Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj tak u nas se jete spi, tak ji jdu probudit, aby mi sla vecer spat aspon v 10. Na to ze lita porad venku tak cas spani se spise oddalil k 11 vecer z 10. hodiny.
Holky, tak jsem vcera zase zvracela. Uz jsem z toho na mrtvici, jsem rada, ze aspon vecer to je trochu ok. Vcera jsem byla na vysetreni a pribrala jsem 1,5kg, a jinak je vse v poradku.
Noa co Vam budu povidat, nejak se to u nas ted hrouti kvuli vychove male. Uz jsem bohuzel jedina, ktera obhajuje Klarku v tom co dela. Kazdej ji srovnava s Terezkou, ktera poslechne skoro na slovo a je takova jak o rok starsi - umi uz barvy, nakreslit oblicej, no proste maminka se ji dost venuje. Vsichni z pribuzenstva mi rikaj, ze je Klarka nevychovana a ze musim byt na ni dusledna a ze jsem lina a vsechni ji povolim, a ze si mi to jednou vymsti. Kdyz jsem na babicky zahrade, tak se nechavam obskakovat a vychovu nechavam na babicce. Jo to tak trochu nechavam, ale ona se boji kazdeho prdu- a porad ze Klarka je studena, ze ji musim obliknout, nebo ze ji necham to a to delat. Jenze ja treba s tim, ze je studena nesouhlasim a vubec s nekterejma obavama babi nesouhlasim. Kdyz vidim jine deti tak mi Klarka nevychovana neprijde. Kazdopadne to neni holka ktera by delala to co se ji nakaze, ale udela to, protoze se ji chce a az kdyz se ji chce. Asi pred 2 mesici byl manzel jeste a moji strane, ale ted je taky proti me. Fakt desny, to abych tu nasi dracici porad jen hlidala co dela a mlatila ji od rana do vecera. Uz staci ze k veceru je jak sidlo a zlobi a zlobi- tedy provokuje a provokuje a sem tam nejakou slizne, ale to ji nevadi a klidne si prijde pro dalsi nakladacku.
Tak jsem si tu postezovala a uz mi je lepe.
ahoj holky,
já jsem vyřízená, už 2 dny se zlomilo spaní a vstáváme 4.30
namísto ustálených 5.50.
Nejsem schopná vůbec nic udělat, jsem ráda, že udržím oči. Jestli se to nezmění, tak mě odvezou. Já se asi vyspim až v důchodu, jestli se ho dožiju. ![]()
Plíny - u nás beze změny, furt máme. Na nočník jde když ho chytám každou hodinu, ale zásadně se neříká. Když ho nechám bez plen, počůrá se.
Alčo,úplně tě chápu, jakmile jsme jeden den doma a nikam se nejdeme je to děs.
Agi, tak držím palce, aby se vám ve stanech líbilo a aby vyšla i další dovča ![]()
Hanko, ať je ti líp.
Nikolce gratulace k vysvědčení
a ať máte holky pěkné léto, bez stresu.
Všem marodům přejeme brzké uzdravení. ![]()
Luci,
každý dítě je jiný, ale chápu, že je těžký obhajovat to svoje, když teda ti ostatní jsou všichni lepší. Taky máme ve svém okolí geniální dítě, kterému jde všechno, ale holt u nás to tak není. A co, že jo…
Ta Klárka, jestli je stejně stará, tak to, že umí barvy a malovat obličeje není věnováním se dítěti, ale tím dítětem, že prostě už je tak zralá a šikovná, že to umí, do někoho to můžeš hustit a ještě ve čtyřech to neumí. Normální v tomto věku to asi není, nebo ne normální, běžně to 2letý neuměj.
Taky mám děti, kterejm můžeš nařezat a vůbec jim to nevadí, neočůráš je ničím, nikdy, odmalička jsem nemohla odtáhnout pozornost, prostě takový děti holt jsou a je to tak.
Ale Ty to máš blbý, pořád to poslouchat!
ZANETH
tak to je vražedný vstávání!!!! To bych teda taky nemohla vůůůbec nic. A v kolik pak usíná?
Jj, Draky má pravdu. Lucko máš to těžký, ještě když je ti takhle blbě…ale stejně, kdo jinej už by se měl Klárky zastat, když už ne ani její máma? Vydrž to, každý dítě je fakt jiný. Kamarádka má něco podobnýho doma a na zadek taky nepomůže.....jediný, co zabírá je počítání do 5-ti. To teda platí i na Agátku. Tobík z toho ještě nemá rozum, tzn. že Klárka to taky asi ještě nepochytí úplně. No zkusit to můžeš, ale nesmí se fakt polevit a po tý 5 musí přijít něco nepříjemnýho. U Agi to bylo tak, že jak to neznala, tak neposlechla a když jsem dopočítala do 5-ti, tak dostala na zadek. A zřejmě z toho šoku, jak to nečekala, tak si to zapamatovala a od tý doby to na ní platí. A taky si myslím, že srovnávání dětí není objektivní a na místě. Že si to to tvoje příbuzenstvo nenechá vysvětlit není tvoje chyba, chyba bude asi na jiném přijímači, tak se tim tak netrap.
