Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
tak hlavně Perul držíme všechno co máme, ať je to už brzy za Tebou a s tím spaním, to ti holka neporadím, Eliška teď začíná taky vstávat nějak dřív, ale furt to ještě jde, dneska se mnou vstávala už v 6,když sem vstávala do práce, ale je zase fakt, že spala celou noc a vzbudil jí budík:-(
a s bobíkem taky neporadím, zkusila bych zavolat Mudrovi, a zeptat se ho, zda ho můžu donýst…
Agi dovolenou závidím, jela bych hned.
jo Ali úplně sem zapomněla pogratulovat ke zkouškám a neboj ten zbytek bude už úplná brnkačka, pač ty seš nejlepčííí!
Leni gratulace k většímu bytečku, stěhování bude opruz, ale zase se je na co potom těšit!
Zanet paráda s tou cystou, třeba zmizí úplně dočista!
jinak ahoj Hani…
jinak u nás nic nového, máme krásný počasíčko, včera sme byli na baráčku a my s Eliškou drhly okna a tatínek sekal betony, co se podařilo zedníkům vylejt z kotouče, když dělali omítky, tak trošku u toho nadával, no okna blbci nezandali taky všechny, takže sem to drhla tu hrubou omítku z toho jako blbec, a stejně to ještě není oka…no ještě mě většina čeká asi zítra..
jinak kamarádce se narodil dneska klouček, takže zítra se tam asi jedeme podívat, už se na ně moc těším!
no nic běžím, konec pauzi..
Ahoj, pusto, prázdno. Venku je nádherně, že.
Jonáš se asi taky moc těší ven, protože spal 20 min. ![]()
Marky- bych chtěla vidět, jak malá myla okna. Jestli to dopadlo tak, jako když mi Jo a Vítek skládaj prádlo, třeba. ![]()
Agi- to víš, že to stihneš. Akorát v autě pak budeš padat na ústa. Na jak dlouho máš ještě školu?
Peru- u nás v noci hřmělo. ???
Dneska jdou pánové k zubaři. Když si představím, jaký má Jo trauma z bílejch obleků. ![]()
Holky čau,
tak dneska je tu teda mega vedro. Jen se pohnu, už se mě leje. Já to tak nesnášim.....jak člověk není u vody…to lítání po krámech. Z klimatizovanýho auta do vedra, z vedra do klimatizovanýho obchoďáku, zas ven a do auta, kde je 50 st. ![]()
No nicméně nakoupeno máme snad všchno, kromě nafty a piva
To si taťka koupí sám
Ještě mě čeká nějaký praní a připravení věcí a bude snad hotovo. Ti známí, jak s námi jedou, ti vůbec nic neřeší. Ilona sbalí den předem a nic jinýho dělat nebude. No nevím, jsem na to zvědavá.
Nejsem já nějakej plašan divnej balící? Oni se ani nijak netěší…mě tohle nebaví, my jsme natěšení už měsíc a hrozně rádi to všechno připravujeme a řešíme, kudy pojedem a co s sebou a pod.....oni fakt nic. Když se zeptám co berou na cestu, kudy pojedem, co bere dětem, tak to jsou odpovědi typu, já nevím, neřeším to, na to je času dost, výlety zjistíme na místě, my se na pláži moc válet nechcem, 2 hodiny stačí .....atd… Přijde mi to divný. Nevím, jestli jsme se tam neměli vydat s někým jiným. Snad to dobře dopadne. Když jsme jeli s jinýma známýma, tak jsme se vždycky aspoň 2× sešli a všechno prodiskutovali...... ![]()
Peru - tak co? Zatím se Julinka nehlásí? Včera bylo tak divně, těžkej vzduch a bolela mě hlava, tak jsem si říkala, že by to mohlo být ![]()
Alčo - no vy si taky užíváte s přestavbou. A vy jste ve zděným baráčku, viď? To se líp upravuje, než panelák. Tak ať to brzy máte za sebou.
Leni - to je super, že bude větší byteček! Ale teda to stěhování nezávidím. Budete tam něco upravovat, nebo se hned stěhujete? A kdy vlastně?
Marky - tak už jste myly s malou okna? A jak to vypadá s váma a se stěhováním? Už je hotovo?
