Poradna duly
Jana Čurdová
Alčo, velká gratulace!!! Už mi začali modrat palce ![]()
U nás nic novýho. Dneska lilo jako z konve, tak jsme byli jen hodinu venku. Doma je to hrozná nuda.
Budíme se 2× za noc. Nočník stojí v koutě a koná se, jen když chytnu. Takže žádný změny
. V sobotu jedeme do Německa ke švagrový a v pondělí bych chtěla do Francie pro nějaký oblečení a v úterý se vracíme.
Záda mě nebolí, noha jo. V pátek se jdu domluvit na tu OP, tak mě snad vezmou ještě do prázdnin.
Hanko, Marky pěkný fotky. ![]()
Jdu spát, dobrou noc všem. ![]()
Ahoj holky,
Míšánkovi opožděně k druhým narozeninám přeju, aby byl celý život tak šťastný, jako mě se po včerejšku ulevilo.
Marky,Hani- fotky, dětičky i maminky krásný. ![]()
Zaneth- noha bolí od zad? Si taky užiješ.
Jonáš má horečku, kašel a rýmu jak hrom. Dneska čubrněl, že si s ním mám čas hrát. Mám teda pěkný výčitky, jak jsem na ty dva poslední dobou prděla. ![]()
Počasí neskutečně mizerný. Blbá sopka.
Agi- kdy jedete na dovču? Tento víkend?
No tak ještě jednou. Si to prostě musim vynahradit.
Peru- rotavira bych neočkovala.
A co poslíci?
Jo a díky. ![]()
Alčo - BOMBA, MAZEC, SUPEEEER !!!!!
![]()
Tak teď si to všechno vynahradíš, kluci tě budou mít za chvíli plný zuby a hlavně si pořádně odpočiň, moooc to určitě potřebuješ.
My jedem na dovolenou 16.6., máme to naplánovaný od čtvrtka do čtvrtka, aby nebyl šrumec na silnici. No snad se to počasí umoudří a bude hezky. Ve Splitu (jedem kousek odtud) je kolem 22 - 25 st., moře kolem 20, no uvidíme, jak dopadnem. Ale jestli bouchne ta druhá sopka, tak to nevidím dobře. To tu za chvíli zmrznem.
A co ten Jonášek? Pořád horečkuje? To už se mi teda nezdá, že s tím nic nedělají…ať je mu líp prďolkovi ![]()
My měli s Lukym včera 9-ti leté výročí svatby, tak se taťka vytáhl. Přinesl pugét růží, koupil svíčkovou, udělal steaky, otevřel vínečko.......no moc jsme si to užili. A mám slíbenej prstýnek z dovolený…jsem se rozplývala včera. ![]()
Jinak naše děti jsou zatím zdravé, i když Agi ráno říkala, že má ucpaný nos. Tak doufám, že se z toho nic nevyklube.
Zaneth - už tě to trápí pěkně dlouho. Tak snad se ti uleví. Co zkusit na ty záda třeba jehličky? Táta měl vyhřezlou plotnu a taky se mu to dalo do kyčle a nohy. Je to už pár let, ale chodil na akupunkturu a operaci se vyhnul! Už měl termín ve špitále. Když to spojíš třeba s nějakou homeo (netuším, jestli na něco takovýho homeo existuje, ale třeba jo), tak by to mohlo zafungovat. Držím palce.
Ahoj ještě jednou! Tak dočteno…
Ali!!!!! Hip hip hurá!!!!! Obrovská gratulace!
To je úleva, co? Tak si teď přes víkend zkus odpočinout, ať nabereš síly. Fakt bomba! Budeš slavit? A co? PLánuješ dál magistra?
Zaneth - ty teda si fakt to zdraví pěkně vyžíráš. Ať už je líp. A nákupy závidím!!!!!
Hani - ty se taky máš! takový klídek, to bych brala. Já teď s malou ani ven nechodím, maximálně před barák na chvilu. Jaksi už nemám šanci v případě deště začít utíkat
.
Agi - juuu, to je romaaaantika!
Tak jste si to užili, jo? Mimochodem vše nej k výročí a ať je takových ještě hodně!!!!
