Poradna duly
Jana Čurdová
Draky - ahoooj!!!
Máma a táta -
. Jak je ta diskuze tady na emimi, tak mu holky přezdívají kópelka, tomu volovi, co se včera zasnuboval
. Já u toho málem vykvetla!! Hlavně, chudák ta Jarka mu to sežrala i s navijákem a hned s nim hupsla do postele
. A ten sraz potom, taky dobrej, no pobavila jsem se a těším se na exoty, co budou v další řadě ![]()
A na kachny chodíme opravdu často, máme to kousek a malej by pořád něco krmil, takže vyrážíme
. To je furt dokola - kachny, různý hřiště, zahrada, ekocentrum..
Na zítřek plánujeme Freizeitpark Plohn, je to asi 50 km za hranicema. Já tvrdím, že pro malýho to ještě moc nebude a užil by si to víc až tak za rok, dva, ale Berta o tom pořád básní a chtěl by se tam podívat. Takže uvidíme, s čím se vzbudíme ráno.
A ještě k tý motorce - ona dělá děsnej rámus, se Michulovi ani nedivím, že neslyší
.
S teplotou neporadím, snad to bude k tomu očku!!!
Hami,
vidíš, to bych si tu diskuzi asi měla přečíst, co??? No prostě to teda byl kandidát na lásku, koho tohle naláká, to bych ráda viděla...... Jako nechápu, proč se musel zasnubovat a pak už nic, stačilo jí říct, že si jí vybral a dopadlo by to stejně, protože o něj stála. No ale ono je lepší být sama než s ním snad, ale zas 3 děti, to je asi skoro každej dobrej, to musí být záhul.
Tak jako jasně, že si ten Plohn tolik neužije ,ale zas budete přesně vědět, co si tam užije za rok za dva a už pojedete na jistotu. Moc si to tam užijte, já bych hned vyrazila.
A víš, jak já řvu, když je na tý motorce? Mám praxi, ječím pořád a je mi to k ničemu…
No a teplota, během 1,5 hodiny má 36,8, samo od sebe, nechápu ![]()
Ahoj holky, zas mě blbne pc ................. ![]()
Hani dárky: http://www.my-neocube.cz/?…
a zaujala mě diskuse o vodních dýmkách ![]()
Znechutil mě úklid hraček kluků. Mají toho mraky a nehrajou si s tím.
Takže zatím plánuju Vítkovi rozšířit součástky stavebnice Geomag a koupit ještě jednu kuličkodráhu. A tu teda vřele doporučuju. Hraje si Honza, Vítek i Jonáš. Pokaždý postaví něco jinýho a baví je to už hodně dlouho.
A Jonášek je teda dobrej motorkář. ![]()
Peru- tý brďo, takhle si hubnout. Závidím. Ale ono to bude i tím shonem a prací atd. Jo marod je Vítek. Ten má nárok. Sice měl na jaře neštovice, ale jinak nemarodil víc než rok a půl. Ten už má imunitu vybudovanou. Ale půlka třídy je doma s angýnou, tak se svezl taky. A mě už taky pěkně bolí v krku. ![]()
Draky- a co malej? Nemůže mít teploty z tepla, když tak málo pije?
Elli- je mi Tě moc líto. Bohužel neporadím. Já jsem taková radikální a pokud manželovi kupuješ figurky z lásky, tak ještě nejsi tak daleko, aby ses osvobodila od ...... . Co si myslím o Tvém muži, by tě asi taky mrzelo. Já bych ho vykopla, že by letěl až do výběhu medvědů v Zoo.
Agi- vítej, co naděláš. Teď se do 12. července ohřejete.
Jonáš nás dnes v noci pobavil. Umí sice vylézat z postýlky. Ale dávám mu na spaní pytel, tak to nehrozí. Včera večer jsem mu ho nedala, že bylo fakt vedro. Vítek šel spát později a když jsme vlezli do pokoje, spal Jonáš v jeho posteli a spal až do rána.
Tak jsme vyběhli na půdu pro zábranu a večer už asi bude spát ve velký. Přes dne bych radši ještě v postýlce, protože jakmile se Vítek přestěhoval na spaní do velý, tak přestal v poledne spát.
