak my jsem denska byli na letišky vyměnit letenky na příští týden a paní říkala, ať si raději vezmem číslo, kdyby se náhodou ještě za týden nelítalo
![]()
Ale docela jsem koukala plný letiště lidí a s malýma dětma a pak jsme zjistili, že dokud bude letiště mimo provoz udělali pro veřejnost exkurze zdarma. K dispozici letištní technika - Adam se zvezl s tím vozítkem, co vozí kufry a pak nechtěl dolů a pořád chodil za tím řidičem a volal „véééém eště ídit“ (řídit). Do letadla jsem nešli, byla hrozná fronta a vedro.
Právě se vzbudil, tak zatím......
Zaneth - to mě mrzí. Právě jsem na to koukala ve zprávách. To víš, nějak jsem tady nestíhala sledovat, co se děje. Tak držím pěsti, ať brzy odletíte, je to už fakt neskutečná smůla!
No a já jsem dostala další oddlužení od soudu - s nařízeným jednáním 2.6. v Ostravě. Tak to teda nevim
. Zítra zkusím přemluvit soudkyni, aby dovolila, aby mě mohl někdo zastoupit. Oni to neradi dělají ti soudci, protože zákon to vysloveně neumožňuje. Ale touhle dobou se já teda do Ostravy rozhodně nepohrnu. Přitom odvykládat to tam by zvládla i cvičená opice
.
Ahoj,
Zaneth- odletíte příští týden= budete mít určitě ještě lepšívávější počasí. Co se dá dělat, že?
Peru- díky, taky ti držím všechno, co mám.
Na ten film bych ráda šla. Ale asi až někdy.
Včera jsme byli v Indické restauraci - až na protivnou a pomalou obsluhu to bylo fajn. Dobré a zajímavé jídlo.
Já myslím, že tě u soudu nebude muset nikdo zastupovat. Pojedeš tam rovnou z porodnice.
![]()
A právě jsem odeslala vedoucímu k posouzení finální verzi. Hurááááááááááááááááááááááá. To ste museli doma slyšet.
Jonáš- kašle a kašle. Vidím to zítra na opětovnou návštěvu mudry. Asi u ní rovnou rezervuju pravidelný termíny. ![]()
Jdu sežrat nějakou tu čokoládu. ![]()
Ahoj holky po víkendu!
Zaneth - to je síla s těma letadlama. Tak snad za týden, uvidíte. Horší to maj lidi, co měli zaplacenou dovolenou. Ti holt mají smůlu a asi jim nikdo ani nevrátí peníze.
Tak cystu vyndaj a bude klid. A budou to dělat tou laparo? Nebo klasicky? I kdybys teď otěhotněla, tak by to stejně asi nedělalo dobrotu, uvidíš, že takhle to bude určitě lepší. Tak držím palečky.
Alčo - tak supeeeer že to máš hotový! A Jonášek zas kašle? Musíte vyrazit k mooři
, tam se mu bude dýchat jedna báseň. To víš, musíš Honzovi předložit pádné důvody ![]()
Hani - tak jste pokoupili hadříky.....Tobík má docela zásobu od známého, co nám loni nakoupil v Anglii, takže nepotřebuje na sebe nic moc. Zato boty…ty jsem koupila fakt blbý. Nejsou kotníkový a Tobíkovi začaly kotníčky vpadávat jakoby dovnitř a trochu šmajdá a dává nožky špičkama k sobě. Takže jsem vyhodila 700! No už nic nenadělám, koupím holt pořádný kotníkový boty ještě jedny a tyhle mu nechám na odrážedlo, neb už je slušně ošoupal na špičkách
A to na to, že může špičky šourat po zemi, přišel včera
![]()
Peru - jé tak to si užíváte, na chajdě. Tam máte taky velkou zahradu? Jako 2500 m2 to jsou parcely na 2 baráky
, ty brďo, to si máknete, než to jenom posekáte? Máte traktůrek? Ten by se asi vyplatil na takový lány. ![]()
A já myslím, že ty taky patříš mezi zasloužilé romanopisce ![]()
Ty termíny na soudech máš teda hodně na knop. A je to teda dost blbě vyřešený s tím zastupováním. Jako to porod neberou jako závažný důvod? Ještě mi řekni, že ti hrozí nějaká pokuta. To by mě asi štvalo. ![]()
Marky - a vy druhý neplánujete? Teď si neuvědomuju, jestli jsi to tu nepsala.....a co tu svatbu, budete to nějak řešit? Nebo to zatím neřešíte?