No a u nás nic novýho, byla jsem zas na kontrole a na ozvách, prej se čípek zkracuje a hlavička už trochu naléhá, že když se snaží, tak špičkou prstu dosáhne na hlavičku, ale přímo na porod to ještě nevypadá. Ale že se může stát, že přijde bouřka, klesne tlak a praskne mi voda a je to. No takže nevím nic… Je pravda, že při poslední bouřce byli poslíci, ale od té doby nic. A ozvy v pořádku. Dneska jsme se byli podívat u té kamarádky po císaři na mimi a je to nádherná holčička. A hodná! Za to potomek starší neskutečně řádí. Začínám se bát, co mě čeká. Protože i Ema tam s ním příšerně vyváděla, až jsme museli vytáhnout vařečky - vlastně 2, na každého jednu
. ALe nakonec z toho měli akorát prču a s vařečkama se honili navzájem, ach jo.
.
No, je půl 9 a dítě furt sedí vedle s tatínkem u Ordinace a prý „ěště papá a pak eště tlačit bobek“. To je morálka… ALe mně už to je nějak jedno. Jdu do sprchy a taťka ať si dělá co chce…já s ní čumákovat do noci nebudu.
Ahoj holky! Kde jste kdo??? U nás svítí sluníčko, hurááá! A Luboš mě táhá na víkend na chatu. No moc se mi nechce. Jako je to tam fajn, ale prostě záchod o patro níž a pidivana už mi dělá dost problémy
. Tak všechny zdravím a dopředu hlásím, že to, že se tu třeba víkend neukážu, ještě neznamená, že rodím. Počítač si na chatu asi brát nebudu
. Mějte se a hezký slunečný víkend všem!
Čáů,
Hele Peru- ber ohledy na zvědavý tety a pc vem sebou, jo?
Já už na tebe nemám číslo na mob - jak mi ukradli telefon. Ale tak aspoň ode mě ti nebudou chotit dotěrný sms. ![]()
Ale já zvědavě čekám. A do porodnice to máte z chaty tak daleko, jako z domova? No jen si ještě užij poslední - krásný sluneční víkend s jedním dítkem. A já se tedy taky přidávám s tipujícím a tipuju tě tedy na noc z neděle na pondělí. ![]()
Jonáš je protiva marodnej. Vítek měl zas problém ve školce. A to nám den před tím spolužakča z mojí školy řekla, že je kouzelně hodněj a co jsem furt blbě kecala, že zlobí.
No ale opět bych řekla, že paní učitelka si scénku užila a nechala Vítka dojít daleko, aniž by zasáhla a pak mohla tvrdit, jak že je uvztekanej a drzej. No nic. Jonáš vřeští.
Ale jinak Vítek dnes v noci odjíždí s babi a dědou na Slovensko do Lázní. Asi mu Jonáše přibalím do batůžku. ![]()
Agi- a po neštovících už ani stopy?
Ahoj Ali! Já ti pošlu číslo, ale hlavně že mám já tvoje a slibuju, že hned budu psát
!
Do porodnice to máme z chaty dál o 15 km, je to právě na opačnou stranu. Ale ono je to jedno, protože stejěn máme domluveno, že když mě to chytne, tak přijede malou hlídat moje mamka, takže bysme stejně čekali, než stejnou cestu ujede ona k nám domů. Takhle bysme malou nechali u našich (je to 200m) a valili sami do porodnice. Takže prašť jako uhoď.
No jsem už sama zvědavá, kdy to bude.....
Ahoj holky!!!
Jakpak se máte???
My jsme dnes byli v Ústí, v zoo,héč!! Tak jsem vzpomínala na Lenu a Monču
. Máte to tam, holky, moooc pěkný
. Já tam byla jen jednou jako dítě a teď tedy podruhý a byli jsem nadšený. Jonáškovi se tam taky moc líbilo…hlavně ten výběh s kozičkama.
Pak jsme se stavili v tom OC FÓrum, scháním Jonáškovi sandálky(nic se mi ale nelíbí) a nakonec jsem si pokoupila nějaký tríča pro sebe
.
Ali - tak to je dobrý, že se „zbavíš“ jednoho dítka
. Jonáškovi ať je brzy líp!!!