Zaneth - jako naše děti vstávají obě až kolem 8 hod. a když se vzbudí kolem 7, tak nadávám, že ještě nechrní. Vstávat ve 4:30 by mě zabilo
Byť jenom jednou. Nepřemejšlela jsi o odvaru z makovic?
Já bych ho už asi dávno aplikovala na tvým místě.
A co záda? Účinkuje ta rehabka?
Alčo - nj, ty jsi jinej druh. Jinak to není možný
A obětavej
A co vůbec ty přijímačky? Bylas tam? Nějak jsem to přehlídla nebo možná nepečlivě dočítala.....
No s tou dovolenou holky, to není nic jistýho, jak říkám, jela bych z fleku, ale fakt nevím, kde na to chce můj milý nejdražší manžílek vzít. Takže s ničím moc nepočítám. Ale představa je to super…
Dneska si robátka vymyslela k obědu špagety, ale jelikož tu nemám ani sýr ani kečup, tak musím do té výhně jít nakoupit. Zatím pa a hezký slunečný den všem… ![]()
AGI
máme to samý k obědu, ale my kečup máme ![]()
Děti teď mám ve školce......respektive v pokojíčku a L. je paní učitelka, Míša ve školce v Beruškách a hrajou travička zelená
A Luci, já to napsala blbě, ta Terezka se vymyká běžně zavedenému.
A jak píše Agi, u nás nepomáhá počítat ani do 100, prostě obě děti jsou paličatý a pomůže jedině,že ony samy si řeknou, že to bude tak a tak, já nezmůžu téměř nic.
Jéé, u nás se taky počítá. Pořád. Někdy do 3, někdy do 5 a někdy do 10ti a vždy to zabere. Vítek totiž bezpečně ví, že by to schytal. Jestli je to dobře, to teda nevim, ale funguje to.
Luci- mlácení není řešení a babička by to měla vědět hlavně. Prosím Tě a ta druhá holčička je k vaší rodině co? O věnování to není. Vítek v této době uměl básničky, barvičky. Byl prostě zázračnej a Jonáš naopak ostaním rodičům zvedá sebevědomí.
Já Vám fakt kluky půjčím na zahradu.
Mysli na to, že v budoucnu třeba bude zas šikovnější Klárka. Je hodně znát, že to není tvoje strana rodiny. A koukej se s ní taky trochu chlubit.
Já pamatuju, jako dítě, jak mě pořád srovnávali s mojí mladší a krásnější sestřenicí. Nestyděla se v krámě nakoupit, lísala se na požádání, okatá blondýna. A já kozatá, brejlatá, stydlivá. Jé, ty mě štvali.Pak když přestávala být hvzěda - na druhém stupni ve škole, najednou srovnávání pomalu končilo.
Vstávání - Jonáš taky hodně špatně usíná. Třeba dvě hodiny blbne v posteli, než zabere a ráno před 6h je vzhůru. Chtěla jsem si tu postěžovat a koukám, že zdaleka nemám nárok.
Jo perla od doktorky- říkala Vítkovi, že by opravdu ještě týden neměl chodit plavat, jezdit na kole, bruslích. Tak jí miláček odvětil, že ne, že na Oprám jsme chodili a nekoupali se celej den. ![]()
Oni nesrovnávají prímo ji s Terezkou- nejmenujou, ale srovnavaji to s ni, protoze u jidla sedi a ji a nikam neutika. klarka u jidla nevydrzi a musi porad nekde litat. No a tak je to se vsim. Ja kazdopadne za klarkou stojim a budu pri ni. Spise mi vadi ty rada, ze si sni musim vice povidat a zppivat si s ni, - to maj bejt jako rady pro to, aby se mala rozmluvila. Ale holky nebojte se ja se nedam a kazdemu jsem to vzdycky natrela, musela jsem byt nekdy dost ostra a uprimna, ale vzdycky mi pak dali na chvilku pokoj. Z mamciny strany to jsou taky porad vycitky a to z toho duvodu, ze meli jine vychovne metody a to se mi samozrejme jako male nelibylo a nerada bych to zavadela na Klarce. Prakticky to bylo mlaceni hlava nehlava.
ta druha je vlastne dcera manzelovi sestrenice. Navstevuji se casto a bydli tu nedaleko nas. Dokonce jsme rodili ve stejne porodnici ja ve stredu ona v patek a pak prijelo asi 15 clenne pribuzenstvo, ktere bylo do te doby na spolecne chate a sli se podivat jak na klarku tak i Terezku.
