Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj všem ![]()
Hlásíme šťastný návrat z dovolené!!! Klidně bychom zůstaly déle, tady je ale zima!!!! ![]()
Marky- no jo, super, že je malá bez plen. ![]()
Agi- a jéje. To jsem zvědavá. Chudinka Tobí, jestli do toho chytí neštovice, tak si asi užije a užijete. Až Vám mudra bude předepisovat drahou mastičku na neštovice - pamatuj, že tekutý pudr zasychá líp. Vyzkoušela jsem obojí a pudr byl lepší. Ať to dětičky moc nesvědí a rodiče se nenakazí. A kdy že máte tu dovču?
Peru- prostě jim v porodnici řekneš, že jsme ti tu odhlasovali nadstandart a bude.
Zítra to zvládni - ty jedna hyperaktivní matko. Jo a o počtu zkoušek během tří dní mi něco povídej. ![]()
Hani- fotky sem. A rybička - neměla by mít kamaráda? Nebude sama smutná?
Svape- šup sem s fotkama a zážitkama. ![]()
Jonáškovi přejeme dodatečně všechno nejlepší k 2 narozeninám.
![]()
Ahoj.
Tak vidím, že Svape už se vrátila z dovči, no co říct…závidím, já chci ještě taky k moři. ![]()
Filip už nás nikam nechce vzít, prý postavíme chatičku na zahrádce a tak usilovně vybírá a vybírá. Ale mému nátlaku možná podlehne a prý nás vezme aspoň k Baltskému moři, no tak uvidíme. Autem to máme celkem kousek. ![]()
Perulko, tak jsem chtěla taky hlasovat pro nadstandartní pokoj, ale už to asi nemá cenu co?
No tak uvidíš, určitě by to bylo lepší, ale třeba s tebou budou na pokoji prima ženský.
Já nadstandart taky měla a příště ho budu znovu požadovat, ale máme výhodu, těch pokojů máme v nemocnici asi 10 a nejsou zrovna nejlevnější, mě 1 den vyšel na 800,–Kč. Ale měla jsem klid a Filip a další lidi tam mohli kdykoliv přijít a odejít. ![]()
Agi, tak že by fakt neštovice, ale budou to mít zasebou a bude klid. ![]()
Holky, tak máme zase novinku…už 4 dny NEKOJÍM!!
Už jsem si říkala, že ty 2 roky to stačí a Nelinka to kupodivu vzala dobře. ![]()
Jonáškovi vše nej a nej k narozeninám!!! Hodně štěstíčka a zdravíčka!!!
PS: Zítra napíšu!
Ahoj holky,
zdraví poďobanci. Tob zatím nic moc, cca 5 kousků, ale Agi už má tak 20 a množství rychle narůstá. Teplota už jí klesla, má jenom zvýšenou, tak teď už asi budu jenom přibývat pupence. Doktor nám to dneska potvrdil. Jo a holky, já je asi fakt taky dostala. Je to vůbec možný? Když jsem neštovice měla jako dítě? Já myslela, že ne. No mám už 3 dny teplotu a na těle pár podivných červených svědivých pupínků. A to na místech, kde normálně nic nemám, jako na břiše. Kolem krku a jakoby ve výstřihu taky.
A furt mě všude svědí. Nebo jsem si to vsugerovala? Já už fakt asi blbnu.....
Alčo - na dovolenou jedem 16.6. večer, pobyt máme od 17.6. na týden. Tak to už budem snad všichni ok.
Leni - gratulace k odstavení, aspoň bude ještě větší šance na nové mimi
A rozhodně bych taky byla pro, dojet si pro něj k Baltskému moři
Ale bacha, je studený a fouká tam hodně vítr. My tam byli několikrát, když jsem byla malá. Na Rujaně myslím. Zato je tam jemňoučkej písek a celkově jinak je tam moc hezky.
Peru - jak jsi dopadla? To jste měli teda skoro na vrtulník. Jak jsi to všechno prosím tě stihla? Z Brna do Olomouce a pak do Ostravy…? ![]()
Koukáte někdo na hokej?
Agi- až se Agáce pupínky nalejou tekutinou, tak teprve uivdíš, jak vypadají neštovice a porovnáš, jestli je máš. Mimochodem mít jsi je mohla a přesto je můžeš chytit. Záleží, jak moc se ti vytvořily protilátky. Ale to už máš určo načtený. Ale zas si říkám, že by ti bylo pořádně zle - dospělý to asi odnesou víc. Jo Jonáš měl první dva dny jeden pidipupínek a teprve pak se to rozjelo do neuvěřitelnýho množství.Měl je fakt i v puse a dodnes má na kůži zbytky. U něj to bylo hrozný. U Vítka brnkačka.
No na dovču už budete v pohodě. Tak jste to stihli super.
