Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Cmeldo - jsem rada, ze nejsem jedina takovy cvok, ktery uz ted premysli o vybave. Ja ji mam prakticky celou po dceri, ale ta je narozena v kvetnu,takze mi chybi cela zimni miminkovska vybava, kterou budu muset dokoupit. Poverciva nejsem, spis prakticka
, tak uz jsem vytahla vetsinu obleceni a pomalu sepisuju, co budu muset dokoupit. Dokupovat budu postupne, kdyz narazim na nejakou peknou vec ve sleve.
Kocar taky mam od minule. Je to Jane a jsem s nim max. spokojena. Ale protoze bruslime, tak se dvemi detmi budeme potrebovat 2 kocary. Tak se chystam jeste jeden koupit. A asi zase Jane sportak. Pres zimu bude slouzit jako kocar na doma pro miminko a na jare ho vytahnu ven pro starsi dceru a mladsi bude ve starem hlubokem Jane.
Petrajdo - nezavidihodna situace se zamestnanim. Ja jsem pri minulem tehotenstvi odesla na neschopenku, protoze jsem se nesnesla se svoji sefovou. Ta me v polovine tehotenstvi stejne vyhodila, takze nebylo co resit. Tentokrat planuju pracovat, jak mi to zdravotni stav dovoli. Mame doma 2letou princeznu a s pomoci manzela, jesli a babicky to zvladame. Ja momentalne delam taky na ZL, takze materska mi nehrozi, ale zase RP je ted tak vysoky, ze me to netrapi.
ahoj holky, moc zdravím vás a ty vaše malinkatý miminečka v bříšku. Já rodila v lednu 2007 a nostalgicky vzpomínám na loňsko touto dobou…
Všem vám přeji krásné a hlavně zdravé děti, moc si to užívejte!!!
Pa Radka a Anetka
Ahoj, tak já ještě k té výbavě-my akorát budeme muset koupit novou matraci do postýlky, stávající je po třetím dítěti, je sice plně kokosová, ale už je na ní znát, že na ní rajtovali tři děti…Jinak mám vybraný nový kočárek-Peg Pérego GT3, sice si někteří klepou na hlavu, že jsme blázni, že kočárek máme, ale já jsem se prostě zamilovala, trojkolku jsem vždycky chtěla a protože jsme u Adiny dělali byt, nemohli jsme si moc vyskakovat. Starý kočárek si nechám na chatu a Peg do Prahy..Myslíte, že je to zbytečnost?? Mě jde i o ovladatelnost a velikost, měla jsem Knorr Nizza, na jedno dítě super, ale je to klasická čtyřkolka a docela těžká, Perego je srdcovka, tak uvidíme ![]()
Dobré ranko spolutěhulky!
PeZo , gratuluju k srdíčku! Já ani fotku mimi se srdíčkem nemám, taky to byl jsen shluk ?edivých fleků, tak mi to doktor ani netiskl.
Petrajdo , taky pořád zva?uju jak to udělat v práci. Sice sedím v kanceláři, ale mám pořád práce nad hlavu, navíc pořás se něco musí dělat dřív ne? to ostatní, co u? taky mělo být včera…pevná linka, slu?ební mobil, mail…fakt toho někdy mívám dost a odpoledne doma opravdu padám na hubu. tudí? mi stojí domácnost a praní a úklid zvládám jen o víkendu. je?tě ?e přítel nevy?aduej teplé večeře, to u? bych opravdu asi nezvládla.
Mars, tady je návod na metřík - u? jsem radila několikrát ve sna?ilkách, tak u? to mám naučený
i kdy? tam vlastně máme metříky na cykly, tak to trochu změním ![]()
zkus tenhle postup:
třeba stránky http://lilypie.com/
jestli umí? anglicky, tak tě to krásně navede.
pokud ne, tak klikni na Expecting a baby, pak si vyber metřík a značku,
zkopíruj si kód z druhého okýnka, tady na emiminu si nad diskuzí klikni na nastavení a do podpisu vlo? ten kód. pak je?tě za?krtni, ?e chce? v?dy připojit podpis.
tak snad to půjde! dr?ím palce
Dobre rano tehulky
jen jsem vas rychle prisla pozdravit a utikam do poradny-tak doufam ze bude vse ok.Dam vam vedet odpoledne.
