Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, já nějak nestíhám. Nemám ani zcela dočteno ![]()
V pondělí hned po příletu mě vzaly záda a od tý doby jsem na kapačkách. Blbý je, že to moc nezabírá, tak jde v pondělí na Ct a pak na neurologický vyšetření a když tam nic neuvidí, tak si to pomažu ještě na rezonanci. Jsem z toho hotová. Adama nemůžu zvednout, což samo nechápe a tak huláká mamííí vééém posííím. Včera mi jedna iniciativní paní v parku řekla, ať ho vezmu, když tak prosí. ![]()
Aby toho nebylo málo, tak musím ještě k Apolináři s tou cystou Začala se zase zvětšovat a tetka z Červený lhoty proletěla kolem jako TGV a takže je pravděpodobný, že bude jak meloun a s tím se otěhotnět nedá. Kvůli těm zádům jsem to odložila o týden, tak jdu teď ve čtvrtek nebo pátek.
Dneska odpoledne jdu s Adamem na očkování - taky 2× odložený. Taky má něco s palce na noze, jako kdyby měl trochu zarostlý nehet. Má to červený a trochu oteklý. Tak jsem na to zvědavá, to bude zase řev.
Jdu se oblíkat, hrozně mi to teď trvá a ve 2 musíme vyrazit. Ada teď ještě spí, protože dneska budíček v 5.20 ![]()
Večer se budu snažit napsat víc. Mějte se.
Marodům přeji brzké uzdravení a zdravým, ať to dlouho vydrží.
Elišce přejeme vše nejlepší a nejkrásnější k 2. narozeninám!!!
![]()
Ali,
když ono to řízení nutnost fakt není. Tady se bez auta bez problémů obejdu a i mít ho a řídit, nepoužiju ho, není důvod, kromě děsné pohodlnosti. Všechno mám v dosahu, jen plavání je daleko. Jinak to mám za rohem. A provoz je tu takovej, že jsi rychleji pěšky než autem. Takže mně nic nenutí.
A navíc se fakt bojím, stejně bych asi nejezdila, jen v nutnosti.
Ale měla bych to zkusit,vím, kdyby něco, jsme jako rodina v pr.....
Zaneth
tý jo, to jsou teda věci. Držím Ti pěsti, ať to dopadne všechno dobře, „užíváš si“ teda ![]()
Budíček jsme měli o 5 minut dřív než vy dneska, za chvíli budeme vstávat ve 4 si myslím.
Leni
tak to u nás fakt záchod, nočník, nic nehrozí. Pínku chci, nesem ostuda a hotovo.
Ahoj holky!!!
Lucko - veliká gratulace k mimi a pohodové těhotenství!!!
Ali - to je dobře, že ses ozvala s tím jídlem
. To si člověk nesmí nechat líbit. Ale chování servírky je teda šokující. Nejhorší je, že mi připadá, že takhle se chovat některým lidem snad přijde normální. my máme zase jednu nepříjemnou můru u nás v pekárně. Pravidelně se stává, že špatně vrátí peníze(nejen mně) a když jí člověk upozorní, tváří se jako kakabus a ještě zkoumá, jestli jí náhodou nechci okrást já
. Neodpovídá na pozdrav a čučí, že bych jí jednu natáhla. Ale když ntam jde Berta, je prej jako mílius…asi má averzi na ženský. Jo a známej mi říkal, že byl v jedný restauraci ve Varech(my jsme tam taky dřív chodili) a tam je strašně nepříjemná a neochotná servírka. Byl svědkem toho, že tam zrovna platil jeden pár mezi sebou mluvící anglicky, a ta servírka prej napůl pro sebe říká…to ses nepředal ty čmoude(pán byl jižní tip)a paní jí česky říká, co to mělo znamenat a ona jí odpověděla s ledovým nasraným ksichtem - aby ses z něj neposrala!!
To je hustý, co? Pak prej tam už lítaly jenom nadávky, kámoš se sebral a odešel.
Zaneth - držím palce, ať záda brzy přejdou a vše ostatní dobře dopadne!!! Už podezírám tuhle diskuzi, že je zakletá…s těma nemocema to už není možný!!!
Jsem se rozepsala o blobý servírce a teď nevím, co jste psaly dál
.
Jo, ještě jsem si vzpomněla!!! Leni - my chtěli slavit o víkendu na zahradě a taky to vypadá na odklad pro nepřízeň počasí
.
![]()
Hami
taky máme nepříjemnou v pekárně, vždycky mně okrade, ale já to nikdy neřeknu. Taky se tváří příšerně, když tam člověk vejde, spíš jako že jí otravuje, taky nikdy nezdraví. Hele, třeba ta Vaše jezdí makat i k nám ![]()
Ahoj holky!
teda já koukám, co se to tu zas děje…
Předem přejeme Elišce vše nej k narozeninám!!!!!!
