Poradna duly
Jana Čurdová
jo a jinak byla jsem dnes na sex ve městě 2 a super filík doporučuji vydět
Moni - nesééér!!! Už jsi někdy viděla velkou prdel??? Sex ve městě 2 - juchůůů!!! Na ten se fakt moc těším ![]()
Hani-Elli má doma nejspíš zrcadla z nějakýho bludiště. ![]()
Elli- já bych se sešla i ráda, jenže do Ústí moc bez Honzy nechci a on by taky na takový slet nechtěl.
na penzion jsem ho utáhla, protože to je jeho kafe, někam si odjet na prodloužený víkend. Ale nevím, nevím. Takový zoo slet by ho nebavil. Leda by nás tu někdo vyzvedl. ![]()
Ahoj holky!
Manža mi hodil do porodnice do zítra noťas, tak Vás aspoň ve spěchu zdravím! Děkuji moc za blahopřání
. Fotečky musí počkat. Luboš s foťákem vždycky jenom přijede a zas odjede. A na fotky ze dne porodu jsem ještě ani nesebrala odvahu se podívat
.
Zvláštní, jak všichni píšete, že to bylo rychlý. Mně to tak teda vůbec nepřipadalo! Když jsem vám psala, měla jsem už kontrakce co 5-6 minut. Pak jsem volala lubošovi, ať dojede a v 10 jsme byli v porodnici. Ale to už jsem měla kontrakce co 3 minuty, ale otevřená jsem byla jen na 1cm. U toho jsme vypisovali papíry.O půl hodiny později jsem už lezla po zdi ve sprše, kontrakce jak blázen a to se táhlo další 3 hodiny, kdy mi pak porodní asistentka řekla, že už jsem na „krásné 4cm!“ holky já už tam normálně brečela a fňukala, že už nevydržím ani půl hodiny, natož dalších 6 - když to jde tímhle tempem. Pak mi ale najednou rupla plodovka, já zas vlezla do sprchy a po 3.kontrakci mě luboš nesl ze sprchy ven s tlaky na konečník. Takže pak to vzalo fakt rychlej spád. až zas na tu 2.dobu porodní. Ali - fakt JE ROZDÍL rodit dvoukilové a skoro čtyřkilové dítě. Eminka byla na 3 zatlačení venku. Tady jsem tlačila, až mi lezly oči z důlků a prostě nic. nešlo to. kontrakcí minulo jak hrom a Julinka prostě ven nešla. pak mi už sestřička skákala po břiše, aby byla venku. No zadařilo se, ale řeknu vám, že jsem neměla sílu se na ni ani podívat. měla obvod hlavičky 37cm a lezla ještě současně s ručičkou. trošku jsem nepochopila, že mi dělali preventivní nástřih u dvoukilového dítěte, ale u takhle velkého ne. navíc dopředu říkala, že tam hmatá tu ručičku. takže jsem se natrhla sama a blbě, že. doteď absolutně necítím konečník. A potrhaná jsem i uvnitř, jak lezla s tou ručičkou. No ale máme to za sebou
. Julinka ani nebyla moc pomačkaná nebo šišatá - to se fakt divím. Jen trošku promodralá, ale to se spravilo. Jo a asi i budem kojit! je to pěkná pijavice, má sílu a dneska už je i mlíčko
. měli nás zítra pouštět, ale asi ještě ne
. Mám zas blbou tu krev, dostávám i injekce i Varfarin a ten se musí hlídat. Dost jsem krvácela po porodu, na porodním sále jsem byla přes 3 hodiny. dávali mi kapačky na stažení dělohy, abych přestala krvácet. což byly další kontrakce… to už jsem byla fakt vyřízená a na takhle rapisní zavinování dělohy jsem už neměla sílu. jsem jim tam fňukala jak malé děcko, ať mi dají nějakej prášek - jenže to by prej mělo zas opačnej účinek, tak jsem to musela přežít.
No závěr asi takovej, že toho Tondu si budem muset adoptovat. já už nerodím!!!!!
Hladovec se zase hlásí. No jo, půl 10. Poslední 2 dny byly takové, že den krásně prospala, ale vzbudila se po 9h večer a nespala až do 2 do rána. To se musí zatrhnout
…
Tak dobrou!