A zbytek nevím, jdu dočíst předchozí stránky a pak ještě písnu.....zrovna mi to tu všechno spí ![]()
Tak ještě musím reagovat:
Hani - super výletíky, si užíváte! Konvička, voda, kyblík a taky nádobka na ostřikování kytek (takový ten rozprašovač) taky vedou před ostatníma hračkama. Agi už začíná vařit polívčičky z trávy a země a lístečků…Tobík prostě rozlejvá vodu, lump. Hlavně na ty nejblbějsí místa, samozřejmě.
Já nakonec Tobíkovi koupila sandály v Deichmannovi, asi za 450,–-, takový béžový, celkem pěkný. A asi budu za nezodpovědnou matku, ale má i crocsíky po Agi, beru mu je na dovolenou, třeba na pláž nebo tak, celkem se mu v nich dobře chodí. Kotníčky bych řekla, že se mu celkem srovnaly, vtáčel je dovnitř.....tak na tu chvilku to snad nebude vadit. Jinak ty normální mu samodremo beru taky. A vy už jste nějaký sehnali?
Zaneth - to je fajn, že ta cysta mizí. A taky by mě zajímalo, co ti řekl doktor, může se zas zvětšit? Nebo už ne? A snažení? Můžete zahájit akci potomek dvě? A co noha a záda? Už je to lepší?
Peru, tak co? Se nehlásíš.....
Alčo - zmrzku jo.....bych si dala.....nebo ledovou kávu se zmrzkou, mňam…
Tak já jdu sebrat prádlo, schyluje se k buřině, je tu úplně tma a už hřímá.....
Ahoj holky!
Nehlásím se, protože nestíhám. Ale jinak samozřejmě nic, že.....
. Tady je jak u móře, na nebi ani mráček, bouřka žádná ani za obzorem…já fakt budu rodit až v červenci!
Agi - já jsem si taky včera říkala, že by to zrovna šlo
. A vidíš, prdlajs leda.
Tak zas zítra, to je můj plán C…nebo už možná E, F.. ![]()
Ad vstávání s Emi - v noci se už tolik nebudí, ale pokud přijde, tak vstává už teď Luboš a jde za ní lehnout do pokojíku. Ale ráno mi nepomůže, protože sám vstává v 5 do práce. Dneska se vzbudila zase v 5, to ji ještě zahnal, ale o půl 6 byl definitivní budíček. Já blbec pak dala na jeho nápad, že jí na zahradě dneska napustím malý bazének. Holky jak já ho celý dopoledne proklínala! Eminka byla samozřejmě nadšená - ale až moc. Od rána se jenom handrkujem, protože ona tam vlezla o půl 9 a kdyby bylo po jejím, tak je nahatá bez jídla a bez pití ještě teď. Každé nucené vytáhnutí na jídlo, ohřát, namazat, osušit - randál, že se divím, že na mě dneska někdo neposlal sociálku. Dokonce vylezla ven i sousedka, co se to u nás děje a dala jí přes plot čokolládku a lízátko výměnou za to, že už bude hodná na maminku
. No hanba mě fackovala! Ale zabralo to, na chvilu. Pak byla nucená jít spát…jsem si malovala, jak bude vyřáděná spát aspoň 2 hodiny a tudle nudle! Za hodinu vzhůru a volala na mě z pokojíku, že se vyspinkala dobže a jdeme na bazén. Luboš přijel ve 4h, já totálně hotová, protože jsem furt jen lítala k bazénku a zpět a milostpán byl unaven a místo převzetí kormidla vytuhl venku na sedačce. Takže já mám teď klid necelou hodinku akorát - na práci a na to postěžovat si vám tady
. A ještě jde za hodinu s klukama na pivo (spíš kofolu - aspoň doufám!). Takže koupání, večeře a uspání je taky na mě. Jako nikdy mu nic nezakazuju, ale dneska jsem fakt lehce nasraná. Já si chtěla odpoledne taky chvilku lehnout a myslím si, že mám teďka trochu větší nárok než on. Navíc za tu hodinu, co ji hlídá, slyším z venku jenom kravál. Vylil jí už totiž vodu z bazénku a nemá nervy na její protesty.