Peru - ježiš, já jsem napnutá jako kšandy, kdy se Julinka vylodí
. Tipovat si teda neodvažuju
. Kdyby to teda bylo teď nějak, tak ti přeju rychlý a pohodový porod a ať jste obě v pořádku!!!!!!! ![]()
Agi - opožděně přeju k vašemu výročí, ať jste spolu pořád šťastný a vše klape jako po drátkách !!!!:hug: ![]()
A loučím se
…užijte si krásný zbytek víkendu!!!
Ahoj holky,
zdravíme ze Schwarzwaldu. Cestu s 1/4 kinedrilu jsme zvládli za 6hodin bez blinkání
. Je tady 31 stupnu, vedro jako blázen.
Perulko, ty nás napínáš
Jestli to bude za 11 dní, otvírám si novou živnost - věštírnu ![]()
Tak hned pošli sms, moc na tebe myslíme a držíme palce.
Zdravíme všechny ![]()
Ahoj holky cestovatelky a výletnice,
já chytila bacila od Jonáše, tak tu oba chrchláme a smrkáme. Holt, když už je venku hezky, že? ![]()
A užili jsme si víkend opravdu úžasně. Rekonstruujeme dětský pokoj a ložnici. Nejdřív jsme chtěli zrušit schod, co dělí dětský pokoj podélně na půl. ................ a teď to vypadá tak na tři týdny předělávek. I zeď se bude dělat nová.
Při Honzovo pracovním vytážení - a dělá si to vzadu sám - jsem na to , nebo spíš nejsem na to,zvědavá. Máme tu bordel a staveniště. Ale Jonáše to táák baví. Pořád chce „pavovat“ (spravovat). ![]()
Dnes odpo jsme byli chvíli u známých grilovat na zahradě. Jonáš zalejval a lítal nahatej, tak snad z něj sluníčko bacily vyhnalo.
Zaneth- Kde to vlastně jste? Já aupaiřila ve Pforzheimu.
Hani- a dlouhý skluzavky v zoo jste objevili?
Ahooooj!!!
Tak dnes jsme vyrazili na zahradu. Já měla představu, že strávím den vyvalená na lehátku - jako dobrej fór!
Jakmile mě Jonášek zabaven zalíváním zmerčil, letěl ke mně a že mamika nééé hají a že hačí a tríčo (nevím, co se mu nelíbilo na mojí podprdě- zapomněla jsem si plavky). Tak jsem se pustila do pletí - to mu kupodivu nevadilo
. No, ale celkově jsem si pěkně odpočinula, Jonáš byl moooc hodnej a Berta ugriloval oběd.
Zaneth - co ve Schwarzvaldu? Výlet? Užijte si to!!!
Ali - téééda, to je mi líto, že marodíte
. A skluzavky jsme samo objevili, ale nevyzkoušeli. Šli jsme teda jenom kolem a já to vyhodnotila, že Jonáš by se sám bál a já bych se tam nejspíš zasekla…nebo to je i pro dospělý? Fakt jsem viděla jen z dálky. Jó a Berta byl naštvanej, že jak se jezdí tím vláčkem, mají psáno dítě do dvou let zdarma, ale za kočár jsme platili 20,– a to nikde nepíšou a že bez kočáru asi s dítětem do dvou let do zoo nepojedeš, takže to jako nechápal. No, on je takovej šťoura, nééé, že by mu šlo o tu dvacku, ale o princip, že? ![]()
A tu přestavbu ti teda jako faaakt nezávidím, dokonce tě lituju
.
Tak já zase jdu a pá
.
Ahoooj vespolek!!!
ALI
Ty jsi prostě nejlepší!!! ![]()
A marodíte pořád, co ![]()
PERULKO
tak Ty si asi teď chceš Julinku „nanosit“, to, o co v bříšku přišla Eminka, co
… Už se těším, až tu bude zprávička, že Julinka je na světě. Hlavně držím pěsti!
HAMI škoda, žes nedala vědět, jeli bysme do ZOO s Tebou.
A omyl,až na moje dítě a tudíž mně, teda skoro všichni co znám cestují na výlety bez kočárku… Je fakt, že my jsme Lenče tehdy kočárek měli a že to odchodila a na kočárku se vezli batohy.
Ale právě, jde o princip, že jo, má se to tam napsat
, taky mně tyhle principielní věci štvou, rozumím mu
Jé, pošta, přišel nám batůžek, tak ahoj!
