Poradna duly
Jana Čurdová
Měla jsem půjčenou Awent odstřikovakču mechanickou. Válcem bych nevytáhla ani kapku a ručně mi to nikdy nešlo. Člověk si to musí vyzkoušet. V nejhorším odstřikovačku koupíš, až to bude aktuální. Třeba budeš odstříkávat v pohodě ručně.
no já se právě odsavaček děsím. u Eminky se mi s tím taky nedařilo. spíš jsem něco málo dostříkala ručně, ale odsvaačkou jen pár kapek…
. No jsem teda fakt zvědavá.
To je zase učební morálka. Že bych přecejen emimino blokla
. Asi neeee… ![]()
Ahoj po víkendu!!!!
Hami
nebo kdo to byl, ale myslím, že Ty…
Jste nám přáli pár měsíců zdraví,jo? Jsem se chtěla zasmát a že by se to mohlo změnit na pár týdnů, že to by třeba vyšlo.......
Jasně totiž.. Od Po je zdravej Michal a dneska nešla do školky Lenča, v noci zvracela, má průjem, takže asi tu střevní, co řádí… Jsem zvědavá, kdy to chytne Michal, když má jít ve St na 2× odložené očkování ![]()
Jinak, HAMI
taky jím u PC, zásadně si sem sedám s obědem ![]()
I s kafem (jé, dneska nemám, nějak nemám náladu, jsem prakticky od 2:15 vzhůru s občasným klimbáním a nejsem zvyklá jako Alča ![]()
Máš pravdu, mohla bych upéct a donést do MC, ale nevyšlo by to. Dřív jo, bývalo to jiný, ale teď už by se to neujalo. Tam se to prostě tak skupinkuje, že když přijdeš sama, tak vlastně nemáš šanci. My teda chodíme jen na Yamahu, víc nestíháme.. Ono totiž 2× týdně je tam jen školička, možná tam zkusím dát po narozkách Michala, no, uvidím…
S plínkama na tom budeme stejně, neboj, budu držet basu, teda, Michal ![]()
Perulko
jo, jo, už 6 let jsem doma. Od 20.1.04, což jsem šla do nemocnice s krvácením, pak na rizikovým, RD do 4 let věku dítěte, takže do července 08, ale v květnu se narodil Michula…
Já vypadla úplně ze všeho, moje práce nešla dělat doma.
Takže představa, že budu taky někdy něco dělat, je pro mně děsná. Ne, že bych nechtěla, to ne, ale hrozně se bojím, jsem neschopná, navíc neřídím, nevím, snad nějaká uklizečka se pro mně najde.
Velký holky taky lenča vždycky milovala a ony si zas chtějí hrát a přijde jim to blbý, tak s těma dětma je to jako v pořádku, tak jsou moc rády chůvy a dělaj co se jim řekne, co ![]()
Ali
dobrej vtip!
A uč se,holka, uč - nechápu, jak to zvládáš, jsi dobrááá!
MAKI
Zuzance vše nej a nej k narozeninám!
Ahojky ženy!
Dík za pochvalu fotky. Ještě asi na ten web udělám jinou, no uvidíme.
Hani - jako dobrý story. Kafe v klávesnici by mi zabilo celej noťas, takže to nehrozí, spíš se bojím, aby mi děti na něj něco nevylily. Zrovna dneska Agi kreslila vodovkama (mmchm je doma ze školky, přemluvila mě, protože jejich úča je ve špitále na operaci a oni jsou rozdělený a v tý jiný třídě se jí nelíbí.....a taky kašle zas…)a vylila vodu na stůl, kde ležel i můj NB. Naštěstí byl za hradbou papírů a novin, takže k němu voda nedosáhla. Naštěstí. No byla by to i tak moje blbost, mám si ho dávat jinam (to by mi řekl Luky, jak ho znám, a měl by pravdu).