Draky - Agi dostala kolečkové brusle loni k narozeninám, ale zatím jí to teda fakt nejde. A začíná konečně jezdit na kole bez koleček, hurá! Ale nejvíc jí baví koloběžka. Tu má fakt zmáklou
. A Tobíkovi jsme teda tu kolobrndu koupili je to TAHLE V Makru za 238,–- Zkoušeli jsme jí u kamarádky, tam jí mají a celkem mu to šlo, tak uvidíme. Aspoň bude mít překvápko.
Jinak oslavu máme v sobotu u naší mamky, možná na zahrádce, nebo doma, když bude škaredě. Nic velkýho, zas jenom rodina. Já taky myslím, že s kamarádama to zatím nemá cenu, protože z toho nemají rozum.
Víkend jsme si užili, v sobotu jsme prvně grilovali a v neděli jsme byli na zahrádce u známých slavit narozeniny. Paráda. To je tak fajn, když je hezky! My teda spad ze sopky taky neřešili, ale kamarádce se hrozně zhoršila alergie, tak asi něco ve vzduchu lítá. I když to můžou být třeba jenom pyly.
Tak já jdu, pojedem navštívit dědu. Zatíííím ![]()
Ahoj holky!
Tak EMi s taťkou odjeli do hudebky, tak mám chvilu klid - no, jsou pryč už hodinu a tak jsem honem dodělávala práci. Ještě musím udělat večeři. Koupila jsem v zelenině čerstvé velké žampiony a salát, tak budou plněné žampiony
.
Agi - jo, já když začnu psát, tak neznám bratra a pak taky čučím, že zabírám půl stránky
. Ty boty teda naštvou za tolik peněz. Já už se takhle poučila loni, takže letos rovnou kotníčkové s podrážkou vytaženou i přes špici, takže ani po řádění na odrážedle to na nich není poznat. Jen na písek jsem jí koupila obyčejné tenisky, je to i pohodlnější, když na nich sedí.
Ali - velká gratulace! To je úúúleva, co? Teď ještě aby neměl vedoucí práce milion připomínek… s termínem opravy pokud možno do druhého dne
.
No a traktůrek samozřejmě máme, to by ani nešlo jinak. Padly na něj všechny peníze, co jsme dostali jako svatební dar
..takže místo romantické svatební cesty jsme jeli kupovat sekačku. Je pravda, že to měl drahoušek vyčtené ještě tak 4 roky potom. No a na chajdě máme pozemek asi poloviční, což ale taky stačí. My jsme tolik ani nechtěli, ale náš domeček stojí na pozemku, který koupil kdysi můj tata za babku jako pole. Pak přišel jeden vykuk, který to začal odkupovat a rozparcelovávat a prodávat to za desetinásobek ceny. Od nás to chtěl koupit za obecnou výkupní cenu s tím, že nám pak prodá 600m2 za tržní - asi čtyřnásobnou. Tak jsme si před ním zaťukali na čelo, jestli spadl z hrušky a nic jsme mu neprodali. Stálo nás to 2 roky dohadování s úřady - protože měl samzřejmě všude známé a vše podplacené, kteří nám nejdřív nechtěli dát územní rozhodnutí - i když ho všechny parcely kolem měly, pak zase že nám nepovolí vjezd na cestu - bydlíme hned u ní, pak zase trvalo 3/4 roku stavební povolení - no škoda mluvit. Pomohly až výhružky, že to dáme do televize, proběhly volby a nový starosta se za nás postavil. Zadostiučinění taky bylo, protože 2 největší potížisty za to dokonce vyhodil z úřadu. Ale i tak to bylo o nervy. Občas se lidi diví, kde jsem přišla tak mladá k takové tvrdosti při jednání - jednak život a výchova mého otce, ale podle mě největší životní lekcí byly právě ty tahanice kvůli baráku.