Ahoj kočičky moje!!!
Tady je to samý trápení ![]()
Luci - holky už vše napsaly, nemám k tomu víc, co dodat - mají pravdu. A ty děláš dobře, že za Klárkou stojíš a nenecháš si přiblblý poznámky líbit. Klárka je tvoje dítě a ty jsi její maminka, takže si jí vychovávej po svým a basta fidli!!!!!!!!! A že je ti blbě, to je blbý…snad to už brzy přejde! A propó, co byste si přáli? Chlapečka, holčičku? Jsem zvědavá
.
Agátko - moc moc tě zdravím, chybíš tady!!! My jsme taky pořád v luftě a vždycky nakouknu, příp. napíšu
. My bydlíme taky v paneláku a máme tady tžeda celkem fajn. Nechávám zatažený žaluzky a dělám průvan a fakt je tu příjemně, až se divím.
Zaneth - s tím spaním ti teda fakt Adámek dává zabrat! Se ti nedivím, že máš problém udržet víčka.
Draky - to jste teda měli akční noc a jaký bylo koupáníčko?
Ali - tvůj popis srovnávání se sestřenicí
, že oni všichni tak rádi srovnávají
. A Vítek je fakt suprovej
.
A my jsme dnes byli celej den na koupáku, od 9.30 do 17.00, malej mi tam dokonce i usnul a spinkal 1,5 hodinky na osušce pod stromem a já měla čas pokecat s kámoškama, héč. A zítra jdeme zase, i s tatínkem a v neděli asi taky ![]()
A mějte se všechny nádherně, miluju vás
, mám nějakou podezřele dobrou náladu
![]()
Čauky holky,
tak jdu ještě nakouknout před stanovým víkendem…možná se zdržíme až do pondělka, když k tomu budou děti a tak celkově situace…
Hani - jé to je hezký
Díky! Jinak já taky větrám, žaluzie stažený, ale 8. patro dělá svý. Dneska (teď, tedy 22:19 hod) tu máme 27,5 st.
. Přes den se to blíží i k třícítce. Přes to největší vedro teda okna zavírám, když tu nejsme, protože to sem pak to vedro tak nejde, ale stejně, moc se to ovlivnit nedá. Už jsme uvažovali fakt vážně o klimatizaci. Když jsme poslední byt a nad náma je už jenom střecha, tak by to snad asi i nějak šlo. Udělat podhledy a nějak to rozvést po bytě. Fakt je to maso, vůbec se v tom nedá spát. Až k ránu je to lepší.
Alčo - Vítek zaperlil u mudry, co ona na to? Nehodila po tobě káravě očkem? I když ona už vás asi zná, co?
A počítání? Taky nevím, jestli je to dobře, ale když ono fakt nic jinýho nezabírá.
Draky - jj, myšáci jsou to neposlušný tvrdohlavý. A je to všude stejný. Akorát přístup rodičů se liší.
Luci - u nás za mlada taky padaly rány hlava nehlava. A taky to nechci praktikovat na mých dětech. I když já jsem někdy hroznej nervák a prostě se neudržim a občas, fakt občas, dostanou jak jeden tak druhej. Ale to před tím mám vyřvaný hlasivky a napočítáno do milionu, tak asi tak. A po tom mám ještě výčitky. Ale ono se to vždycky tak nějak ve mně nahromadí a prostě bouchnu z ničeho nic… ![]()
Zaneth přeju tu nejdelší noc, jakou si dovede představit a sama mažu do rozpálené postele. Jedeme brzy. Tak pak poreferuju, jak to dopadlo.....Mějte se ![]()
Tak jsem se ještě urvala a hodila na profil nějaký fotky z Chorvatska ![]()
Tý jo, jak to, že všude počítání pomáhá a u nás ne???
Michal jen prostě dopočítá a hotovo ![]()
ALI
přesně, jak píšeš, každý dítě je táááák jiný, je toho hodně o věnování se, ale prostě ne všechno.
Vidím to, s L. jsme pořád prohlížely knížky,všude je tahaly, s M. bych to taky dělala, ale hned uteče, protože ho to neba
Vítek perlí!
LUCI
Tak to je pak hodně těžký, když ta malá je dokonalá, je u Vás takhle často a ještě je příbuzná, to pak chápu,že říkaj ,že Ty jsi ta neschoopná a Klárka nevychovaná a podobně. Tomu se prostě neubráněj.
A Ty to máš teda sakra těžký, bránit jí, že je naprosto normální, jen prostě má jinou náturu, temperament, zábavu a prostě jí povídání tak nebaví třeba. Fakt Ti to nezávidím, musí to být fakt na nervy.