No nic, jdu něco sníst a zaženu ju dneska spát dřív a půjdu taky. Kdyby náhodou, tak mám pocit, že dneska bych ten porod zase nezvládla… zítra odpoledne je kontrola a ozvy, tak su zvědavá. Už su nervózní, malá se mnohem míň hýbe a od té hlenové zátky furt trochu špiním. Jako krev v tom není, ale takové nahnědlé to je. Tak nevím, jestli je to normální…?
Papa
Jsem hrozná, ani jsem nereagovala. Ale nemám nějak už sílu dneska.
Agi - kdyby náhodou, tak Ti přeju krásnou dovolenou! Hlavně si to užijte a nenechte nikým pokazit. Kdyby oni nebyli zrovna ideální partneři na dovolenou, tak přece nikde není psáno, že musíte dělat všechno společně. A buď v klidu, já taky všechno mega řeším a naše odjezdy na dovolenou jsou všem pro prču. Kdyby jsme měli autobus, tak jsme schopní ho zavalit věcma až po střechu
.
Ali - tak co zubař? jak to kluci zvládli? mimochodem, ani ses nepochlubila, jak ty státnice? Jsi za premianta se samýma jedničkama? ![]()
Peru- koukej se vyspat, Juli slyší, jak pořád nemáš energii na porod a proto neleze.
Ale zítřejší datum je pěkný datum. ![]()
Ke státnicím se vyjadřovat ani moc nechci. Až zkousnu přístup profesorů k nám a přestanu být naštvaná, tak možná. 1/3tinu lidí vyházeli. Brali to podle sympatií - bych řekla.Z bakalářky mi dali za 3. Oponent napsal ošklivý posudek. Vedoucí práce říkal, že to nic není, že to v pohodě obhájim. I mi pomohl vypracovat odpovědi na otázky. Ale nikdo mě u obhajoby neposlouchal a od začátku jsem věděla, že to bude za 3. Mám pocit, že jsem jim řekla, že jsem na mateřský a tak mě i brali. Nemám chuť to tady ani popisovat.17týho dělám přijímačky a stále nemám chuť jít dál. Aby mi to pak nějaká čůza nedala, protože … . Ještě teď se na fakuoltě řeší, jaký prý mají Litvínovský dálkaři mizernou úroveň. Nějak ale zapomínají, že jak si to udělali, tak to maj. ![]()
Agi - to bude dobrý. Však se nemusíte vidět pořád, sem tam večer pogrilujete. Hlavně, že si dětičky vyhrají. My jedeme koncem srpna a já se tak neskutečně těším.
A tobě samo závidím. ![]()
A kdypaže budeš mít hotovou tu školu?
Peru- ještě mě tak napadá, tenkrát měl manžel taky slezinu s kamarádama ne? Taky byl na pivě. Ale to ti povídam, 10. týho je pěkný datum.
![]()
Luci- a co ty? Odpočíváš? Bys mohla taky sem tam něco napsat.
Jak se máš, jak blinkáš a tak.
![]()
A kdy že má narozky Adámek? ![]()
Ježkovy voči až 17.6. Tak to už snad bude Peru dávno doma, Zaneth, ne? ![]()
Ali - Zaneth si právě ze mě dělá srandu pořád tady s tím datem. Neeee že bych proti němu něco měla, ale 10.6. je prostě teď zrovna lepší! ![]()
Jo a máš pravdu, tehdy byl manžílek taky na pivě s kamarádama. Je to sranda, chodí tak 2× do roka a takhle se trefuje. Dneska teda slíbil, že jde jen na kofolu a jel navíc autem
.
Tak jsem si napustila horkou vanu s levandulovým olejem a nic. Jsem akorát totálně uvařená, protože to příšerný vedro a k tomu horká vana, to je fakt tak na infarkt. No nic, do zítra času dost. Asi mě ještě Julinka nechá vyspat
.
