Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj tak to ti gratuluji:).My se snazime 2roky a nic, byla jsem ted na laparce a doktor mi rekl ze se muzem snazit hned tak jsem zvedava jak dlouho budu jeste cekat protoze ja jsem v poradku i pritel:)
Můžu se zeptat zda byl někdo na laparoskopii v Ústí nad Labem? Čeká mě to za 14 dní tak at vím co mě čekám.
děkuji
@Star123 ahoj,já jsem byla na laparo v Ústí v březnu. Co tě zajímá?
Ahojki…ráda bych se k vám přidala
…taky mě čeká laparoskopie a hysteroskopie, termín ještě nemám daný, ale vypadá to někdy na podzim…vlastně žádnou radu ZATÍM nepotřebuju, všechno podstatné jsem se snažila si zjistit, ani nemocnic se nebojím (pár operací mám už za sebou)
…jen bych se ráda měla kde vykecat a taky mě nabíjí když zjišťuji, že jsou holky, kterým se otěhotnět podařilo právě díky tomuto zákroku (a nezáleží na tom, jestli tam byl nějaký odstranitelný problém, nebo tam žádný nebyl)-je to neskutečná podpora
…trochu se ale bojím situace, že mi po operaci řeknou, že je tam nějaký neodstranitelný problém a že mi (teda nám s přítelem) vlastně nemůžou nijak pomoct-moc si neumím představit život bez naděje
…takže pokud mě vezmete mezi sebe, budu jen a jen ráda ![]()
Ahoj holky, tak ja mam termin na laparoskopii ale taky mam obavy. No doufam, ze to vyjde a konečně otěhotnim. ![]()
@Piiimiii až 22 září nastupuji.. moje obavy tady ale docela utichli. Spíše mam strach o to že mam vyšší tlak.. tak jsem zvedava jak to dopadne.
@Pear84 Neboj, oni už si tě v nemocnici pohlídají…proto se dělají předoperační vyšetření…uvidíš, že všechno bude v pořádku…
@Pear84 z toho mít strach nemusíš. Já se s vysokým tlakem léčím už dva roky. A i přes prášky mi prostě dost často vyskočí na 150/100. Dokonce při nástupu do nemocnice jsem měla tlak 160/111. Sestra ho raději změřila dvakrát, ale byl pořád stejný. A doktor na to neřekl nic. Měřili mě ještě před operací, ale v leže, a ten mám vždy v pohodě. Operaci jsem přežila. Jen některé léky jsem v den operace nesměla brát a na některé co beru mě vzbudili už v půl páté ráno. ![]()
@piimiii ja ti ani nevim. Tak je pravda ze doktorka z caru byla vcelku vstřícná ale i tak…
@boruvkay no a kdy jsi byla? ja beru jen ty leky na ten tlak a prave ze jinak nic.
![]()
@Pear84 Každá, i sebebanálnější operace je bohužel riziko
…vyšší tlak už dnes není zas až takový problém-hlavně když je podchycený a léčený a když se o něm bude před operací vědět
…anesteziologové a operatéři jsou zkušení, určitě bych se toho nebála
…
Mě to čeká taky na podzim (ještě nevím přesně kdy)…ale nejspíš budeš přede mnou, tak jsem moc zvědavá potom na tvoje pocity a dojmy a na případné úspěšné otěhotnění-za prvé ti ho moc přeju a za druhé by to byla naděje i pro mě ![]()
@Pear84 na konci letošního května, a hrozně jsem se toho bála, protože to byla moje první narkóza poprvé v životě! A vlastně teprve druhý pobyt v nemocnici, ale sestřičky byly moc milé a dr. co mě operoval, mi nejdřív přišel jako idiot, ale na pooperační kontrole jsem z něj měla skvělý dojem. Kdybych neměla dobrýho doktora, tak bych k němu hned přešla.
Ahoj holky mám dotaz. V květnu jsem prodělala spontánní potrat + revize, poté jsem začala docházet na rehabilitaci a cvičení dle Mojžíšové, po mobilizaci kostrče mě asi do týdne začalo bolet v pravém podbříšku. bolesti se stupňovaly, přidaly se nevolnosti ale ne zvracení. Tak jsem navštívila praktického lékaře, gynekologa, poté i chirurgii, nikde žádný nález. Bolesti však neustaly a vždy se to zhorší před menstruací, tak jsem opět navštívila gynekologa, který najednou tvrdí že mám srůsty a posílá mě na laparoskopii, jenže teď mi ten můj fyzioterapeut řekl že ty bolesti jsou asi z toho rovnání kostrče a zad celkově a vlastně celého cvičení a říká ať se nenechám hned řezat. A teď babo raď, bojím se špatně rozhodnout, nemáte některá podobnou zkušenost?
Žužlajda: upřímně?? já bych šla na operaci. důvěřu více medicině nežli tomu co rekne fyzioterapeut.
Fyzioterapeut je človek co k medicině jen přičichl. Nějaké tohle uvolněni diky cviceni mit za nasledek může ale pokud gynekolog doporucuje operaci tak jdi. ![]()
Já bych se laparky taky nebála. Buď ti potvrdí, že tam nic není, nebo ti naopak můžou ty srůsty odstranit.