Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky!!!
Taj jsem ráno volala na hematologii(dovolala jsem se kolem půl desátý) a dnes tam doktorka není. Sestra mi ale řekla, že mám jít k obvoďákovi a ten mě pošle na internu, na vyšetření. Já mám ale obvoďáka ve Varech a než bych vypakovala malýho k našim a dostala se k němu, bylo by poledne a to končí. Takže jsem letěla na internu tady v Ostrově, jestli mě vezmou bez objednání, čekala asi půl hodiny a jelikož měli naobjednaný pacienty, sestra řekla, že mě bohužel nevezmou. Takže zejtra ráno jedu směr obvoďák.
Ali - nohu se snažím mít nahoře a právě nevím, jestli to mám stáhnout nebo nechat radši volně, jsem se debil zapomněla zeptat tý sestry. Hodně piju, abych ředila krev. Třeba to ani nebude ta trombóza, diagnozu jsem si určila sama, že
, ale zase nevím, co by to bylo jinýho. Já vůbec nemarodím a vůbec nemám zkušenosti s doktorama a když se pak něco vyvrbí, jsem z toho celá tumpachová
.
No, trošku jsem se vám svěřila a zase jdu ![]()
Ali - já žádný papír nedostala
. A tady se podmračeno střídá se slunečnem a sem tam sprchne a teď momentálně bouří ![]()
A hlavně by ses tam vyřádila ty, jsem si na tebe vzpomněla
.
V čem bude tatínek závodit???? A super, že se kluci mohli vycachtat, včera to faklt jinak než u vody nešlo.
ALI prej staci ockovaci prukaz, kde je zapsana nejaka kontrola nebo ockovani v tomto roce. Nemusis vsechno vyplnovat, ja to vyplnovala hodne na socialce u podatelny. Pani byla moc hodna.
No a Perulce radim nejake projimadlo treba svetskovy kompot nebo neco jineho z ceho budes mit zarucene srajdu. To se ti streva rozhejbaj a pak se ti to upravi. Ja to mela taky.
No a ja mi je? Pres den je to o 50% lepsi, ale vecer to je na stejno. Tak snad do toho 16. tydne me to prejde uplne. Jedeme do toho Bulharska, tak to musi.
Zitra jdu na gyndu zase na kontrolu, tak snad bude vse v poradku.
A o sobote a nedeli to bylo super. Jak mi bylo pres den lip, tak jsem si to dost uzila a hodne jsme i cestovali. Jeste ze ten muj tatka a mamka se umej o malou postarat a ja si mohla odpocinout, kdyz mi nebylo dobre.
Taky jsem zjistila, ze malou bude mit babicka primo ve tride, az pujde do skolky. Klarka asi bude stastna, ale babicka se moc netesi, kdyz vidi jak Klarka neumi moc poslouchat. Taky si od Klarky neodpocine- Klarky bude mit za ten den plne zuby. Aspon mi na ni dohlidne, ta uz vi co muze od Klarky cekat, nez někdo kdo klarku nezna.
Holky nevim jak v Klarce zbudit strach, aby mi neutikala. Doma se odemne nehne ani na krok a je jak kliste, ale venku si jde klidne maminka nemaminka. Kdyby aspon brecela, tak lidi aspon poznaj, ze se ztratila, ale ona ne, ona si jde vesele a jeste se k tomu po ceste seznamuje s lidma, ale ze by se nekdy ohledla, kde je maminka to ne. Vim to, protoze jsem ji uz takhle nekolikrat stopovala, aby me nevidela a ona si klidne ujde i kilometr. Proste mam strach, aby mi nekdy nezdrzhla a neco se ji nestalo. ![]()
Luci- a bylas s tím na sociálce v bývalý Setě nad npoliklinikou, že?
Hele - tak můžeme s malou zkusit, že půjdeme někam ven stranou, kde bude bezpečno a ty se zdejchneš a jeslti jí nebude vadit, že bude se mnou a i třeba dýl. Třeba jí to vyleká.
Já byla vlastně kolem 12tt těhotenství s Vítkem na Djerbě. A jak mě bylo blbě. Jenže to jsem ještě netušila, když jsme dovču objednávali. Ale odpočinula jsem si tam a spoň jsem se tak nepřežírala tím jejich úžasným jídlem. Ale zas jsem ani nemusela lítat kolem druhýho dítka. No, snad ti do té doby bude opravdu dobře. Většinou už pak je, ne.
Ali jo jo byla. A s malou? No slo by to, ale vzhledem k tomu, ze ji je jedno kdyz odejdu z mistnosti v materskem centru, tak to muze byt bez uspechu. Musi tam byt ale deti nebo si musi s necim hrat a pak mi treba rekne papa a jdi mamo a nezdrzuj me tu.
