Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My meli laryngitidu letos uz ctyrikrat, dokonce to mel i v laznich. Rectodelt mam po ruce porad, jednou to dostal dokonce ve ctyri odpoledne coz neni moc vsedni. Kdyz to prijde tak davam cipek, fenistil, stoptusin, ob klad na krk. V nemocnici si nas nechavali a podavali jeste adrenalin v inhalaci a leky proti laryngitide.. je to opravdu bubak..
Ahoj holky,
malej měl dva dny nazpátek horečky, byl s manželem na pohotovosti, nic, prej jen horečka.
A teď, záchvat laryngitidy, máme jet zase na pohotovost?
@lyrica no zkus jo posadit k otevřené lednici co nejblíž pokud mate nanuky dej nanuka
Kdyz se nebude lepším jeďte–dostane inhalaci a bude lip
Hele, nemyslím to zle, ale kdyby to byl opravdu záchvat laryngitidy, určitě bys neměla čas ani myšlenky sedět na netu a ptát se na rady. Pokud k tomu nemá velké horečky a vyloženě se nedusí, asi bych nejela. Máš doma čípky Rectodelt nebo Prednison? Pokud ano, dala bych prckovi to a namočila ručníky, rozvěsila kolem postele a ráno šla k dětské…
@alien21 Nemám, nikdy to neměl. Už jsme ho uklidnili u mrazáku. Štěkal, dávil se, hnusně dejchá. Dala jsem mu Fenistil kapky.
A co mi zbejvá? Na pohotovosti mi to nikdo nebere, zkušenost nemám, tak kde se mám ptát? Manžel je samozřejmě u syna.
@lyrica kdyby se nelepsil tak at manžel raději jede
Kdyby byla zima tak by i stačilo jít ven
Náš uz si nastesti sam rekne jestli chce jet inhalovat…uz to mel tolikrát ze pozná sam na sobě jak vážný to je
@lyrica o kterým malým se bavíš, předpokládám že o starším? pokud náhodou o mladším, tak 100pro špitál, pokud starší, tak bych ještě počkala u mražáku, pokud se vyloženě nedusí. jinak mě dr říkala, ať si vždycky hlídám, jestli nevtahuje takový ten ďolík na krku, při dýchání, pokud ne tak je to dobrý znamení, pokud jo, tak fakt bojuje o kyslík, a pak je dobrý jet.
@Petra Z dala jsem mu toho nanuka, jenže teď se budu bát jít spát. Je mu 2,5, měl jen jednou takovej náběh na ni, takže fakt zkušenost nulová ![]()
Jakto, že včera na pohotovosti nic nepoznali?
@slavuska1,, o starším. Díky moc za radu ![]()
Příspěvek upraven 06.07.14 v 22:53
@Petra Z můžu se jen mimo téma zeptat, tvůj malý na to pořád trpí..já myslela že to má do 5 let ustávat, má to u vás aspoň zlepšující se tendenci? ![]()
@lyrica píše:
@Petra Z dala jsem mu toho nanuka, jenže teď se budu bát jít spát. Je mu 2,5, měl jen jednou takovej náběh na ni, takže fakt zkušenost nulováJakto, že včera na pohotovosti nic nepoznali?
to se poznat nedá, předem, kolikrát dáš spát naprosto zdravý dítě, a o půlnoci se začne dusit ![]()
@slavuska1 aha, to je teda pěkně na ho*no.
Tak já jdu vybalovat tašky, měli jsme zítra odjíždět. To je teda zase klika.
@lyrica a kam jste měli jet? pokud někam v rámci ČR na hory, a autem, tak bych určitě jela, hory jsou na to zázračný.