Jinak už máme pokojíček i s tapetou. Ale byl to masakr. Chtěla jsem tapetou zamaskovat nerovnosti zdi a právě přes ty nerovnosti tapeta neseděla. Pat a Mat hadr. Vřele nedoporučuju tapety. Až přijde tapeta do ložnice, tak se asi rozvedem.
Ahoj kočky!!!
To je krásně, co? My byli dopol. venkuý, chtěla jsem jít do knihovny, ale dnes tam jsou až odpoledne. Tak jsme se trochu courli, Jonáš na motorce a ke konci pěkně zlobil a vymejšlel blbiny a já chytla nerva a před půlkou baráku jsem ho táhla jak hysterická kravka
. Pak mi to bylo líto…né kvůli sousedům, ale kvůli Jonáškovi
. Včera byl ale straaaašně hodnej, to jsme byli celej den na zahradě a on si skoro pořád hrál sám. Dokonce jsem vyplela dva záhony, nachytala bronz a přečetla 10 kapitol z nové knížky, héč
. Jó a v sobotu jsme byli v tom zábavním parku Plohn!!! Hólky- to vám bylo supéééér
. Něco málo přes hoďku cesty (cesta teda děsná, 3× jsme zabloudili a na několika místech rozkopaná silnice a nikdo nedělal
). Vstupný 19 euro na osobu, dítě do 4 let zdarma, od 4 let 16 euro a v den narozenin grátis. Ale pak už je to vše zadara(kromě pití a jídla samo) a když uvážím, kolik dnes stojí kolotoče, tak se to i vyplatí!!! Možná ještě hodím fotky ke mně na profil
.
Ali - ta kuličkodráha mě zajímá, když jí doporučuješ!!! Co to je? A story s tapetou mě pobavilo…dovedu si živě představit! U nás je to na rozvod i při zatloukání hřebíku
.
A mam taky agnýnu. Jak k tomu chudák Jonáš přijde? Musí s náma smrdět doma a mohl by užívat vody. ![]()
My ted i tak ven ráno stínem na vycházku chodíme. Ale moch by se někde ráchat. Víte, co mě to? Moc bych to chtěla napsat.
Pak ho ještě nakazíme a domací vězení si prodloužíme. ![]()
Hani- myslím, že sousedy řešit neumíš. A že Jonášek uvidí, že se Ti něco nelíbí, zas tak nevadí, ne? Neboj, malej už to zapoměl.
My máme kuličkodráhu MARBUTOPII a na netu jí nevidím. Možná se hledá pod jiným jménem. Když dáš kuličkodráhu do vyhledávače, tak jich to najde milion. Jsou různé druhy.
Ali - jó, něco pohledám, díky!!! Teď jsem vložila ty fotky. Na sousedy peču a je fakt, že Jonášek se mnou docela mává, takže taky trochu neuškodí, když si dupnu já
. Už je to v poho. Je mi moooc líto, že máte tu hnusnou angýnu
…ať jste brzy zdravoučký
.
ahoj všem,
u nás vedro jako všude, soucítíme s marody. Mě taky včera ráno bolelo v krku, tak jsem si stříkala ATB a dneska snad dobrý.
V sobotu dopoledne jsme byli na farmařských trzích v Dejvicích. Jsou v takovém malém parku mezi metrem Dejvická a vysokýma školama. Da se tam super parkovat a ani tam nebylo tolik lidi. Bylo tam asi 20 stánku. Vše z ekofarem nebo rodinných statku. Nakoupili jsme 4 tašky
, hlavně zeleninu a ovoce, taky jsme na ochutnání koupili nějaký pečivo a sýry a mošty pro Adama. K obědu jsme si steaky ze pštrosa, ty byly fakt výborný. Měli tam pro děti udělaný pěkný dětsky koutek. Adam se tam super vyřádil, a po steaku nám pak usnul v autě cestou domu
. Já jsem pak celý odpoledne zdělávala, co jsme nakoupili.
Chtěla jsem hodit pár fotek z narozek a rozbila se nám čtečka na karty, tak příště. ![]()
Alčo, ať je vám brzy líp a Jonášek A je zdravý. U nás vrtám i tluču já. A nejraději , když jsem sama doma, to mi do toho ani nikdo nekecá ![]()
Hanko, pěkný fotky a park vypadá fakt pěkně. Taky koukám, že Jonáš je zmrzlinovej -) Adam o zrmzlinu nějak nestojí, vadí mu, že je studená.