U tebe doma me taky nejak nepostradala. Ale u nas doma staci, abych sla do jine mistnosti a uz me hleda a breci kdyz me nenajde a tak se mnou chodi i na zachod.
Tak holky, zase něco napíšu po delší době, omlouvám se, že už tu nejsem tak často, ale poněkud nestíhám, protože pokud nejsem v práci, tak lítáme celý den venku, nebo jsme u druhý babičky a dědy, takže tak..
Jinak parade, že už máme tak krásný počasí! Hned má člověk lepší náladu.. ale I když počasíčko suprový, tak já mám zánět močáku, v životě jsem na to netrpěla a před 14 dny jsem to měla poprvý v životě, Ivoš mi na to koupil Urinal akut a přestalo to, ale asi se to zřejmě nevyléčilo a teď jsme byli v sobotu v noci venku (kousek od nás byl motosraz) a jak už k ránu asi nebylo nejteplejc a seděla sem na studených lavičkách, tak v neděli ráno sem myslela, že se zblázním, naštěstí zase urinal zabral, ale v po sem si došla k Mudr. A dala mi antibiotika, tak snad se to vyléčí..
Jo a zítra odjíždím do Anglie za tou kamarádkou, která měla svatbu na Jamajce, teď tam budou mít oslavu pro kamarády, tak budu poprvé na delší dobu od Elinky, celých 6 nocí, budou hlídat babičky a tatínek, sice se mu to moc nelíbilo, když se mu to asi před 14 dny oznámila, ale co.. je to vyjímečná situace)) a on jí zase nezná a určitě by se mnou ani neletěl, protože nikdy neletěl a ukrutně se bojí lítat, takže tak..
A Eli je taky pěknej vodomyl, hrozně jí baví cákat se, jak v rybníce, tak v bazénku, včera třeba sme se byli koupat, teda já jen koukala, nevlezla bych tam s tím močákem a Eli celou dobu si vyhrála jenom tím, že házela do rybníka kamínky.. a pak vydržela doma na zahradě ještě další hodinu ve vaničce s různejma hračkama na písek…
Reagovat budu příště, tak se mějte, Ali a ať si brzy zdravá!!!! Ať to dětičky nechytí!
ahojky tak Leni ráda se s tebou sejdu písni kdy a kde a já tam budu ![]()
jinak situace se zlepšila zas je klid, jsem zvědavá na jak dlouho…
za vysvědčení dostala Nikolka od něj kytičku a krásnou svíčku a pochválil jí tak to bylo hezký, je ted milý a seká dobrotu tak jsem zvědavá kdy mi zas rupnou nervy a budu zas tam kde před pár dny.
Nikolka ho miluje tak nic radikálního udělat nemůžu vzala jsem jí pravého tátu a tak se řídím především podle ní.
venku je nádherně to je fakt, chtěla bych na víkend jet pod stan ale nemůžeme sehnat stan na půjčení tak nevím jak to dopadne,. čekali jsme na vízo jednu dvojku a princezna donesla zas samé jedničky tak nás všechny moc potěšila
zítra jedu do německa vybrat nějakou tu kuchynku tak snad něco pořídím. zatím pa berušky
Ahoj holky!!!
Tak jsem strávila dopoledne u obvoďáka a následně na interně a trombóza to není. Vzali mi klrev a moč, aby se vyloučili ledviny, játra…a vše o.k. Paní doktorka říkala, že ty otoky můžou souviset i s mojí silnou chudokrevností
.
Malýho jsem nechala u babek ve Varech a Bertík ho vyzvedne, až pojede z práce. Teď jsem dosmejčila a za chvilku půjdu ještě připravit těstovinovej a ovocnej salátek.
Marky - zánět močáku jsem měla jednou a bolelo to jako sviňa, takže si dovedu představit - auau! Užij si Anglii!!
Moni - Nikolka je šikulka - samý biče
. Přála bych ti, aby pohoda vydržela co nejdýl. Zítra dobré pořízení
.
Ahoj holky,
jak si užíváte prázdniny? Blbá otázka, co ![]()
ALI
Vy jste blázni, s angínou stejně ven… Já bych si to asi neriskla, teda jako já s ATB chodím, ale děti ne. Jenomže ono taky většinou to bereme v zimě, to je něco jinýho než v tomhle počasí.
Papír ze socky jsem nedostala.
Hami
téda, to máš taky věci. Tak dobrý, že žádná trombóza, to sis oddechla, co? Ale zas příčinu ti taky nenašli, to je na prd.
Nemělas spíš odpočívat, když jsi jednou byla bezdětná? Neee, vysmejčit a tak, co… Jsi blázen
, jako já, taky volno využívám k úklidům.
