Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lemu no já právě byla u doktora, který tam týden před mou návštěvou přešel, je to sice odborník na laparku, ale v téhle nemocnici je teprve 14 dní a ještě se nevyzná v jejich programu a vyplňování formulářů, tak že byl trošku zmatený. A vlastně se mě ani nezeptal, který den jsem měla menstruaci, a který den cyklu jsem. Jdu tam kvůli neplodnosti, aby zjistili, jestli nemám nějaký vnitřní problém. Budou mi dělat laparoskopii, drilling vaječníků a hysteroskopii. Našla jsem na netu, že by se měla právě ta hysteroskopie dělat v rozmezí 6-11 dne cyklu. Zkusím se na to ještě zeptat, až tam pozítří půjdu na EKG. ![]()
Hm tak to jdeme asi na to same.. driling vajecniku, tam teda napsany nemam tak to nevim
Tak na EKG jdes ale k obvodnimu ne? tak ten to treba vedet nebude ne? nebo se stavis jeste za dokrotem na gyndu jako?
no tak to ja se urcite do toho rozmezi 6-11 dni nevlezu
ach jo.. ale tak kdyby to neslo vubec, tak me prece sestra neobjedna ne??
uvazuju ze se taky pujdu jeste poradit s gynek
.
@lemu ne, oni si všechna předoperační vyšetření dělají v té nemocnici kam jdu sami, tak že jdu na EKG k nim, a operaci mi naplánoval právě jejich gynekolog, je to dokonce zástupce primáře…tak snad ví, co dělá. Zkusím se zeptat sestry, byla jsem z něj tak popletená, že jsem mu ani nenahlásila, že mám Leidena.
Aha, to ja mam jit na predoperacni ke svemu obvodnimu tady do mesta a pak na tu kliniku dojet s tim…jedu totiz do jineho mesta, doktorka rikala ze tam ma dobre zkusenosti
no tak to mas bezva, budes to mit urcite v poradku vse..
budu drzet palecky ![]()
@lemu díky.....já tobě taky. Moc se bojím, v nemocnici jsem nikdy nebyla. ![]()
Ja taky ne
takze si o tom porad ctu a snazim se uklidnit, ze to nic nebude…uf, ale moc to nejde, natoz ted kdyz se mi to tak posunulo a nevim jestli to kvuli tomu dopadne nejak blbe..
a jak dlouho se snazite boruvkay??
@lemu my skoro rok. Loni v červenci jsem potratila, hned na začátku, vlastně jsem netušila, že jsem těhotná dokud jsem o to nepřišla. A od té doby se nám to už nepodařilo. Ale u nás je problém i u partnera, má málo spermií, ikdyž to pořád není zase tak kritické a co nasadil vitamíny, tak se to začalo zlepšovat. Kamarádka byla na laparce před pár lety a dneska mi říkala, že to je v pohodě…do roka se jí pak podařilo otěhotnět, potratit a znovu otěhotnět. A dneska má rok a půl holčičku a druhé na cestě. Snažili se před tím 3 roky a nic. Až ta laparka jí pomohla.
My se snazime taky cca rok a nic, pritel absolutne v poradku, takze problem je nekde u me..
doktorka nic vazneho envidi, tak prave proto taky laparka… snad to nebude nic vazneho a brzo se dockame
a urcite i vy ![]()
@lemu tak držím palce, aspoň že mě vezmou tak rychle, zítra ještě EKG, a příští středu nástup. Doktor mi dal ještě metformin, tak ho zkusím nasadit, když nic nenajdou a uvidíme jestli to zabere.
@lemu Ahoj, já mám nástup na laparku a „hysterku“ 19.5., dělat mi ji budou 20.5. a to budu přesně 15DC no a doktor co mně objednával říkal, že to teda stíháme, ale s odřenýma ušima, že prý možná uvidí i ovulaci - což si myslím, že má smolíka, protože já ovuluju podle délky cyklu, která je dost různá mezi 20-35DC.
Co to je ten mettormin boruvkay?? to sem ejste enslysela… no tak ja envim, ja to budu mit urcite pozdej nez 15dc, doufam ze to fakt nebude takovy problem.. ![]()
@lemu metformin, je to vlastně lék na cukrovku, ale gynekolog to občas napíše, říkal, že by to mělo pomoci tomu, abych lépe reagovala na léky. A něco o tom, že může být problém s cukrem na úrovni vaječníků…
Aha, tak o tom sem opravdu jeste neslysela.tak uvidis
doktor urcite vi co dela…
ja ted cetla o nejakych vitaminech- nosifol, ze je dost dobry kdyz chces otehotnet, tak nad nema uvazuju… ![]()
@lemu tak to mě doporučil dr. Inofolic, beru ho už od prosince. Je to podobné jako Nosifol, jen levnější a neobsahuje to vše.
Ja teda krom kys. listove nejim nic, tak to asi hend po te lamarce nasadim taky
dekuju ![]()