Ahoj holky! Tak zas já. Hlásím, že jdeme dneska domů. Krev je hraniční, ale přemluvila jsem pana doktora
. Jenom musím počkat ještě na utz, papíry, atd…dnes je tu sám a nestíhá. Už se těším, fakt se mi stýská po zbytku rodinky.
Jinak Julinka od včera přibrala 90g, takže taky paráda, kojení nám už hezky jde. Akorát já nezkušená matka se vás chci zeptat na radu - dá se nějak ovlivnit to noční nespání? Takhle brzo asi ne, co… Třetí noc byla zas jak přes kopírák. Vzbudila se o půl 10 a už neusla. Prostě vzhůru, kouká, pomrčává, co půl hodiny až hodinu chce k prsu a běda jak ne! To je kravál, že by probrala i lidi v komatu nad náma na JIPce. Ona fakt pije, není to jen jako dudel. Ale mám strach, aby z toho zase neměla břichabol - jak se říká, že se nemá míchat v žaludku natrávené mlíko s čerstvým. Ale su úplně vyřízená, už 3.noc, co jsme nespaly víc než 3 hodiny. Neporadíte?
Ahoj holky,
Peru - tak to je fajn, že jdete už holky domu! Jsem zvědavá, jak bude probíhat aklimatizace. S tím kojením a spaním.....já bych to nechala zatím tak, jak to je. Ono režim se asi zatím upravovat moc nedá, spíš si myslím, že se situace upraví až doma. Ale nepočítej s velkýma změnama, prostě ze začátku to bude asi jak si Julča vzpomene
Bylo by dobrý, kdyby ti teď doma někdo pomáhal, než se zajedete do nových kolejí. Ale to máš asi zařízený. Nám na kurzu říkali, na první týden si má mamka lehnout (nejlépe nahatá a mimčo taky , s plínou teda) do postele a nechat se obskakovat. Vylézt jenom na čůrání a sprchování. A mazlit mazlit mazlit. Případně přibrat další děti a manžela. Fakt se na všechno vykašli, piluj kojení a ňuňání a užívej si to. A co se týče míchání natráveného a čerstvě nakojeného mlíčka v bříšku, je to jedna z pověr a strašáků a kojit můžeš opravdu třeba co čtvrthodina, jak si miminko řekne. Ono si neřeší jenom hlad a žízeň, ale i další pocity a problémy, úzkosti a strachy.....
Tak si užívej tyhle nádherné první chvíle a určitě nám sem hoď nějakou tu fotečku, já jsem hrooozně zvědavá, jak malá vypadá ![]()
Alčo - super, že už ta rekonstrukce bude u konce. Musím říct, že ty tapety jsou fakt nádherý, ani se nedivím, že Vítek chce to moře. Nikdy jsem nic takovýho neviděla a jsem nadšená. Až budem příští rok předělávat pokojíček, tak nějakou určitě vyberem! A k tomu vymalování, já nevím, ale jsou tam i jiný barvy, třeba oranžová by se hodila. Myslím, že tam byla nějaká hvězdice oranžová… aby tam tý modrý zas nebylo moc.
Díky za odkaz na diskuzi, už jsem nereagovala, nikdo tam nepsal, ale někdy ty názory člověka fakt překvapí. ![]()
Marky - co je Humpl? Humpolec?
Marťanko čau
Hoď foto toho vašeho krasavce, jsem zvědavá, jak roste. Už na těch starých fotkách je to kluk k pohledání! Je to náročný všechno skloubit, práci, děti, domácnost, zas na druhou stranu máš práci a děláš, co tě baví, tak to taky není k zahození!
Mončo - jako s tou velkou prdelí si děláš srandu ne? Mám vyfotit tu mojí?
Fotky krásný, už se těšíme na moříčko! Je vidět, že jste si to užili. Holky jsou kočky obě.
Holky, mě dneska třeští hlava, to je hrůza. Musím si vzít asi Ibáč. Jestli blbej tlak nebo co.....
Už mám skoro všechno sbalený, ještě něco na cestu nakoupit, ovoce, okurku na nakrájení, pití, prostě pár blbin. Horší bude všechno to do toho auta narvat
spolu s bábama a jejich věcma a kočárku a dětí a nás…
Půjčili jsme si takovej ten box na střechu (říká se tomu rakev, ale nerada to používám), tak snad se vlezem.