PERUL
Tobě fakt nevím, co poradit, jako ty poporodní stavy můžou bejt blbý, než se to v tom těle zas všechno přeskládá tak, jak má, doufám, že se to brzy zlepší!
Luci
tak to neporadím, protože u nás nehrozí, že by Michal ušel kilometr a navíc ještě beze mně ![]()
A babičku ve školce, no to se nedivím, že z toho není nadšená, taky bych nebyla. Já bývala ve školce s mámou, nic moc......
Marky
ty se teda taky nezastavíš. Ale vypadá to, že jsi spokojená, to je dobře.
Močák - s tím si nezahrávej, je dobře, že jsi si došla pro ty ATB
a moc a moc si to užij v Anglii a nakupuj jak divá ![]()
Elli
dobře, že je u Vás klídek a dobře pořiď!
Koukám, že tu vedeme takové zdravé léto. ![]()
Hani-noo, nebudu kroutit hlavou, že neležíš s nohou nahoře, když nemusíš pobíhat za malým. Taky bych neležela. A teda je pro mě novinka, že od chudokrevnosti může otéct noha.
Jsem zvědavá, jestli ti něco najdou.
Marky- ať se močák brzy umoudří. A užij si Anglii. Hned bych jela.
Draky- nepoznalas dostatečně Vítka. Fakt je triskomyš. Doma naštvanej a unuděnej. První 3 dny měl horečku a ležel a od 4tého dne je mu dobře. Zakazuju mu lítat, chodíme stínem. U vody jsme byli 2× po 17té hodině a on se cachtal jen nohama. Ale to bysme se fakt jinak zbláznili. Ona se nad nim dr smála, i když během neštovic jezdil na parkovišti na kole. Je to prostě jinej level. Co už je pro nás akce, je pro Vítka ještě až moc klid. Jonáš od rána řve, že chce na „vývet“ nebo aspoň „uen“. Doma bych je zabila.
A co je u Vás nového?
Elli- malé gratuluju. A ona má současného tatínka stále ráda, i když jí tak moc kritizuje? A proč říkáš, žes jí vzala prvního tatínka? Samo, že nemusíš odpovídat, jen kdybys chtěla.
Jonáš dnes lítal po bytě „dolebez“ a chodil sám co chvíli na schůdek ve stoje na záchod. Holky, my měli počůranou celou koupelnu. ![]()
Ali
jj, výjet, atem, to se u nás chce taky pořád..... Ale jinak je Michula lenoch velkej.
My jsme teda taky břídilové, u nás málokdy je nemoc tak, že by dítě jako bylo fakt v posteli a leželo, to naposledy byla Lenča v prosinci, když měla angínu a já taky, tak jsme ležely spolu a měly v ložnici telku, dávali pořád něco, tak to šlo.
Ale ven nechodíme. Vydržím to, i když je to na zabití. Ale můžu říct, že se za 2 dny aklimatizuje a pak to jde. Ale chápu, že s Vítkem to holt všechno musí být akční. No ono aby ne, vem si, že Ty jsi taky akční nadruhou, tak to má kde zdědit a ještě si to znásobil, to já jsem lenoch, tak jedno dítě je zaručeně po mně ![]()
jo a „dolebez“
to my máme pořád ![]()
zajímavý je, že jakmile mu chci na stojáka držet pindíka, tak přestane čůrat, nesnáší to........
Ahoj holky,
vůbec nestíhám, jsme pořád venku, v paneláku je asi milion pět set stupňů. Hrůza. Spíme nahatý (to teda normálně, ale teď už se ani nepřikrejváme), děti jenom v tričkách…no zas takový extrémy taky nemusim, když nemůžu do vody!!!!
Ale stejně, na mě asi HA nefunguje. Poslední piluli jsem vzala minulý pondělí, MS jsem dostala tohle pondělí v noci
(normálně do 2-3 dnů ne?) a ještě jsem měla chvílema hnusný bolesti a pak ze mě vypadlo něco divnýho......jakoby váček s tečkou uvnitř asi centimetrovýho průměru. Tak jestli jsem ještě ke všemu nepotratila? No nevím, snad to bude dobrý.
Peru - zkus na tu zácpu Psylium, je to vláknina, co nabobtná a pomáhá se vyprázdnit. Doporučuju to těhulím, fakt to funguje. Je to dobrý rozředit třeba v 1 dcl džusu, počkat až to nabobtná v té skleničce a pak vypít, já to jinak jenom s vodou nedám a zvedá se mi žaludek. Ale určitě si dojdi i na tu gyndu, psychika dělá hodně, ale můžeš tam mít třeba i nějakou fyzickou překážku a to by pak bylo blbý. Radši to nezanedbat.