Chtěla bych nějak barevně…ale zas bych to pokazila jako obvykle
.
Ali - chválím a ještě jednou chválím. Oni totiž dokud si lidi budou tyhle věci nechávat líbit, tak v tom budou prodejci pokračovat. Já osobně bych to řešila až tak, že jim to jídlo prostě nezaplatím vůbec. Prostě bych ho vrátila, že je nepoživatelné, děti to nejedí a takové nehorázné peníze za instantní sračku platit nehodlám. A co by mohli dělat?! Prostě nic vám nedám a konec diskuze. Já jsem ochotná k jednání, pokud se aspoň chovají slušně. Ale pokud je navíc ještě personál drzej, tak to teda ani náhodou. A samozřejmě by mě tam už nikdy nikdo neviděl.
Zaneth - tak to je mazec. Ty máš fakt smůlu.. a už dlouho! Přitom statisticky se to už musí zlomit. Tak vydrž a pak bude změna o 100% k lepšímu. Záda i cysta poleví, malej bude zdravej, další mimi se zadaří…prostě opět růžové období! Hlavně se drž psychicky.
Draky - to je jen o psychice. Znám spoustu holek, co na tom byly s ježděním jako ty. Chce to jen se odhodlat a pak už ti to ani nepřijde. Právě pro ten pocit, že se může něco stát a když je ženská s 2 dětma totálně nemobilní, je to průšvih. Já už si to bez řidičáku ani neumím představit. Minimálně to, kdo u vás dělá větší nákupy???? Tahat to pod kočárem se mi nechce a chlap všechno taky nevybere…a společný čas mi přijde lepší trávit někde jinde než v supermarketu.
Jdu zas na to učení, chjo
. Mamka si vzala malou ven, tak toho musím využít. A žáha zas pálí, mrcha!!!!
Haloooo! Tady totálně mrtvo…
Agi - tak kamarádka už to má vyřešeno. Dneska byla na kontrole a mimi má cca 3,7kg ve 38.týdnu, takže doktorka ji rovnou objednala na příští úterý na císaře. Že takhle velké mimi koncem pánevním by radši přirozeně rodit nenechala. Myslím, že to je dobře, protože ona by to fakt asi psychicky neutáhla. Navíc při stejné výšce jako já má o 10kg míň. Tak snad to bude všechno dobrý. Jsem začla teprv uvažovat, jestli si neobjednám nadstandard. Měla jste ho některá? Jako mně společnost nevadí, ani nejsem citlivka, ale prej se teď rodí hodně dětí a v Šumperku mají pokoje po 3-4 s jenom jedním přebalovákem pro děti, není tam hnutí, sprchy i záchod na chodbě a návštěvy pak ani na pokoj nesmí, když je plno. Což by mi vadilo kvůli EMince. Navíc si pamatuju před těmi 2 lety, že 2 dny po mně tam přivezli jednu maminu co porodila doma, že prej se nějak nestihla vychystat, taková příšerná špindíra, fakt jsem se jí štítila…a položili ji hned vedle mě, dokonce jsem u sebe tu noc měla Eminku a ta ležela mezi náma. Skoro jsem oko nezavřela, byla jsem z ní úplně hotová. Nějaká napůl cigánka, no děs. Toho bych chtěla být ušetřená. Kdybych věděla, že tam budem třeba jen 2 a že ta druhá mamka bude normální, tak klidně…ale to se dopředu nedozvím, že.
jinak dneska na kontrole prý vše ok, na porod to zatím nevypadá. Ozvy prej až za 2 týdny. no nevim, myslela jsem, že jsou od 37.týdne?! Tak zatím čau!
Ahoj holky,
tak předně:
Elišce přejeme nejkrásnější druhé narozeniny!!! .{color: purple} (omlouvám se, že opožděně, včera nějak nebyl čas pustit PC)
Draky - ono to dulení taky moc času nezabere, sice jedu na víkend jednou za 2 měsíce pryč, ale to je jak nic. Na čtení nemám poslední dobou vůbec náladu, takže nestíhám ani povinnou četbu
Teď tu organizujeme s holkama nějaký akce ke Světovému týdnu respektu k porodu, tak se taky trochu odreaguju, ale když si představím ten OPRAVDOVEJ návrat do práce, tak je mi taky blbě. Člověk je zvyklej na ten svůj klid a tempo a těžko se bude zas přizpůsobovat normálnímu režimu. No uvidíme. Jsem na to zvědavá. Tak ty máš ještě 2 roky čas, tak třeba stihneš nějakej kurz, něco co tě zajímá…
Jinak Míša koukám taky pěkně povídá, šikulka je to ![]()
Alčo - dobrej zážitek v hospodě teda
Ještě, že ses ozvala, to je dobře, souhlasím s Perulkou. Ale fakt člověk někdy valí oči nad tím, co jsou schopný lidem v „lepší“ restauraci naservírovat, kor dětem
Fakt síla.