Peru - kamarádce bych radila, že nejdůležitější je její pohoda. Když si nebude jistá, bude mít strach a nebude v pohodě, tak s největší pravděpodobností porod nebude postupovat dobře. Ale zas jestli doktorka říká, že by to stálo za to to zkusit…Těžko radit takhle na dálku. Pravda je, že sekce se dá udělat vždycky v průběhu porodu. Asi by bylo v tomhle případě dobrý, aby kamarádka o svých pocitech a problémech promluvila s doktorkou nebo třeba dulou (v Šumperku mám jednu šikovnou kolegyni, kontakt kdyžtak pošlu) a pokusila si urovnat myšlenky. Třeba se něco ještě dozvědět a na základě toho všeho se pak rozhodnout. Přirozený porod je většinou lepší volba jak pro matku, tak pro dítě. A je zřejmé, že nemá zpracovaný předchozí porod. Někdy stačí se z těch obav třeba jenom vypovídat, hlavně aby našla někoho, komu věří a komu se může bez problémů svěřit. Tak jí držím palce, ať to dobře zvládne ![]()
Jinak na Emi a její generálské schopnosti teda čumim
Je to holka šikovná, samostatná…Agule taky diriguje, jak Toba tak nás…o babičkách a ostatních dětech nemluvě. Ale je už větší. Eminka bude asi budoucí prezidentka ![]()
Píšu SZ s číslem (stejně mám nový)
Alčo - my taky kašlem, obě děti. Asi je to virový. Hlavně ráno vykašlou, někdy večer, když usínají. Přes noc občas zakašlou, ale málo. Nejvíc ráno. Zatím nic nedávám, teploty nejsou…
Ale Jonášek ať se z toho brzy dostane, ať nemusíte zas odkládat tu nepříjemnost a máte to za sebou.
A ty z toho učení do prázdnin asi nevyjdeš, co? Ach jo, tak po zablokování aspoň nakoukni od Honzy. A nepodváděj nás s BC, jo ![]()
ZUZANCE OD MAKI TAKY PŘEJEME KRÁSNÉ NAROZKY (OPOŽDĚNĚ) A DOUFÁME, ŽE JE KRÁSNĚ OSLAVILA
Draky - nooo, já budu v létě 5 let doma. Taky mi to leze na mozek
Nic si nepamatuju, nejsem v obraze…snad ten návrat zvládnu. Mooožná, ještě fakt nevim a snad to nezakřiknu, bych se vracela do práce i dřív, ale nevím, co s Tobem. Zatím to neřeším, ale vrátila bych se tam ráda, bylo to dobře placený a dulení mě moc neuživí. To až časem, až si udělám ještě další kurz na lektorku předporodní přípravy nebo něco podobnýho. Ale do tý doby musíme taky jíst, takže se do práce vrátit musím.
Peru - odsávačky jsou dobrý od značky Medela. Jsou to fakt prvotřídní funkční odsávačky. A někde bývají i půjčovny, tak když to bude aktuální, můžeš si jí vypůjčit. Dopředu kupovat, když nevíš, jestli bude třeba, se to nevyplatí. Ty Awent nejsou taky špatný, jak psala Alča. Ale na častý používání jsou dobrý elektrický.
Holky, tak já jsem se zbláznila a objednala jsem se na voskovou depilaci nohou. Asi u toho chcípnu, vadí mi i stržení náplasti z chlupů.....no ale jako chlap taky už vypadat nechci. Nejradši bych tu fotodepilaci, ta nebolí a je účinnější než laser. Ale je taky tak drahá, takže možná až nastoupím do práce…Jdu příští týden v pátek ve 3, tak na mě myslete.
A zase mě bolí zápěstí… ![]()
ahoj holky, tak jsem dneska byla zase na ultrazvuku a je to tak, je tam jedno mimco a uz mu tluce i srdicko. Přiští týden mi dají tehu knížku.Co se ale zmenilo, pri namaze spinim a je mi zle a tak porad zeru a zeru a zeru. Me za tyden zvazi a ja budu mit uz o 10kg vic.
V sobotu jsem potkala Alcu na jidle v jedne z nasich restauraci. By tam potrebovali toho Polrajcha, aby jim řekl, jak se v lepsi restauraci vari. Člověk, aby na lepší jídlo chodil do hospody. Alca se nastvala, že dali dětem instantní kasi, taky me stve, že tady snad nikde dobre nevari, aby to mohly nase deticky.
Čau holky!
Zuzance taky přejeme vše nej a mamka by se zas mohla někdy objevit!!!!