Alčo - tak marodíte.....ale už bude asi dobře ne? Vy jste tak akční…já když mám angýnu tak horečkuju, i 40-tky, takže já bych rozhodně ven nemohla. Ty nemáš horečky?
Hani - taky trable s nohou…tak ať je brzy líp. Na fotky kouknu, zatím jsem nestihla, ale už podle popisu ten zábavní park asi stál za to. My tu nic takovýho nemáme. A je fakt, že dneska když jde člověk na pouť na tisícovka je kolikrát málo.
Mončo - máš to těžký holka, já neporadím, ale nervy bych na takovýho chlapa taky neměla. Je to dilema s tou Nikčou.....ale zas si říkám, aby neměla zpřeházenej žebříček hodnot, když si takhle nechá ubližovat od nevlastního táty, aby pak nevyhledávala i takovýho partnera.....já nevím, to je fakt těžký, když člověk nevidí do situace. Každopádně držím palce, ať příměří vydrží co nejdýl......
Holky, tak my teda jedem furt plíny.
Jenom venku, u vody nebo na zahradě, když je „dolebez“
, tak to si chodí pěkně cíkat ke stromu, oznámí a jde. Šíšu teda neoznámil, to zasedl a vykonal, a bohužel tuhá nebyla
Nicméně u nás asi brzy dojdeme do stádia, „plíny zmizely, co s tím uděláme?“
Jo a Alčo, u nás je to podobné, Tobíka na nočník zásadně nedostanu, záchod už se mu taky nezamlouvá, tak nevím, jak to s tím kaděním bude. A taky když vidím, že by jako tlačil, tak rychle chci sundat plínu a dát na nočník nebo záchod. Tak to se se mnou pere a plínu chce nechat. Jako že prostě do plíny jinak nic. Tak nevím, bude to fuška. ![]()
O víkendu jedeme prvně pod stan ke známýmu do campu na Lužnici. Tak jsem zvědavá, co děti, neví do čeho jdou, jestli tam vůbec usnou. Ale těšíme se, bude sranda.
Luky dneska něco naznačil, jako že by nejradši jel ještě na jednu dovolenou, že to Chorvatsko ho nějak neuspokojilo, tak jsem zvědavá, co vymyslí. Asi nic moc, neb jsme limitování finančně. Leda by dostal nějakou neoznámenou prémii
Ale určitě bych se nebránila a sbalila bych cobydup.
![]()
Dál už nevím, klíží se mi očka, jdu do sprchy a spát. Zatím pa a dobrou všem…
Jéé, sem šla akorát vypnout PC a i Agi zavítala:-)A koukám, že další, co si pestří léto starostma.
Agi, Agi. Tvoje tělo si z tebe taky dělá legraci. Až doberu atb, začnu s tebou hubnout.
Prdlajs akční. Ale když mám holt děti a chlapa workoholika, tak asi, co má člověk dělat, že?
Nějakou teplotu jsem měla první dva dny, ale měřila jsem se jen, když jsem šla k dr.
Když jsem měla před lety angýnu, tak jsem taky blouznila v horečkách. Ale říkala dětská, že i záleží, co přesně za koka jí způsobí.
Zítra ráno jdu s Vítkem na krev.
Brou.
Dobré ráno dámy ![]()
Tak my strašíme někdy od 5:15, v noci jsem ještě ve 2h nespala, do půlnoci jsem nemohla usnout, pak přišel Michal, pak jsem zas nemohla, protože mně omlacoval, pak přišla Lenča, že jí teče krev z nosu.
Už jsme nahrátý a to je čtvrt na osm ![]()
AGI
no veselo teda… Já si dneska prvně beru antiko za sebou bez přestávky, tak jsem fakt zvědavá. Aby mi to pak tak nějak vyšlo na Pavlovu dovolenou.
A myslíš, že jsi fakt mohla potratit? No síla teda!
Tak Vy dáte ještě jednu dovču, jo? No vy se máte!!! Chápu, že jste od Chorvatska čekali něco jinýho, než bylo, tak se ani nedivím.
My už teda neplínkujeme, ale když plínku má, udělá do ní cokoliv. Nepočůrá se, jen vyjímečně, jen občas se do slipů pokaká, nevím, proč, někdy jde na nočník a hotovo, někdy ne. V poledne má plínku suchou, někdy je bez ní, podle toho, kde se rozhodne spát. V noci sucho nemá, dneska skoro jo.
ALI
mně to nevymluvíš, akční jsi. Zvládáš toho tunu, tak neříkej, že je to jen z donucení
To bys odpadávala a Ty pořád zvládáš ![]()
Tak čau, jdeme se domlouvat na koupálko ![]()