Poradna duly
Jana Čurdová
Agi - učím, učím. Zk jsou začátkem června.
Perulka se taky učí - tak baca na prsty - ať nebrní.
No jo a Lucka se taky učí. ![]()
K té fotce: 1, ti to fakt sluší. 2, ale na první pohled to vypadá tou barvou na nekvalitní fotku. Myslím, že by tě měl vyfotit na normálním světle. Mě napadlo, čím ses fotila, že je to tak divná barva.
No si tady 3 dny vypracovávám otázky ke státnicím z ekologie a teď mi přišly pěkně vypracovaný mailem. ![]()
Ahoj při pátku!
Hami
hérgot, i bábovku do MC bereš, jo?? Vzpomínám si na začátky našeho MC, to bylo takové rodinné (teď už je to profesionální),Milada pekla buchtu, za 3Kč jsi si kousek koupila ke kafi při středečních zpívánkách…Jé, to byly doby…
Leni
tak já nevidím žádný metříky, ani svoje, už dlouho, asi mám nějaký blbý nastavení nebo co, ale já nic nedělala, prostě mi najednou zmizely
A Tobě se už blíží červen, viď a snaženíčko… Držím pěsti
Agi, zlatá Agi ![]()
Tvoje stránky jsou moc fajn a článek jsem taky četla, je moc dobrej, ale už vidím, jak někam jdu tohle říkat teda
Uvlášť, když vím, že tu svou mateřskou teda vůbec nezvládám ![]()
A co ta Tvoje první zkoušková rodička, nebude už rodit?
Ali
co Jonáš a kašel? Dostanete Vy se tam někdy? To je jak Zaneth s odletem
Perul
ty nebudeš muset hubnout, za Tebe bude hubnout kolotoč mezi holkama a oslavama ![]()
Marky
tak mně by to taky v práci asi bavilo. Pár dní určitě, pak nevím, ale já si neumím představit návrat nebo prostě někam jít, 6 let jsem doma
a nečekala bych, ale fakt se za tu dobu zblbne totálně, víc než jsem kdy byla. Jsi dobrá, že to zvládáš, vlastně obě, tak to je super
Za chvíli si jdeme pro Lenidlo a po krámech, jestli jí někde seženu mikinu, nemůžu prostě nic sehnat......
Tak hezký víkend!
Ahoj holky!!!
Včera jsem klasicky zasedla s kávou k PC a polila jsem celou klávesnici, takže jsem nemohla psát
.
Bohužel, to holka nepřežila, tak jsem volala Bertovi a on hned koupil novou. Ještě, že to neodnesla myš, ta je podstatně dražší
. Hádejte, s čím tady sedím teď?? ![]()
Agi - účes ti moc sluší
. A že sis odpočala, ti závidím!!! Moje kadeřnice nezavře pusu a hlavně mele úplný kraviny, takže o odpočinku nemůže být řeč ![]()
Draky - u nás v centru je kafčo a čaj zadarmo a občas některá z nás něco donese. Tak taky něco upeč, vem sebou a zaveď novou tradici
.
Berta včera kouápil to prkýnko pro malýho na záchod, dnes jsem ho tam chtěla dát a nic
. Lákala jsem ho, jak jen to šlo, no prostě si tam nechtěl za boha sednout a že chce pínu, takže to bude asi ještě na dlouho a náročný.
Počasí mě pěkně štve, na zlepšení to nevypadá, co my budeme dělat o víkendu???
Agi - no fotka bomba, jsem se právě chtěla zeptat, kdes tak narychlo vzala takové umělecké foto
. Já teda ještě nesebrala odvahu, abych si dala na webovky fotku… a už to asi ani nebudu dělat. Ono u mě o ten vzhled až tak nejde.To ty musíš vzbuzovat důvěru
. A fakt ti to sluší! Hele nemělas náhodou předtím dlouhé vlasy??