Lucko - tak ještě jednou gratulujem! A co doktorka na to špinění? Já to měla taky a dostala jsem utrogestan na podporu udržení. Na celé první 3 měsíce. Tak hlavně klid a klidně bašti
!
Agi - SZ zatím nedorazila. A poslala bys mi případně ten kontakt na tu tvou kamarádku ze Šumperka? Ta moje kamarádka přesně potřebuje aspoň si o tom někde promluvit, aby jí to někdo vysvětlil. Byla už i u nějakého léčitele. Ten jí prý řekl, že mimi je v pohodě, žádnou šňůru kolem krku nemá a že narozdíl od prvního bude toto dítě hodně temperamentní a že v předchozím životě byla nějaká prodejná luxusní společnice ve Francii nebo co
- takže celkem chápu, že z toho není úplně odvařená. Tady je problém, že ona chtěla u porodu svou gyndařku, ale ta jí řekla, že se bohužel te´dka takhle vázat nemůže. Takže vlastně neví, koho u porodu mít bude, nemůže to s ním předem probrat, že… No a císař taky nejde přece udělat v průběhu celého porodu. Když už máš pak mimi v porodních cestách, tak je pozdě, ne?
Draky - to je fakt mazec. A neměli jste už tuhle srajdu náhodou? To je celkem pravděpodobný, že to dostane i Míša pak…ale třeba ne
.
Agi - Eminka není přímo generál,v kolektivu stejně starých dětí je spíš zakřiknutá a rozdovádí se až v průběhu. Ale konfliktům se vyhýbá a moc průbojná není. Ale právě mezi staršíma dětma a dospělýma se umí prosadit
. Včera večer jsme se smáli. Luboš se jí 2× ptal, jestli nechce čurat a ona furt, že „eště nende“. A pak najednou koukáme a byla počuraná. Tak dostala od něj na zadek. Pak přišli na návštěvu naši a ta malá opice šla hned žalovat dědovi, že táta nalupal a „dedo deme chytat lyby, mámu sebou, tátu necháme doma, táta zobí“
. To pak nevíš, jestli se smát, nebo jí ještě na ten zadek přidat… dvouletej capart a jak už si dá v hlavě dokupy dokonce jakože trest pro rodiče, kterej si dovolil jí napláct na zadek
!
Jedu ještě na obecní úřad tady. mají zvláštní úřední hodiny (od 18-do 20h). tak zatím čau!
Peru - SZ odeslána
Já myslím, že kamarádka potřebuje jenom získat jistotu, zbavit se toho strachu. Ten by jí asi brzdil. A někdy se líp mluví s cizím člověkem. Tak na kamarádku myslim a přeju, ať to všechno dopadne podle jejích představ. ![]()
Leni - tak taky ještě jednou gratuluju a přeju, ať je vše v pořádku. Špinění někdy bývá, já taky s Tobíkem trochu špinila na začátku, ale to bylo asi to uhnizďování nebo co…a klidně bašti, vždyť to zas pak shodíš ![]()
Tak ve čtvrtek jdu na gyndu, kvůli té mojí silné MS. Jsem zvědavá, co tam s mudrou vymyslíme. Teď jsem zas trochu špinila při ovu…achjo, snad mě nepošle na tu kyretáž
Tak na mě myslete, prosím prosím.....
Dneska jsme byli celé odpoledne venku, děti se vylítaly, zašli jsme se podíva tady kousek od nás do solné jeskyně, tak tam asi zaběhnem. Je to tedy dost drahé, ale mají akci druhé dítě do 6 let je zdarma. Jinak dospělý 120,–-, dítě do 6 let 90,–- kč. Je to na 45 minut. Perulko - jak je to u vás s cenama? Doporučujou asi 6 kůr během měsíce.
A už mě zas bolí zápěstí..... ![]()
No jo, to mi Lucka připoměla ............... se divím, že jsem to tu nenapsala. ![]()
Byli jsme v sobotu s Honzou a dětma v restauraci - místní - co se tváří jako lepší, na obědě. Dětem jsem v rychlosti objednala každému bramborovou kaši a kuřecí nugetky. Upozorňuju, že jedna nevelká dětská porce stála 82kč. No a donesli dvě malé nugetky, ale hlavně. Ta kaše byla z pytlíku. A fakt hnusná a i barevně divná. Mě chutnala jak krupicová.