A co Jonášek, je to lepší?
Leni - promiň, blbě jsem to nepsala, myslela jsem samozřejmě Lucku
Doufám, že se tě to nějak nedotklo, omlouvám se.
A jsem moc ráda, že Nelinka je bez plínek! To je super, je to už fakt velká holka!
Já byla dneska s Tobíkem u doktora, protože na dnešek jsme se vůbec nevyspali. Dostal hroznej kašel, nebo spíš se mu kašel šíleně zhoršil. Kašlal v kuse 2 hodiny, pak se vzbudil se řevem, tak jsem mu dala půlku Dithiadenu na zklidnění, zas asi hodinu kašlal, to už u nás v posteli a pak konečně usnul. Doktor nás poslal na RTG dutin, že ten kašel má asi v souvislosti se zánětem dutin, a pravděpodobně to bude na ATB. Noo, to jsem teda zvědavá, chudinka, snad mu to nebudou chtít punktovat
, by mě asi trefilo! Tak na nás zítra dopoledne myslete......Díky!
Jdu do peří, jsem kaput (ale možná ještě kouknu na tu dnešní Vizitu o tom rozštěpu. Nedávno to tu řešila přes diskuzi nějaká mamina, že čeká mimčo s rozštěpem......) Tak zatím
a dobrou všem!
Ahoj, dnes jsme byli na neu v Motole. Dr Cibochová je prostě Dr. Cibochová. Oni si vždycky něco najdou.
Chůze na jednu str. dobrá - prý na to, jak krátce chodí, tak kvantitativně se rozjel rychle. Ale vytáčení nohou se jí zdá mizerný, jako v říjnu. Což teda nechápu, protože je o 90% lepší. No tvářila se, že mi to nemůže uvěřit.
Na všechny dotazy jsme měli odpověď, že umí. Tak jsme z dítka, který bude momentálně zaostalý a s opožděným psychomotor. vývojem postoupili výše - do skupiny " nerovnoměrný pschomotorický vývoj, který odpovídá širší normě" ![]()
Jestli nakonec nastoupíme v sobotu - asi ne. Bo kašle víc a víc. A dr říkala, že to nemá cenu. Že není akutní a nemá cenu ho ohrožovat narkózou. Že klidně jeětě pár měsíců počkáme a že možná naknec nebude ani toto vyšetření nutné. ............... No nicméně hypotonickej je prý stále dost.
No a pak jsem zjistila, že mi v čekárně ukradli mobil.
Bych toho hajzla nakopla - víte kam.
Zůstala jsem sama v Motole s klukama oběma a Honza byl kdoví kde na schůzce a nebral mi telefon, když jsem volala z budky.
No ještě, že bylo hezky. Ještě, že ekzistují dobří lidé. Ale já měla ten ntel, tak ráda. A těch čísel. ![]()
Zaneth- Perulka to napsala hezky. Už jste si vybrali a teď bude líp a líp.
Agi- no prosím Tě. U Vás taky samý zajímavý choroby.
Hani- no servírka na ránu.
Peru- hlasuju pro nadstandart. Nikdo vás neruší, pohodička.............. Klídek na učení. ![]()
Ahoj holky,
u nás nic nového. Záda mě bolí víc než minulý týden, takže musím dneska zase k doktorovi. Navíc jsme osiřeli, protože naši museli odjet domu. Tak sháním hlídání a víc se děsím toho, že bych Adama měla někam na hodinu dát. ![]()
Ranní budíček u nás dneska v 7, ale od 4 do půl 5 strašil. Navíc budíček ve 24.00. Nemůžeme to noční buzení překonat. Já už nevím, co s tím spaním mám dělat. Vzbudí se, má plnou plínu, napije se a hned zase spí dál. Zkoušela jsem omezit to pití, ale to nehrozí. Tak fakt už nevím.
Draky, to zvládneš, já jsem po střední taky 5 let neřídila a pak jsem dostala služební auto a byla jsem na tom stejně jako ty. A navíc jsem do té doby nikdy neřídila v Praze. Vzala jsem si asi 5 kondičních jízd a bylo to dobrý. Dneska si to bez auta neumím představit. Rodiče mám daleko a taky ty nákupy.
Alčo, to je děs s tím mobilem. K doktorům bez komentáře. Já mám vždycky taky pocit, že všechno vidí hůř. Ještě mám v živé paměti svoje lítání po genetikách v těhotenství a ty neurologie s Adamem. Držím palce, ať je Jonášek brzy v pohodě a ta OP ať není potřeba.