Ali - to už se učíš na státnice, ne? Nebo ještě nemáš všechno? A plánuju si to mooooc hezky! To jako jo… ![]()
No a co se týče hubnutí - nevim nevim. S Emi jsem nechala v porodnici jen 5 kg a ty zbývající horce těžce sundávala celej rok. Ale uvidíme, třeba se zadaří kojení a půjde to.
Agi - co ty jako profík na situaci, kdy moje kamarádka, momentálně 38.týden, má mimi hlavičkou nahoře. Mimi se před týdnem otočilo hlavou dolů a za 2 dny zase nazpátek nahoru. Měřili ho a prý už má přes 3,5kg. Doktorka se ale ještě pořád spíš přiklání k normálnímu porodu - koncem pánevním. Holčina měří 178 cm a váží momentálně 73kg, prostě hubeňour. Jde o druhý porod. První měla normálně, ale docela těžkej, chlapeček lezl s rukou za hlavou - takže se tlačila hlava a ruka současně a ještě měl omotanou šňůru a byl přidušenej. Vážil 3,5kg. Renča má strach, jestli mimi zas nemá šňůru, že to otočení zase blbě musí mít nějaký důvod a má strach už teďka - lépe řečeno je úplně hysterická. Šumperská nemocnice je spíše pro přirozené porody… Já vím, že takhle mi asi neporadíš, ale jestli nemáš podobnou zkušenost. Je mi jí líto a určitě by nebylo dobře, kdyby šla k porodu s takovou panikou.
Letím na záchod:-)..
už su zpátky…mezitím jsem dočetla i další stránku, které jsem si předtím nevšimla
…
Hani - a hádej co jsem měla před chvílí u klávesnice já: polívku, koprovou omáčku, čaj a kukuřičné plátky
. Ideální kombinace! Luboš by mě zabil. Ale jak to mám pak všechno stíhat,že…
No a u v našem MC je to taky tak. Máme prasátko na drobné, ze kterého se kupuje čaj a káva - erární a taky sem tam někdo donese buchty nebo sušenky nebo ovoce…je to fajn.
Draky - už 6 let doma? Jako chápu, že pak člověk tu sebedůvěru nemá a ten návrat do práce musí být těžkej. Je to hlavně asi šok - nejdřív z práce 100% doma a pak opačně. Já z toho vlastně nikdy nevypadla a i když teda někdy dost nadávám a padám na hubu, tak su za to vděčná. Dneska zrovna o něco míň, zas mi jedna soudkyně přidělila naprosto šiběniční termíny - a k tomu soudní jednání 16.6., když mám 10.6. termín porodu. A nemůžu se jí dovolat, abych jí řekla, že to teda nehrozí
!
Jo, holky, kdybyste náhodou některá nevěděla, co s penězma
, tak za poslední dny hodně spadla burza, takže ideální čas k nákupu akcií
!
Hani- mimochodem u Vás prší nebo co??? Nestraš! Tady je od rána naprosto nádherně, 22 stupňů, sluníčko. To se k nám zas něco žene? Já mám venku prádlo! A na zítra plánujem sázet kytky, tak přece nebude pršet? Máme toho mraky. Surfinie na balkon a pak ještě něco do nádob na zemi, já jsem ujetá do toho rakouského stylu. Dáme něco i na chatu, ale kdo to tam bude pravidelně zalívat, to teda netuším
.
Ahoj Peru!!!
No, dnes zatím neprší, ale je zima a pořád pod mrakem. Včera chcalo(doslova) celej den
. A na víkend ty předpovědi taky nic moc
. Třeba ale u vás bude pěkně
.
Polívkia a koprovka v klávesnici by byla taky gut
. Marťanka mi psala na Fcb, že jednou nalila noťas tullamorkou
. Ještě se mi tento týden podařilo rozbít misku a jak spadla na dlažbu, tak rupla i dlaždice…svedla jsem to na malýho, ale to kafe u PC jsem na něj svést nemohla - to by mi Berta nesežral
.