Jo a Ali - 2.6. k soudu opravdu nepojedu - ani jako 2v1, ani z porodnice. Prostě buď povolí zástup nebo to bude muset odročit. Což je ale taky problém, protože v zákoně je na toto jednání dost krátká lhůta, takže by se mohlo posunout max o 2 týdny, což u mě nic neřeší. Takže v nejhorším přijdu o tenhle kšeftík, no. A soudkyně mi celej den nebere telefon, chjo!
Nic, jdu rozchystat ty žampiony, ať pak vidím, jestli si stihnu aspoň natáhnout chvilku záda.
Jo a zítra ráno ještě valim na hematologii. Včera jsem se poškrábala na zádech a jestli jsem tam měla nějaký pupínek nebo co, nevim, znamínko to rozhodně nebylo,…no prostě mě najednou něco studilo, tak jsem si chytla na záda a celý tričko nasáklé od krve. Holky, já málem padla! To byly fakt jatka! Prostě mi po zádech teklo strašné krve a já vůbec netušila z čeho. Luboš taky hysterčil, tak mi to sušil a hledal, co to je…no a prostě fakt jeden pidi boláček, jen tečka! Ale triko se mi ani nevypralo, na zemi kaluž krve - fakt to nechápu. Tak si říkám, jestli nemám zbytečně moc naředěnou krev a neměli by mi ubrat dávky Fraxiparinu. Takže jsem tam volala a mám hned zítra přijít. Jako pokud to tak je, tak radši nemyslet, co by se stalo, kdybych náhodou rodila! ![]()
už fakt končím…
![]()
Peru - no tak to sis užila s tím pupínkem. Hlavně ať to dobře dopadne. Máš pravdu, při porodu by to byl asi fakt problém.
A místo svatební cesty traktůrek?
Dobrý!
A vynahradili jste si to aspoň někdy? Tu svatební cestu myslím…
Já dneska vařila buchtičky se šodó. Měla jsem na ně hroznou chuť. No byly výborný, ale dopadlo to jako vždycky - jsem přeslazená a nabažená zase na další půl rok. Dětem chutnalo, i tatínek si dal… ![]()
Byli jsme za dědou, odpoledne, tak Tobík dostal sadu angličáků, Tobík nadšenej, Agi taky, spokojenost všeobecná.
Ale nebylo moc času, děda s babí chvátali do Tábora. Mají hrozně práce…
Hani - a ta Pergnerka, to byla teda síla
Vychrtlá a docela trapná mi přišla. Hrozně taková strojená, to vůbec nebyla ona. Nevím, nevím, jestli v něčem zas nejede… ![]()
Zaneth - tak co? Kdy letíte? Už to letiště otevřeli? Něco říkali, že snad na 48 hodin…ale ten prach už je snad pryč, ne?
Tak mažu do postele, včera jsem se nevyspala, Tobeš zas usurpoval 3/4 postele.
Snad tuhle noc už to bude lepší. Rýmuje, takže asi nemůže v noci dýchat a budí se a brečí. Už aby to bylo zas dobrý.
Dobrou všem ![]()
Ahoj holky,
tak letenky přebuklý máme, a pokud nezavřou zase letiště v Čechách, v Maďarsku nebo na Balkáně, tak i odletíme. Věřit tomu budu, až budeme tam.