Děti to nechtěly a já se fakt naštvala. Kdyby to byla nějaká hospoda 4tý cenový nebo jídlo za 45kč, budiž. Ale řekla jsem číšnici, že maso zaplatím, ale tu kaši, že teda ani náhodou.
Rozčílila se na mě, že to snad nemyslím vážně, že by měli dělat čerstvou kaši a že jsem se měla zeptat. Že v žádné restauraci nedělají čerstvou kaši. Hm v dětském jídle.
No ale šla se zeptat šéfa, co se mnou má jako dělat - a přišla, že mi na jídle sleví 20kč - takže celkem 40. Byla fakt nas…á a příště si tam jídlo už nedám, protože by mi do něj asi fakt plivla. Přesto, že jsem jí ujišťovala, že proti ní nic nemám, ale že za tak hnusný jídlo prostě platit nebudu.
No ale závěr - řekla jsem jí, že jí nedám dýžko - a ona na to, že : „By si ho ode mě ani nevzala“ Ale !!! platili jsme toho víc, tak jsem ani pořádně nekoukala - a kluků jídlo mělo být za 122 celkem po slevě a ona mi ho započítala za 154. Takže by si jako dýžko nevzala, ale lohla mě o 30kč.
To sem ale blbá, co??? ![]()
A Jonáš kašle hrozně.
A kdepa máme Hani a Zaneth? Polily si klávesnice. ![]()
Komu nejdou vidět metříky - tak má vypnuté zobrazování metříků - podpisů.
Jinak, dobré ráno ![]()
U nás se vstávalo kolem 5:15, to přišla Lenča, jestli jí utřu, že jde kakat, pak vstal Michal a od tý doby řáděj. čekám, kdy si sousedi začnou stěžovat, protože oni ječej jak na lesy a je jim jedno, že normální lidi spěj, dneska v 5:47 už seděli u snídaně
, nastěhuju je na týden k babičce asi, tohle mně umučí, být od první vteřiny aktivní až hrůza a ještě, když je to po pátý ráno
zato teď si krásně hrajou na kuchyň, Míša je číšník, Lenča vaří a obsluhujou panenky ![]()
Agi
Ty jsi 5 let doma, ale něco děláš. Děláš dulení, takže aspoň nějak z toho vypadneš. Já jsem fakt pořád jenom doma, žádnej víkend bez dětí nikdy nebyl (ba jo, jedna noc v porodnici, než se narodil Michula), nic… A fakt si začínám připadat, co začínám, prostě to tak je, že jsem neschopná čehokoliv víc, než ráno chystat kuličky s mlíkem a Sunar (protože Michal začal pít sunar, po Velikonocích, kdy jsem rozdala krabici, že u nás je stejně k ničemu, tak ho začal pít!!!) A s Míšou mám psáno 4 roky, protože co s ním, kdybych šla po 3 letech do práce, od června do září, než ho vezmou do školky, to nevím. Tak jsem psala 4 roky doma. A upřímně, představa, že jdu pracovat, je pro mně děsná. Hlavně proto, že už tehdy se chtělo, abych řídila (ač mi to bylo k ničemu, tady je lepší všude dojít pěšky) a já stále neřídím… A že by to bylo už za rok, tak z toho je mi fakt špatně.
Ale jako pracovat někam jít, to určitě chci, protože sedět dál doma, no to ne teda ![]()
Jsem zvědavá na Tebe a na vosk ![]()
Solná u nás, tuším, tak drahá nebývala. Lenča chodili loni se školkou a to platila 20, to bylo dobý. Ale řekla bych, že jí to k ničemu nebylo. Naopak, v tý solný se prej hrooozně šířej bacily, nebývalo to vyčištěný, jak by mělo a jak se tam ty děti střídaly, tak prej docela děs. Učitelkám se tam taky nechtělo,tak dochodili jen podle smlouvy a víc se nechodí, žádná školka.
