Poradna duly
Jana Čurdová
Marky, tak to jsem zvědavá, jak se nakonec bude Elišce v tý školce líbit. Já nad tím taky pořád uvažovala, ale nakonec jí nedám, je to pořád takovej mazel a určitě by tam nevydržela, ale já mám rodičák na 3 roky, tak to neřeším. Domlouvala jsem se s kamarádkou, ale její holčička je v lednu, takže ona jí tam už bude od září dávat jen na dopoledne a v lednu jí prý vemou už na celý den. Tak pak nám určitě musíš dát vědět jak to zvládáte. ![]()
Ahoj holky!
Díky za pochvalu dortu a fotek
. Chci Vám s předstihem popřát hezký víkend, protože se ukážu nejdřív v neděli. Jedem zase na chajdu. Budem konkurovat Leně
a taky zahradničit. Ještě jsme tam ani nevyhrabali trávu po zimě a neostříhali stromy a keře. Naštěstí je to tam výš a tak je tam všechno opožděné. Ale i tak je nejvyšší čas! Zítra jdou navíc chlapi zase do lesa a v sobot jede Luboš na tu školu smyku, co jsem mu dala k Vánocům. Tak budem řádit na zahrádce jen my s Eminkou. Dostala od tatínka plechový kolečka, tak bude sbírat se mnou větvičky
. Počítač si neberu, už mně to stěhování leze krkem. A kdybych se náhodou nudila, tak si beru skripta a pomalu se začnu učit na zkoušky
..
Tak se mějte krásně a já jdu balit! papa
Ahojky!!!
Perulko - budu opakovat holky, ale je to tak
. malá je krásná kočička, dortík vypadá moc hezky a tobě to taky moc sluší
. Kdybych nevěděla, že jsi těhulka, ani bych to z té fotky nepoznala.
Agi - já si taky nedovedu představit být svobodnou matkou. Přece jenom, je ten chlap strašná opora, když teda funguje tak jak má a je normální. Vůbec to těm ženskejm nezávidím, mají to určitě moc těžký.
Dnes je asi divnej tlak, točí se mi hlava a trochu i pobolívá. Dopoledne jsme byli v MC a odpoledne vůbec nevím, kam se vrtneme. Už chci teplo a na písek, na zahraduuuuu!!! Včera tady pěkně lilo, já potřebovala do lékárny a malej mě překvapil a hezky seděl pod pláštěnkou. Za odměnu jsem mu koupila lentilky, mají nějaký nový, ovocný a jsou moc dobrý, Jonášek je celý sežral
.
Tak zatím ![]()
Perulko: fotky jsou nádherný … je vidět že jste si oslavu užili …moc vám to tam sluší a Emička je už malá slečna …
a já se vracím tam co jsem dělala dřív, tj. do O2. Od září mám slíbenou školku a já dělám na směny takže se budem střídat s manželem v hlídání … ovšem kdy budem spolu to netuším neb se budem vídat asi jen při předání dětí …
a co děláš ty že můžeš z domu ?
Agatha: ty děláš dulu ? Jak jsi se k tomu dostala ? To jsi byla zdravotní sestra nebo tak něco ? A měla jsi teda perný den …
LenaV: a hračku nějakou nedostane ? já právě přemýšlím jakou hračku, protože se mi zdá že už mejí vše … obleceni mi asi neoceni
… tobe jo ? ma radost z noveho ? ty my je sumak co ma na sobe … a to je jasny ze ty stromy chteji omladit, ale treba jsou to chutne odrudy …
Hama:tak já manžela sice mám, ale jen víkendového, odjíždí na celý týden do Prahy do práce, njn něco za něco … stavíme a prachy jsou potřeba a tady by tolik nevidělal … takže to mám skoro jako svobodná matka
ale zas tu mám rodiče a ty pomůžou když je potřeba … takže si nestěžuju … teda obcas si nesteuju … obcas me to pekne se… vite co …
Malýho si vzala mamka, takže jsem si v klídku uklidila a ještě mám čas, než ho přivede
.
Maki - to je jasný, když jsou potřeba prachy, musí se něco oželet. Ještě, že máš fungující rodinu kolem. Já jsem před Jonáškem taky dělala mimo domov a byla jsem vždycky celý týden pryč, ale byli jsme si vzácnější a pak jsem byla zase týden doma. Měla jsem super peníze, teď už by to nešlo, vůbec nevím, kam se vrtnu, až mi skončí mateřská
.