Ad Perulka- to by mě zajímalo, jak jela do Ostravy - když koukm na ty povodně tam nahoře.
Lení- paráda, že máte tak statečnou holku.
Alčo - Agátce už se pár (těch prvních) pupínků nalilo a vypadá to škaredě. Hlavně, aby je neměla moc v obličeji a nezůstaly jí jizvy. Myslíš, že jsem si to přivodila psychicky? Já už bych se nedivila ničemu. No je mi blbě, jsem unavená, bolí mě klouby, mám teplotu.....a něco jsem načetla a je to u dospělých fakt nátěr, tak doufám, že jsem blázen, ale nenakaženej
Máma se dušovala, že jsem je fakt měla…achjo.....tak zítra zas poreferuju, jak válčíme.
A to jsem měla jít v pátek na ten vosk a o víkendu pomáhám pořádat akci v rámci Světového týdne respektu k porodu…to s pupencema asi neklapne......a to jsem se tam chtěla trochu profláknout jako dula..... ![]()
Aladino - bylo to super
A více fotek mám na MMB - odkaz je pod fotkou, tak se jukněte ![]()
Zážitky napíšu později
Jen jsem byla překvapená, že Linda byla jak vyměněná!!! Vůbec nezlobila a vzorně poslouchala !!! ![]()
ahoj holky,
u nás je pěkná zima, spíš březen než květen.
Perulko, jak u vás s tou vodou? To je hrozný.
Agi, tak co neštovice?
Já jsem byla včera s tou cystou a docela jsem dostala sprchu. Byla jsem u primáře u Apolináře a když dočetl tu zprávu od mýho gyn, tak mi říká: „Vy už další děti nechcete, tak to odoperujeme po prázdninách“. Já málem spadla ze židle.
Tak jsem mu řekla, že se půl roku snažíme a on koukal jak z jara. Řekl mi, že s takovou cystou je otěhotnět zázrak a pravděpodobně by těhotenství nebylo udržitelné, a že vzhledem k tomu, že jí mám 2 roky, tak měla být dávno venku. Takže absolvuju rychle všechny vyšetření u nich a zkusí mě dostat do operačního plánu co nejdřív. Naštěstí byl ochotnej a milej.
Vůbec nevím, co si mám myslet o svým dosud bezproblémovým gynekologovi, ke kterýmu chodím 15 let??
Ten primář řekl jasně, že to mělo být dávno venku. Asi počkám, až mě to odoperují a pak si s ním půjdu promluvit a začnu hledat novýho doktora. ![]()
Aby toho nebylo málo, tak jsem si odpoledne zašla pro výsledky z CT. Dneska jdu k neurologovi, ale podle nálezu mám 2 otočený plotny v bederní páteři. Jednu míň a jednu víc.
Takže těhotenství až po OP a to doufám, že se vyhnu OP zad.
Když se to s..e, tak prostě všechno.
Omlouvám se, že jsem to takhle vybalila, ale potřebuju to někde vyfiltrovat a doma to nejde.
Příště dočtu a budu i reagovat. ![]()
AHoj holky! Zdravím ze zimy nebo podzimu nebo co to kurňa venku furt je?!?!
Popořadě - zaneth, to mě strašně mrzí a doktora bych asi zabila. Přinejmenším zbila. Tak ví, že se snažíte a udělá ti tohle. U mě by bylo po důvěře. Tak ať jsi na řadě co nejdřív! A ty záda, no potěš. Ona i bederní páteř má vliv na otěhotnění, ne? Pokud máš nějak špatně natočenou pánev…ale tomu já nerozumím. No prostě fakt ať už vás to příšerné období přejde!
Svape - vítej zpět, na fotky kouknu a opravdu upřímně závidím! Tady jsi přišla o deště a teploty mezi 7 a 10 stupni. Takže fakt o moc!!!
Agi - u vás taky koukám veselo! No já tě nechci děsit, ale měla jsem neštovice taky 2×. Jako dítě prý takové snesitelné a tělo si asi neudělalo dost protilátek a pak asi v 16 a to teda byl masakr. Dodneška mám jizvy. Tak fakt by bylo lepší, kdyby ti hrabalo, než je mít teďka znova
. A co dítka, jak těm se to vyvájí? Zvládáš?