Agi, vítej zpět. Je škoda, že nevyšlo počasí, tak teď budou aspoň ty 2 dny volna.
Perulko, ty se mi jenom zdáš
Motorová myš hadr.
Pro tebe s Alčou by se měla vyhlašovat nějaká soutěž superžena.
S kilama buď ráda, že jdou dolů, u mě to bylo při kojení naopak.
Draky, jak je Míšovi? Nemohla to být reakce na očkování, ta může u některých vakcín být i po 10dnech.
Eli, držím ti palce, abys našla řešení. Já mám stejný názor jako Alča. Jsem radikální v těhle věcech, nesnesla bych útoky na dítě.
Tak zatím ![]()
Ahoj holky!!!
My jsme se právě vrátili z koupáku a Jonášek spinká. MĚLA JSEM DILEMA, JESTLI JÍT ODPOLEDNE NEBO DOPOLEDNE a nakonec mi psala kámoška, že jdou hned ráno, takže jsme vyraziliá s nima a bylo to supeeer! Kluci byli hodný, koupaliště bylo ještě poloprázdný a voda ani nebyla ledová jako obvykle
. Naprd je akorát to spaní, ptž Jonášek mi jinde než v posteli už neusne a ráno vstával v 6.00, takže jsem si netroufla risknout to bez spaní.
Zatím se mějte, večer nakouknu ![]()
Ahoj holky,
Zaneth- super trhy jsou i od Cuntrylife v Nenačovicích - směr Beroun. Taky tam nakoupíme spoustu zdravých věcí.Ale už jsme dlouho nebyli. Honza na takové výlety moc není. Nebo dokud jsme bydleli v Pze, tak jsme jezdili, ale teď je to dál.
Hani- já vám koupák táááák závidím. Dneska jsem klukům napustila vanu a hodinu se ráchali. A pěkně mi vyplavili celou koupelnu. A ráno jsme vzali ven kýbl a konvičky a kluci chvíli zalejvali. No jo, jenže oni by těch kýblů potřebovali každej tak 10.
Vítek je už absolutně v pohodě, tak je katastrofa, udržet ho doma. Zato já bych nejradši byla na gauči a ležela. No ale to jaksi nejde. Zaneth- ráda bych byla superženou.
Ahoj. ![]()
No vidím, že si každý teplíčko užívá po svém.
My byli minulou neděli v Děčíně na koupáku, mají to tam parádní, ale překecat Filipa byla fuška, nesnáší koupáky, ještě že bylo hnusně a byli jsme tam hned ráno, aspoň tam nebylo tolik lidí a dostat Nelinku z vody, to byla taky fuška, kachna jedna. ![]()
Jinak jí napouštíme vaničku na zahrádce a to tam je pořád, no já mám aspoň čas se opalovat a Filip maká. ![]()
A v pátek jedeme opět na Nechranickou přehradu, tak se už těším, protože počasí bude parádní a budem relaxovat až do úterý, máme zamluvenou chatičku, takže spaní je taky vyřešené, je v ní i malá kuchyňka, sprcháč a toaleta, no paráda. ![]()
A novinka, Nelinka je tedy už úplně bez plenek. Stejně už mě v noci sabotovala, že tu plínku nechce, tak jsem pod ní dala tu podložku a je klid. Ráno se vzbudí a první co je, tak letí na nočník. ![]()
Draky, kafíčko na celý den nestačí, chce to i tu vodičku.
Já tedy taky nikdy moc nepila, ale v těhotenství jsem se to naučila a piju pořád a Nelinka jak to vidí, tak taky pořád jen lemtá, naštěstí pije jen tu vodu, takže paráda. ![]()
Mončo, zaltíčko, neporadím, ale je to děs a hrůza co si dovolí, hlavně k Nikolce, já bych to takhle nevydržela a nakopala bych ho, holt to budeš muset asi už nějak řešit, přece to takhle nejde dál. ![]()
Nechceš jít někdy ven a pokecat????