Vcera jsme byli v kine na film Predtucha se Sandrou Bullock-mam ji rada a film byl celkem zajimavy,ale je fakt des jak u kazde jen malicko dojemne sceny bulim..Ten muj si uz ze me dela srandu a schvalne na me kouka kdyz je tam jen naznak romantiky jestli zas bulim ![]()
Takze petrajdo uz je to s nim zase ok.Divala jsem se,ze jsi zalozila diskuzi unorcatek.Ja mam mit termin 2.1.2008 a treba se to dneska po KO zmeni a ja uz ani nebudu patrit k Vam
![]()
Jinak ja take pracuji z domu takze mi to vyhovuje,protoze nevim jak bych to s tou unavou jinak delala.
Tak ja valim…PA
Mars a nebo stačí dát do vyhledávače pregnancy ticker a nabídne se ti spousta stránek s metříkama - princip je skoro všude stejný.
Ještě k výbavičce - my opravdu zatím nemáme vůbec nic, ani nic kupovat ještě nechci - taky až tak po 20. tt. Předpokládám, že spoustu věcí zdědíme, protože kolem nás je teď miminek strašně moc - jedna kamrádka má teď třítýdenní holčičku, tak už v sobotu volala a říkala, že nám určitě spoustu věcí dají - protože už mají druhé dítko a a další neplánují. takže docela dost ušetříme. samozřejmě koupím i nějaké fungl nové věci - ale to až podle toho, kolik se toho sejde
asi se nám vyplatilo, že jsem s mimi trochu otáleli ![]()
Jinak jsem to zatím řekla kolegyni v práci - je stejně stará jako já a taky bezdětná a zřejmě převezme část mojí práce, tak aby to čekala a zařídila se podle toho
, pak jsem to řekla mým rodičům, a přítel to vykecal svému nejlepšímu kamarádovi a ten to řekl své manželce - to jsou ti, jak mají třítýdenní holčičku. a ještě jsem to řekla šéfovi, protože mě chtěl vyslat na dvoudenní služebku a mě bylo opravdu jasné, že bych tam k ničemu nebyla
a pak tady a na snažilkách - ty to věděly dřív, než budoucí tatínek ![]()
Ahojky
na výbavičku jsem byla u prvního těhu taky pěkně ulítlá, ale držela jsem se do velkého ultrzvuku a poté začala pomalu nakupovat. Ale už před tím,njsem surfovala po internetu a koukala a četla.
petrajdo: nevím jak s prací, ale popíšu ti co bylo u mě, dělala jsem asistentku řediteli a it technika a mzdovku, takže do práce jsem jezdila na 6:00 odjížděla 18:00-19:00 domů. Práce šíleně stresující, řešila jsem všechno možné i nemožné, hromosvod pro 100 zaměstnanců, kterým jsem musela i šéfovat - převážně to byli chlapi, no stres od začátku do konce. Pracovala jsem až do termínu porodu, potom jsem už byla doma - 11 dnů jsem přenášela. A výsledek? Dnes si myslím, že to byla chyba, jelikož má dcera od narození nespala - spát začala až kolem roku a půl, do roku jsem spala tak 3 hodiny v noci - a to ne v kuse, přes den tak 30 minut. Malá je hodně akční dítě. Nyní ráno vstává koloem 6:00 - 6:30 a chodí spát kolem 22:00. Myslím si, že to moje akční těhu je příčinnou.
Na druhou stranu si nedovedu představit, že bych seděla doma a užírala se - do toho mi přišlo od genetika, že dle krevních testů je zde podezření na Downův syndrom - no prostě síla, poté čekání na odběr plodovky, čekání na výsledky 5 týdnů - no prostě síla.
