Poradna duly
Jana Čurdová
Hani, krásný fotečky, parádní oslavička a vovovo tom to je:-)))))
Hani - krásná oslava a krásné fotečky! V sobotu vlastně počasí jakž takž vyšlo, co? A kde jste to měli? to pískoviště dostal Jonášek jako dárek? Máte moc hezké společné fotky, moc vám to tam všem sluší. A dort byla vlastní výroba? dobrý!!! jakej byl?
mně zrovna jaksi honí mlsná a takovej dortík by teda opravdu bodl
!
Marky - já mám psané 2 termíny jen 2 dny od sebe. Takže 10.6. a 12.6. Ale ten 12.6. podle mě vznikl tím, že neumí sestřička počítat
. protože od začátku mi psali 10.6. a potvrdili to i na UTZ ve 12.týdnu. Ale teď mi píše furt o 2 dny míň, i když i od doktorky má foto z posledního utz, podle kterého je mimi o 2 týdny větší. Takže já nevím. Každopádně je to jedno. ALe bude to teda mazec! vůbec si nedovedu představit, když vidím ten kufr před sebou, jak se to mimi dostane ven. bojim bojim.
Perulko, držím palce!!!!! Linda měla 4 kg a byl to záhul!!!!! Ale ty to zvládneš - musíš!!!!
Jé - já mám taky narozeniny 10.6. ![]()
Ahojky!!!
Půjčila jsem 2 bobule, Aladinka to tady doporučovala. teď jsme to dokoukali a musím nříct, že krásný záběry z té vaší Moravěnky, ale film byl trapneeeeej!!!
Peru - jj, v sobotu bylo fakt pěkně, teploučko a dort byl ze zdejší cukrárny - šlehačka, piškot, vevnitř ještě banány a nahoře ovoce - lehoulinkej, vynikající!!! Vloni byl stejnej, ale Jonášek z něj snědl akorát jahůdky. Ta cukrárna je vyhlášená široko daleko a fakt mají vynikající všechno. pískoviště mu koupili naši nedávno, k narozeninám to nebylo. To dostal ponk, knížky, kostky, letadýlko a auto, co se dají rozebrat do posledního šroubku(je k tomu šroubovák na baterky)a to stačí.
Jéé, chtěla jsem na vás konečně reagovat a Berta mě vyhazuje
.
Tak dobrou a zítra
.
Ahoj mamky! Přeji všem dětičkám krásný Den dětí, a´t si ho užijí pokud možno bez deště a nemocí!
My byly s Emi v MC, tam bylo lidí! neskutečný. Ale zábava byla, děti dostaly dort, bakonky napuštěné heliem a perníček na krk. Ale já su z toho totálně vyfluslá - hlídat toho svýho experta, to už dá teď fakt zabrat. Byla tam maminka, co měla stejný termín porodu jako já - ale už s dvoutýdenním miminem v kočárku. Jak já záviděla! Byla totálně spokojená, plná energie a šťastná, že už to má za sebou. A to bylo její už 4.dítě!
Včera večer jsem dočetla červnovou Mámu a já a bylo tam o Rotavirech - skutečné příběhy, vyjádření doktorů, možnosti očkování…holky jakej na to máte názor? Já obecně moc uši tady pro ty nepovinný očkování nemám - nejde o peníze, ale myslím si, že v prvním roce ty mimča mají už tolik sajrajtu v sobě z povinných očkování, že to musí být pro ten malinký organismus hroznej mazec. Ale zase co vím od okolí - kde to dostaly fakt malý mimča a co jsem vyčetla za hrůzostrašné špitálové story, tak to na mě celkem zafungovalo. Nevíte o tom někdo ještě něco navíc?
Ahoj holky!
Hani - fotky jsem ještě nestihla, ale určo kouknu! A jsem ráda, že se oslava vydařila a nepršelo! Tobík taky miluje sfoukávání svíček. Když foukal na ty svoje, tak si málem opálil ty jeho košťata a obočí ![]()
Peru - tak jste si MC užily
Ale nedivim se, že si stěžuješ, že už je to mazec Emi uhlídat. Já už se v tomhle období skoro nemohla ani postavit.