Co se týká dárků, jak ses ptala Leny, tak třeba Jonášovi je, myslím, ještě úplně jedno, co dostane. Jeho zajímá všechno jenom chvilku a nadšenej je hlavně z vybalování. Z těch oslav taky není zrovna na větvi, takže my jsme teď byli na několika, ale uděláme jenom v kruhu rodinném. S kamarádama se můžeme sejít kdykoliv. Řádí pak jako černá ruka a je vidět, že je toho na něj ještě moc(hlavně lidí). Za rok už si to určitě užije víc, soudě podle našich větších kámošů a kámošek
.
Jdu ještě pověsit prádlo ![]()
Ahoj holky,
Teda Perulko, to jsi rychlík. Fotky super a dort krásnej.
U nás je zase den a noc naopak. V noci 4× vzhůru, že by cestovní horečka
A po obědě křupal 2.5h jak růžák šípkový.
Dneska jsem taky konečně odstrojila velikonoce ![]()
Venku u nás na nic. Chvíli prší a chvíli ne a je docela kosa.
Naštěstí jsem včera konečně sehnala pláštěnku. Po slítání půlky Prahy jsem na netu našla velkoobchod u nás v ulici
, tak jsem tam zkusila zavolat a byl tam prima chlap a ať si prý dojdemem vybrat. Servis lepší než v kamenném obchodě. Mohli jsme zkoušet a ještě nám radil, jaký PVC je lepší. Takže máme pláštěnku ještě za super cenu. ![]()
Školka - neřešíme, chceme druhý a navíc můžu dělat taky převážně z domova. Ale vůbec si neumím představit, že bych Adama teď dala do školky. Byl by to asi pěknej řev. ![]()
Jdu žehlit
Já to tak nesnášim. Ale musím, abych mohla začít balit, protože jsem nějak zapomněla, že musím ještě zítra ráno na gyndu. ![]()
Tak zatím. ![]()
Maki, hračky určitě taky dostane, babičky toho vždcky stejně nakoupí víc než jsme se domluvily. A tak já osobně ty hračky neřeším, už jich má moc a nikam se nám to nevejde, ale určitě jich zase dostane moc, ještě máme prababičku a tetičky. ![]()
A co se týče oblečení, tak to Nelinka ocení, strašně ráda si pořád něco zkouší, nejen doma, ale i v obchodě, jak jdeme nakupovat něco na sebe tak se už chce hned svlíkat a zkoušet. ![]()
Perulko, tak si zahrádku užijte. My jedeme v sobotu do Prahy a v neděli jdeme taky makat na zahrádce, tak snad bude pěkné počasí, chceme zase sázet. ![]()
Čau zahrádkáři ![]()
Jen tak v rychlosti, máme teď nějak nabitý dny - nevím, co je lepší, když jsou nemoncí a nestíhám, že jsme pořád doma nebo když jsou zdraví a jsme pořád v tahu? Dneska měl být poslední hokej a nakonec bude poslední až 25.4. Tak Lenidlo zas remcá, že už měl bejt konec a proč zas půjde
Ale ona už asi ani nepůjde, příští týden je focení na plavču, tak půjde s náma, tak se ještě uvidí.
Perulko,
kráááásnej dortík, vypadá, že se Vám to povedlo!!!
Dárky
u nás jsou jasný a vím, že z nich bude mít radost. I kdbyby to byl papír s nalepreným Bořkem, Tomáše, případně Patem, tak se Michula rozplyne
Tak dostane - povlečení Tomáše, bahoh s Bořkem nebo Tomem, deštník /závidí ho Lenče/ a hotovo.
A pak chci objednat něco vzdělávacího, líbí se mi třeba tohle:
http://www.nomiland.cz/…cka-Oblicej/
vůbec toho na těch stránkách mají nějak moc!
A tak nakonec jsme počítač vzali, tak se ozvu dřív
…závislák, no. Ale dnes už nevládnu… pa!
Ahoj,
jsem s nervama na výletě, tak ani nemám chuť psát.
Peru- malá úžasná. Maminka kočka.
Maki- člověče, ty jsi tajemná jak hrad v Karpatech. Super, že reaguješ na ostatní, ale taky něco o sobě písni.Já už si to fakt nepamatuju. Staré informace jsou vytlačovány. A to je znamení, vzhledem k tomu, že mám dlouhodobou paměť dobrou.A co dítka? ![]()
Dárky pro Jo- nemáme a netuším, kdy je koupím. Dort objednám, chlebíčky objednám.
Zahrádku- moc bych chtěla kvůli psovi a bazénu. Ale zahradničení vám nezávidím. Nesnášim hrabánísevhlíně.děda nás k tomu jako děti nutil celé dny a nechalo to na mě následky. A nebo jsem líná. ![]()
Draky- Léňu už hokej nebaví? Vítek fňuká, že už bruslení není.