No pondělí bylo fakt zajímavý. Když jsem neporodila z toho, tak už snad fakt vydržím. Zkoušku mám i s pochvalou - ale byl to celkem fajn předmět. Soud v Ostravě taky dobrý, jsem plašila ještě z těch žhářů, aby jsme měli kde zaparkovat a tak. A nakonec dobrý. Ale všechno jsme zvládli fakt tak akorát! Žádné zdržování nikde. Oběd byl až nakonec asi ve 3h a to už jsem málem okusovala řadící páku
. Jinak záplavy - u nás furt prší, vody všude hodně, ale zatím se tu nic nevylilo, ale právě víc na východ - u té Ostravy, tak to byl masakr. My jeli po dálnici, tak byla v pohodě, ale co jsme viděli kolem, tak tam byly vylité z břehu snad i pidipotůčky. Fakt chudáci lidi. A ta intenzita deště tam je fakt ještě tak 3× hustší než tady u nás. Opravdu je mi těch lidí strašně líto. Ale ono to sem ještě furt může dojít. My bydlíme na kopci a kolem řeky se tu udělalo hodně hrází a záplavových zón, tak snad tady to bude dobré.
Jinak hlásím, že jsem byla včera na kontrole, mimi je pdajně o 2 týdny větší, má už cca 3,4kg
! No jestli je to pravda (což doufám není) - tak budu zas jak prvorodička, protože budu mít 2× tak velké dítě jak to první, auuuuu! Ale že vše v pořádku.
Jo Agi - tak ta moje kamrádka - to je fakt dílo. V pondělí nastoupila do nemocnice, udělali jí všechny odběry a na utz zjistili…že mimi je hlavičkou dolů! tak zas mazala domů
. Ale druhej den šla ke své gyndařce a ta že se taky podívá…a mimino bylo zase zadečkem dolů
! To snad ani není možný. Renča už je úplně vyřízená a na nervy, že toto snad svět neviděl…no a její manžel to už taky nerozdejchal, večer něco popil a rozhodl, že prostě jde na císaře ať už tam to mimino leží jakkoli. že není zvědavej, aby před porodem byla dole hlava a pak vykoukl palec
. Takže asi zítra opět nástup a v pátek císař. Ale teda fakt neskutečný příběh!
Jdu se najíst, než se vzbudí drak. Už zas vstává před 6 a spí tak od 11 do půl 11 maximálně. A maminka padá na hubu, protože maká a po nocích se učí. mimochodem zítra další zkouška, tak držte pěsti!!!!!
ahoj holky,
teda Zaneth, to mě moc mrzí, ten tvůj gyndař bude teda asi pěknej trouba, že to takhle nechal dlouho.. ještě, že si narazila na milého primáře , tak snad bude operace co nejdřív, pak se chvilku hodíš do pohody a další mimi určitě půjde, neboj, ono to všechno dopadne dobře!!!
Svape- krásný fotečky, koukala sem na mimibazar, tak ste si to krásně užili, co? tiše závidím, jela bych někam hned, kór když tady je více než méně podzimní počasí, to musel být pěkný šok, když ste vylezli z letadla, co…
Leni, gragulujeme k ukončení kojení, teda já už si to neumím ani představit, tak a teď bude další mimi určitě na cestě brzyčko, hm a tu dovču bych Ti přála, uričtě Filipa zpracuješ, neboj..
Agi, teda neštovice, ale pěkně ste si to naplánovali, krásně vám to do dovči vyjde, to sem zvědavá, zda je ty taky budeš mít, přece jenom by to byl mazec, dospělí to zchytají vždycky víc než dětičky, tak budeme držet palečky, ať je vše co nejklidnější.
jinak já sem v práci, zrovna máme pauzu, tak dočítám, na net se dostanu právě vždycky jenom tu půlhodinku.. nového nic, takže jdu si uvařit kávičku:-)) ale práce zatím v poho, už sem se tu i zaběhla, spoustu věcí se mi hnedka obnovilo a to sem si myslela, že budu jak tele, ale fakt to někde v tom mozku zůstalo…
tak pappapap
Ahoj holky!!!
Zaneth - je mi líto, čím procházíš
. Držím palce, ať operace proběhne co nejdřív a jsi v pořádku!!!
Peru - opakuju se, ale obdivuju, že toho tolik zvládáš!!! A super, že mimi krásně roste!
Ta zima je fakt opruz, dnes jsme vyrazili dopol. do krámu v zimních bundách
. Tady prší teprve teď a zatím jenom trochu, ale lidiček v těch záplavovejch zónách je mi neskutečnš líto. Včera jsem po dlouhé době koukla chvilku na zprávy a zrovna tam byla reportáž z Troubek
.
Jinak Jonášek měl včera 2× průjem a zdálo se mi, že má teplotu a byl spavější, ale ani za boha nechtěl teploměr. Po dlouhém přemlouvání a jedný kinderčokoládce se nechal změřit v podpaží, ale tam to měří nějak divně…do zadečku ani náhodou. Dnes už je v pohodě, ještě ani nesrajdil. A taky ujíždí na těch žvejkačkách, ale už chce jenom mentolový, ty by asi moc neměl
.
No nic, jdu, mějte se
.
Agi - tak co, osypala ses, neosypala???
Hanko, že by taky neštovice?? ![]()
Příspěvek upraven 20.05.10 v 12:26