Ali
my jsme takhle byli v jedný hospodě nebo restauraci, či co to bylo. Letáky honosný a jídlo děs. Pavel měl 3 topinky s volským vokem, tak to byly 3 půlky chleba a jedno oko. Kristýnka měla nějaký dětský menu za 59 a byl tam jeden dinosaurus a pár hranolek, no zírala jsem, co za ty prachy teda jako dávaj, ty Pavlový topinky byly taky kolem 60ti, no síla teda a ani dobrý to nebylo.
Ten Tvůj zážitek, to je teda ale taky děs. Já už poslední dobou vůbec nemám chuť někam takhle chodit, nejlíp se najíme v Globusu a hotovo
A Jonášek kašle hodně, jo, to to zas asi nevyjde, co ![]()
Taky si říkám, kde je Zaneth......?????
No jo, tak já jsem si udělala kafe a jdu poklidit, než odejdeme. Lenča si tu čte a Míša hraje na piánko a zpívá.
Tak hezké úterý!
Luci,
tak gratuluju, že je vše v pořádku ![]()
Perul
srajdu a blindu měl Michula před cca 14 dny, ale ten to měl po Klacidu.
Naštěstí Lenča včera jen v noci, od tý doby jí nic není a řádí a řádí. Tak dneska jde s náma na Yamahu (což je hrozně nadšená, Michalovi to závidí) a odpo na mažoretky. Zítra jí ještě nechám doma a ve Čt jde do školky. Musí tam, aby se naladila na školku v přírodě ![]()
No jooo, to znám, Michula vždycky přiběhne s tím, že „táta na zadeček, Miša zlobila“
Pořád žaluje
Nebo že Lenička bochala, štípala a tak
Všechno vědí, co? Eminka je krásně ukecaná, šikovná je!
Eliško, všechno nej, nej a ještě jednou nej.
![]()
Draky- , jsem ráda, že je Léňa ok.Hlavně, aby to malej nechytil. Myslím, že řídi auto je nezbytnost. Třeba právě kvůli práci. Neboj a šup do toho. Já se taky bála.
Ahoj.
Tak dodatečně Zuzance vše nej, nej k narozeninám.
A k dnešním narozeninám přejeme Elišce taky všechno nejlepší.
Holky, krásně to oslavte.
My neustále tu naší oslavu odkládáme a s počasím to zatím nevypadá dobře ani na tento víkend tak asi to znovu odložíme, no mě fakt trfí. ![]()
Holky, tak v sobotu jsem byla s mamčou na Dětech Ráje a fakt super, celou dobu jsme si zpívaly a byla skvělá atmosféra. A Marky, klimačka běžela celou dobu, tak nám tam bylo fajn. No klidně bych jela ještě jednou. ![]()
Agi, super fotka a účes ti fakt sluší, já jsem už taky několikrát přemýšlela o kratších vlasech, ale nějak pořád nemám odvahu.
Jo a já těhotná zatím nejsem, to Lucka. ![]()
Draky, zase u vás nějaká viroza, jo? No tak snad to brzy přejde, dejte už pokoj s těma nemocema, bude léto, tak snad budte v klidu. ![]()
Jinak u Nelinky pokračujou stále dny bez plenek a už byla bez plenky i venku a v pohodě, řekne si, takže už dávám jen na noc a pokud bude i nadále plínka suchá, tak jí už nebudu dávat ani na noc a budeme už úplně bez plenek. Ráno když se vzbudí, tak hned letí na nočník, takže je to super a už chodí i na velikej záchod a moc se jí to líbí, má tam to svoje menší prkýnko, tak si ho tam vždycky připraví a volá nás ať jí tam posadíme. ![]()
Perulko, četla jsem tady o té tvé kamarádce. Jen jsem chtěla napsat, že Nelinka byla taky celou dobu hlavičkou nahoru a neotočila se ani v tom 38 tt, proto mi dělali císaře, ale říkali, že by mě nechali rodit normálně pokud bych nebyla prvorodička a pokud by právě mimčo nemělo omotanou pupeční šňůru a tu Nelinka měla omotanou bohužel 3× kolem krku. No ale pak mi doktro říkal, že u toho porodu koncem pánevní je vždy větší riziko, že tam mimčo uvízne hlavičkou a může se udusit. No asi bych šla i po druhé klidně na císaře, jen aby mimču nic nehrozilo.