Rotaviry - já nevim, může se stát, že malé miminko to špatně snáší a může mít komplikace, ale to podle mě platí pro všechny nemoci. Protože farma firmy chtějí prodat, tak maminkám, kterým samozřejmě jde o to, aby udělaly pro dítě co nejvíc můžou, nabídnou očkování a pohrozí, že když dítě očkovat nenechají, tak mu můžou hrozně ublížit. A to přece jako zodpovědné matky určitě nechtějí. Je asi jedno, jestli jde o pneumokoka nebo rotaviry. Já, což už asi víte, jsem proti očkování navíc z mnoha různých důvodů. Myslím, že není dobré zatěžovat imunitní systém zbytečně. Ty případy, které nedopadají dobře nebo jsou komplikované, těch je určitě jenom malinko, stejně, jako třeba u chřipky. Oslabený imunitní systém se s ní taky nedokážedobře vypořádat. A ročně na ní umře kolem 3000 lidí. Očkování pro oslabený organismus taky není dobré a v mnoha případech může život i zkomplikovat. Já to vidím tak, že když se člověk zaměří na imunitní systém a jeho podporu, tak předejde spoustě problémům a i případné nákazy zvládá daleko líp. Tím nechci říct, že je očkování úplně na nic a je na každém, co si o tom zjistí a jak se rozhodne.
Co asi Alča, myslím, že psala, že to má někdy teď z kraje června, 5?, 3? , nevzpomenu si, ale asi tenhle týden.....tak nepočítám, že nás navštíví. Nicméně v ČB držíme všechno, co máme !!!
Marky - tak to je fajn, že tě ta práce baví. A máš to dobrý, že si můžeš takhle postupně zvykat na pracovní zátěž. Já do toho asi budu muset skočit rovnýma nohama, no jsem na to zvědavá.
U nás je dnaska asi jenom 12 st., zima jak v morně, hrůza. Normálně jsme zas vyndali jarní čepice a vyflísované bundy. A to je dneska už červen.
Ale víkend má být hezký, tak budeme doufat.
Pa, jdu na MacLeodovy dcery......a pak na anglinu s Agi......
Ahoj Agi,
no já na to mám právě stejný názor. z nepovinných očkování máme jenom pneumokoka a to až v druhém roce a jen proto,že na tom trval Luboš. já do toho jít taky nechtěla, ale od jeho kolegy v práci na to umřelo mimčo, takže jsme do toho šli. ale taky si myslím, že to není nic moc. od sousedky holčička pro změnu byla zdravá jak řípa a od té doby, co jí to naočkovali, tak je už půl roku v kuse nemocná, několikrát píchaný uši, i prasklý samy
…maminka na nervy a paní doktorka na ušním jí říkala, že takových případů zná hodně a že to očkování je strašné svinstvo. Ale ten článek o rotavirech na mě fakt jaksi zapůsobil - asi mi už blbnou hormony a převažují nad selským rozumem
.
No Alče samozřejmě taky držíme pěsti! Na rukách i na nohách, ale ona je holka šikovná a zodpovědná, takže to určitě zvládne. Vůbec nepochybujem!
No a červen je teda fakt zajímavej. On i ten květen stál za to. Vlastně celej rok! Zima delší jak půl roku, sněhu jak na severním pólu a v červnu ještě furt není ani náznak léta. A můj otec se včera divil, proič furt dávám Emince na hlavu čepici, ať jí nechám rozpuštěné vlásky. Se asi zbláznil.
Ahoj.
Tak u nás stále hnusné počsí, už mě to fakt štve. ![]()
Doufám, že jim aspoň vyjde ten víkend.
Jinak koukám, že Perulka stále v celku, tak držím palečky ať je tu už Julinka brzy s náma. ![]()
Agi, minule jsem ani nereagovala na tu tvojí nabídku s dovčou. No kdyby záleželo na mě, tak jedu hned, však víš, že moře miluju, ale Filip bohužel má teď moc práce a pokud my někam vyrazíme tak to bude až tak na konci července nebo srpen. Ale díky. Užijte si to.
Jinak jak bude to volno teď v červenci tak zase jedeme na Nechranickou přehradu, máme tam už rezervovanou chatičku na 4 dny, tak snad bude lepší počasí než je teď, jinak se fakt zblázním, chci se už taky na přehradě koupat. ![]()
Marky, tak super, že tě práce pořád baví. A co Eliška, jak to všechno zvládá??
Hani, fotečky jsem zkoukla a jsou parádní, moc vám to tam všem sluší. ![]()
Ahoj holky!