Jo a dopoledne mi volala Ilona, jak s námi jedou, že obě děti maji kolem 38 teplotu, tak šli na výtěr z krku a ráno se uvidí, co z toho bude. Děti si prej ani nestěžujou, že by je něco bolelo, jenom prostě maji teplotu (nebo ráno měly). Tak jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne, abysme ještě nejeli sami
No jo, ale s nemocnýma dětma by to bylo naprd. Tak držte palce a myslete na nás.
Ještě snad zaběhnu večer nebo zítra se rozloučit. Kdyby ne tak se tu mějte pěkně a pište pište, ať mám co číst
![]()
Ahoj me tedy mala spala skoro porad, protoze mela trochu novorozeneckou zloutenku, ale kdyz byla vzhuru, tak jsem ji dala cucat ukazovacek a tim se uklidnila. Pokud ji vsak nestaci mleko, tak to jsem mela taky, ze co hodinu a pul mala chtela mleko, ale i pres den a ja byla z toho fakt vyrizena. Ale to jsem mela po odezneni zloutenky. Manzelova sestrenka taky prej zezacatku hodne kojila. Asi se jeste mleko dotvari a neni jeste to zadni mleko poradne tucne, aby ji to stacilo. Ono aby to takovemu cvaliku stacilo. ![]()
Peru - obě moje děti se kojily pořád. Po 2 hodinách. Vítek i 45 min. Kojil se třeba 14× za den. Oni pijí z více důvodů. Nevím, jak je to s břichabolem. Podle mě by se kojení nemělo tak řešit a prostě kojit, jak dítě chce.
Malá miminka mají často přehozenou noc se dnem. Byli naučený v břiše. Přes den je nosíš, tak se kolébají a spí a v noci ležíš, tak mají pré. To bohužel jinak než trpělivostí neodnaučíš. Do 3 měsíců věku dítěte je to prakticky hlavní cíl. Naučit, aby chápalo rozdíl mezi dnem a nocí. Bych řekla.
Jo jedině - Vítkovi jsem se bála dát láhev a za Jonáše už jsem musela kvůli škole. A taky už jsem si byla kojením jistá, takže jsem věděla, že ho lahví kojení neodnaučím. A Vím, že když ho babi naprala lahví - snědl víc, než když se kojil a pak spal i 5 hodin. Tak leda můžeš zkusit večer dát odstříkaný mlíko lahví. Ale to bych stejně neriskla dřív než třeba po 6ti nedělí. Prototže přeci jen jsou to kvítka mazaná, tak aby pak nechtěla jen z flašky. Je ještě brzy.
No jsem na to zvědavá. Do 3h trajdat s Jůlinkou a od 5ti s Eminkou. Moc držím pěsti.
A šup, šup domu. ![]()
Ahoooj!!!
Peru - to sis teda užila s malou supermannkou a následným natrhnutíma a zavinováním dělohy…úáááá!!! Super, že už vás pustili domů, já když si vzpomenu, jak už jsem se těšila. Ad kojení - Jonáš se buď vzbudil po těch třech hoďkách nebo jsem ho budila já. V noci, když spal, tak spal, fakt byl pohodovej… asi do šesti měsíců
. Julinka se určitě srovná a bude to o.k. Taky se moc těším na fotky a hlavně odpočívej, co to dá
.
Agi - ten ibáč si příště vem hned, než se ti bolest rozjede!!! Já vím, že se nerada láduješ práškama, ale z vlastní zkušenosti vím, že se to rozjede skoro vždycky. Kdyby ses teda náááhodou už neobjevilka, tak vám znovu přeju šťastnou cestu a super dovolenou!!! ![]()
Ostatní holky zatím zdravím ![]()
jé, tak to je paráda, že už jste holky doma! a věřím, že teď se Ti do toho kloučka nechce, ale počkej třeba za 2 roky, to na to úplně zcela zapomeneš… taky sem si říkala, že už nikdy více, ty bolesti při kontrakcích jsou šílené, to je fakt.. ale druhej den už to bylo lepší , další ještě lepší a za měsíc úplně v pohodě… ono se to všechno brzy zahojí! hlavně se holky opatrujte a odpočívejte, co to jde! snad se Julinka se spinkáním brzy srovná… budeme držet palce!