Ahoj holky! Zdravím furt ještě s klíšťáčkem v pupíku
. Prostě se mě ne a ne pustit!!! Ale dneska mi odchází hlenová zátka, tak už se to snad blíží. Teda pokud to pidišpinění neznamená něco jinýho…
já už se musím smát - já snad ani rodit nemůžu, protože se furt děje něco, co se ještě „musí stihnout“. A taky mám manžela na baterky. V sobotu jsme u našich pekli pstruhy a můj miláček si dal normálně 4 piva s debilní poznámkou, že kdyžtak musím rodit až v neděli. A v neděli ráno se ozvala známá z Prahy, které umřel manžel aona nemá řidičák a chtěla prodat auto. Naši kamarádi totiž podobné shání a my se jí už před měsícem ptali a ona furt nevěděla jestli jo nebo ne - no spíš spekulovala o ceně. Ale nakonec zjistila, že jí fakt nelžem a řekli jsme jí reálnou cenu a tak že můžem přijet. Takže Luboš frčel s tím kámošem do prahy…vzhledem k tomu, že je to 3 hodiny tam, 3 hodiny zpátky, tak jsem opět dostala nakázáno vydržet nejmíň do neděle večer
. No hlavně že auto mají a jsou spokojení. Teď zas ještě dochystávám poslední pracovní pokyny asistentce a manželovi, kterej za mě pojede jednou na soud…brrr, no snad to všechno nějak dobře dopadne. Holky, já se už fakt normálně bojím, občas mě přepadává úplná panika. Je to normální
? Já to neznám, u Eminky jsem to jaksi nestihla
. Ale teď už vím, do čeho jdu a že to bude asi horší než naposledy ty Emčiny 2kg, že… auauau
.
Ali - tak víš jak, jedno dítě přesunuto, tak na někoho ty bacily skočit musí! A přestavbu opravdu upřímně nezávidím. Já už toho budování mám taky plný zuby. A když od toho ani nemáš kam utéct, tak je to hnus.
Hani - Tak to jste si užili prima výlet! Já taky chtěla ještě stihnout jednou zoo, ale tam už půjdem asi ve čtyřech. My tu máme nejblíž Olomouckou a ta je v brutálním kopci, to bych asi musela sednout s Emoušem do kočárku
.
Zaneth - výletíte nebo dovolenkujete? Vy se máte!!! já zkusila doma nadhodit alespoň teoretickou možnost nějaké té podzimní dovolené a ani náhodou
. Můj chlap je nejspokojenější doma a teď má nejlepší argument - malé mimi. Byla jsem označena za zbytečně riskující a nezodpovědnou matku
, když vůbec o nějaké dovolené uvažuju. A pak - máme prej samozřejmě chatu. To, že na chatě si nesedne na zadek jak je den dlouhej, maximálně 10 minut na kafe, jinak furt vidí, co je třeba dělat, to zase mně nepřijde jako ideální rodinná dovolená. Jinak proti chajdě vůbec nic nemám. Ale já pokud ho nevytáhnu pryč z domu, kde prostě nevidí mech v trávníku, nebo plevel v ostrůvkách, nebo kde má nejbližší pixlu s barvou na očích maximálně za výlohou drogerie, tak to prostě žádná dovolená není. Ani pro mě, když budu na 2 děti sama.
Jdu se najíst, než se vzbudí lotr starší. Mimochodem, ta mě teď fakt přivede do hrobu. Opět se nám posunula doba vstávání na 5h ráno. A prostě je vyspaná a nedonutím ji ničím, aby zůstala ležet. A to nezávisle na tom, jestli jde spát o půl 8 nebo v 9 večer! Takže pokud teď budu vstávat ještě několikrát za noc na kojení a chodit spát po 11h, abych aspoň nějakou práci stihla, tak vám budu brzo psát z blázince…
Ahoj Draky! Tak tenhle fór si laskavě nech, jo… s tím už přišla moje ségra, že Emča byla o měsíc dřív, tak teďka si pro změnu já počkám až do července, abych to vyrovnala. Fakt blbý fóry!!!!!!!
![]()
Ale jinak v pohodě…
![]()