Poradna duly
Jana Čurdová
Hani- vidíš, jak jde Jonáškovi o tvoje zdraví? Pěkně se protáhnout a nepálit na sluníčku.
Příští rok tě už rovnou poleje konvičkou. ![]()
kočárek- my za Vítka vozili kočárek do 2apůl roku pořád sebou. Neseděl v něm, ale uspávali jsme ho třeba na celodenním výletě. Mě zas v Ústí pěkně deptá, že než stihneš nasednout s dětma, tak se ti nikam ten kočár nevejde. Jak se všichni rovou dovnitř. Uvítala bych tam nastupování popořadě a né ten nával.
Peru- já ti poradím, jo? Budeš muset holka trochu ubrat. Takový tempo při dvou dětech nejde zvládnout. Miminko se narodí, až bude čas. Já nikdy nezažila neduhy ke konci, tak nevím, jaký to je. A samosebou nezávidím. Ale už to nebude dlouho trvat. Spaní Eminky je fakt blbý. Natři jí okna načerno.
Vítek byl taky takovej. Nebudu ti říkat, kdy se to zlepšilo.
Ale vždycky pomohlo, když spal třeba přes víkend u našich. Nevím, jak to ta mamka dělala, ale tam začal spát dýl a nějakou dobu mu to vždy vydrželo. Šetři se, jo?
Jo a z druhýho porodu mám super pocit a myslím, že jsem konečně pochopila, jak se to dělá.
Porodní cesty jsou už protažený. Jestli dvou nebo 4kg dítě, je myslím jedno. To bude dobrý.
Bych šla radši rodit, jak znovu na státnice. ![]()
Ahoj kočky moje!!!
Malej zrovna spinká, dnes byl teda opět na tečku - pořád kňučí a já to dloooouho ignoruju, ale pak je mazec
. Za chvilku přijede tchýňa a od tý doby, co volala, že by teda přijela, Jonáš pořád - babi Jana píde - jako kolovrátek. Se teda docela divím, že usnul, teď jsme to s tím odpol. spaním měli divoký, takže jsem si říkala, že to je buď přechodný nebo mám útrum s odpolední siestou, který se teda zatím vzdát nechci
.
Ali - hele, Berta je docela asertivní a do vláčku se tlačil taky
. A jako o zdraví mi Jonáš spíš usiluje - hlavně o ty nervy
.
Draky - no vidíš, na tebe jsem zapomněla, že jsi kousek od Ústí
.
Peru - uvidíš, že Julinka bude spací a Emča se zklidní a z tebe bude nakonec šípková Růženka
. Myslím na tebe!!!
A kde se fláká Agi???
Zatím ![]()
Ali - díky za povzbuzení, to jsem přesně potřebovala slyšet - aspoň ten porod
.
To Emčino spaní je na pytel a nepomůže nic. Já dala normálně 12tisíc za střešní roletu na okno, takže i v pravé poledne je v pokojíčku tma. Ale prostě stejně je to jedno! Ona se budí jak naprogramovaná. Dneska se vyplížila z pokojíku a ke mně do ložnice přišla už s tím: mami, pedstav si, v toupelne uz sviti sluníško, už nejsou bubáci! tak vstáváme… No nepřizabili byste ju?!?! Já snad budu pořizovat roletu i do koupelny, aby fakt nebyl nikde ani paprsek světla. Já jí totiž tvrdila, že dokud je tma, tak jsou venku bubáci a nemůžem vstávat - celkem dlouho to fungovalo. Ale už mě přečuralo i vlastní dvouletý dítě. jaká rána pro sebevědomí?!…
![]()
No, takže nějaké další rady ohledně delšího spaní? Zatím nespala nikdy jinde než s náma. Obávám se, že by to naši nepřežili. Ale asi to budem muset zkusit…
Ahoj holky,
tady byla včera bouřka a trochu se ochladilo. Místo 33 je 26st. Ráno jsme byli u jezera v horách a teď spí Adam jako špalek. Odpoledne razíme k našim.