Ad škola - úplně chápu. Jsem momentálně ve stejném rozpoložení a znechucení. Školství jde od desíti k pěti a strašně rychle. Když jsem dělala první výšku, tak to bylo úplně něco jiného, u té bych rozhodně práci a dítě mít nemohla. Náročnost asi pětinásobná. A to se říká, že práva jsou jedny z nejtěžších. Jo, tudle. Mně teda přišla horší ekonomka. A to jsem promovala v roce 2004. teď na stejné škole studuje moje neteř a už i tam ta úroveň a požadavky značně klesly. Je to škoda. Na jednu stranu je to přístupnější více lidem, ale ta kvalita jde do háje. Nemůžu si pomoct, ale znáš ten vtip, jak se baví 2 inženýři? Ty vole…když si uvědomím, jakej já su inženýr…tak se úplně bojím jít k doktorovi!..je to smutný, ale podle mě bohužel hodně pravdivý
. Takže hlavu vzhůru, vztek tě přejde, titul zůstane a bude se ti v budoucnu hodit. Což taky není k zahození
. Jdu do hajan. papa!
Alčo - tak to se nedivim, že se ti nechce dál, když tam je takovej přístup
A co zkusit jinou školu? Máte v okolí něco?
Já končím presenční část kurzu v září a pak mám 18 měsíců na 3 doprovody k porodům a certifikaci. Ale můžu to stihnout i dřív. I když zatím se žádná mamina nehlásí. Tu, co jsem připravovala, ta nakonec porodila beze mě. Asi jí to rozmluvila rodina. Ale jsem v kontaktu s dulama tady v jč kraji a chci se domluvit, kdyby se některý sešly třeba dvě maminy najednou, jestli by mě doporučily. No uvidíme.
Peru - tak se pořádně vyspi, ať jsi ráno v pohodě a může to začít
Jo a to špinění je asi normální, spíš to je to, že ti ta hlenová zátka odchází postupně. No uvidíš zítra na kontrole. A taky ti možná budou chtít udělat Hamiltona, takový ten hmat, při kterém dojde k oddělení části plodových obalů od hrdla (čípku). Je to na tvém zvážení, ale já bych ho moc nedoporučovala…no uvidíš, jenom abys na to byla připravená, kdyby něco. Třeba na to ani nedojde, jen mě to tak napadlo. A Julinka už nemá moc místa, tak to s pohybem nepřehání. Možná nabírá síly na porod. Tak pořádně relaxuj a Lubošovi to klidně řekni, že musíš odpočívat, tak ať se snaží!
Jdu spát, jsem unavená a z toho horka je mi blbě. Doma máme 27 st.
Dobrou všem ![]()
Joo, ten vtip znám. Taky mě dřív celkem bavil.
Ona tahle škola njde srovnávat s žádnou pořádnou ěkolou. Mě jde přímo o ty státnice. Paní profesorka na vodu mě napomenula, že jsem zapoměla podepsat bakalářku a pak se už vezla:-) Opravdu se ptala na věci, o kterých věděla, že nemůžu znát. samo, měla na to právo Ale já jsem z vodního hospodářdtví uměla naprosto vše. Všech se ptala tak nějak kolem bakalářky a mě se zeptala na něc, co nevěřím, že tuší denní studenti. Šla najisto a zk jsem udělala jen proto, že jsem vydržela s nervama. Moje bakalářka se týkala vody a fakt jsešm uměla vše. a hodně dopodrovbna. ale tohle od ní bylo naschvál.
To samý chlápek na lesní hospodářství. Jakou já měla radost, když se mě zeptal na to, na co se zeptal. A pak to začalo. No a ekologie a ekonomika úplně v pohodě.
Nejsem z těch, co by se neučili. Celý 3 roky jsem se učila a jsem zodpovědná. Ale pokaždý se k nám dostaly otázky, aký měly být u zk a skoro pokaždý fakt byly. Profesři se ani nenamáhali je změnit. Vetšinou jsem byla jedna z mála, kdo se raději i tak učil. Divná, co? I se stávalo, že profesoři ani nekontrolovali a dávali, za 1, za 2 a za 3. Podle toho, jak jim přišel test do ruky. A na férovku řekli, že jim je to jedno.