Alčo, marodi, myslím na vás ať se toho rychle zbavíte a užijete si sluníčko. ![]()
Ahoj holky!
já už su tak praštěná, že ani nevím, na co jsem naposledy reagovala a na co ne. občas jen nakouknu a dočtu novinky, ale není už čas psát. takže ani nevím, co jsem si jen myslela a co jsem fakt napsala
.
Teďka je Luboš s Eminkou na celé odpoledne pryč a Julinku má ségra v kočáře. chtěla ji sama a mně se to hodí, práce mám jak na kostele. Ale to nejnutnější hotovo, tak vás musím aspoň pozdravit. jako ségra klasika. měla tu být ve 4 a teď volala, že je ještě na kafíčku u kamarádky. je to od posledního krmení už 2,5hodiny. asi ju zabiju. navíc julinka se dneska hlásí o jídlo maximálně co hodinu a půl. takže asi spíš o pití…
Ali - kdes přišla k angíně??? od vítka? tak asi hlavně pevné nervy. mě by ťeď asi odvezli, kdybych nemohla s holkama ven.
Moni - tak jak to u vás vypadá? ty ho máš asi furt ráda, co? jinak si neumím vysvětlit, že si ženská nechá dobrovolně tolik líbit.
Leni - gratuluju k odplenkování! Super! Ono to léto fakt asi dělá divy. Nám pro změnu začla eminka trošku zlobit - asi stávkuje. na čurání si řekne, ale třeba už má trošku cvrnklé v kalhotkách. no a bobek dělá do gatí. to prostě začne brečet, ale už je pozdě. nevím, co s ní. asi to musí zase nějak přejít. v noci se nepočurá, jen občas přes den. asi fakt nějaký protest. dělá teď ze sebe trochu miminko, chce se krmit, sama říká, že je miminko… ale zatím je to snesitelné.
Jinak víkend na chatě paráda, Julinka tam spala ještě líp než doma, celkově byla rodinná pohodička, takže asi zopakujem teďka jak bude ten prodloužený víkend. chtělo by to i nějaký výlet, asi do zoo aspoň. taky mám v plánu vyslat luboše s eminkou do aquaparku v olomouci s tím, že já s juli bysme zatím pochodily trošku po obchodech
. že bych ukecala ještě jedny známé, a tak by tatínci a starší děti šli plavat a maminky a mimi nakupovat
. sice jsem zhubla celkem rychle, ale původní váha to ještě není a nějak toho moc na výběr nemám. zjistila jsem že mám jen 2 nositelný tílka! už loni to byla tragédie, takže letos fakt musím doplnit šatník. aspoň že do kostýmku a pouzrových šatů k soudu se vlezu
.
zítra jdem na očkování tuberkulózy a na kontrolu. zvažuju, že si skočím i na gyndu. Holky poradíte? nevím jestli plaším předčasně, ale já prostě pořád nemůžu chodit na záchod..na velkou. prostě nemám nutkání a když už výjimečně jo, tak to jde jaksi jen napůl a to samotné vytlačení nejde. jak kdyby tam něco bránilo a tlačilo mi to zpátky. já vím, že su asi nechutná, omlouvám se, ale prostě tlačím, až mi lezou oči z důlků a nejde. jednou za tři dny to jde trošinku když si dám glycerinový čípek. jinak absolutně nic nefunguje. a nelepší se to. vždycky mi u tlačení vylezou akorát hemoroidy a pak si půl dne nemůžu sednout
. a taky mi vypadl teprv jeden steh. není to už dlouho? u eminky to bylo určitě dřív. pořád to mám dole sešněrovaný jak blázen. nebo mám to ještě nějak vydržet a jít až po šestinedělí? ani nevím, jestli se můžu furt taky cpát těma čípkama. asi se zeptám v lékárně. dnes je to zas 2 dny, tlačí mě to i na mozek snad a už se pomalu děsím další příhody. nejde o to, že by to tak strašně bolelo. samozřejmě to i bolí, ale ono to prostě fakt nejde…
Agi ještě pere po dovolené, že furt nejsou vypsané zážitky? ![]()
musím letět, zatím čááááu!
Ahoj holky!!!
Leni - já ti to odplenlkování taaak závidím!!! Jonáš prostě ne a ne. Dnes na koupáku se 3× vyčůral na kraj bazénu a vždycky, když jsem ho chňapla a že půjdeme na travičku, tak prostě néé a zase na bazén
.