Alčo, jsem přesně v Buehlu, to je 30 km od Štrasburku a asi 30 km od Baden- Badenu. Jsme tu jenom na 3 dny, neteř měla nějakou slavnost v škole a taky jsme ještě neviděli nový byt švagrový. Původně jsme chtěli jet v květnu, ale vzali mě ty záda.
Jo musím vám taky mapsat, že jsem byla u toho Apolináře a ta cystice si mi scvrkla na 3 cm, takže OP nebude.
Prý tomu pomohly ty léky na záda, že uvolňují napětí ve svalech, a protože je ta mrcha svalová, tak se zmenšuje.
Teda Perulko, Emča mě baví
U nás je spaní podobný, když spí dobře přes den, protáhne do 6 i do půl 7. Jak má málo přes den, tak rekord 4.40
a to je šílený. Porod bude v pohodě. Už jenom 10 dnů ![]()
Hanko, konvička u nás taky boduje, ale zalívá nejraději moje nohy.
Zoo v Ústí taky plánujeme, ale asi na podzim.
Agi je asi na dovče, měli teď jet do toho Chorvatska. Užívá si.
Jé Hani, já si nevšimla, žes psala těsně přede mnou. My teda taky zatím taháme furt všude kočár. I proto jsem pořízovala ten sourozeneckej, protože s Emčou bych ještě nikam nedošla. A Berta má recht, má se to prostě uvádět a hotovo. A jonášek se tak těší na babičku, jo? Tak si jí užijte! My jedem odpoledne s Emi do hudebky, já asi naposledy. A Luboše pošlu zatím po úřadech.
zaneth - vy se teda máte! A nejvíc ze všeho gratuluju k té cystě! To je super! Kéž by to tak šlo dál! No a konvičky a spol - Emča je vodomil, furt všechno umývá, zalívá…a já furt převlíkám a převlíkám…
. Máme na zahradě takovou úúúžasnou věc - vývod vody u studni a tatínke ji naučil s tím zacházet. Takže si chodí pořád umývat ruce a zalívat kytičky.
jo holky, ještě jeden dotaz… já nevím, jestli jsem vám sem psala, že mám podezření, že měla Emi červiky. Měla furt ve stolici tečky - ale ne bílé, ale černé. roupy jsou bílé, ne? Ale prostě něco tam je. Doktorka nám dala na to ten Vermox, ale ten máme dobranej a nezmizelo to. Te´d jí zkouším dávat přírodní kapky Dr.Jonáše - zooinf. Ale prostě má to furt! Nevíte, co to může být? Mám jeden bobek sbalit a vzít ho k doktorce? Teďk si konečně řekla včas na bobek a v nočníku tam ty tečky zas měla! Mě už raní.
Ne, ne Agi jede až 16týho.
Peru- malá bude celou dobu, co budeš v porodce, u vašich? Nebo si manžel vezme volno?
No neboj, Vítek začal spát u babi až po 2a1/4 roce. A zcela výjimečně. Ale fakt tam spal třeba do 10ti h - mají chatu na horách a až do večera řádil venku. A pak mu to ještě nějakou dobu vydrželo.
Hani-čím to je, že někomu spí po obědě ještě předškoláci a někdo tak do 2 let, že?
Jonáš je taky na zašlápnutí. Jak mu není úplně dobře. Hrozím, se jak se zas vzbude s řevem a bude se tu válet vzteky.
Zaneth- to je super? A prosím Tě, ta cista třeba zase i zmizí? Nebo se už nemůže zvětšovat? A co Ti dr řekl k plánování dítka druhého? Už teda můžeš?
Sem našla v mrazáku moc dobrou zmrzku. Sem čuně.
Draky- jak užívá Lenička poslední chvíle ve školce?
Ahoooooj.
Tak Perul, pořád v celku??? Já myslím, že 12.6. už bude na světě. ![]()
Ali, jinak moc gratuluji, já ti psala, že o tobě nepochybuji, takže paráda. ![]()
Zanet, super, že je cysta menší, to užse brzy budete moc snažit, co? ![]()
No my to zatím ještě nějak odkládáme, ale od prázdnin už chci mimi zkoušet. ![]()
Hani, tak paráda, že jste si u nás ZOO užili.