Skoro vše se dalo opsat, když měl člověk na to žaludek. Já když si vezmu, že mě Honza měsíc drtil matematiku a větršina lidí to opsala. Já tam 70min počítala, až se ze mě kouřilo. No je mi jasný, že se mi to jednou bude hodit. Ale pak si tam přijde někdo ke státnicím. Vím, že je úplně blbej. Piopovídá si s nima o zbytečnosti alternativních zdrojů eneergie a pak je prohlášen za špičku. A mě oponent práce napíše, že nemám popisky u map, nemám čitelný mapy - ani jedno není pravda. Jen se díval na pdf - zmenšený a ne do originálního výtisku a bylo. Odcházela jsem s rozloučením, že ať si jdu zas pěkně hrát s dětma. ............... No sem si postěžvala a tím k naší škole končím.
Hlásím, že furt vcelku. Ale dneska ráno zas odpadl jakejsi růřovej sliz…no ještěže už jdu dneska na kontrolu, začínám být fakt nervózní.
Ali - tak to je teda mazec! To bych byla taky hodně vytočená. To teda uznávám, že tak zlý to u nás fakt není. A ta poslední poznámka - no comment, to bych asi něco odpověděla. Tohle si mi teda ještě nikdo nedovolil předhodit. Je pravda, že jsem to učitelům asi nevykládala, ale pro změnu ten můj pupek je fakt nepřehlídnutelnej. A za ty 4 roky tam už podruhé
. Spíš když se mi pak zkouška povede, o to víc mě pochválí. Jdu za prckem, chce zas ke klavíru, tak ať si tam neskřípne prsty. papa
Tak se hlásím po kontrole. Hlavička naléhá, jsem otevřená cca na půl cm, vidí to do víkendu. Ozvy v pořádku, kontrakce žádné. Prej fakt musí asi přijít bouřka
. No tak uvidíme…
jdu do sprchy trochu se zchladit. Mám pocit, že se uvařená. Dobrou!
ahoj holky,
koukám, že u všech vařeno
U nás na venkově bylo 30, ale mluvila jsem s kamarádkou z Prahy, a ta mi říkala, že v centru bylo 38.
To je mazec.
Alčo, na známky se vykašli,hlavně že to máš, za kolik se nikdo ptát nebude. Já jsem měla excellent státnice a je mi to na něco? Není. Ale s tou úrovní máš pravdu. Jen nemám pocit, že školný to vyřeší, když kantoři na VŠ jsou netknutý praxí.
Agi, bledá závist - za 6 dnů dovča, já chci taky!!
Perulko, super zprávy, už jen 7 dnů, 0,5 cm to nic není
![]()
No Peru - tak to jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. A kdyby tě zlobili v porodnici, tak jim řekni, že v Brně maji slet všechny duly z kurzu ČAD, tak že tam na ně kdyžtak vlítnem, jo!?
A porodu se neboj, je to aspoň smysluplná bolest, která vede k jednomu (ne-li tomu nejkrásnějšímu) z nejkrásnějších zážitků v životě ženy. Tělo ví, jak na to, stačí vypnout, nic neřešit a poddat se tomu. Až ti to s dnešníma znalostma z kurzu trochu závidím. Kdybych tohle věděla dřív, tak si to faaakt užiju úplně jinak. Tak kdyžtak písni sms, nebudu mít asi internet v dosahu.....
Zaneth - jj, už se nám to blíží. Na jedný straně se těším, ale na druhý z toho mám trochu strach. Je to přeci jen dálka, tak snad si to užijem. Internet tam asi nebude, tak někdy kolem 24. se snad nahlásim zpět. Možná si to o pár dní prodloužíme, jestli se nám tam bude líbit a bude to možné. Je tam teď asi takový vedro jako tady, tak to vidím tak, že budem asi pořád naložený v moři. Co jinýho v takovým vedru.
Ale nějaký ten výlet nebo loď snad taky stihnem.....
Holky, nebrala jste některá HA Diane 35? Já ji teď mám a je to celkem hrůza. Je mi, jak kdybych byla těhu. Prsa nalitý, je mi na zvracení, pleť místo aby se zlepšovala, tak jsem jak puberťák, no to jsem fakt nečekala. Těhotná teda doufám nejsem, to by musela bejt fakt hoooodně velká náhoda, spíš ty příznaky mám z těch prášků. No doberu to, co mám a když se to nezlepší, tak řeknu mudře, ať mi je změní.
No nic, tak jdu do peří, dneska tu máme zas 27 st.
Panelák šílenej.....