Agi- Humpl je Humpolec, přesně tak, holka chytrá jsi! jinak přejem nádherno dovču! pořádně si odpočiňte a užívejte sluníčka!
Mončo, s tou velkou řiťkou si mě taky pobavila, si jak proutek prosimtě!!! ale je jasný, že člověk je sebekritický! krásný fotečky, kde že ste to přesně byli, taky sme si říkali, že by sme po létě vyrazili na last minute do Egypta.. fakt bomba atrakce pro dětičky!
Marťanko ahoj! tak jak v práci? vše zvládáš v poho? a co baráček? čekáme foto Vikulky!
Hani, Ali , Lucko ahoj… víc si nepamatuju…
my dneska byli na výletě na přehradě Orlík, vyjeli sme v 9 a dorazili asi v 5, takže sem zralá tak do postýlky, ale bylo to fajn, ten den nám krásně utekl, Eliška byla i docela hodná, nemám ráda dlouhý cesty kvůli tomu, že už jí to pak nebaví a je protivná, ale docela to zvládla, dali sme jí bombony a lízo a různý hračky , no a zpátky celou cestu prospala, takže paráda… jo a taky jsou vaše holčičky takový parádnice, my jí říkáme, že je to náš malej exibicionista, furt se doma oblíká, svlíká, převlíká, před lidma si zvedá tričko, no doufám, že jí to nezůstane…
jo Hani, ještě sem zkoukla fotečky a super, Mariánky jsou teda moc hezký, ještě sem tam nebyla, dobrej tip na výlet, i když je to poněkud od nás dál.. jo a jak to malýmu s velkým ladí:-)) a zmrzka je u nás taky in a dudlík taktéž:-))
jste tak MILÉ!! hollky bohužel vás sklamu ale nic na sebe neoblíknu (myslím kalhoty kratasy) dobře není to tragedka ale nový atník větích rozměrů fakt kupovat nechci, takdnes dám poslední brambůrky a pak budu trďák
ale fakt jste mě potěšili a pobavili zároveň.
perulko super že je vše v poho a vše ostatní už jsou maličkosti hlavní je zdravíčko. s kojením nemůžu sloužit.
marky byli jsme na last v Jasmině v Hurghadě. Atrakce jsou z aquaparku hned přes ulici.
ali kam že to jedete?
holky mám dotaz co mám pořídit ke druhým narozeninám? co jste pořizovali vy? moc děkuju za tipy fakt mi to moooooc pomůže
tedy agi kam že to jedete pardoooon, no my letěli dopoledne a jetě o půlnoci jsme byli s eli na pohotovosti že má ucho a nakonec zvracela a zvracela. bylo to o nervy ale taky jsme odjeli ![]()
Ahoj holky!!!
Tak jsem zase nestihla Ordinaci, asi jí zkouknu o prázdninách, to nebude v bedně vůbec nic.
Dnes s kámoškou na hřišti trapas jako blázen. Ona je taková hlučnější a na celej park volá na malou - Verunko!!! Značková mikina Adidas a ty vypadáš jako malej cikán!!!
. Ještě, že tam zrovna nikdo tmavší nebyl, jinak se to tam jima jenom hemží - ještě bysme dostali do držky
. Nevěděla jsem, jestli se stydět za tu „značkovou mikinu“(faaakt trapný) nebo za toho cikána
.
Marky - tatínek se často snaží sladit s Jonáškem, on je takovej estét
. Eliška je prostě holčička parádnice, jenom ať se ukáže
.
Moni - tvou štíhlost už nekomentuju
. My kupovali dřevěnou vláčkodráhu, ponk, autíčko a letadýlko s akušroubovákem(celý se dají rozšroubovat), knížky, plyšovou kachnu jako baťůžek…spíš takový klučičí hračky, to jsem ti moc nepomohla, viď?
tapeta je užasná moc se mi líbí. ta modrá k tomu půjde báječně jen do toho alčo.
jinak děuji za pochvalu mojí ovečky zlobivky ale tedy jste mi vyrazili dech že nejsem tulokal jsem ta blondýna s tou velkou prdelí!!!
holky budu strašně ráda kdyby jste byli pro tu zoo a seli jsme se tak ráda bych vás poznala osobně.