My byly s kámoškou a dětma v pátek a super, málo lidí, já jak viděla v sobotu okolo tolik aut tak to musel být mazec co?
A Nelinka taky pořád leze do výběhu těch koz a krmí je to srandovní. ![]()
Jinak holky, mám novinku…stěhujeme se do většího bytu. V sobotu večer jsme se na něj byli mrknout a v neděli ráno jsme si s tím pánem plácli. Je to 4+1 za slušný prachy, tak máme moc velkou radost, aspoň budou mít děti každý svůj pokojíček, ale to tahání věcí mě asi zničí, na to se netěším.
![]()
Ahoj! tak furt držím…nohy mám sice jak papuče, poslední 2 dny je to děs. Ale břicho ani nebolí.
Ali - Luboš si vezme dovolenou, až budu doma z porodnice. Jinak je to plánováno tak, že zatímco budu v porodnici, bude on na chajdě a naši bydlí 200m od nás. Takže když bude v práci, bude hlídat mamka, ale on se bude vracet nejpozději ve 3h domů. Takže snad se to zvládne.
Leni - gratulace k velkému bytu! A kdy bude stěhování? To fakt nezávidím. To radši to snaženíčko odlož až do nového. Těhule s plnejma bednama věcí není nic moc dobrého…
Jdu do sprchy, musím nějak splasknout ty nohy, je to děs.
Ahojky!!!
Peru - s červíkama, bohužel, neporadím.Ale tak, ať máš klid, jdi s bobkem k doktorce
. Co se týká těch oteklých nohou, já to měla příšerný, když si na to vzpomenu
.
Ali - jaká byla zmrzka??
Leni - téda, to jsou novinky!!! Gratulace k bytečku, já bych taky brala 4+1, místa není nikdy dost. A v tu sobotu mi to nijak strašný nepřišlo. Malej měl zrovna čas na jídlo, tak jsme tam zašli do tý pizzošky a místa bylo dost a po zoo se ty davy nějak rozlezli…fakt v pohodě.
Zaneth - to je super zpráva, že se cysta zmenšila, apoň něco pozitivního!!!
Ahoj holky! Tak my už jsme dneska přes 2 hodiny vzhůru
. Mě fakt asi někam brzo odvezou. Můj odhad byl, že budu rodit dneska
..ale teď teda doufám, že ne, protože tady sedím jek lemra a jenom čučím do zdi. Nemám sílu vůbec na nic. Já fakt nevím, co s ní budu dělat. Já jí fakt koukím prášky na spaní nebo odvar z makovic
!
Brý večer,
padám na ústa. Kromě pokojíčku už je neobyvatelná i ložnice. Měla bych žehlit, ale už dnes nějak nemůžu na nohy. Zítra vložím fotky, jak to tu … vypadá. ![]()
Peru-posílám ti zbytek enegie, co mám ............. ale v tom případě už nedolezu ani na matraci, co je rozložená tady v obýváku.
A tatínek by s Emčou na střídačku s tebou vstávat nemohl?
Tečky- taky nevím, co by to mohlo být.
Leni- taky gratuluju k bytečku.
Hani- zmrzka už neni= byla moooc dobrá tiramisu. ![]()
Uááááááááááááá. Já nechala telefon u babičky.
Peru- když budete brzy ráno vstávat, tak se tu zas ozvi, jo? ![]()
Ahoj holky,
na dovolený ještě fyzicky nejsme, ale Luky jede pondělí úterý na školení a já na celý víkend do školy, takže všechen mumraj předdovolenkový máme tenhle týden.
Jestli já to všechno stihnu.....
Tak moc nepíšu, ale trochu mám načteno. A hlavně šmíruju Perulku a Julinku ![]()
Zkusím víc napsat zítra, mezi praním, žehlením, vařením, balením.....
Tak zatím pa, ozvu se jak budu moct..... ![]()