Jo a holky, asi mám trombózu
. V neděli mi otekla dole pravá noha a bolí to, jakoby to bylo vymknutý. Tak já pořád jakože nic a teď mi došlo, že to může být ta zasra.á trombóza. Jsem totiž riziková. Holt zejtra místo na koupák poletím na hematologii a vidím to na píchání si warfarinu…já bych do toho kopla!!!
Peru - ta zácpa musí bejt nepříjemná. Pít, pít, vlákninu, popř. švestky jsou dobrý, jinak nevím. Bertovo babička na to trpí a je z toho nešťastná. A nechutná vůbec nejsi
.
Jdu, hezký večer všem ![]()
Ahoj,
No Hani, prosím Tě.
A co s nohou děláš teď? Máš nějaký stahovací silonky? Nebo polohuješ, leduješ? Nebo se s tím nic nedělá? Tak hlavně ať jsi rychle fit.
Peru- já myslím, že to bude nejspíš psychický blok. Za Vítka jsem měla hemeroidy a měla jsem problémy s kaděním děsný. Zeptala bych se dr. Pak už holt budeš muset ddržovat absolutní dietu nečkokoládovou atd a samý spíš projímací věci. Mě třeba nevadí, když nejdu dva tři dny na záchod. Prostě jdu, když potřebuju. A ty cítíš, že už bys měla a nejde to? Třeba tam máš někde nějakej blbej steh? Těžko radit. Bylas hodně šitá? Myslím, že jestlis byla šitá hodně, tak stehy ještě vypadaný být nemusí. U Vítka mi nastřihli i močák a fakt jsem měla problémy dlouho. Ale jizvy se hojili hodně dlouho a musela jsem používat nějakou mast.No úplně jsem na to zapoměla. Za Jonáše totiž nebyl žádnej problém. Bylas na tý gynekologii?
Leni- že Nelince moc gratulujeme. ![]()
Jonáš je taky přes den bez plen. Nějak se přestal počůrávat. Sice pije hodně a říká si jen sem tam. Ale jak ho občas vysadím, tak to asi stačí. Ale za boha si nesedne na nočník. Jak ho tam dám, jako by sedl na pružinu a okamžitě zas stojí a řve. Čůrá jedině ve stoje na záchodě nebo venku. Sem tam ve stoje do nočníku. Kadění proto asi bude problém. Zatím kadí hned ráno do plíny po spaní nebo přes den někde v bytě do slipů. Když má jen kraťasy, tak ty zůstanou čistý a v ložnici pak najdu hromádku. Naštěstí tuhou.
Ale na nočník nebo na sedátko na wc ho prostě nedostanu. On kdysi spadl zadkem do záchodu a děsně řval, tak má asi trauma. ![]()
No jdu juknout na fotky. ![]()
Jéé, Hani, tam to bylo hezký. A kolik tam bylo kolotočů asi tak? To by se Vítek vyřádil. Jonáš asi ještě moc ne.
A náš Jonáš taky není na zmrzky, i pití vyžaduje minimálně vlažný a radši teplý. I v tomto vedru.
U nás je pod mrakem. Já jsem tak šťastná. ![]()
ALe včera navečer jsme byli u Oprámu(místní zatopený lom). Tatínek tam byl trénovat na závody. Já hlídala děti a kluci se cachtali. Vítek je v pohodě. I když atb prostě bere. Ale doma být nemůžeme. Mě už je dnes taky o něco líp.
Jo a holky, dostali jste taky domů papír ze sociálky, kde máte dokázat pobyt na území ČR? Já už v červnu, ale nějak jsem se na to vyprdla a dnes tam teda skočím. Ale pěkně mě takový lejstra štvou.
A vlastně, co jste říkali na mámu a tátu?
No mně dostal ten hejhula, jéžíš, ani jméno nevím, se tam žene zasnubovat, to všechno jo, hlavně v posteli skonči, podle mně a pak už za ní ani nemůže jet, pak si to uvědomil, že vzálenost a kdesi cosi..... No ten tak někoho najde.....
A Evička hledala a hledala až našla, tak aspoň někdo, i když jinde.