Hami
koupání bylo v poho. Brala nás kámoška, tam jsme se sešly s manžou
Tak se postaral o jedno dítě. Michal z vody nechtěl ani vylejzat, jen pro jídlo ![]()
Asi jako u Vás, ale celej den bych tam nebyla. Mně by to nebavilo a bála bych se, oni oba mají alergii na sluníčko, i když u L. už to vypadá docela dobře.
AGI
pěkný fotky! Docela jsi mně nalákala na dovču. Lenča okomentovala, že neví, kdo to je, ale má hezký plavky. Agátku si už nepamatuje.
Máte fakt hezký fotky, akorát ten začátek, u moře v bundách. Prostě pech ![]()
Tak snad Vám ještě dovča vyjde!
Mějte se krásně o víkend a svátky, my odjíždíme pryč, tak se tu objevím až pak.
Ahoooj!
Ahoj kočky!!!
My jsme , jak jsem avízovala, byli opět na koupáku. Malej mi tam ale dnes neusnul, takže ke konci byl na tečku. Teď už ale spinká, což se mi hodí, ptž se jdu loučit se svobodou jedný spolužačky a snad mám i chuť se opít
. Ale já se znám a určitě se neopiju…nemám to ráda.
Agi - hned jsem koukla na fotky a musím říct, že Split a ostatní města opravdu nádhera, pláž super, dětičky úžasný, obzvlášť Agátka jako modelka
, manžel vypadá na sympaťáka…jeví se mi jako hodnej člověk. A vy jste teda v posledním patře? Tak to je jasný, že tam máte na chcípnutí. Ségra taky bydlí v posledním, v paneláku a jednou tam bylo v noci takový vedro, že jsem si normálně ustlala na balkoně
.
Draky - tak to zase já, abych Jonáše tahala do vody heverem
. Jako vanu a sprchu zbožňuje, ale do toho bázu se teda moc nehrne
. Nejvíc ho baví tam něco házet a já lovím
. A mě to teda na koupáku baví mooc, já jsem totiž stará keliška a šmíruju lidi kolem
![]()
Jdu si namalovat obličej a hodit se do gala a razím do šumu.
![]()
Ahoj holky!!!
Kde jste???
V televizi prd, tak jsem si sedla k PC a čekám, jestli nepoteče teplá voda. Neteče a já potřebuju sprchuuu
.
Tak jsem si včera dala dvě malinový mojitka a nakládanej hermelín, ale jinak akce naprd, ptž jedna kámoška se trošku picla a byla chvílema trapná a chvílema až zlá a pokazila celej večer. Do postele jsem se dostala ve dvě a v půl šestý mi Jonášek vrazil do postele
. Celý den jsme byli na koupáku a kupodivu jsem byla celkem v poho, ale teď už na mě padá únava, takže dopíšu a jdu spát.
Berta si vzal po svátcích ještě volno, takže bude mít takovou minidovču. Zítra nebo v úterý vyrazíme do Varů,nasát festivalovou atmošku a potom na tři dny odjíždíme směr Norimberk. Je tam krásná zoo s delfináriem, Playmobilland…prostě výlet. Měli jsme jet původně do Frankfurtu ke tchánovi, ale má parkinsona a zrovna na tom není úplně nejlíp, takže se to odložilo a Berta byl už natěšenej na výlet, takže si vymyslel plán B
.
Mějte krásný večer a hezké svátky s rodinkama a ![]()
Ahoj holky, dočítat nestíhám.
Byla jsem s kámoškou a s dětma v Krkonoších : http://www.pohadkove-udoli.cz/
A bylo to naprosto ÚŽASNÝ !!!!!!!!!!! A to já hory opravdu nemusím a byla jsem nadšená !!! Příští rok jedeme znova !!!! Doporučuju všem!!!!
Fotky dám na MMB, ale až později!
Jinak hlásím, že jsme asi 3 dny i na noc bez plíny
Ťukám, abych to nezakřikla, ale už asi 2 měsíce má plínku v noci suchou - tak jedem bez ![]()
LUCKO - s tou výchovou je to u nás podobné - velmi ti rozumím!!!!!!!!!
U nás taky panují vedra, takže jsme naložené skoro celé dny na zahradě v bazénu, ale voda v něm má 32 stupňů
Když se Linda vydovádí ve velkém, přesuneme se k pergole k malému bazénku a tam se cachtá dál ![]()
Doma vedro, nemůže moc usnout. A to máme nejchladnější mísnost v baráku. Teď je tu 24 stupňů!
Pohrávám si s myšlenkou, že bysme ještě vyrazily v září k moři
Abychom se měly ještě na co těšit!!!!