Zrovna dneska mi psala známá, která odjela minulou středu na shopping do NY a vracet se měli zítra, že mají zrušený let a vůbec neví, kdy poletí.
U nás bylo krásně, byli jsme 3 hodiny v parku.
Alčo, gratulace k odevzdání.
Perulko ty máš teda horory. A stavební cesta pro traktor výborná. Doufám, že domů jste jeli na traktoru.
![]()
Agi, buchty se šodó bych si dalal taky. Ale včera jsem omylem vlezla na váhu a spíš by to chtělo hladomor. Boty pech. Já jsem takhle koupila blbý bačkory, ale naštěstí se ještě rozpáraly, tak mi je vzali zpět po reklamaci. ![]()
Tak zatím.
Zaneth - tak na váhu já už zásadně nelezu! Protože mi to pak zkazí náladu na půl roku. A nejhorší je to, že si říkám, že jsou mi věci ňáký větší v pase a pak si chci udělat radost, vlezu na váhu a zjistím, že kalhoty byly tak maximálně vytahaný a mám o 2 kila zas víc.
Hladomor by asi pomohl, ale radši nepřivolávat nic špatnýho. Když to vidím, jak to s tím naším světem jde do kopru.......
A zas tu okounim a mám dávno spát. Papa.
Ahojky,
tak nikde nikdo.....
U nás je polojasno, ale vypadá to že bude pršet, v dálce vidím mračna.
Dneska jdeme odpoledne na anglinu a pak k babís, má narozky, tak jdeme popřát, jenom na chvilku, nic velkýho. Opravdovou oslavu máme v tu sobotu. Tobík a babi dohromady. To bude pařba ![]()
Jinak jsme tu zase celá sestava, Agi začala ráno nějak podezřele kašlat, tak jsem jí do konce týdne odhlásila ze školky. Rýma už jí přestává, ale kašleme všichni. Já už si říkám, že to snad je opravdu z toho sopečnýho prachu. Luky taky kašle hrozně a já mám jakoby furt takovej tlak na plicích a pálí mě v krku
Achjo.
A chlapec opět o půlnoci přišel za námi do postele, takže vyspání veškerý žádný. Teda moje, mladej spal do půl 9 ![]()
Tak já jdu smečku nakrmit a dám si asi po o 20 s dětma. ![]()
Ahoj holky, tak lituju své (už bývalé) kolegyně na letišti. Si musejí teď užít!!! Ale stejně tam prej lezou lidi, co měli odletět. Prý se nemůžou dovolat na call centrum, tak si raději sbalili kufry a přijeli - co kdyby......
Ještě, že už se tam nemusím vrátit. Už bych na ty lidi asi neměla nervy ![]()
Jinak vám musím napsat, co jsme prožily s indou v neděli. Dostala nabídku - mini roličku v dokumentu o K. Marxovi - hrát jednu jeho dceru Lauru. Na kostýmové zkoušce byla OK a poslouchala a nebála se. Jenže se točilo večer (asi němci neumějí udělat ve filmu ve dne noc)
, strašně moc lidí, někteří mluvili německy, kompars - asi 20 vojáků..... Točila s náma ještě 3 letá holčička a 8 měs. mimčo. Ale holky vypadaly jako ségry
Škoda, že nemám žádnou fotku
Možná mi pošle něco ta druhá maminka! Holky měly hrát, jako že spí v posteli a pak se koukat, jak vojáci odvádějí tatínka a měly brečet. No - brek se povedl, jen co se začalo točit „zatčení“ tatínka. Opakovali to asi 5 x a pak jsem řekla DOST a šly jsme domů!
Vrátily jsme se asi ve 23 h. a Linda na štěstí hned usnula a ani se jí o tom nezdálo! To já asi budu mít z toho ještě týden divoké sny
Od té doby mi pořád visí na krku a dneska se u kadeřnice rozbrečela a volala maminko - maminko, že jsem si jí musela vzít na klín a kadeřnice ji musela dostříhat u mě na klíně. No byla jsem celá od vlasů........ale dobře to dopadlo.