Zaneth- kdy letíte? Já myslela, že dnes?
Hani- my budeme mít hlídání o víkend. Ale budu dopisovat to, o čem se mi už nechce ani mluvit.
Nic jinýho si nepamatuju. Učím, učím. Píšu. Mapa přišla a je na prd. Je tam samá nebonitovaná půda. Takže si do programu něco vymyslím - nikdo se to nedozví. Klasické mlžení. ![]()
Na 15. května jsme zas objednaný do motola. Na 5 dní. Necelých 14 dní před státnicema. ![]()
Alčo klíd, naplánuju, že budem v Praze a budem za tebou jezdit.
. Letíme v sobotu. Teda jestli ten prach z tý sopky v Norsku nezavře i letiště v Praze. To už by mě střelilo.
Mám sice furt rýmu a Adam už fakt jen trochu ale je to jenom rýma.
Teda vy jste se s těma dárkama nějak rozjeli. No do června času dost, tak pěkně pište a já pak něco podle toho koupím. Ten obličej od Draky je mi líbí. A mašinka Tomáš je taky v kurzu ![]()
Ahoj holky!
Tak u nás jsou dárky jasný. Dneska přišlo to koloodrážedlo, je fakt naprosto boží! Tobík je nadšenej, ale podle předpokladu je na něj velký, pořádně nedošlápne. Tak jsme rozhodli, že ho budou mít dohromady, zatím na něm bude jezdit Agi a Tob až doroste. I když nevím nevím, hrozně se do něj zamiloval a už se tu o něj rozpoutala bitka
Pak dostane ještě cyklistickou helmu, aby mohl jezdit s námi na kole (v sedačce) a později na tom odrážedle. A ještě uvažujem (asi už jsme praštěný), že mu koupíme v Makru koloběžku, takovou tu mrňavou pro nejmenší děti s třema kolečkama. Je stabilní, kamarádka jí má a mají ji v akci a stojí 240,–- tak to taky není hrozný.
No a pak tradičně dostane penízky, takže mu asi koupím nějaké botky na teď a možná ještě jedny sandálky, oblečení má dost, tak třeba nějakou hru…
Draky - ta magnetická skládačka je bezva
A vy taky furt někde lítáte, co? Je fakt, že to láká, když už není taková zima. I když mohlo by být i líp ![]()
Maki - no já nejsem zdravěna, prostě mě tak moje těhotenství a porody k práci duly nějak přivedly. Byla jsem taky s kamarádkou u porodu, ještě, než jsem se o duly začala zajímat a tak mě to naplnilo, že jsem si řekla, to je to, co chci dělat. No a teď už končím kurz pro duly pořádaný Českou asociací dul. Trvá tedy do září, ale 80% mám už za sebou. Teď už budou jenom 2 víkendová setkání, jedno v červnu, jedno (zakončovací) v září. Pak ještě 3 porody a certifikace a mám hotovo. Ale už můžu i teď normálně „dulit“ ![]()
Leni - tak to budete mít druhý vánoce, co? Takovejch dárků
A máš doma teda velkou parádnici
Agi je taky, ale začala až tak ve 3 letech.
Peru - přeju hezké zahradničení a užijte si chatičky.
Hani - tak ty nový lentilky mi děti vůbec nejedí. Mě teda taky moc nechytly.
Jinak kočárek (pokud jsi myslela pláštěnku na kočárku) jsem nevytáhla už asi 14 dní. Buď jedeme na motorce (odrážedle) nebo pěšky, i do města většinou jedeme bez kočárku. Buď autobusem nebo autem…Asi ho vezmu ještě na dovolenou a pak možná už prodám. Po létě.....
Pláštěnku jako obleček Tobík podědil po sousedovic klučíkovi, je žlutá a má proužky ve stylu tygříka. Krásná. A bude mu ještě asi dlouho. Je prcek ![]()
Zaneth - žehlení taky nesnášim
Nejhorší jsou ty manžovo košile, ty mě ubíjí
A kdy teda letíte? V sobotu? Na týden?
Na gyndu držím palce ![]()
Holky, jdu dneska do peřin, zítra konečně pátek, už se těším na víkend. Tak dobrou všem ![]()
Zaneth - no tak to by byla teda ultrasmůla, kdyby ten mrak ze sopky zastavil letový provoz
Snad odletíte, už si to zasloužíte ![]()
Alčo - tak ať už to máš hotový a můžeš chvíli zas myslet na jiný věci a ne pořád na školu. A na Motol taky nemysli, já pořád věřím, že to bude dobrý
Drž se.