Tak jsem se dnes vrátila z Ostravy od soudu a ještěže jsem jela. Měla jsem se soudkyní domluveno, že akceptuje manžela na plnou moc. Ale nakonec jsme se dohodli, že pokud nebudu rodit, tak pojedu ještě jednou s ním, aby viděl, jak to funguje. No a vyskytly se na poslední chvíli komplikace, paní udělala kopanec a řekla mi o tom asi 3 minuty před vstupem do soudní síně. Luboš byl úplně hotovej, že kdyby tam byl sám, tak asi uteče
. Ale teda myslím si, že v Čechách nevíte nic o špatném počasí. U nás teda taky od včera lije v kuse, ale to množství vody, co spadlo v moravskoslezském kraji, to je neskutečný. To jsou prostě permanentní provazce vody, ta voda je všude, nemá už ani kam odtéct. Po dálnici jsme viděli asi 10 nehod, z toho jedna určitě smrtelná
. Prostě lidi jezdí jak hovada, my jsme nejeli víc než stovkou , protože ty kola nemají šanci odvádět tolik vody a člověk hned dostane smyk. Ale předjížděly ás dodávky, kamiony, fakt nechápu…
No hlavně že jsme v pořádku doma. Za chvilku jedu s Emi na bazén, vyzvednem taťku v práci (plave s ní samozřejmě on) a pak jdem ještě na kafíčko ke známým, takže dneska aktivní den
. No nic, letím. Zatím čau!
ahojky holky,
Perul, no ještěže jste v pořádku dojeli,počasí fakt na draka:-) no spíš na pěkný h…, tak třeba zase v zimě bude jaro, co my víme:-))
jinak dala sem si na profil taky konečně nějaký fotečky z oslavy Eli narozek, tak když budete chtít , tak koukněte..
Leni, Eliška zvládá v pohodě, zatím jí hlídá ségra, která nemůže sehnat práci, je už 3 měsíce po promoci doma, a práce není a není, ale mě to nevadí, sem ráda, protože je na ní zvyklá… a je vždycky milý, když přijdu domu, jak mě miláček malej vítá:-)) běží a volá mamíííí boooo (bombon), ale pokaždý nedostane:-) jen občas, když stihnu se někam zastavit…
Agi a my zase vyndali znovu punčocháče, takže se jich jen tak lehce nezbavíme, chjo, a trička a šatičky asi nehrozí…
Marky, tak jsem neodolala a mrkla jsem na fotky, no super a Eliška je kouzelná a dortík moc hezkej.
A taky je šikulka, že to s tvojí ségrou zvládá, je to škoda, že nemá práci, ale aspoň se teď hodí jako chůva. ![]()
Perulko, no jo, my tady s tím počasím nemáme takové problémy jako vy, je to děsný, ale u nás začalo taky teď lejt a už m to fakt neba a ještě nám od pondělí neteče teplá voda, pustěj jí až v pátek, takže v týhle zimě si ještě ohříváme vodu, no děs. ![]()
Ahoj holky!!!
U nás se už netradičně spinká, protože Jonášek dnes dýl vstával a pak po obědě neusnul. Berta je na školení v Pze, takže mám pohodičku a čas na psaní
. Přijela kamarádka s dětma a šli jsme krmit kachny. Sice celý den pod mrakem, ale pršet začalo, sotva jsme vytáhli paty z baráku
. Dětičky už ale byli natěšený, takže jsme zmokli, ale velká spokojenost.
Marky - fotky jsem zkoukla - moc moc hezký
. Eliška má takový rarášky v očích
, je moc roztomilá. A krásný dortíky měla a moc vám to opět sluší…
. Já už jsem taky natěšená, až provětráme letní outfity
.
Leni - ahoooj!! Neboj, o víkendu se to počasí prostě už musí vydařit!!!
Peru - hlavně, že jste dojeli v pořádku. Někteří řidiči jsou fakt na tečku
.
Zítra máme v MC maškarní, ale Jonášek bude bez masky, nesnese na sobě nic dýl než minutu, takže jsem se ani neobtěžovla s výrobou nebo scháněním .
Aladince taky držím vše, co mám!!!!!!
Zatím papa, hezký večer všem ![]()
Už držet nemusíte, mám to. ![]()
Takhle unavená jsem už hooooooodně dlouho nebyla. Po dnešní hodině nočního spánku mě doslova přecházel celý den zrak.
No holt nervy.
Dočtu pořádě později.
Jukla jsem, že Perulče druhé ještě nic. A copato Hani, Bobule se nelíbily? Mě moc. ![]()
Teď si ale pořádně odpočiň!!!!
Ad Bobule, vím, žes doporučovala, zasmála jsem se asi 3×, dialogy mi přišly strašně nepřirozený, křečovitý
.