Zkrátky - příště jedině přes den a asi až bude Linda větší - až z toho bude mít víc rozumu! Škoda, že se to bude vysílat jen v Německu. Nechala bych si to nahrát ![]()
ahoj holky,
tak zase jenom v rychlosti, vůbec nestíhám reagovat, tak jenom co si pamatuju:
Agi - druhý určitě chceme, jenom to necháváme, až budeme přestěhovaný a v klidu, do práce tak nějak prostě musím, nebo nemusím, ale slíbila sem to už asi před půl rokem, je jasný, že se mi teď moc nechce, ale zase ten poloviční bude ještě v poho…a mateřskou sem si dala právě jenom na ty 2 roky, takže bych byla bez koruny:-( a ze svatbou - to zatím neřešíme, to se uvidí časem…
Perul - jak to dopadlo na hematologii, já si pamatuju, že v těhotenství se mi udělalo něco jako bradavice vedle spánku a pokaždý když sem o to zavadila, tak z toho lilo krve jako z vola, tak sem nakonec šla na kožní a tam mi to vypálili , no a byl klid, ale taky sem z toho byla vždycky vyděšená …
Zanet, snad už konečně odletíte! to je fakt pech… když už ste se odhodlali, tak zase todle…
Ali - gratulujeme k finální práci! snad to dopadne za A!a jaká byla čokoška? hm, taky bych si dala..
my byli dneska poprvé grilovat u našeho baráčku, jenom na takovym tom přenosnym grilu, a bylo to fajn, jen trošku víc foukalo, Eliška si tam hrála na písku a na kamínkách, no je tam toho okolo hodně moc k prozkoumávání:-)) pak dám foto, jak to tam vypadá..
no a ještě vám musím napsat historku, co se nám stalo, teda mě a Elišce, když sme odjížděli k druhý babi a dědovi na nedělní oběd.. posadila sem Eli do sedačky, zapoutala, držela klíčky od auťáku, tak sme je hodili dopředu na sedačku, zabouchnu její dveře a najednou cvaak , no celý auto se zamklo centrálem, samozřejmě druhý klíčky nemám a ani kufr nešel, prostě komplet, takže já běžela pro mámu, pro tátu, přemejšleli sme co, tak sem ještě zavolala kámošovi, co mi vždycky opravuje auto, tak hned přišel, a zkusil drátem vytáhnout klíčky, po delší době se to povedlo, to už Eliška brečela, protože se jí to samozřejmě už nelíbilo,nakonec je chytl za háček na tom drátu a s napětím je podal Elišce dozadu (ještěže si jí dávám za sebe), tak je naštěstí chytla, a na potřetí zmáčkla i ten správnej čudlík centrálu na odemknutí, tak sem rychle chytla za dveře a bylo to, fujha, ulevili sme si všichni, ale šikula je to naše, občas si s těma klíčema hrála, takže věděla, co má mačkat.....
no nic, koukám přitom na Ordinaci, ale je to takový nějaký o ničem, tak sem si nalila i panáčka vaječňáčku, mňami…
Ahoj holky,
nemám sil. Vedoucí chce něco předělat. Jako blbosti, ale čas to zabere. Jako např přehodit osy u grafů - některých a že jich tam mám požehnaně a podobně. ![]()
Peru- no prosím tě, a jak jsi dopadla na hematologii?
Svape- Linda se z toho určo dostane.
Marky- no, myslím, že ste měli sakra štěstí. Je to hned, co? Chuděra. Ještě, že to tak dopadlo. Jo a já chci taky grilovat.
Agi- my se taky pořád hrabeme z marodění. Prakticky od půlky února. Teď navíc Jonáš nějak móc často kadí. ![]()
Luci- dávám ti poslední dva dny na rozjezd neštovic. Nebo je už malá má?
Na váhu nestoupám. Čokoška mi mooc chutná.