Nyní se snažím být v klidu, ale to s tou mou malou rošťandou moc nedá, protože strká prstíky tam, kde nemá
Ivulka
Taminko - Já jsem sice únor 2008 založila, ale určitě sem budu chodit a sem ráda, že sem patřím - nepatřím (to se vlastně uvidí, až pokud všechno dobře dopadne). Je to tu fajn:-) Ty sem přece taky patříš ![]()
holky, den sem, den tam - jsme tady a vzdycky se rady uvidime, ne? at uz nam to zmeni doktori na prosinec nebo unor ![]()
ja ted posledni dobou sleduju, ze jsem deeesne unavena. Mam realitvne klidnou praci - sedavou, akorat adrenalin na telefonu se zakazniky nonstop - ale presto dolezu domu a minimalne 1-2 hodky se musim prospat - a vecer jsem stejne mrtva hned
a to jsem driv byvala nocni mura … taky jste tak unavene?
Cmeldo , já jsem byla spavá vždycky, ale teď je to fakt extrémní. V pátek jsem usnula už u Simpsonových a vzbudila se (teda přítel mě vzbudil) ve 23 hodin - že prý abych se aspoň převlíkla do pyžama
sice jsem v sobotu vstávala v 7:10, ale zase jsem spala celý odpoledne. a v neděli jsem chrněla až do 11 a odpoledne znova
Přítel už se mě ptal, jaká je mužská varianta (protože je samozřejmě přesvědčenej, že budeme mít kluka) od jména Růženka ![]()
Já jsem taky hodně unavená. Večer pomalu chodím spát dříve než přítel..což je div a ráno se mi nechce z postele. A taky mi nedělá dobře velké horko, což normálně miluji. Včera jsem byla na cestách a fakt se mi chvílema motala hlava. Jinak mě všechny ostatní příznaky opustily…břicho necítím, prsa také ne…tak nevím. Já bych snad raději měla příznaků habaděj, abych měla pocit, že je těhu v poho..
Já bych spala pořád. usínám odpoledne u časopisu, večer u televize, o víkendu přes den, kdekoliv - i na zahradě v křesle.
Dneska je mi fakt divně, točí se mi hlava a pořád se mi nedaří se jakoby zhluboka nadechnout. A žaludek na vodě, pořád tu funím jak lokomotiva, ještě že kolegyně ví proč ![]()
Moooooc děkuju Zdeenje za radu - snad se povedlo ![]()
O té doktorce jsem fakt uvažovala. Moje máti od ní odešla už docela dávno a mě vždycky přišla taková celkem v klídečku. Jenže to jsem chodila 2× do roka hupsnout na kozu a pak zase jen pro recepty. Ještě tomu dám ten telefonát a když mě odbude, najdu si nějakou jinou. Nestojí to zato něco pokazit…
Dneska mě bylo teda fakt mimořádně blbě. Rozcházím to jenom pomaaaalu… A to dělám v tetovacím studiu, kde bodám kopy náušnic všude kam si lidičky vzpomenou - občas nějaká krev, takže to místama musím hodně zpomalit a dávat pozor! Jinak práce skvělá - chodím sem jak na pivo - s klidem a pohodou a dokonce se těším. Ale jak dlouho to s Drobečkm zvládnu, sama nevim..
A jak jste psaly o těch příznacích, tak mě teda nejvíc bolí prsa a taky cítím v podbřišku ten natahující se sval - musím se hodně pomalu zvedat, páč jinak mě tam píchne a je zle. Nebolí to sice pořád, ale musím si na to pořád dávat bacha. Máte to některá taky tak?
Mars, tak ten sval - to přesně mám také. Musím si dávat pozor. Docela Tě obdivuji, za tu práci. Mně se dělá špatně z krve, tak to by mi špatně i bez těhu:-)
Mars , tak to tě obdivuju! mě teda krev nevadí, ale nevím jeslti bych jí zvládla teď ![]()
a břicho mě bolí tak nárazově - většinou je to bolest jako před MS, ale dávají mi zabrat prsa. v noci opravdu trpím, a přítel už kňourá, kdy že už mu zase dovolím si na ně sáhnout ![]()