Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kralicinka1
dekuju moc, za chvilku prijede chlap a ja vyrazim do lekarny a koupim je, jsi moc hodna jeste jednou ti moocinky moc dekuji
Ahoj všichni, včera jsem vyzvedla malého (za dva měsíce 4 roky) ze školky, byl lehce nastydlý. V noci se mi začal dusit odvezla ho rychlá
jen se chci zeptat když tu mám čípky rectodelt za jak dlouho začnou působit. To dušení bylo šílený ![]()
Do půl hodiny. K tomu posadit před otevřené okno nebo na balkón někam prostě kde je zima. Já dávám i nanuka.
Ahoj ![]()
@chelsea001 tak já jsem také zvědavá co ostatní napíšou, náš syn (3 roky) měl laryngitidu minulý víkend, bylo to po třetí a během dvou měsíců co jsme ujížděli na pohotovost
vždy také dám rectodelt a jedeme.
Vždycky tomu předchází rýma, jakmile dostane rýmu tak já už panikařím že pojedeme ![]()
chtěla bych se zeptat, kdo s tím už má zkušenost jestli jde tomu nějak předejít, ale asi ne že?
Předejít tomu nejde bohužel.
My jsme s malým zrovna v dětské léčebně právě kvůli jeho dýchacím problémům a častým laringitidám. Teď zrovna sedí a inhaluje
@Petra Z jak často malý laryngitidu má?
náš Ondra ji měl prvně teď v červnu když bylo teplo, je mi to divné že i takhle v létě, myslela jsem si že tahle nemoc je jen v zimě a když je sychravé počasí ![]()
@mařízek ma ji tak jednou měsíčně v lete teda ne tak často to tak jednou za prázdniny. k tomu trpí na průdušky
@Petra Z brouček malej, to teda má často
a to má od malinka? No já jsem zvědavá jak na tom budeme my, jak jsem už psala Ondra to měl po třetí a byla jsem vždy šíleně vyděšená, je to moje noční můra bojím se že až zase bude mít rýmu tak to přijde ![]()
No ja taky nedám na inhalátor dopustit. Na kluka už ani ty čípky nijak nefungují. Ano, a už ji měl minulý tyden ![]()
@mařízek poprvé to měl ve 3 měsících. To bylo něco ![]()
Ale teď už jak ví tak to celkem zvládá. Ale my musíme vždy na pohotovost. léky co mám doma mu na to nepomáhají.
Snad nám z toho vyrostou.
@_BBQ_s můžu se zeptat jaký inhalátor máte? že by jsme ho také pořídili jestli pomáhá
@Petra Z to je hrozné, že to měl už takhle jako miminko ![]()
v kolika letech to tak vymizí??
mám pořád nějaké otázky viď, nezlob se protože z toho mám hrůzu ![]()
Taky mám zkušenosti s laringitidou u dcery. poprvé ji měla ve 4 měsících, pak znovu až ve 3,5 letech, ale to nás vezla rychlá, protože jsme ještě neměli doma Rectodelt a o víkendu jsme nemohly sehnat rychle dětskou doktorku. takže nám doma začala skoro modrat a skončily jsme spolu na týden na infekčním, protože tělo zareagovalo tím, že se osypala a pak jsme běhali ještě půl roku na kožní než se těch pupenů zbavila.od těch cca 4 let to měla přibližně 6-8× do roka, ale to už jsme zvládali doma s čípkem, studený vzduch a ráno k doktorce pro Prednison. nejčestěji na to trpěla na jaře a na podzim, protože trpěla i alergií na venkovní plísně(mimo jiné),ale nebylo vyjímkou, že se začla z ničeho nic dusit i v létě a třeba v noci z pátka na sobotu a další noc zase znova. všichni mě ujišťovaly, že to kolem 6-7 let vymizí. jsme asi vyjímka, ale dceři je teď 13 a má je pořád, i když né tak často(2-3× do roka).takže nezbývá než se stím naučit žít jako s jinou zdravotní indispozicí. jo a do školky a do školy nosila každý den foukačku, naštěstí ji použila učitelka jen jednou, jinak nás to vždycky přepadlo v noci.
@mařízek říká se ze když jdou děti do skoly tak to vymizí tak uvidíme
@GedžitkaB co ma za dejchak? My teda teď máme 3 ale na laryngitidu teda nepomáhá ani jeden
Dcera ma laryngitidy co mesic. Synovi zacaly ve 4,5 letech a zacina se mu rozvijet astma.