Agi, teda vy máte taky furt něco. A držím palce na hubnutí. Přidám se taky, jak se budu moct hýbat. Teď se pohybuju tak maximálně rychlostí šneka.
Perulko, hlasuju pro nadstandard, pokud máš tu možnost. V Podolí byl bez šance a asi 40 maminek na 2 sprchy byl mazec. Právě totiž probíhala rekonstrukce 2. sprch. ![]()
Gratulace všem odplínkovaným. U nás tedy stále bez efektu.
Občas chytíme něco do nočníku, ale Adam zásadně nic neřekne.
Tak snad se to zlomí. Pije jako duha a jestli bude mít plíny v těch vedrech v létě, tak bude jako spařenec.
Ahoj všem ostatním ![]()
Zatím se mějte, jdeme svačit.
Ahoj holky!!!
Malej právě předvedl 20ti minutovej záchvat, že chce koukat na pohádku. Byla jsem tvrdá a neustoupila, teď spinká. Ale už jsem si říkala, že na to kašlu a pustím mu tu bednu
.
Peru - pokud máš možnost nadstandartu, jdi do toho, obzvlášť po předchozích zkušenostech. Já jsem chtěla taky, ale v tu dobu byla narvaná porodnice a nebyla šance. Na pokoji dvě maminy, s kterýma jsme si nějak extra do oka nepadly a navíc tady jsou návštěvy povolený pořád, což bylo docela otravný, ptž jim tam pořád někdo chodil a žádná jsme neměla chvilku klidu
.
Ali - s tím mobilem je mi to teda líto. Já bych byla úplně nahraná, protože si nepamatuju ani Bertovo číslo z hlavy. Jak to není nutný a mám ho v mobilu, prostě ani nevím jaký má číslo(pro jistotu se ho asi naučím
).
marodi - brzy se uzdravte!!!!! ![]()
Zanet- prosím tě, to si užíváš. Ale k tomu nočnímu pití - podle mě je to zlozvyk a dokud bude dostávat v noci pít, tak dlouho se bude budit. Pokud pije dost přes den, tak přeci v noci nemusí. V noci mu stačí voda? Jinak asi budeš muset pčkat, než si nechá vysvětlit, že v noci se nepije. Ale to teda nevím.
Hani- Zkouší to, co? A bude toho víc a víc. Určitě dobře, žes vytrvala. Telefon Berty se asi radši nauč.
Sousedovic puberťačka opět vyhrávala a Jonáš usnul až teď. No a děda v 15h přivede Vítka. Já se to prostě nestihnu naučit.
Začínají na mě jít nervy.
Ja byla na nadstandartu a teda bylo by to super az na to, že vedle v místnosti bylo nějaké dítě, které celou noc jen rvalo a rvalo a ja prakticky se v nomocnici vubec nevyspala a to mi tam mala skoro porad spinkala. A byla jsem blba, ze jsem si nerekla, aby me dali jinam, ale uz tak mi to bylo blby a ani jsem se nezeptala proc to dite celou noc rve a pres den ticho po pesine.
No a me je cim dal tim hur a hur. Dneska jsem byla zase s malou v restauraci ze se najim, ale bylo mi tak zle, ze jsem nesnedla ani sousto a musela jsem si tam lehnout, protoze jsem myslela, ze snad omdlim. Jak jsem videla jidlo tak se mi porad zvedal zaludek, ale nechtela jsem tam zvracet. No a lizatka ted lizu jedno za druhym a dneska jsem si udelala i zazvorovy caj. Zavidim maminkam,kterym nic neni. No a vzhledem k tomu, ze jeste hormony porostou, tak uz nebudu moc ani vyjit ven a budu sedet jen u beliku jako kdyz jsem cekala Klarku. Jo a zazvor uz nemuzu ani videt. Poradte mi nekdo co zabira!!!!
Alčo, já už v noci dávám vodu, ale je mu to fuk. Hlavně, že něco teče. ![]()
Lucko, vydrž, snad to brzy přejde.
Tak vám musím napsat, co se mi dneska stalo.
Dneska odpoledne u mě byla kamarádka, vrátila se z Emirátů a dovezla mi kabelku. Byla jsem natěšená, ale jen do tý doby než jsem jí rozbalila. Dovezla mi stejnou guessku, co mám od sestřenice asi týden. Navíc tahle je ještě o 3 stovky levnější. Tak mě asi šlehne.
No je to moje vina, měla jsem jí říct, že chci hnědou a ne černou. No ale je to síla, schválně si nechávám kabely dovézt z venku, aby je tady nikdo neměl a sejdou se mi dvě stejný. ![]()
Jdu dělat večeři, máme palačinky.