Jo a moc díky za tip s akciema, zrovna jsem si říkala, kam s těma prachama, co tady přehazujeme vidlema ![]()
![]()
Tak jsem naznala, jak je dobře, že už bude mít Eminka za chvilku sourozence. Je neskutečně společenskej typ. Jak má nějaké kamarády, tak nezná ani mámu ani tátu. Já odpoledne sedla k počítači a Luboš si ju vzal ven na zahradu. Za hodinu pro mě přišel, že si Eminka přivedla kamarády a že jim mám něco donést na pití. Tak vylezu ven a Emča tam měla 3 holky ve věku 8-12 let, pěkně je dirigovala, co mají dělat, machrovala, všechno jim ukazovala, zatáhla je na písek…a ony ju na slovo poslouchaly
. Tak jsem koukala jak blázen a prej je sbalila přes plot, hrály si před naším barákem na ulici, bydlí tady kousek od nás. Pak si přišla za Lubošem a prej: tati posim posim deti domu, Emi chce hlát, Emi hodná
, posim poď honem!.. No tak je pustil dál… odcházely před půl hodinou za obrovského řevu Eminky, která je odmítala nechat odejít. Já teda jenom hledím, jakej malej generál nám z ní roste. Holky ju poslouchaly na slovo, malovaly křídou na zem všechno, co si slečna usmyslela, házely s ní balonem, hrály na schovávanou…no ještěže jsem dělala zrovna chleba ve vajíčku, takže bylo dost večeře pro všechny
. Ale úplně su z toho vykolejená - jako kdy se z mého miminka stala už tak samostatná holka?!?!?!
Teď je ve vaně,máme pěknej skluz!
Jsem se zas dnes pobavila:
Manžel vleze do postele a zašeptá něžně a vášnivě do ucha svojí ženy: „Jsem bez trenek.“
A žena mu odpoví: „Nech mě spát … zítra ti jedny vyperu.“
Peru- tyhlety +- 12ti letý holčičky - ty já naprosto miluju. Taky jsme za Vítka jednu znávali a holky od sousedky nad náma byly taky super. Jak jsem je viděla na prolejzačkách, už jsem věděla, že budu mít klid. ![]()
Jídlo v klávesnici- ha, ha. Mám vedle pc lednici a nad bar se sladkostma.
Ale zatím vše přežila.
Jsem si zalistovala zpět a koukám, že Zuzanka od Maki má nejspíš dneska narozeniky?
Takže Zuzanko, přejeme Ti hodně zdraví, lásky a dárečků ............ a maminka by nám mohla dát vědět, jak se máš.
A brzy se bude slavit u Elišky. ![]()
Ahoj holky!
Zdravím opět z chajdy. Jdu teď vykoupat malou, akorát se vrátili s tatínkem z vyjížďky na motorce v lese
…
Jen jsem už kolikrát chtěla poprosit nějakou stálicí z Vás o telefon, abych mohla poslat sms, až bude na světě Julinka
. Já měla uloženou Alču a Agi, ale jak jsem si rozbila tehdy ten telefon, tak jsem o ta čísla přišla. Pošlete mi SZ
?
Jo a Ali - jak jsi to dělala, když jsi po porodu musela do školy? Nechávalas doma odstříkané mlíko? A Jonášek ho pil z flašky? Nějak začínám plánovat poslední věci…
Peru- do necelých 5ti měsíců pil bez problémů z flašky. Pak byla delší přestávka a už flašku nevzal.
Z flašky se vždycky tak naprásknul, že vydržel i 4h bez dalšího jídla a spal. Vypil třeba 120ml a měl břicho jak balón. Jinak já mám školu 5 min od baráku a tak 3 min od baráku tchýně. Takže jsem na zavolání jezdila kojit.SZ píšu. Brzy budu Emimino zas blokovat. ![]()
A jak jsi odstříkávala? Rukou nebo odsavačkou?
Jo a nebuď srab, já se musím na 5 zkoušek nabiflovat taky za týden, ale mimino si teda blokovat nehodlám ![]()
Peru- jenže já už sem čumím skoro celej den během učení a nemůžu si pomoct.
Ale pokud se mi zablokuje Emimino - načuhuje na BC. ![]()
No nic jdu zpět k cyklu uhlíku.